İş meselesi...

ValentinusNF

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
3.929
4.462
448
Merhaba hanımlar, aslında benim ki büyük bir dert değil ama önemli bir durum.. Ben yeni evliyim yaklaşık bir yıldır. Evlenmeden 1 sene önce y.lisansı kazandım ve işten ayrıldım. Şimdi evlenip mekan da değiştirdim. Aynı şehirdeyim ama diğer yakadayım. Her neyse şu an işsizim, çok şükür geçinemiyor değiliz rahatız ama daha rahat geçinmek için ve o kadar okuduk ettik çalışmayacak mıyım düşüncesi hakim bende. Ayrı ca kykdan kredi borcum var onu ödemem lazım, en başta emeklilik için çalışmam lazım, 29 olucam 1 ay sonra nasipse ee çocuk ne zaman olacak işe başlarsam bu da var. Yani ufak tefek görünen şeyler ama hayatım kitlenmiş durumda şu anda. Eşim baskı yapıyor o borcun bana kalacak diye, kesinlikle ödemek istemiyor. Haklı da ben borcu yaparken ona sormadan yaptım ama maddi durumumuz çok iyi değildi ve ihtiyacım vardı mecburen aldım. Her neyse utandım bunları dert diye yazmaktan biraz da içimi dökmek istedim.. Basit görünen önemli bir mesele.. Bilmiyorum ne yapacağımı yani siz ne dersiniz ne tavsiye edersiniz?

İşe gir önce borcunu öde. Sonra hamile kal biraz daha çalış. İzne ayrıl. Sonra tekrar çalış. Kocan ayıp etmiş biraz.

Kocanız in borç bana kalacak diye düşünmesi çok abes yani senin benim diye bişey yok ödeme nolur maddi durumunuz yoksa ödemeye çalışıp ödersiniz ama varsa öyle demesi de doğru değil

Calisin neden calismayasiniz ki?

Çocuk olana kadar calisin, cocuk olsun yine calisin. Egitim borcunuza destek olmayan esiniz size calis demek istemis sanirim.

Elbette mecbur degil ama baska alternatif yoksa odemek icin destek olmasi gerekirdi.

Değil tabi ki biz öyle görmedik yani benim babam hiçbir zaman anneme senin paran benim param yapmadı. Eşimle konuşuyorum mantıklı konuşuyor hani biz aileyiz senin benim mi var şeklinde ama o borç konusu açılınca burnumdan getiriyor. Ya Allah aşkına o zaman iş bulmamda yardım et madem korkuyorsun o borcu ödemem de bende asla çalışmam demiyorum ki hem kimseyi de tanımıyorum burada bir de saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz.

Calisin neden calismayasiniz ki?

Çocuk olana kadar calisin, cocuk olsun yine calisin. Egitim borcunuza destek olmayan esiniz size calis demek istemis sanirim.

Elbette mecbur degil ama baska alternatif yoksa odemek icin destek olmasi gerekirdi.
Zaten önceliğim çalışmak bende çalışmak istiyorum dediğim gibi borç ödenir sonuçta düğünden kalan paramız var ama en önemlisi hem daha rahat yaşamak hem de ileride emekli olmak için çalışmak istiyorum. Ama 1 yıldır bulamıyorum iş. Y.lisans okuduğum için belki çok basit bir iş kabul etmeyebilirim ama hem geliri yüksek hemde çalışma şartları hafif bişey de bulamam farkındayım. Çocuk meselesi ise yaşımdan dolayı acaba önce çocuk meselesini halledip sonra mı çalışsam diye düşünüyordum iş bulsam çocuk olayını da bikaç sene ertelerim diyorum. Bilmiyorum çok bunaldım. Resmen iş bulamıyorum.

iş arayın bulun

yalnız o senin eski borcun ben ödemem mantığını ben cidden anlamıyorum

ben de insanlar tanıdım evlenmeden önce borcunu ben neden ödeyeyim diyen ki trafik kazası olmuş yıllar sonra mahkeme bitmiş evli iken borç ortaya çıkmış ama ödemem demiş adam

biz farklı bir dünyada yaşıyoruz gibi geliyor bazen bana

iş bulun özetle ki insanlar ülkenin öteki ucuna gidiyor da iş buluyor diğer yaka olsa ne fark eder ki hepsi İstanbul iş de en çok oralarda

Is secmeyin. Mesleginize, egitiminize uygun bir isten baslayin calismaya.

Cocuk olmadan once biraz calismis olun, yasiniz fazla degil. Yaparsınız acelesi yok :)

Haklısınız zaten bende bu yüzden konuyu açtım biraz da ben mi çok klasik kafalıyım artık aile hayatı da mı sen ben oldu diye düşünüyorum ama kime sorsam sizin gibi öyle olmamalı diyor. Aileyiz biz ya gelirlerimiz de giderlerimiz de beraber. Eşim araba alsa veya memur kendisi ama diyelim ki iş kuracak olsa ona yardım etmeyecek miyim ben? Veya iş sahibi olsa eşim batsa mesela çekip gidecek miyim sen batırdın senin yüzünden diye. Böyle olmamalı bende anlamıyorum.
bu arada mesleğiniz ne

yani çoğu meslekte zaten yüksek lisans sahibi olmak bir artı bile değil artık

herkeste var
Evet bizim için öyle ama, kurumsallaşmış yerler dışında iş sahiplerinde y.lisanslar daha fazla para ister şeklinde bir algı var veya söylenen ve benim gözlemim böyle. İşletme mezunuyum şu an sosyal hizmetlerde okuyorum. Okuldan önce birkültür sanat merkezinde insan kaynaklarında çalışıyordum.

Is secmeyin. Mesleginize, egitiminize uygun bir isten baslayin calismaya.

Cocuk olmadan once biraz calismis olun, yasiniz fazla degil. Yaparsınız acelesi yok :)
Allah aratmasın çocuğu tabi ama benim birçok arkadaşım 37/38 yaşında evlenip hemen çocuk sahibi oldular. Herkes bu kadar rahatça çocuk sahibi olacak diye bir şey yok tabi ama bizleri de korkuttular işte 30 yaşından önce çocuk doğurun diye

Biraz da iş seçiyorum demek ki ama inanın yükseklerde gözüm yok mesela haftasonu olan ortalama 2,5 3 bin tl lik bi iş bakıyorum çok mu ütopik? Cidden uçuyorsam eğer ona göre ben ayarlayım bana ortalama geliyor bu şartlar?

Korkma korkma :)

Önce meslegini eline al. Kendi paran olsun, bebegine daha ozgur alisveris yaparsın :)

Allah korusun goruyorsun insanlarin basina neler geliyor maddi ozgurluk hep lazim

iş tecrübeniz varsa normal bir istek
eğer yoksa ve başvurduğunuz yerler kurumsal değilse yüksek bir ücret

Korkma korkma :)

Önce meslegini eline al. Kendi paran olsun, bebegine daha ozgur alisveris yaparsın :)

Allah korusun goruyorsun insanlarin basina neler geliyor maddi ozgurluk hep lazim
Tabi ya o yüzden okuduk ettik, okumasak bile çalışmak lazım. Çok düşünüyorum ben mesela diyelim iş buldum 1 sene sonra hamile kalsam izine ayrılıcam sonra ya beni işten çıkarırlarsa falan saçma sapan düşünceler. Daha ortada iş yok ben neyin derdindeyim. Ben aramalara devam edeyim o zaman inşallah çocukta olur kötü düşünmemek lazım. Hem madem senin paran benim param yapıyor benim ki çalışıp borcumu aslanlar gibi ödeyip altıma araba çekerim görür o gurur denen bir şey var

Eşinizin borcunuzu ödemek istememesi bana gecenlerde instagramda okudugum bir capsi aklıma getirdi.
Şöyle birseydi: acaba müstakbel karım evlendigimiz zaman borcunu bana kitleyeceği ögrenim kredisini kimlerle yiyor şimdi kimden kasıt erkek arkadas.
Esiniz boyle düsunuyor olabilir minormalde maddi meseleleri sorun yapmıyorda sadece ögrenim kredisini takmıssa kafayı.

Evet gördüm o capsi diğer maddi meseleleri sorun yapmıyor ama bende atıyorum kumarla yapmadım o borcu eğitim içindi. Aslında biraz da haklı buluyorum ödemek zorunda değil ama aile bu olmamalı yada iş konusunda yardımcı olmalı mesela madem bu kadar çalışmamı istiyor. Burada çevrem olsa kulağıma bir şeyler gelir ama onun var o da hiç yanaşmıyor oturduğu yerden çalış diyor bu kadar.

Aynenncanim sonucda boyle bi imkannolmasa belkide okuyamayacaktin. Bende aldim bilirim zaten o para anca yurt kirasina yetiyordu. Mecburdum aileme yuknolmaknistemedim. Mezun olunca calisir oderim dedim ama isde bulamadim atanamadim. Ya cok agir bir iste calisip kendimi yipratcaktim ya da oturup ders calisip atanmayi bekliyecektim cunku cevrem yok guzel bi unide okumama ragmen ozel sektorde duzgun hir is bulamiyorum. 27nyasindayim bende o yuzden anliyorum seni. Suan evlensem esimin odemesini veyanduzgun bir isnbulmasini soylerim.
Sen haklisin syle sana bir is bulsun yada cenesini kapatsin. Hakki yokki buna.
Bence sen baskinyap bana bi is bul diye. Zatennennvec bir yildanodersin cok. Takilacak bi mevla degil cift cift yatiesan taksitlerj odersin carcabuk.
Cocugu biraz ertele kac yillik evlisin. 29 yas bence fenc bir yas gunumuzde insanlarin 30 35 yaslarinda yeni evlemdigini dusunursek.

Hamileyi isten çıkarmak oyle kolay degil :) 2 yila kadar ücretsiz izin hakkinizda var.

Calisin, hatta çocuk yapmadan evliliğe soyle bir disaridan bakin

Iskur a basvurun. Eskisi gibi degil, iskur beyaz yaka istihdaminda da iyi. En yakin iskur da meslek danismanindan randevu alin derim

Allah kalbinize gore versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…