• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş mi Bebek mi

Daha sen kucuksun be ablacim once is bebek icin erken daha.Isini rayina oturt .Bebegin olursa sorumlulugun articak anne olucaksin herseyini bebegine gore ayarlamak durumundasin.Ama once isin olsa duzenini kurarsin kendini hazir hissedince bebegin olur insallah.

Daha sen kucuksun be ablacim once is bebek icin erken daha.Isini rayina oturt .Bebegin olursa sorumlulugun articak anne olucaksin herseyini bebegine gore ayarlamak durumundasin.Ama once isin olsa duzenini kurarsin kendini hazir hissedince bebegin olur insallah.
Ben de erken oldugunu dusunuyorum ama esimi bir gorseniz. Kendisi de 26 yasinda, bugun evden cikarken ben bebek istemiyorum dedim. O zaman ben de seni istemiyorum dedi. Ailesi cok uzerine gidiyor biliyorum benim yanimda bile surekli cocuk meselei gundemde biktim artik

Yaşın bebek için genç.Bence şu aşamada işe odaklanabılırsın.

Is konusunu da dedigim gibi istedigim yer 2 denemede de olmadi. Hayirlisi deyip Allaha biraktim ozel nasil olur alesim dilim idare eder ama cok iyi degil yuksek lisans icin. Ankaraya yerlesebilmem icin puanimi da yukseltmem lZim ama matemtikten olesiye nefret ediyorum. Rasyonel sayilari bile yapamiyorum. Sozelm ne kadar iyiyse sayisalim da o olcude berbat

Bebek yaparsan,çocuğunun mutsuz bir annesi olacak. Önce iş.. Bence çocuk olursa eşin seni hiç çalıştırmaz artık

Yaşın genç önce iş deneyimi lazım..bebek seni eve hapseder kpss ye de calışmak hamileyken zor..özelde iş bul ya da sınav için kursa yazıl ama bebek için erken

Ben de erken oldugunu dusunuyorum ama esimi bir gorseniz. Kendisi de 26 yasinda, bugun evden cikarken ben bebek istemiyorum dedim. O zaman ben de seni istemiyorum dedi. Ailesi cok uzerine gidiyor biliyorum benim yanimda bile surekli cocuk meselei gundemde biktim artik
Bu ne acele anlamadimki...
Hani yasin geciyor desem daha cok gencsin ,esinde oyle .Hem bu ikinizin karari ,neden ailesi boyle usteliyorki.Onunuzde uzun yillar var ,ikinizde cok gencsiniz .Allah nasip ederse 40 yasindan sonra gene nasip eder yani.
Esin bu konuda anlayissiz davraniyor sonucta bebegi karninda tasiycak olan sensin ,dogdugu zaman yine buyuk sorumluluk sende olucak .Sana boyle baski yapma hakki yok .Hem bebek istemiyorum deyince esinin verdigi cevap dusundurucu yani
Ne demek bende seni istemiyorum...Anladigim kadar esin calismani istemiyor yoksa neden boyle desinki..

Bebek yaparsan,çocuğunun mutsuz bir annesi olacak. Önce iş.. Bence çocuk olursa eşin seni hiç çalıştırmaz artık
Calismami istemedigini bastan soylemisti bende kabul etmemistim calismam sartiyla kabul etmistim evliligi. Isine geliyor tabi kim istemez her gun guzel yemekler sicak ter temiz ev sadece kenisine ait bir kadin...
Yaşın genç önce iş deneyimi lazım..bebek seni eve hapseder kpss ye de calışmak hamileyken zor..özelde iş bul ya da sınav için kursa yazıl ama bebek için erken

Ciddi anlamda bebek istemiyorum ben korkuyorum eger olursa da kendi sorunlarimdan oturu onu com sevemezsem diye odum kopuyor.

Bu ne acele anlamadimki...
Hani yasin geciyor desem daha cok gencsin ,esinde oyle .Hem bu ikinizin karari ,neden ailesi boyle usteliyorki.Onunuzde uzun yillar var ,ikinizde cok gencsiniz .Allah nasip ederse 40 yasindan sonra gene nasip eder yani.
Esin bu konuda anlayissiz davraniyor sonucta bebegi karninda tasiycak olan sensin ,dogdugu zaman yine buyuk sorumluluk sende olucak .Sana boyle baski yapma hakki yok .Hem bebek istemiyorum deyince esinin verdigi cevap dusundurucu yani
Ne demek bende seni istemiyorum...Anladigim kadar esin calismani istemiyor yoksa neden boyle desinki..
Biliyor ona kusemeyecegimi canta hazirlamistim oyle diyince cantayi kapinin onune koyup kapattim kapiyi zili caldi iceri girdi optu beni aldi gonlumu guya, neler hissettigimi anlayamiyor. Cok duygusaal davranmiyorum onun yaninda ama gercekten zoruma gidiyor

21/02/2015
Ayni konunun devami niteliginde oldugu icin burdan devam ediyorum, eski konumu alintilarda bulabilirsiniz...

Gecen sene olmadigi gibi bu sene de olmadi maalesef... Dun aksam aciklandi ve sonuc husran.

Esim de hemen bebek fikrini atti ortaya. Bugun nobetci ama yarin geldiginde konusacakmisiz.

Ben 1991 dogumluyum bir bucuk senelik te evliyim. Istanbuldan Ankaraya gelin geldim ve ciddi anlamda hic kimsem yok burada aile, akraba, arkadas...Esim arkadaslarim evlenmeye baslar onlarin esleriyle gorusursun diyordu. Birkac tanesi evlendi evet ama onlara da hep kulp takiyor. Onun yasi senden buyuk anlasamazsin, o calisiyor sana ayak uyduramaz, onun huyunu sevmiyorum rahatsiz edici tavirlari Var... Zaten evlenen 3 5 kisi var onlarla da gorusmuyoruz. Komsum da yok. E adam bari sen al gezdir karini mutlu et degil mi o da yok, tek basima cikip bos bos gezmek te bana sacma geliyor alisverise git deseniz para da yok (esim subay 3 bin maas aliyor ama 0 araba aldi cocukluk hayaliymis ayda 1400 odemesi var, ev kirasi elk. Su gaz yol parasi int... derken bitiveriyor hemen para)

Dil kursuna yazildim belediyenin ama benim zaten belli duzeyde ingilizcem var hep 1. Kurdan basladilar baslarda gittim sonra sikildim yine gitmedim. Diger kurslara gitmemi de esim istemedi ...

Cukurova iktisat mezunuyum, ozele basvursam kabul alir miyim, ne kadar maas verirler, hafta sonlari da calistirirlar mi... Kpssye mi hazirlansam nasil hazirlanilir onu da bilmiyorum ki esim otur evde calis diyor. Tamam da bana on ayak olmuyorsun ki ben en son universiteye hazirlanirken matemtik calismistim daha carpim tablosunu bilmiyorum asil yaparim.

Aklim karisik kendimi beceriksiz, ise yaramaz, akilsiz, luzumsuz bir kadin olarak goruyorum. Surekli bir aglama modundayim. Kendime o kadar aciyorum ki , biliyorum hatanin en buyugu bende en once ben dusunmeliyim kendimi ama ne istedigimi neler yapabilecegimi kapesitemi bilmiyorum...

Ooyle mutsuz mutsuz geciyor gunlerim. Kucuklugumde yasadigim cok buyuk sorunlarim var benim , kimse bilmez.
O sorunlari atlattim ben bunlari mi basaramayacagim diye cok seye gogus gerdim cok insani hasta eden olaylar benim basimi agritmaz mesela...

Ama bu ise yaramama hissi beni mahfediyor, artik psikolojimin de yetemedigini dusunuyorum aglamaktan baska birsey de gelmiyor elimden.

Karmakarisik oldu kusura bakmayin ruh halimi anlayacak yardimci olabilecek birileri vardir diye yazdim.

Okudugunuz icin tesekkur ederim kk

Bence su durumda çocuk yapmak sizi daha çok yipratacaktir. Zaten yorgun ve bitkinsiniz.

Ayrıca esiniz size fazla sinirlar çizmiş buralarda oyalan işte der gibi..Eşiniz kendi istediği hayati yasarken siz hala kendi istediklerinizi bulamamssniz.simdi de çocuğa tek basina karar vermesin ya da sizi buna zorlamasin. İdealleriniz amaciniz istekleriniz yok mu?

İse girmeyi deneyeblrsnz , kurum sinavlarina ise ciddi bir calisma ciddi bir emek gerekir bir baslayip birakmamak lazim rahat 2 yilinizi alir sabredebilir misinz bilemedim..

Ben de 90 doğumluyum bazı şeyler için çok aceleye gerek yok ozellikle yürekten istemedgniz hicbir şeyi yapmaya gerek yok

Son düzenleme:
Daha çok gençsiniz. Önce işinizi elinize alın derim.
Evde olmayı değerlendirin, ders çalışın.
Eşinizin ön ayak olmasını beklemeyin, zira olmayacaktır.

İşinizi elinize aldıktan sonra bebek iyi olur. :)

Merhaba konumu guncelledim. Tavsiyelerinizi bekliyorum canim cok sikkin.

aradan 1.5 sene gibi bir zaman geçmiş, sanırım sorununuzda bir değişiklik yok.
bence bu daha vahim.
Rabbim isteyen, bekleyen herkese anne sahibi olmayı nasip etsin.
sizin için; şu an kendinizi biraz daha geliştirmeniz gerektiğini düşünüyorum. İş özellikle para değildir, çalıştığın kişilerden çok şeyler öğrenir, çevre edinirsin. Farklı konumda insanlarla tanışırsın. ufkun açılır. ev ziyaretleriniz olur v.s.

ayrıca sıcak yemek, temiz ev her zaman yapılır. ilgilenmek, özenmek isteyen insan o zamanı yaratır.
çalışmak buna engel değildir.
yine de karar sizin. bizim ki sadece tavsiye ;)

Cocuk.ve isten once kebdinize zaman ayirip yapmak istediginiz seyleri yapin.kimseniz de yokmus orda bunalima girersiniz.

Bende once senin gibi dusunuyordum, bebek konusunda. Once is diye dusunuyordum. Is hayatimi duzene soktum, kadrolu isciyim.
Kadroya girdikten sonra bebek dusunmeye basladik ve hala olmuyor, ozamanlari kolay geliyodi hemmen tutar belki diye dusunuyordum ama ne yazikki oyle degilmis ,tedavilere basliyacagiz mayista. Suan pismanmiyim, evett keske bebegi dusunseymisim onceden. Ama diger tarafdanda isim oldu cocuk olursa rahat olacagim , is derdim olmayacak hamile kalsamda odemeli hamilelige ayrilacagim.
Ama keske zaman kaybetmeseymisim diyede dusunuyorum cunku suan etrafimda sanki bana inat cogu kisi hamile.
Ama sonucta sen 9 ay tasiyacaksin esinle beraber iyi konusup karar vermeniz lazim.
Buarada aynis yaslardayiz, ama benim 4 yilim oldu evlendigim, evlilikten 2 yil sonra esim geldi buraya anca alisma yerlesme derken zamanda gecmis.

bu şekilde düşünüp pişmanlık yaşamayın lütfen.
Rabbim nasip edecek olsaydı, istemeseniz de olurdu ki öyle olabiliyor.
nasip değilse bir şekilde daha üzücü şeyler yaşanabilirdi.
hakkınızda hayırlısı olsun, dilerim yakın zamanda yuvanız şenlenir ;)

ben senden bır yas kucugum , bende iş bulalı 3 ay oluyor mesela bebek çok ıstıyorum ama erkekler hep mantıkları on planda esımde bana bıraz calış bırıkım yapalım oyle dıyor aslında tum gun oyalanmama ragmen evde bır bosluk hıssedıyorum kedı aldım tıtız oldugum ıcın bır sure sonra oda gozume batmaya basladı sahıplendırdım daha sonra yanı ıs bulma ımkanın varsa onlara yonel derım ama byle senlerce gıder dıyorsan da cocuk yap evlılıgınden memnunsan

Neden surekli köseye sıkışınca cocuk fikri cikiyor ??
Kocasiyla gecinemez cocuk der
Iş bulamaz cocuk der
Cani sikilir kafam dagilsin arkadasim yok yalnizim der cocuk dusunur

Niye niye ?? Bunuda azarlamak icin demiyorum cidden merak ediyorum neden bu kadar karmasadayken hep cocuk dusunuluyor o kurtarici veya herseyi yoluna sokan sihirli birsey degil ki
Cocugu maddi manevi rahatken dusunursun bu halde degil

Sebebi ne merak ediyorum ne kadar bunalim,depresyon,sıkıntılı vs kadin varsa cocuk mu yapsam diyor ..

Bence su durumda çocuk yapmak sizi daha çok yipratacaktir. Zaten yorgun ve bitkinsiniz.

Ayrıca esiniz size fazla sinirlar çizmiş buralarda oyalan işte der gibi..Eşiniz kendi istediği hayati yasarken siz hala kendi istediklerinizi bulamamssniz.simdi de çocuğa tek basina karar vermesin ya da sizi buna zorlamasin. İdealleriniz amaciniz istekleriniz yok mu?

İse girmeyi deneyeblrsnz , kurum sinavlarina ise ciddi bir calisma ciddi bir emek gerekir bir baslayip birakmamak lazim rahat 2 yilinizi alir sabredebilir misinz bilemedim..

Ben de 90 doğumluyum bazı şeyler için çok aceleye gerek yok ozellikle yürekten istemedgniz hicbir şeyi yapmaya gerek yok
Kendime guveniyorum bu konuda ama esimin sabri yok. O hemen bir is olsun, olmazsa bebek olsun modunda. Kpss secenegini coktan elemis kafasinda ayni dediginiz gibi once sinava sonra kurum sinavina hazirlanirsin mulakatta elenirsin torpilin yok diyor. Kendisi 2 sene calisip 92 almis kpssden sonra da hic alakasiz bir meslek secti. Bana senin bunlari yapmaya cesaretin var mi diyor oldugunu biliyor kendisinden cok daha iyiyim alanda farkinda yaparim. Ama olmasini istemiyor. Katiliyorum parka goturulmus parktan cikmasi yasak olan bir cocugum sanki.

Iş bulamaz cocuk der

Niye niye ?? Bunuda azarlamak icin demiyorum cidden merak ediyorum neden bu kadar karmasadayken hep cocuk dusunuluyor o kurtarici veya herseyi yoluna sokan sihirli birsey degil ki

Sebebi ne merak ediyorum ne kadar bunalim,depresyon,sıkıntılı vs kadin varsa cocuk mu yapsam diyor ..
ne alaka pardonda hasta kadınlarmı çocuk ıstıyor ? senın çocuk sevgın yoksa ne yapalım fakır ınsanlar hıç çocuk yapamıcakmı ne bıçım yorumun var ya bıraz mantıklı konuş !!

Iş bulamaz cocuk der

Baska konudan bahsediyorsunuz heralde sivri hanim, ben cocuk istemiyorum, esim istiyor ben onu ikna etmek istiyorum.

Back
X