- 16 Temmuz 2017
- 391
- 462
- 18
- 37
- Konu Sahibi jjjjjjjjqqqqqqqqzzzz
-
Tabi ki calisin. Kpss den atansaniz ne kadar maas alacaksiniz ki? Ozele asgari ucretle girip asilirsaniz asgari ucreti 3 senede 5e bile katlayabiliyorsunuz. Esiniz ne is yapiyor? Yeni mi basladi? Uzun zamandir calisip asgari ucret aliyorsa o da ciksin bir guzel yukselme imkani olan islere girin.
Benim kardesim bile okul uzadi diye girdigi vasifsiz eleman arayan yerde daha okul bitmeden 8 ayda vardiya muduru oldu. 2300 civari maas yemek karti agi prim yol derken bu ay 3000 i buldu.
Tabi ki istediginiz isi yapmaniz paradan onemli. Ama cocuk borc hepsi bir arada... once isleri yola koyup sonra daha mutlu olunacak islere bakarsiniz. Suan 20 bin borc varsa gelirden fazla gider var. Ne yiyip iciyorsunuz? Cocuk var okul var masrafi istegi...
Hakkinizda hayirlisi olsun.
Borc varken kpss hayal gibi duruyor. Yas kac hangi okuldan ne zaman mezun oldunuz
sizle nerdeyse aynı durumdayız farklılıklar var elbet amaGunaydin canlar. Kafa karışıklığı içinde soluğu burda aldım.
Ben geçen sene bi firmaya cv bırakmıştım bu sene yeni açacakları bayilik için döndüler işe alındım ama henüz başlamadım bayi tadilatta. Alacağım ücret asgari ücret. Bu is olana kadar çalışmak gibi bi fikrim yoktu. Çünkü doğru düzgün is bulamıyordum.
Bu sene kızım 1. Sınıfa başlayacak. Yani evde 5 saat boşum. Kpss ye calisirim diye düşünüyordum. Simdi ise kafam çok ama çok karışık. Esim asgari ücretle çalışıyor 20 bin borcumuz var Bu sene içinde ödenmesi gereken. Ev kira değil ama kredi vs borçlar var. Ben bu yüzden çalışmak istiyorum. Ama bi aklım da otur bi sene adam akıllı kpss ye çalış diyor. Lisans işletme mezunuyum. Sizce ne yapmalıyım?
Malesef öyle...gider daha fazla. Benim yaptığım bi is var nasıl anlatayım dışardan yürüttüğüm bir is ssk yok haliyle 500 1000 elime geçince eve katkıda Bulunmaya çalışıyorum.Tabi ki calisin. Kpss den atansaniz ne kadar maas alacaksiniz ki? Ozele asgari ucretle girip asilirsaniz asgari ucreti 3 senede 5e bile katlayabiliyorsunuz. Esiniz ne is yapiyor? Yeni mi basladi? Uzun zamandir calisip asgari ucret aliyorsa o da ciksin bir guzel yukselme imkani olan islere girin.
Benim kardesim bile okul uzadi diye girdigi vasifsiz eleman arayan yerde daha okul bitmeden 8 ayda vardiya muduru oldu. 2300 civari maas yemek karti agi prim yol derken bu ay 3000 i buldu.
Tabi ki istediginiz isi yapmaniz paradan onemli. Ama cocuk borc hepsi bir arada... once isleri yola koyup sonra daha mutlu olunacak islere bakarsiniz. Suan 20 bin borc varsa gelirden fazla gider var. Ne yiyip iciyorsunuz? Cocuk var okul var masrafi istegi...
Hakkinizda hayirlisi olsun.
Ben bir kadinin yapamacagi sey oldugunu sanmiyorum. Ama su an mantikli olan borcu sifirlamak gibi gorunuyor. Evet lisans elbette daha zor kamu personeli aliminda kisintiya da gidiliyor bunu da gozardi etmemek gerek.Yaşım 30. Daha önce kpss ye girdim o zaman on lisans mezunydim 80 kusur aldım lisansı bitirdim aof den bi daha girdim 72 aldım 80 almak yayabildi lisans daha zor.
Sİzin adınıza çok sevindim. Ben çalışmayı hep istiyordum ama esim pek sıcak bakmıyordu. Bu sene borçlar artınca ve kız büyüyünce oturdum konuştum kendisine desyek olmak istediğimi bunun için elimden geleni yapacagimi söyledim.sizle nerdeyse aynı durumdayız farklılıklar var elbet ama
benim kızımda 1. sınıfa basladı ben işe basladım evde bostum bende kamu yön.mezunuyum kpss denedim önceki yıl olmadı bostum.şimdi 1.5 yıl oldu calısıyrm.borcumz vardı aynı miktardı ama az kaldı
eşimn massı sizinkindn yüksek
araba aldım ben onu ödüyorm
bayagı iyi geldi calısmak bana bize
sizde bence kesinlkle çalısın lafın kısası
Bende öyle düşünüyordum fakat çevreden bir-iki kişi kafami karıştırdı. Ne bileyim bende arada kaldimBen bir kadinin yapamacagi sey oldugunu sanmiyorum. Ama su an mantikli olan borcu sifirlamak gibi gorunuyor. Evet lisans elbette daha zor kamu personeli aliminda kisintiya da gidiliyor bunu da gozardi etmemek gerek.
Hah tam da boyle söyledi arkadaşım bence hic özel de uğraşma bi sene dışını sık üç beş kuruş eline geçiyor nasıl olsa ilerde rahat edersin dedi bende Bilemedim iste bu devirde geçim çok zor. Hele tek maaslaKesinlikle kpss ye calis.bir yil daha disiplinli gayretli calis.kizin da okuldayken calisirsin.sinavdan sonra is bakarsin.hem is hem kpss zor olur.kpss ye calisirken de ek isinizi de yapabilirsiniz.
aminSİzin adınıza çok sevindim. Ben çalışmayı hep istiyordum ama esim pek sıcak bakmıyordu. Bu sene borçlar artınca ve kız büyüyünce oturdum konuştum kendisine desyek olmak istediğimi bunun için elimden geleni yapacagimi söyledim.
Önceden çocuk tam gün evdeydi bakıcı parası yol vs asgari ucret kalmazdı bana simdi cocuk okula gidecek bakıcı parası yarim gün. Allah hepimize yardımcı olsun
Tek maas zor tabiki.kpss de bir yil sıkı calis sinavdan sonra ise girersin yoksa hep icinde kalacak.Hah tam da boyle söyledi arkadaşım bence hic özel de uğraşma bi sene dışını sık üç beş kuruş eline geçiyor nasıl olsa ilerde rahat edersin dedi bende Bilemedim iste bu devirde geçim çok zor. Hele tek maasla
Benim de komşum bakacak. İyi olur inşallah. Siz ne is yapıyorsunuz bu arada. Ev is çocuk zor oluyor mu. Duzeninizi nasıl kurdunuzamin
bende asgari ücret alıyorm kızım öglenci yarım gün karsı komsum bakıyor
bayagı faydası oldu hem maddi hem manevi inannın faydsı oluyor
bizim evimz kendimizin degil kira
sizin yerinzde olsam calısır borcu kapatır araba alırdım yada evimin esyasını yeniler yada paramı biriktirirdim ev olduktan sonra ohoooo calısmak tam kar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?