İletişimciyim :) Halkla ilişkiler mezunuyum.Siz ne iş yapıyorsunuz? Ne zaman işle ilgili bir konuda mesajınızı görsem merak ediyordum ama sormayı hep unutuyordum. Şimdi sorayım o zaman :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İletişimciyim :) Halkla ilişkiler mezunuyum.Siz ne iş yapıyorsunuz? Ne zaman işle ilgili bir konuda mesajınızı görsem merak ediyordum ama sormayı hep unutuyordum. Şimdi sorayım o zaman :)
muhasebe cnmNe mezunusunuz? Meraktan soruyorum. Bunu da araştıracağım, şu vize dönemim bitsin.
O tarz bir yere girebilmek için öncelikle muhasebe hakkında biraz pratik yapmış olmam gerekir diye düşünüyorum. Muhasebeyle alakalı pratiği kazandıktan sonra hem kendime güvenim daha çok olur hem de en azından işle alakalı tamamen bilgisiz olduğumu düşünmezler. Mantıklı.
Okuduğum şehirde staj yapabileceğim bir yer bulamadım ne yazık ki. Küçük ve sığ bir yer. Bu şehirden zerre ümidim yok zaten. Yaşadığım şehir İzmir. Geçtiğimiz yaz banka stajlarını okulumuzun mükemmel final ve bütünleme tarihleri yüzünden kaybettim. Mezuniyetten sonra düşüneceğim artık birşeyler. Gerekirse bana da para pul vermesinler, işlere dair bişeyler öğretsinler. Ben İktisatın biraz da genişliğine güveniyorum. Birçok alanda eli kolu var. Satışla ilgili ya da ik ile alakalı bir pozisyonda bir İktisatçı ne alaka? denemez. Alakası oluyor çünkü.Bak bizim sirkete daha insanlar mezun olmadan stajyer pozisyonunda ise giriyorlardi part time. Çok düşük bir ücret alıyorlar okul bittikten 1-2 ay sonra da ise alıyorduk. Bu sekilde 2 farklı firmada 4-5 stajyerim oldu. Finans departmanlarinda sadece muhasebe yapmıyorlar zaten.
Kaldı ki böyle bir ise girmek için muhasebe deneyimi kazanmak gerekiyorsa tekno markette bunu kazanmasın yine.
Kaldı ki finans mi yapmak istiyorsun. İktisat sosyal bölüm. Marketing olur, finans olur, satın alma, satış, ik vs her türlü bölüm olur çok geniş bir alan. Şimdiden ne istediğine karar ver, ama mağazacılıkta kariyer yapmak istemiyorsan hiç boşuna zaman kaybetme.
Neden böyle diyorum, mesleğin dışında çalışırsanız ve sonra meslegine yönelmek istersen yine yeni mezun oluyorsun
Bana kalkıp da "bırak sen o bölümü, boş işler bunlar, git sağlıkla ilgili bişey oku" diyen bile oldu. Bu bana söylendiğinde 2. sınıftaydım. Sokağa çıkıp sorsam herkes ekonomiden süper anlıyor. Bizim halkımız öyle çünkü. Her şeyi çok iyi bildiğini zannediyor.Bunlar cok sacma düsünceler. Ha tezgahtarlik yapan insan asagilanacak insan mi yahu..
Veya gecici tezgahlik yapsan.. cv ne yazsan ve sonradan calismak istedigin isyerine yollasan sirf okudugun bölüm ile alakasiz bir yerde calismissin diye cv ni kaale almayan insan olursa seni o ise almasin zaten bir zahmet.. zihniyeti ortada cunki.
Böyle zihniyetler neyin kafasini yasiyor hic anlamam. O cok iyi calistiklari isyerlerinde kiyafetlerini tezgahlardan teknolojik aletlerini tezgahlardan aliyorlar. Her alanda calisan insan lazim..hepiminiz icin. Herkesin bir faydasi dokunuyor birbirine.
O yüzden kimse kimseyi kücümsemesin. Böyle düsünen insanlari hic sevmem cidden.
Ama türkiyede cok yaygin bu düsünce ne yazikki.. herkes doktor herkes ögretmen olacak diye yirtiniyor.. ee tezgahtar olmasa cöpcü olmasa vs milletce ne olacak acaba ülkeye? Daha robotlar yok dünyada agir isleri yapabilen.. yani herkes birbirine saygi göstersin emekler kücümsemesin..cunki o kücümsediginiz insanlara muhtaciz aslinda ama cogumuzun haberi yok.
İşte annem de böyle düşünüyor, o işler çok yorucu, kendine vaktin kalmaz, ne zaman uyuduğunu bilemezsin falan diyor aynı sizin gibi.İş hayatı okadar yrucu kı o işte calısrken yenı ısler bakamayabıkırsın gunun cgunu ıste gecrırsın eve geldıgın kuut dye duser kalırsın byle byle gunler ayları aylar yılları kvalar tatlım ben sana katılyrum ıyı bır ıs bulana kadar calısmak knusunda ama baska bı sektre bulasırsan dedıgm gıbı orada kalır gdersın madem bos drmak ıstemyrsun koklu fırmalara deneyım kazanmak adına gıt stajyer maası versınler sana snra xamanla ıyı bır ıs bulursun gecersın hem dusunursen cok da mantıklı deneyım ve referans kazanmıs olrsun dıye dusunuyrum ben
Merhaba, iyi pazarlar. Umarım herkes güzel bir gün geçiriyordur. Ben de güzel bir gün geçiriyordum bugün vizelerim başlamış olmasına rağmen ta ki arkadaşımın ettiği laflara kadar. Dün ben bir bankanın düzenlediği sınava girdim, konu bundan açıldı. 500'den fazla insan sınav için gelmişti, sınavdan çıktıktan sonra uzun zamandır iş arayan, bunun için bankaların sınavlarına koşturan, benden 2-3 yaş falan büyük kişilerle sohbet falan etmiştim. Biliyorsunuz ki ülkenin durumu kötü, emek arzı fazla ve bu yüzden insanlar iş bulamıyorlar. Bir sürü üniversite mezunu işsiz, açıkta. E ben de bu sene mezun olacağım, İktisat 4. sınıfım. Sohbet esnasında arkadaşıma "korkarım ki bizim de sonumuz böyle olacak, düzgün bir iş ne zaman bulacağız kim bilir" dedim. Diğer arkadaş da "ben bu yüzden mezun olmayı hiç istemiyorum" dedi, gülüştük. "Ben bir an önce bitsin istiyorum artık okul, yurtta kalmaktan çok bunaldım" dedim. "İşsiz kalmaya heveslisin galiba" dedi arkadaşım. "Ben şu büyük teknoloji marketlerin (V*tan Bilgisayar, Tekn*sa gibi) iş ilanına denk gelirsem başvuracağım, çok seviyorum teknolojiyle iç içe olmayı, zaten merakım da var" dedim. Bunun üzerine arkadaşımdan ilginç bir itiraz geldi. "O kadar emek vermişsin, tezgahtar mı olacaksın yani?" dedi. "Bir süre düzgün bir iş ararım, bulamazsam o tarz bir işte çalışırım belki, işsiz kalma lüksüm yok" dedim. Sohbetin devamında insanları, lise mezunlarını falan küçümsedi, o kadarını yazmayayım. "O tarz işlere lise mezunları giriyor" falan dedi. Ama canım sıkıldı yani. Sanki okuduğumuz okul ODTÜ'ymüş gibi konuştu. Herkes her şeyin en iyisine layık olmak ister ama başkalarını küçümsemek zorunda değiliz ki? Annem de aşağı yukarı arkadaşımla aynı fikirde mesela ama o kimseyi küçümsemiyor, farkı o. "Düzgün bir iş olmadıktan sonra o tarz (satış danışmanlığı gibi) işlerde neden yorulasın?" falan diyor. Ben tabi böyle bir işi geçici bir süreliğine düşünüyorum, düzgün bir iş bulamazsam bulana kadar açıkta kalmayayım diye sonuçta para lazım olur. Bir yandan da başka işler aramaya devam ederim, görüşmelere giderim falan... Yani "bana göre iş yok!" deyip 1 sene işsiz kalmaktansa... Bana göre iş bulana kadar başka şeylerle idare etmek... Bu düşünce saçma mı sizce?
İşte annem de böyle düşünüyor, o işler çok yorucu, kendine vaktin kalmaz, ne zaman uyuduğunu bilemezsin falan diyor aynı sizin gibi.
Okuduğum okulu küçümsemiyorum, arkadaşımın diğer insanları küçümsemesine ithafen yazdım ben onu. Okulumu seviyorum fakat ülkemizdeki üniversitelerin çoğundan farklı bir tarafı yok. Okul adına dikkat eden biri CV'mi önemsemez yani, onu demek istiyorum.Kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz . Okuduğunuz bölümde çalışmak çok daha önemli. Mali müşavirin yanıma girin, muhasebe programı öğrenmek için kurslara gidin ki mali müşavirler odası ücretsiz açıyor bazen kursları takip etmeniz gerek. Emeğinize yazık olur . Okuduğunuz okulu küçümsüyorsunuz sanki odtü mü diye . okuduğunuz bölümde ilerleyin her zaman
Eşimin eski işi çok ünlü bir mağazada satış sorumlusuyduMerhaba, iyi pazarlar. Umarım herkes güzel bir gün geçiriyordur. Ben de güzel bir gün geçiriyordum bugün vizelerim başlamış olmasına rağmen ta ki arkadaşımın ettiği laflara kadar. Dün ben bir bankanın düzenlediği sınava girdim, konu bundan açıldı. 500'den fazla insan sınav için gelmişti, sınavdan çıktıktan sonra uzun zamandır iş arayan, bunun için bankaların sınavlarına koşturan, benden 2-3 yaş falan büyük kişilerle sohbet falan etmiştim. Biliyorsunuz ki ülkenin durumu kötü, emek arzı fazla ve bu yüzden insanlar iş bulamıyorlar. Bir sürü üniversite mezunu işsiz, açıkta. E ben de bu sene mezun olacağım, İktisat 4. sınıfım. Sohbet esnasında arkadaşıma "korkarım ki bizim de sonumuz böyle olacak, düzgün bir iş ne zaman bulacağız kim bilir" dedim. Diğer arkadaş da "ben bu yüzden mezun olmayı hiç istemiyorum" dedi, gülüştük. "Ben bir an önce bitsin istiyorum artık okul, yurtta kalmaktan çok bunaldım" dedim. "İşsiz kalmaya heveslisin galiba" dedi arkadaşım. "Ben şu büyük teknoloji marketlerin (V*tan Bilgisayar, Tekn*sa gibi) iş ilanına denk gelirsem başvuracağım, çok seviyorum teknolojiyle iç içe olmayı, zaten merakım da var" dedim. Bunun üzerine arkadaşımdan ilginç bir itiraz geldi. "O kadar emek vermişsin, tezgahtar mı olacaksın yani?" dedi. "Bir süre düzgün bir iş ararım, bulamazsam o tarz bir işte çalışırım belki, işsiz kalma lüksüm yok" dedim. Sohbetin devamında insanları, lise mezunlarını falan küçümsedi, o kadarını yazmayayım. "O tarz işlere lise mezunları giriyor" falan dedi. Ama canım sıkıldı yani. Sanki okuduğumuz okul ODTÜ'ymüş gibi konuştu. Herkes her şeyin en iyisine layık olmak ister ama başkalarını küçümsemek zorunda değiliz ki? Annem de aşağı yukarı arkadaşımla aynı fikirde mesela ama o kimseyi küçümsemiyor, farkı o. "Düzgün bir iş olmadıktan sonra o tarz (satış danışmanlığı gibi) işlerde neden yorulasın?" falan diyor. Ben tabi böyle bir işi geçici bir süreliğine düşünüyorum, düzgün bir iş bulamazsam bulana kadar açıkta kalmayayım diye sonuçta para lazım olur. Bir yandan da başka işler aramaya devam ederim, görüşmelere giderim falan... Yani "bana göre iş yok!" deyip 1 sene işsiz kalmaktansa... Bana göre iş bulana kadar başka şeylerle idare etmek... Bu düşünce saçma mı sizce?
KPSS iyi hoş da, B grubu memur olmak parlak bişey değil. Özel sektöre kızıyoruz ediyoruz ama ya şansım yaver giderse, ya çok başarılı olursam ve devlette alacağım paranın 2 katını özel sektöre alacak konuma gelirsem? İşte o da var. Ya Allah bana yürü ya kulum derse? Ya çok daha saygın bir konumda olursam bundan 10 sene sonra? Kendi alanımla ilgili... O da var. Sonuç olarak B grubu memurluğun çalışma saatleri ve iş garantisi dışında başka güzel bir tarafı yok. Kısalmıyorsun ama uzamıyorsun da.Ben annemi dinlemedim. Kpss dedi son sene dinlemedim. Gerçi şu anda memurum ama geç oldu. Tek avantajı 5 yıl özelde çalıştım devletin kıymetini biliyorum...
Kısaca anlatıyım. 2006da mezun oldum. Yıl 2007. Bir muhasebe bürosu 600 lira teklif etti işe başladım. Sevmedim ben burayı dedim 2.gün bıraktım. Şubattı. Haziranda 2000 brütle büyük bir firmada muh.yönetici adayı olarak işe başladım. Sonra 2009 şubatta kriz çıktı kapının önüne konuldum. Sap öğrenmiştim. Krizde iş buldum. 2 ay sonra yeni masamdaydım. Ama aklım başıma gelmişti. 2010da kpss ye girip 2012de atandım. Arada evlendim tazminatımı da aldımşimdi memurum ama ücretsiz izindeyim kızıma bakıyorum bir taraftan da kpss a çalışmaya çalışıyorum. Belki atanırım gerçi 30 oldum artık zor...
Abla tavsiyesi iş konusunda seçici ol. Yurt falan deme kpss ye de asıl...
oncelıkle hayırlısı olsun ınsallah ıstedıgın gıbı gırdıgın o banka sınavını gecersınMerhaba, iyi pazarlar. Umarım herkes güzel bir gün geçiriyordur. Ben de güzel bir gün geçiriyordum bugün vizelerim başlamış olmasına rağmen ta ki arkadaşımın ettiği laflara kadar. Dün ben bir bankanın düzenlediği sınava girdim, konu bundan açıldı. 500'den fazla insan sınav için gelmişti, sınavdan çıktıktan sonra uzun zamandır iş arayan, bunun için bankaların sınavlarına koşturan, benden 2-3 yaş falan büyük kişilerle sohbet falan etmiştim. Biliyorsunuz ki ülkenin durumu kötü, emek arzı fazla ve bu yüzden insanlar iş bulamıyorlar. Bir sürü üniversite mezunu işsiz, açıkta. E ben de bu sene mezun olacağım, İktisat 4. sınıfım. Sohbet esnasında arkadaşıma "korkarım ki bizim de sonumuz böyle olacak, düzgün bir iş ne zaman bulacağız kim bilir" dedim. Diğer arkadaş da "ben bu yüzden mezun olmayı hiç istemiyorum" dedi, gülüştük. "Ben bir an önce bitsin istiyorum artık okul, yurtta kalmaktan çok bunaldım" dedim. "İşsiz kalmaya heveslisin galiba" dedi arkadaşım. "Ben şu büyük teknoloji marketlerin (V*tan Bilgisayar, Tekn*sa gibi) iş ilanına denk gelirsem başvuracağım, çok seviyorum teknolojiyle iç içe olmayı, zaten merakım da var" dedim. Bunun üzerine arkadaşımdan ilginç bir itiraz geldi. "O kadar emek vermişsin, tezgahtar mı olacaksın yani?" dedi. "Bir süre düzgün bir iş ararım, bulamazsam o tarz bir işte çalışırım belki, işsiz kalma lüksüm yok" dedim. Sohbetin devamında insanları, lise mezunlarını falan küçümsedi, o kadarını yazmayayım. "O tarz işlere lise mezunları giriyor" falan dedi. Ama canım sıkıldı yani. Sanki okuduğumuz okul ODTÜ'ymüş gibi konuştu. Herkes her şeyin en iyisine layık olmak ister ama başkalarını küçümsemek zorunda değiliz ki? Annem de aşağı yukarı arkadaşımla aynı fikirde mesela ama o kimseyi küçümsemiyor, farkı o. "Düzgün bir iş olmadıktan sonra o tarz (satış danışmanlığı gibi) işlerde neden yorulasın?" falan diyor. Ben tabi böyle bir işi geçici bir süreliğine düşünüyorum, düzgün bir iş bulamazsam bulana kadar açıkta kalmayayım diye sonuçta para lazım olur. Bir yandan da başka işler aramaya devam ederim, görüşmelere giderim falan... Yani "bana göre iş yok!" deyip 1 sene işsiz kalmaktansa... Bana göre iş bulana kadar başka şeylerle idare etmek... Bu düşünce saçma mı sizce?
Merhaba, iyi pazarlar. Umarım herkes güzel bir gün geçiriyordur. Ben de güzel bir gün geçiriyordum bugün vizelerim başlamış olmasına rağmen ta ki arkadaşımın ettiği laflara kadar. Dün ben bir bankanın düzenlediği sınava girdim, konu bundan açıldı. 500'den fazla insan sınav için gelmişti, sınavdan çıktıktan sonra uzun zamandır iş arayan, bunun için bankaların sınavlarına koşturan, benden 2-3 yaş falan büyük kişilerle sohbet falan etmiştim. Biliyorsunuz ki ülkenin durumu kötü, emek arzı fazla ve bu yüzden insanlar iş bulamıyorlar. Bir sürü üniversite mezunu işsiz, açıkta. E ben de bu sene mezun olacağım, İktisat 4. sınıfım. Sohbet esnasında arkadaşıma "korkarım ki bizim de sonumuz böyle olacak, düzgün bir iş ne zaman bulacağız kim bilir" dedim. Diğer arkadaş da "ben bu yüzden mezun olmayı hiç istemiyorum" dedi, gülüştük. "Ben bir an önce bitsin istiyorum artık okul, yurtta kalmaktan çok bunaldım" dedim. "İşsiz kalmaya heveslisin galiba" dedi arkadaşım. "Ben şu büyük teknoloji marketlerin (V*tan Bilgisayar, Tekn*sa gibi) iş ilanına denk gelirsem başvuracağım, çok seviyorum teknolojiyle iç içe olmayı, zaten merakım da var" dedim. Bunun üzerine arkadaşımdan ilginç bir itiraz geldi. "O kadar emek vermişsin, tezgahtar mı olacaksın yani?" dedi. "Bir süre düzgün bir iş ararım, bulamazsam o tarz bir işte çalışırım belki, işsiz kalma lüksüm yok" dedim. Sohbetin devamında insanları, lise mezunlarını falan küçümsedi, o kadarını yazmayayım. "O tarz işlere lise mezunları giriyor" falan dedi. Ama canım sıkıldı yani. Sanki okuduğumuz okul ODTÜ'ymüş gibi konuştu. Herkes her şeyin en iyisine layık olmak ister ama başkalarını küçümsemek zorunda değiliz ki? Annem de aşağı yukarı arkadaşımla aynı fikirde mesela ama o kimseyi küçümsemiyor, farkı o. "Düzgün bir iş olmadıktan sonra o tarz (satış danışmanlığı gibi) işlerde neden yorulasın?" falan diyor. Ben tabi böyle bir işi geçici bir süreliğine düşünüyorum, düzgün bir iş bulamazsam bulana kadar açıkta kalmayayım diye sonuçta para lazım olur. Bir yandan da başka işler aramaya devam ederim, görüşmelere giderim falan... Yani "bana göre iş yok!" deyip 1 sene işsiz kalmaktansa... Bana göre iş bulana kadar başka şeylerle idare etmek... Bu düşünce saçma mı sizce?
O girdiğim sınav bana çok kazık geldi, muhtemelen ondan umut yok :) Ama çok farklı bir deneyim oldu tabi. İktisat zaten bence okurken, hiçbir şey yapılmasa bile insanın bakış açısını çok değiştiren bir bölüm, bilim aynı zamanda. İnsanların çoğu ekonomiyi sevmez ve ilgi duymaz çünkü karmaşık gelir. Ben okula başlayana kadar "amaan" dediğim şeylerden şu anda gayet iyi anlıyorum, onlar hakkında tahmin yürütebiliyorum mesela. Teorik ama sadece o teorilerle bir adım ileri gidilemiyor aslında. Gerçekten mühendislikten falan çok farklı. Bunda örneğin bir ekonomik gelişme yaşanıyor, olaya bir tarafından bakıyorsun "olumlu", öteki tarafından bakıyorsun "olumsuz". Tam kesin kuralları yok, her şeyini formüle edemiyorsun, üzerinde bilimsel deneyler yapamıyorsun. Geçmişte yaşananlardan tecrübe edinerek gelecekte yaşanabilecek durumları ön görebiliyorsun. Benim kastım zaten mesela X mağazasına girip orada satış yapıp raf düzenlemek ya da elbise katlamak değil ki. Hadi en kötü ihtimalle bu mağazalar nasıl işliyor? Bunların hesaplarıyla ilgilenen biri yok mu, bu mağazayı yöneten biri yok mu? Var. Hadi diyelim ki baktım kafama göre iş bulamadım, girdim bir mağazaya para kazanmak için, tanınan bilinen bir yer olsun bu, örneğin. Mağaza sorumluluğuna terfi etme ihtimali var mı? Var. Zaten gelen müşteriye ürünü gösterip satmanın başka türlü ne gibi bir kariyeri olabilir ki? Ya da ne gibi bir geleceği? Ben en kötü ihtimalle sırf cebim para görsün diye girdiğim bu tarz bir işte yerimde sayacak insan değilim, sayacağımı anladığım an derhal çıkarım zaten.oncelıkle hayırlısı olsun ınsallah ıstedıgın gıbı gırdıgın o banka sınavını gecersın
bende senın gıbı dusunuyorum, iktisat mezunuyum.okurkende; mezun olur olmaz da, sımdıkı meslegımı elıme alana kadar cok farklı ıslerde calıstım...vekıl ogretmenlık, noterde katıplık ,on muhasebe gıbı bı cok ıste calıstım bu benım bı tık öne gecmeme neden oldu bıle dıyebılırım,şöyle kı; bakıs acını genısletıyor ,sana daha fazla sey katıyor. ılla okudugun bolumde ıs yapmak zorunda degılsın ,unıversıte ozellıkle bızım okudugumuz tarz bolumler dıger muhendıslıktıp gıbı bolumlere gore bambaska...
hanı bı vardır kendını gelıstırmek ıcın okumak bı vardır para kazanmak ıcın meslek ıcın okumak bızım bolumumuz herseye musaıt her alana musaıt hıc alakası olmadıgı dusunulen bı sektorde bıle kendıne yer bulabılırsın kı o bahsettıgın fırmaların kasasında dursan ıktısat bolumune yıne uygun kasa ıslerı yapabılırsın cunku
bosver bence herkesın dusuncesı kendıne sen en dogru olanı yapıyorsun bos durmaktansa... vakıt nakıttır.
Durumlar o kadar değişik ki, geçen gün de bana bir üye bankacı olma da ne olursan ol falan dedi. Kimse kalkıp da şunu ol demiyor bu aralar, herkes onu olma bunu olma falan diyor. E ne olacağız o zaman biz? Ha mahalle arasındaki mini markette anca kasiyer ya da reyoncu olunabilir belki ama benim kastım büyük yerler. Doğru düzgün bir şekilde mağaza yöneticiliği için sınav yapanlar var. Zaten kim ömrünü gelen müşteriye telefon satmak ya da giysi katlamakla geçirmek ister ki? Hedefsiz yaşanamaz bence. Onun mutlaka bir yükselme şansı olmalı.Bizim bölümler böyle yani yüksekten uçanları gördük. Şimdi yıllar sonra marketlerde çalışmaya başladı çoğu. Banka işi bile çok zor bu devirde.
Tezgahtarlık mı yapacaksın diye zamanında küçümsediğimiz insanlar mağaza müdür oldu yıllarca çalışıp para biriktirdi.
Yani artık iktisat,işletme,muhasebe bölümlerinin geleceği yok gibi birşey.
Tabi iyi üniversitede okuyanlar daha farklı.
Şimdi o yıllarıma geri dönsem küçümsemez herhangi bir yerde çalışırdım.
Orada çalışırken başvuru yaparsın bankalara falan olursa onlara yönelirsin.
Oralarda çalışanlar ömür boyu aynı işi yapmak zorunda diye birşey yok.
Ayrıca AVMlerdeki çalışanların hepsi ilkokul ya da lise mezunu değil. Çevremde işletme iktisat mezunu olup da buralarda çalışan o kadar çok arkadaşım var ki. Hepsi de iş arkadaşlarının çoğunun üniversite mezunu olduğunu söylüyor.
Teknolojinin son kullanıcıya hitap eden ürünlerini daha fazla seviyorum, yani onlar daha baskın geliyor. Ama o dedikleriniz de çok güzel, getirisi iyi yani. Zamanında web sitem vardı sonra üniversiteye başlayınca fazla vakit ayıramadım. Alan adı süresi de dolmuştu, baktım ilgilenemiyorum ben de güncellemedim alan adını. Öyle kapandı gitti.Canım merhaba, Genelde konuları okur geçerim, sana yazmak geldi içimden.
Öncelikle eğitimini aldığın işte kariyer yapman daha iyi olur. Bankacılık bu gün ne kadar prestijli gözüksede, üniforması kravatlı, etekli amelelik. Bu gün işe girse alacagın 1.600-1.800 her ay bi hedef koyacaklar tuttursan bi dahaki ay arttıracaklar. Tabi yan gelirleri de var. İyi bir tezgahtarlıkla da iyi ücretler alabilirsin.
Ama benim aklıma takılan madem teknolojiyi seviyorsun neden kariyerini oradan yapmıyorsun. Söylediğim kolay bi şey değil ama bu gün bankaya girmek yada kpss hazırlanmak kadar çalışsan katkat fazla para kazanacgın üstelik bunu freelance yapabilecegin üstelik cocuklarınla evinde vaite geçirebilecegin işler var. Bunlara yönelmiyorsun.
Örneğin HTML, CSS, Java, derslerini youtube ve udemy den ücretsiz alabilirsin. sonrada özel eğitim veren yerlerden sertifakalandırırsın (Bilgeadam eskiden iyidi artık beğenilmiyor)
yada turkcell home agent olarak evden müşteri hizmetleri yapabilirsin.
Yurtdışından ucuz makyaj malzemesi getirip facebook, twitter, instagram üzerinden satabilirisn
Youtube da kanal açık buradan yayınyapabilirsin. (bir milyon izlenmeye 3.500$)
umarım bunları kendin çeşitlendirirsin