+1
Ben de adayım, madem rahatsızsınız, kazanın buyrun gelin bizim bölüme
Malesef 3 yılım dolmadığı için tayin isteyemiyorum. Dolar dolmaz isteyeceğim...Geçen hafta il/ilçe içi tayin oldu isteğe bağlı neden yararlanmadın.
Özür durumu bildirebilirdin bir şekilde. Şubatta yine var deneyebilirsin.
Çalıştığın ortamda mutlu olman çok önemli.
ama bir avantajın var siz aynı ortamda değilsiniz, herkes kendi dersinden sorumlu ve günde bir kaç saat görüyorsunuz birbirinizi ve yapabilecekleri sınırlı.
Tayin olamıyorsan bence hiç etliye sütlüye karışma, dersine gir çık yeter.
Merhaba hanımlar
Meseleyi açık açık anlatacağım çünkü artık bur ama kadar geldi.
Bi lisede öğretmenlik yapıyorum. Ama okulun en genç öğretmeni benim ve bana yaşı en yakin olanla 10 yas rahat var aramda.
Doğum iznine ayrılmıştım. Ücretli iznim martta bitti ücretiz izne ayrıldım. Haziranda tekrar is başı yaptım bebegime kayinvalidem bakabilirse çalışmaya başlayacağım yoksa kasima kadar devam edip ücretsiz iznimi tekrar başlatacağım. Çünkü bebeğimi bakıcıya vermek istemiyorum.
Okulda da bu sorun oldu. Çünkü onların zamanında boyle hakları olmadığı için beni açık açık devleti sömürmekle suçladılar. Oysa ben devlete evlat yetiştirdiğimi ve hakkım olmayan birseyi asla yapmadigimi düşünüyorum. Sonuçta ben de rapor vs almiyorum herkes gibi çalışıyorum.
Doğum yapmadan once de epey bi baskı gördüm sorun yaşadım. Ek ders için benim bransimdan ders alan hocalar oldu. Benim alanımla alakaları bile olmadığı halde idare verdi. Bende saf saf herkes için sınav soruları hazırladım bütün sınıflara tek tek soruları dağıttım hamile halimle 4 katli iki blok dolaştım hic biri bi yardim edelim demedi. Hatta sınavını okuduğum hoca bile oldu.
Biri de sınavın cevaplarını benden alıp sınavda cocuklara dağıtmış. Ben herkesin yorumlu cevapları benim cevaplarla ayni olunca hocaya gidip düzgünce konuşmak istedim. Dedim ki cevap kağıdı öğrencilerin eline geçmiş hocam sınavı tekrarlayalım. Kadın okulu birbirine kattı. Sen bu yaşınla bana ne demek istiyorsun diye bağırdı resmen.
Başka bir hocayla ırklar yüzünden bir konuşmamız oldu. Tartışma bile değil çünkü kimseyle tartışacak bir yapım yok. O hoca ben başka yerde nobetciyken okulda olduğumu bile bile gireceğim sınıfın defterini kırmızı kalemle kapatmış. Deli oldun resmen. Ama hepsi 50 yasin üstünde insanlar. Hangi birine ne diyeyim.
Simdi yine okullar başladı yine bunlar üstüme geliyor. Evet tecrübesizim ama biri de bu boyle yapılır demiyor. Daha bugün toplantıda eğitsel kollardan birinin açılmasını onda çalışabileceğimi söyledim. Ay ne gerek var çok boş bir klüp filan dediler. Sinir oldum. Bir fikrim varki açılsın demisim sonuçta. Ama bi laf diyemezdim çünkü karşımda teyzelerle oturuyor gibi hissediyorum. Utanıyorum.
Çok uzun oldu çok özür dilerim ama bunaldim. Okuldan öğretmenlikten sıkıldım. Ne yapayım ben. Bunlarla savaşayım mi zira okula savaşçı modunda gitmekten de rahatsizim yoksa bebegimi biraz daha büyütüp salim kafayla mi baslayayim?
Teşekkürler şimdiden.
siz yüksek lisans yaptınız mı? yaptıysanız tezin nasıl yazıldığını bilmeniz gerekirdi
Size anca kici kirik demek kalirsinav hazırla nobet tut toplanti sonra 3 ay tatil. Valla bos konuşuyorsunuz
İşte aradığım tarzda cevaplardan. Tesekkur ediyorum.Bence hiç utanma sıkılma hepsinin cevabını tak tak diye ver...
dedi mi devleti somuruyorsun...hemen yaz dilekçeyi .Kanuni hakkımı kullandığım için şu kisi tarafindan ithama maruz kaldim vb. Ver idareye.olmadi bimer e yaz.
Cevaplar çocukların eline mi geçti yaz dilekçeyi inceleme iste tutanak tuttur olmadı mı yaz bimer e onlar inceler gelip.
Eğitsel kol fikrinizle dalga mi gecildi..size fikriniz soruldu mu de yenilikçi akımları takip edememeniz normal de. Ver cevaplarını.
Sen bunlarla böyle ugrasmazsan aynı tas aynı hamam devam eder.
Hiç çekinme buyuklerse buyukluklerini bileceklerdi.bundan sonra her laflarina sozlerine cevabı ver suç teşkil edecek laf söz davranisa dilekceyi yaz görsünler.
Size anca kici kirik demek kalirsinav hazırla nobet tut toplanti sonra 3 ay tatil. Valla bos konuşuyorsunuz
Canım ya seni öyle iyi anlıyorumki evrimini tamamlamamış insanlar her yerde benim çalıştığım yerde de var. Mesela geçenlerde bir müşterimiz bana iş teklifinde bulunmak için 2 kez çalıştığım yere gelmiş bana haber vermediler. Kadın bana 3. Gelişinde ulalabildi. Birde işten çıkayım diye bir taraflarını yırtarlar böylelerini anlamak zor. Okula şimdi mi gitsen sonra mı konusunda yorum yapamıycam ama gidersende takmıyormuş gibi görün onlar seninle uğraşıyorlar ya sende uğraş biraz. Bunu yaparken onlar gibi olma sadece başından savmak için diş göster.Merhaba hanımlar
Meseleyi açık açık anlatacağım çünkü artık bur ama kadar geldi.
Bi lisede öğretmenlik yapıyorum. Ama okulun en genç öğretmeni benim ve bana yaşı en yakin olanla 10 yas rahat var aramda.
Doğum iznine ayrılmıştım. Ücretli iznim martta bitti ücretiz izne ayrıldım. Haziranda tekrar is başı yaptım bebegime kayinvalidem bakabilirse çalışmaya başlayacağım yoksa kasima kadar devam edip ücretsiz iznimi tekrar başlatacağım. Çünkü bebeğimi bakıcıya vermek istemiyorum.
Okulda da bu sorun oldu. Çünkü onların zamanında boyle hakları olmadığı için beni açık açık devleti sömürmekle suçladılar. Oysa ben devlete evlat yetiştirdiğimi ve hakkım olmayan birseyi asla yapmadigimi düşünüyorum. Sonuçta ben de rapor vs almiyorum herkes gibi çalışıyorum.
Doğum yapmadan once de epey bi baskı gördüm sorun yaşadım. Ek ders için benim bransimdan ders alan hocalar oldu. Benim alanımla alakaları bile olmadığı halde idare verdi. Bende saf saf herkes için sınav soruları hazırladım bütün sınıflara tek tek soruları dağıttım hamile halimle 4 katli iki blok dolaştım hic biri bi yardim edelim demedi. Hatta sınavını okuduğum hoca bile oldu.
Biri de sınavın cevaplarını benden alıp sınavda cocuklara dağıtmış. Ben herkesin yorumlu cevapları benim cevaplarla ayni olunca hocaya gidip düzgünce konuşmak istedim. Dedim ki cevap kağıdı öğrencilerin eline geçmiş hocam sınavı tekrarlayalım. Kadın okulu birbirine kattı. Sen bu yaşınla bana ne demek istiyorsun diye bağırdı resmen.
Başka bir hocayla ırklar yüzünden bir konuşmamız oldu. Tartışma bile değil çünkü kimseyle tartışacak bir yapım yok. O hoca ben başka yerde nobetciyken okulda olduğumu bile bile gireceğim sınıfın defterini kırmızı kalemle kapatmış. Deli oldun resmen. Ama hepsi 50 yasin üstünde insanlar. Hangi birine ne diyeyim.
Simdi yine okullar başladı yine bunlar üstüme geliyor. Evet tecrübesizim ama biri de bu boyle yapılır demiyor. Daha bugün toplantıda eğitsel kollardan birinin açılmasını onda çalışabileceğimi söyledim. Ay ne gerek var çok boş bir klüp filan dediler. Sinir oldum. Bir fikrim varki açılsın demisim sonuçta. Ama bi laf diyemezdim çünkü karşımda teyzelerle oturuyor gibi hissediyorum. Utanıyorum.
Çok uzun oldu çok özür dilerim ama bunaldim. Okuldan öğretmenlikten sıkıldım. Ne yapayım ben. Bunlarla savaşayım mi zira okula savaşçı modunda gitmekten de rahatsizim yoksa bebegimi biraz daha büyütüp salim kafayla mi baslayayim?
Teşekkürler şimdiden.
3 ay tatilciler de gelmiş
öğretmenlerin tatili 2 aydır 3 ay değil hala bilmeyenler varmış ilginç.
ayrıca tatil öğretmenler dinlensin diye değil öğrenciler yazın okula gidemeyecegi,verimli olamayacağı için var.bunu anlamak zor olmasa gerek değil mi?
ben sizin için üzüldüm çünkü bilmediğiniz bir alanda ahkam kesecek kadar bilgisizsiniz.yazık ama...
tabii ben bilemem hayatta ne meziyetleri var ancak kk nin %80 i akademisyenim diyor ancak şöyle bir bakınca bu oran %20 gibi geliyor bana.sanırım bu arkadaşın hayatında en büyük başarısı sanırım 'akademisyen' olmakmış . ha bir de göz kırpan smiley koyarak laf soktuğunu sanıyor
tabii ben bilemem hayatta ne meziyetleri var ancak kk nin %80 i akademisyenim diyor ancak şöyle bir bakınca bu oran %20 gibi geliyor bana.
Tehdit mi ediyosun beni sen aklinca? istiyosan kotu ogretmen ol devlet babanin ciftligi mi sandin baslattiririm sorusturmayi gorursun kotu davranmayi. Benim odedigim vergiyle maas alip isini bile iyi yapmayip bi de benim yavruma kotu davranacaksin? Yok yaAllah sizi ve Çocuğunuzu iyi öğretmenlerle karşılaştırsın inşallah. Bu yazdığınıza dönüp özür dilemek zorunda kalmazsınız umarım.
Ekşi sözlükte bu konu açılır aynı tepki verilir . Kadınlar kulübünde açılır , yine aynı tepki . Öğretmenlere garezi var bazı insanların . Kendi çocuğuyla evde baş edemez , öğretmene gelince auuuuuuuuv !! Neymiş yaz tatili uzunmuş bıdı bıdı !! Kıskanıyor musun ? Bu nasıl çekememezlik. Öğretmen öğrenciyle uğraşır , çok bilmiş veliyle uğraşır , idareyle uğraşır . Ha bi de sizin gibilerle uğraşır . Bende öğretmen adayıyım . Devlet tarafından verilen HAKKI çatır çatır kullanırım . Yaz tatilinde paramı alır sizin yerinize de yata yata yerim . Yeter be
Türkiye deki akedemisyenlerin hepsi kendini gelistiriyor zaten ilim irfan bilim teknik içinde yüzüyoruz....Aslaaa bi akademisyen ogretmenle bir tutulamaz akademisyenler kendini gelistirir ogretmenler körelir..... !!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?