Is yerinde mobbing

tayin hakkınız varsa kullanabilirsiniz yoksa da bence bir iki kez dişinizi gösterirseniz yani saygısızlık yapmadan bazı durumlardan rahatsız olduğunuzu belirtirseniz insanlar sizin de bu kadar yumuşak olduğunuzu görüp üstünüze gelemezler.

ve yine bir öğretmen başlığı altında "öğretmenlik çok kutsaldır, zordur, çocuklarınıza biz bakıyoruz hede hödö" leri ile "öğretmenlik te iş mi aga? yata yata maaş alıyonuz" cuların kapışması. yahu arkadaşlar inanın her meslek zor. ben burada öğretmenlerin ağladığı kadar doktorların, üç kuruşa geceler boyu mesaiye kalan mühendislerin ağladığını görmedim ve diğer yandan öğretmenliğe çamur atanlar çok rahattıysa zamanında siz de yazıp kazanaydınız. sıktı artık bu sidik yarışı. konu nerden nereye gelmiş. pes.

Lütfen sorum dışında yorum yapmayın. Gidin yeni başlık filan acın. Öğretmenlik çok kolay meslek ama çok dert yanıyorlar deyin.
Bakın yanlış anladığınız bir nokta var.
Herşeyden şikayet etmenize benim ve buradakilerin tepkisi.
Hamile hâlimle şunu Yaptım bunu Yaptım diyorsunuz.
Insanlar size hamilesiniz diye maksimum ilgi alaka gösterecek hali yok, her sektörde böyle diyorum.
Ki ben kendi adıma öğretmen olmak isterdim. Kimseyi de küçümsemiyorum yalnızca olayı bu kadar dramatize etmeyin istiyoruz hepsi bu.
Neyse iyi günler.

benim de sadece 15 gün izinim var istediim zamanda da kullanamıyorum gerçekten de öğretmenleri kıskanıyorum ne yapayım :)
ama sonuçta devlet size bu hakkı tanımış. bize haksızlık olması sizin bu hakkı kullanamayacağınız anlamına gelmez hem de rapor almak yerine ücretsiz izin talebinizi tebrik ediyorum. ne kadar çok tanıdığım var rapor alıp aylarca yan gelip yatıyo işte o hakka girmektir ve hakkımı helal etmiyorum..
yaşlı öğretmenler için ise onlarla savaşmaya devam edin çünkü o örümcek beyinleri ile öğrencilere yeni şeyler öğretmek istemiyorlar siz ülkenin geleceğini elinizde tutuyorsunuz, kolay gelsin

Siz meseleyi anlamadiniz galiba ben çalışmak için başladım ise. Yani devam etme niyetiyle. Kayınvalidem gelecek diye. Sorun olan kısımda milletin hakkım olanı yapmama tavrı.
devletins size verdiği bi hak bu siz bunu yasa dısı yollarla yapmıosunuz ki.. o okuldaki fosilleşmiş dinozorlan asıl devleti sömürüo gitsinler emekli olsunlar yerlerinde bekleyen bir sürü insan var atama bekleyen.. ayrıca çoçuğunun hayatı bakımı söz konusu kullanabildğin kadar kullan ve okuldaki o dinozorlara da ortalğı fazla verme sesini çıkar biraz...

Tabi tabi haziranda yani okullarin tatile girdigi ay ise basla 3 ay yata yata maas al sonbaharda okullar derse baslayinca ucretsiz izne gec sonra DEVLETI SOMURMUYORUM

Bu devleti sömürmek değil, devletin verdiği hakkı kullanmak. Öğretmenlere verilen bütün sektörlere verilmeli zaten. Bir anneyle çocuğunu ilk 3 yıl ayırmamak gerekir. Ki Almanya gibi gelişmiş ülkelerde 3 yıl çocuğunuz için ayrılır ve 3 yıl sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz, en doğal hakkınızdır. Erkeğe bile ilk ay izin verilir veya eşiyle izni paylaştırılabilir. Ama gelişmemiş, ya da kapitalist sistemin çok güçlü olduğu ülkelerde bu hakkı size tanımazlar. Çünkü çarktaki dişli olarak lazımsınız. Kim uğraşacak sizin hayatınızın kıymeti, ya da vatandaşın haklarıyla. En temizi bu hakları vermemektir, böylece kimse talep edemez. Bu hakları verilmiş olan azınlık bir gruba da sizin gibiler çemkirir. Olması gereken herkesin ilk 3 yıl çocuğuyla kalmasıdır. Toplum sağlığı için de gereklidir bu.

Siz elinizden geleni yapmışsınız.Soru falan vermek zprunda değilsiniz onların düşüncesizliği
Tabikide çocugunuz için 3 ay izin yapabilirsiniz dert etmeyin.

Bence hiç utanma sıkılma hepsinin cevabını tak tak diye ver...
dedi mi devleti somuruyorsun...hemen yaz dilekçeyi .Kanuni hakkımı kullandığım için şu kisi tarafindan ithama maruz kaldim vb. Ver idareye.olmadi bimer e yaz.

Cevaplar çocukların eline mi geçti yaz dilekçeyi inceleme iste tutanak tuttur olmadı mı yaz bimer e onlar inceler gelip.

Eğitsel kol fikrinizle dalga mi gecildi..size fikriniz soruldu mu de yenilikçi akımları takip edememeniz normal de. Ver cevaplarını.

Sen bunlarla böyle ugrasmazsan aynı tas aynı hamam devam eder.

Hiç çekinme buyuklerse buyukluklerini bileceklerdi.bundan sonra her laflarina sozlerine cevabı ver suç teşkil edecek laf söz davranisa dilekceyi yaz görsünler.

Aslaaa bi akademisyen ogretmenle bir tutulamaz akademisyenler kendini gelistirir ogretmenler körelir..... !!!!
Çok mu düşündünüz bu yorum için Allah aşkına. Genel olarak akademisyenlik kendini geliştirmek için çok daha müsait bu kabul de, bu genellemeyi nasıl böyle rahatlıkla yapabiliyorsunuz? Üniversitede akademisyenin girdiği sınıflarda en büyük şansı önüne daha ilköğretimden itibaren iyi yetiştirilmiş, araştırmayı seven, gerekli altyapıya sahip öğrencilerin gelmelisidir. Bu da iyi öğretmenlerle sağlanır.

Ve sandığınızın aksine; dersimi anlatır maaşımı alırım diyen pek çok öğretmenin yanında, öğrencinin sorunlarıyla gerçekten ilgilenen, gelişmesi için elinden geleni yapan ve evinde ona hedef koyacak bir veli olmamasına rağmen, o çocuğa yeni ufuklar açan pek çok öğretmen de var.

Çok yakınımda tanıyorum, bütün ömrü emek, saygı, disiplin ve dürüstlük timsali bir öğretmen. İki çocuğunu emek emek büyütmüş, gerektiğinde eşi de çalışmış, öğretmen maaşıyla çok ağır olan üniversite harçlarını ödemiş, iki çocuğunun yanında bir ilçe dolusu çocuğu olmuş, yıllar önce emekli olabilecekken, kenara çekilecek birikimi varken hala çalışmayı tercih ediyor, çünkü hala faydalı olmak istiyor. Bu son kargaşada görevden uzaklaştırmak için uzaklara tayini çıkartılınca, pes etmek yerine sürüldüğü yere giden.

Benim ilkokul öğretmenim benim en büyük şansımdı mesela. 30 yaşıma gelmiş, üniversitemde alanımda isim yapmış akademisyenlerden ders almışken hala ilkokul öğretmenimi ve beni devamlı sevgiyle teşvik edişini, takdirlerini hatırlarım; en başarılı öğrencisinden, 3 senedir 1. Sınıfta okuyan ismi de kendisi gibi Garib olan öğrencisine kadar hepimize gösterdiği şefkati, zaman zaman annelerimizi çağırışını, toplantılar haricinde onlarla arkadaşlık kurup öğrencilerinin durumunu takip edişini. Velhasıl, hakkını vererek yapılan öğretmenlik sizin tahmin ettiğiniz kadar kolay değil, hakkını vererek yaptığımız hiç bir işin kolay olmadığı gibi. Bunlar romantizm değil, takdir etmeyi bilirsek gözümüzün önünde duran saf gerçekler. İlkokula başlıyacak oğlum için de kısmet olsa da böyle bir öğretmeni olsa diyorum, çünkü biliyorum ki iyi bir öğretmen bütün okul hayatına olan ilgisini belirleyecek.

sizde doğurun sizde kullanın de kullan tüm yasal izinlerini ya hiç takmayacaksın sallamayacaksın yüzlerine güleceksin ya da çatır çatır cevap vereceksin

Aslaaa bi akademisyen ogretmenle bir tutulamaz akademisyenler kendini gelistirir ogretmenler körelir..... !!!!

Kıçı kırık bir tez yazıp ben doktorum doçentim akademisyenim diye ortalıkta vik vik gezen , diplomayı alıp kapağı attım zihniyetli insanlarda var. Türkiye de yazılan çoğu teze bakın çöp niteliğinde. Sizinki genelleme ise benimki de genelleme.

İyi de konuda en başından beri öğretmenlerin hakları kötü, yönetmelik çok sıkıntılı bizi hamile hamile çalıştırıyorlar, ay iznim de çok az devlet bize bakmıyor tadında bir cümle geçmiyor ki. Konu sahibi sadece mevcut hAklarından yararlanma konusunda taviz verdiği, onlara göre daha fazla çalıştığı ve zaman zaman iş yüklerini üstlendiği halde iş arkadaşları tarafından eleştirildiğinden bahsediyor.
Bunun neresinde meslek haklarından, tatilden vs. şikayet algılıyorsunuz da gıcık oluyorsunuz anlamıyorum.

Onu da geçtim, öğretmenlerin daha iyi haklara sahip olmalarının, çalışan haklarında bir parça gelişmiş ülke standartı yakalayabilmelerinin sebebi biraz da örgütlenme ve taleplerini duyurmadaki başarıları. Yıllık izne dahi çıkamayıp kanaat etmeyi onurluca ve takdire değer buluyor olabilirsiniz ama Çok takdire değer bir durum değil aslında, özellikle sizi alakasız yerlerde patlamaya hazır bir bomba haline getirmişse bu durum.

Tabi tabi haziranda yani okullarin tatile girdigi ay ise basla 3 ay yata yata maas al sonbaharda okullar derse baslayinca ucretsiz izne gec sonra DEVLETI SOMURMUYORUM

Bu devlet tarafından verilmiş bir haktır . Çekemiyor musun kardeşim ? Sana verilse az daha az daha diye yalvarırsın belki . Bulmuş 22 tane şakşakçı aklı sırasınca tepkisini koyuyor . DÖVLÖTÖ SÖMÖRÖYORSONOZ . bu öğretmenlerin çektiği ne ya ? Neymiş yaz tatiliymiş kış tatiliymiş. Sende öğretmen olsaydın . Sabah sabah tepem attı

Yooo...

Çoğu benim gibi düşünüyor. Hepsi adına konuşuyorum.

Ekşi sözlükte bu konu açılır aynı tepki verilir . Kadınlar kulübünde açılır , yine aynı tepki . Öğretmenlere garezi var bazı insanların . Kendi çocuğuyla evde baş edemez , öğretmene gelince auuuuuuuuv !! Neymiş yaz tatili uzunmuş bıdı bıdı !! Kıskanıyor musun ? Bu nasıl çekememezlik. Öğretmen öğrenciyle uğraşır , çok bilmiş veliyle uğraşır , idareyle uğraşır . Ha bi de sizin gibilerle uğraşır . Bende öğretmen adayıyım . Devlet tarafından verilen HAKKI çatır çatır kullanırım . Yaz tatilinde paramı alır sizin yerinize de yata yata yerim . Yeter be

bu konu kapansa iyi olacak
amacından saptı gitti

MOBBING önemli bir sorundur
Başa çıkma yollarını yazdım konu sahibine
Ya hiç sallamayıp işinde devam edecek (işyerine sadece iş yeri olarak bakacak)
Ya da geri çekilecek

Bence yöneticilerle bu durumu paylaşmalı. Onların da desteğini almalı.

Ben genellemeleri yanlış dedim. Yoksa her mesleğin artı ve eksileri var tabiki. Bunları bile bile seçiyoruz.

İşini iyi yapmayan insanlar her kurumda var. Katılıyorum size.

Ama diplomaları o vik vik diye gezen akademisyenler sayesinde alıyor insanlar.

Bu kadının hakkıysa kullanır . Madem size verilen hak bu öğretmenlere laf atmayın . Meslek seçerken artısını eksisini görüyorsun şimdine değişti
Bilemiyorum. Ben ilkokulda 10 tane öğretmen değiştirdim. Hepside yasal haklarını kullanıyorlardı sözüm ona.

İYİLERİ MUHAKKAK VARDIR. Ama çok yakınıyorsunuz. Adama bu koşullarda derdin ne diye sorarlar.

Neyse. Herkes söyleyeceğini söyledi. Bence de bu konu kapanmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…