İş yerinde sevmediğim kişi...

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
944
275
323
Merhaba arkadaşlar iş yerimde bir kız var burnundan kıl aldırmaz konuşmaz etmez. Ben de haliyle işim olmadıkça konuşmuyorum. Bugün patronum profesyonel olmalısın dedi. Bir sürü öğüt verdi. Ama ben sevmiyorum o kızı ve merhaba dahi demek istemiyorum. Sizce be yapmalıyım?

Profosyonel olmalı.
Çok yerinde bir cümle.
Bu tür yerlerde isverene sezdireceğıniz gerginlik birinizin işsiz kalmasini bile sebep olabilir.
Selamlaşmak yeterli.
SEVGİLER;)

iç ses: geldi yine tipini sevdiğimin koca popolusu
profesyonellik: günaydın arzu hanımm ne kadar da şıksınız.(kocaman sırıtış.)

defalarca bunları tekrarlamak çok yorucu bence.içinden geldiği gibi davran.

ama öyle olmalı değiiil
sadece iş icabı mehaba nasılsın diyecek o
iltifat etmesin mesela
içinden geleni yapmasına hak veriyorum ama iş yeri bu neticede:)

ama öyle olmalı değiiil
sadece iş icabı mehaba nasılsın diyecek o
iltifat etmesin mesela
içinden geleni yapmasına hak veriyorum ama iş yeri bu neticede:)

bilmiyom ki ,bana biri profesyonellik diyince aklıma ikiyüzlülük geliyo. çok mu önemli ki merabalaşmak. gerginlik de olmasın da hani yok saysak birbirimizi daha mesut oluruz gibi:)

Muhattap olmayın sizde sohbetine girmeyin, konuşmayın. Sadece günaydın nasılsın iyi akşamlar iş sohbeti.. Ben de sevmem böyle insanları sanki alçak dağları kendisi yaratmış

Patronunuzun dedigini yapin.
Profesyonel olmak kanka olmak demek degil. Kisisel olarak birbirinizden hoslanmamaniz ortami germemeli, isleri aksatmamali. Birseyler ters gitmeye baslamis ki patronunuz sizi cagirip ogut verme geregi duymus artik. Bir dahaki sefere cikisiniz verilebilir. Patronunuzun dedigini babacan bir ogut olarak degil, uyari olarak algilasaniz iyi olur.

neden profesyonel olmasi gereken sadece sizsiniz onu anlamadim cok mu ust pozisyonda bu kadin??
Ne kadar güzel ifade etmişsiniz. Hayır kendisi değil ama babası üst pozisyonda. Ayrıca ben devlet işindeyim. Babasından dolayı herkesde bir alttan alma var. Fakat ben böyle biri değilim. Kimseye hakettiğinden farklı davranamıyorum

iş hayatının gerekliliği bunlar, benım ısıme saygım geregı ayıya dayı demek zorundayım.. Profosyenellık gerekli gerçekten.. Kimse istemez ki sevmediği insan burnunun dıbınde..

Bir an anılarım canlandı, o günleri yaşarken anı olarak kalacağını bilsem zerre kadar canımı sıkmazdım..
Benimki çok ciddi bir bayan "problem" di, yaş farkı çoktu herkesin el etek öptüğü bir insandı.
Benden de odasına gitmem çay söylemem - dikkat odasında çay söylemem, her türlü yalakalık beklendi.
Önce odama sokmadım, sonra odasına ayda bir kere iş için gittim.
Ama asla surat asmadım, asla selamsız bırakmadım, asla iğnelerine altta kalmadım, hep güleryüzle alt ettim.
En son beni bir arkadaşım uyarmıştı arkamdan çok konuşuyormuş beni attırmak için evrak hırsızlığına girişmiş.
Yine gitmedim çay söylemedim aynen neysem oydu.
Sonra cumadan pazartesiyi göremedi şimdi beni markette görse şeytan görmüş gibi kaçıyor
Tavsiyem bu durumu kimseye çaktırmayın ortamı germeyin eğer patrona kadar yansıdıysa bir selam olmazsa olmaz bu dost olmak değildirki

Bizim iş yerinde de ona benzer bi arkadaşımız vardı. günaydın dersek der bazen duymaz, çok yaşa dersin havada kalır vs. Biz de artık günaydın vs demiyoruz ama küslük değil bu. kendisi o şekilde davranıyor bizden de onu görüyor. Senin yerinde olsam bende öyle o günaydın vs demeden demezdim. İşim oldukça konuşurdum. O kadar... Bu da profesyonelliktir bi yerde. En azından bişey söylemek için araya başkalarını sokmuyorsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…