İŞ YERİNDEKİ GICIK KIZLAR

Ben işyerinde gıcık kızlar değil gereğinden fazla hassas ve alıngan bir konu sahibi gördüm.
Öğretmenliğimin ilk yıllarında bir velinin tavrına çok üzülüp ağlamıştım.
Müdürüm 'her veliye böyle üzülüp ağlarsan
bu işi yapamazsın, olayları-tepkilerini düşünüp değerlendir elbette ama bunu yaşananlardan ders çıkarmak için yap, sonra da olayı-veliyi orda bırakıp evine git' demişti.

Ben okulda yaşadığım her olumsuz olayı yazarım bir deftere.
Bu olay neden oldu? Nasıl gelişti?
Muhatabımın tavrı nasıldı?
Benim tepkilerim doğru muydu?
Yanlışsa ne yapsam daha doğru olurdu?
Bu olaydan ne öğrendim?
Tekrarlanmaması için ne yapabilirim?
Son 10 yıldır yönetici olmama rağmen bu alışkanlığımı sürdürüyorum çok da faydasını gördüm.
Size de tavsiye ederim.
Elma yy-Zor İnsanlarla Zorlanmadan Baş Edebilmek adlı kitabı da önerebilirim.

İş yaşamınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

14 satırlık yazı yazmışsın 1 tane bile noktalama işareti kullanmamışsın.Bence sana diploma veren kurumlar denetlenmeli, belki böylece her önüne gelen diploma alınca statü elde ettiğini düşünmeyi bırakır.

Neden denetlenmeli bende dikkat etmiyorum hiç sevmiyorum bu kurallara uymayı sadece sınavlarda uyarım hayatımın geri kalanında noktanın virgülün yeri yoktur durup dururken bunu yazmanız hiç hoş olmamış belki diksiyonu çok düzgündür ayrıca çalışma hayatında noktayı virgülü kimse sormuyor . Nokta

Diksiyonu çok düzgün olan birisi dikkat ediyordur ki diksiyonu düzgündür ve kendini ifade etmekte zorlanmaz.Burada noktalama, vurgu ve paragraflara ayırma gibi şeyleri kullanmadan uzunca yazılar yazarsanız insanlar derdinizi anlamakta güçlük çeker ve yazıyı tekrar tekrar okumak zorunda kalırlar (acaba burada ne demek istemiş diye).

Sizce bir şeyi yapmak için illaki birinin sorması ya da eleştirmesi mi gerekiyor? İşverenler sadece elinde diploması var diye mi işe alıyor insanları? Müdür olunca resmi kurumlarla yazışmayacak mı ya da müşterilerle muhattap olup mail atmayacak mı başlık sahibi?
Başlığın içeriğinde de zaten yaptığı işe dikkat etmemiş etik davranmayıp işini savsaklamış ve diğer çalışanlar tarafından uyarılmış.

Çok güzel yazmissiniz.insallah dilediğiniz gibi bir iş hayatınız olur

Abartmışsın

İş hayatı zordur. Bu yaşadığın çok küçük bir şey. Kimseye fazla güvenmeyeceksin bu tarz iş yerlerinde. Ayrıca, erken çıkayım vb. şeyler için de işini yarım yamalak yapmayacaksın...

Komsum lcw de calısıyor
Eve gelıyor kahve ıcecek halı yok
Reyon topla yok günsonu al falan derken mesai 10da bıtecekken cogu zaman 11ı geçe evde oluyor. Muntazam bırakmaları gerekıyormus magazayı. Cok zor allah yardımcın olsun umarım kendı meslegını yapabılırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…