İşaretler...

Arkadaşım olayı saptırmamanı rica ediyorum.Anlayışın için şimdiden teşekkür ederim.

Siz kimsiniz ki benim inancımı,uslubumu yargılayabiliyorsunuz? Ne demek daha çok kıvranırsınız? Ayıp bir şey yaptığınız.Rica ediyorum insan olalım insanları anlayalım.

Benim yaptığım ayıp, sizinkisi çok normal... Hiçbir sıfat'ın kafi olmadığı rabbe, yukarıdaki denmez, denemez!
Saygı bekliyorsanız, benim saygı duyduğum değerlere önem verecek, düzgün konuşacaksınız.
Hem dini konu açmak yasak değil mi?

Benim yaptığım ayıp, sizinkisi çok normal... Hiçbir sıfat'ın kafi olmadığı rabbe, yukarıdaki denmez, denemez!
Saygı bekliyorsanız, benim saygı duyduğum değerlere önem verecek, düzgün konuşacaksınız.
Hem dini konu açmak yasak değil mi?

Saygı duymayı,düzgün konuşmayı bu yaşımda sizden öğrenecek değilim.Konuyu saptırmayın lütfen.

arkadas yukarıdaki derken amacının farklı oldugunu dusunmuyorum ben :34:

yeri geldi bende kızdım küstüm :1: istedigim olmadıgında ama surekli onunla konustum cunku sizi sizden bile iyi tanıyan tek varlık Allah yeri geldi dertlestim salya sumuk agladım ama bunların sonunda kendimi hep cok iyi hissettim bazen istediklerim olmadı ama suan dusunuyorumda istediklerim olmasa bile mutluyum belkide onemli olan bu siz herzaman hayırlısını isteyin sabredin emin olun size fazlasıyla secenek sunacaktır hic ummadıgınız beklemediginiz bir anda yolunuz ferahlıycak..ben bazenn öliyim bıktım al canımı derdim 2 gun sonra felakat bir agrı cekerdim bunu kotu yorumlayanda olabilir bana hep acı veriyorsun diye veya beni duyuyorsun ve hayatın yasamanın ne kadar onemli oldugunu saglıgın herseyden onemli oldugunu bana gosteriyosun diyende ben hep ikincisini dusundum ama dedigim gibi hayatımda her istedigim olmuyor ama icim cok huzurlu herzaman surekli konusun paylasın herseyinizi anlatın Allah ile konusmak gibisi yok:16:

arkadas yukarıdaki derken amacının farklı oldugunu dusunmuyorum ben :34:

yeri geldi bende kızdım küstüm :1: istedigim olmadıgında ama surekli onunla konustum cunku sizi sizden bile iyi tanıyan tek varlık Allah yeri geldi dertlestim salya sumuk agladım ama bunların sonunda kendimi hep cok iyi hissettim bazen istediklerim olmadı ama suan dusunuyorumda istediklerim olmasa bile mutluyum belkide onemli olan bu siz herzaman hayırlısını isteyin sabredin emin olun size fazlasıyla secenek sunacaktır hic ummadıgınız beklemediginiz bir anda yolunuz ferahlıycak..ben bazenn öliyim bıktım al canımı derdim 2 gun sonra felakat bir agrı cekerdim bunu kotu yorumlayanda olabilir bana hep acı veriyorsun diye veya beni duyuyorsun ve hayatın yasamanın ne kadar onemli oldugunu saglıgın herseyden onemli oldugunu bana gosteriyosun diyende ben hep ikincisini dusundum ama dedigim gibi hayatımda her istedigim olmuyor ama icim cok huzurlu herzaman surekli konusun paylasın herseyinizi anlatın Allah ile konusmak gibisi yok:16:

Tabikide bir amacım yok yapmasınlar etmesinler bir insanı karalamak ne kadar kolaymış onu anladım.

Evet canım bende hep hayırlısını istiyorum ama öyle bir durumdayım ki artık tıkanmış hissediyorum..

Bu topiği neyi nasıl bahsettiğimle alakalı olarak değil,sizlerden tavsiye almak amacıyla açmıştım.

Celallenmeyin hemen, ben arkadaşın yorumuna istinaden fikrimi belirttim sadece. Hepimiz zaman zaman isyan edebiliriz ama dikkat etmemiz lazım, hepimiz için geçerli...

Arkadaş da size tavsiyeler verdi ve öyle ifade etmeyin diye öneride bulundu, neresi saptırma bunun...

Ve dipnot; ben sizi karalamadım...

Son düzenleme:
Tabikide bir amacım yok yapmasınlar etmesinler bir insanı karalamak ne kadar kolaymış onu anladım.

Evet canım bende hep hayırlısını istiyorum ama öyle bir durumdayım ki artık tıkanmış hissediyorum..

anlayabiliyorum ama gecicektir boyle boyle tecrube kazanıyoruz hayatta.. umarım en kısa zamanda en iyi sekilde sonuclanır durumunuz

Celallenmeyin hemen, ben arkadaşın yorumuna istinaden fikrimi belirttim sadece. Hepimiz zaman zaman isyan edebiliriz ama dikkat etmemiz lazım, hepimiz için geçerli...

Arkadaş da size tavsiyeler verdi ve öyle ifade etmeyin diye öneride bulundu, neresi saptırma bunun...

Ve dipnot; ben sizi karalamadım...

İsyan ettiğimi nerden çıkardınız? Şurda iki satır bişey yazmama bakıp bunu nasıl anlayabildiniz..
İsyan etmiyorum bu bir. İkincisi,
Arkadaşın tavsiyesi için teşekkür ediyorum fakat burda konu benim neyi nasıl ifade ettiğim değil görüşlerimizi paylaşmak..
Arkadaş inançsız gibiymişim misali bir yorum yaptı bende haklı olarak tepkimi gösterdim.
Karalamaktan kastım buydu.

İsyan ettiğimi nerden çıkardınız? Şurda iki satır bişey yazmama bakıp bunu nasıl anlayabildiniz..
İsyan etmiyorum bu bir. İkincisi,
Arkadaşın tavsiyesi için teşekkür ediyorum fakat burda konu benim neyi nasıl ifade ettiğim değil görüşlerimizi paylaşmak..
Arkadaş inançsız gibiymişim misali bir yorum yaptı bende haklı olarak tepkimi gösterdim.
Karalamaktan kastım buydu.

Şurdan çıkardım; "Sanırım yukardaki beni görmezden geliyor 7 aydır kıvranıp duruyorum:/ " bu cümleyi konuyu açarken sarfettiniz.
Ziyadesi ile alıngansınız, şimdi bu noktaya takılıp "neden isyan ediyorsunuz edemezsiniz" gibi bir anlam falan çıkarırsınız yazdıklarımdan, hemen belirteyim isyan etmek de insani bir durum bende zaman zaman isyankar bir kul olurum. Bunun beni inançsız yaptığını düşünmüyorum. Herkesin ümitsizliğe kapıldığı anlar olur.
İnançsız olmak çok farklı bir konu...

Bu topiği neyi nasıl bahsettiğimle alakalı olarak değil,sizlerden tavsiye almak amacıyla açmıştım.

Burası herkese açık bir forum, konuyu saptırmak olarak görmüyorum bunu. Herkesin okuyabileceği bir yerde bu şekilde bir ifade, uslup doğru değil.

Kimsenin inancını sorgulamam, herkesin inancı da isyanı da kendine aittir. Ancak Allah'tan yukarıdaki diye alaycı bir uslupla söz etmeniz de benim inancıma saygısızlık ve mantığımca hem alaya alıp hem medet beklemeniz tuhaf.

Bizlerden tavsiye istediniz, biz de verdik ve bununla birlikte hatalı bir ifadeniz konusunda sizi uyandırmaya çalıştık ancak siz saldırmayı seçtiniz. Bu insanlar arasında zaman zaman kullanılan bir tabirdir ancak yanlıştır iyi niyetle bunu fark etmenize çalıştım ancak tepkiniz yersiz.

Duada ve inançta onun tüm kainatın sahibi olduğunu hatırlayıp, gereken saygıyı ve inancı gösterirseniz, içiniz daha ferah olacaktır. Dini konularda tartışmak yasaktır diye bir kuralımız olduğundan konunuza daha fazla yorum yapmayacağım. İyi akşamlar

Şurdan çıkardım; "Sanırım yukardaki beni görmezden geliyor 7 aydır kıvranıp duruyorum:/ " bu cümleyi konuyu açarken sarfettiniz.
Ziyadesi ile alıngansınız, şimdi bu noktaya takılıp "neden isyan ediyorsunuz edemezsiniz" gibi bir anlam falan çıkarırsınız yazdıklarımdan, hemen belirteyim isyan etmek de insani bir durum bende zaman zaman isyankar bir kul olurum. Bunun beni inançsız yaptığını düşünmüyorum. Herkesin ümitsizliğe kapıldığı anlar olur.
İnançsız olmak çok farklı bir konu...

O cümleleri sarfederken isyan ediyorum anlamında değil,çok sıkıntılıyım aylardır bir işaret istiyorum anlamında söyledim.
Anladım ki benim alıngan olduğum kadar siz de cümlelerimi doğru yorumlayamayacak kadar sığ düşünüyorsunuz.
Ortada fazlasıyla bir yanlış anlama var. Ben diğer arkadaşın yorumundan inançsız gibi bir yorum çıkardım,siz burdan başka bir anlam çıkarabilirsiniz,algı meselesi..

Burası herkese açık bir forum, konuyu saptırmak olarak görmüyorum bunu. Herkesin okuyabileceği bir yerde bu şekilde bir ifade, uslup doğru değil.

Kimsenin inancını sorgulamam, herkesin inancı da isyanı da kendine aittir. Ancak Allah'tan yukarıdaki diye alaycı bir uslupla söz etmeniz de benim inancıma saygısızlık ve mantığımca hem alaya alıp hem medet beklemeniz tuhaf.

Bizlerden tavsiye istediniz, biz de verdik ve bununla birlikte hatalı bir ifadeniz konusunda sizi uyandırmaya çalıştık ancak siz saldırmayı seçtiniz. Bu insanlar arasında zaman zaman kullanılan bir tabirdir ancak yanlıştır iyi niyetle bunu fark etmenize çalıştım ancak tepkiniz yersiz.

Duada ve inançta onun tüm kainatın sahibi olduğunu hatırlayıp, gereken saygıyı ve inancı gösterirseniz, içiniz daha ferah olacaktır. Dini konularda tartışmak yasaktır diye bir kuralımız olduğundan konunuza daha fazla yorum yapmayacağım. İyi akşamlar

Hem alaya alıp hem de medet mi umuyorum?
Tabi siz daha iyi bilirsiniz Allah ile aramdaki şeyi.Özür dilerim.

Seni o kadar iyi anliyorum ki ben de su an icin ayni seyleri yasiyorum. Hayatimda ne zaman iki gr mutlu olsam elimden aliniyo gibi hissediyorum ne is hayatimda ne ozel hayatimda her mutluluk yarim kaldi bazen bir isaret bekliyorum bi ruya goriyim bi insan ciksin bana gelecegim hakkinda bi mucize olacak desin diye ama yok bende ayni seyi dusunuyorum ben niye bu kadar kivraniyorum Allah'im sen benim sesimi duymuyor musun diye.

O cümleleri sarfederken isyan ediyorum anlamında değil,çok sıkıntılıyım aylardır bir işaret istiyorum anlamında söyledim.
Anladım ki benim alıngan olduğum kadar siz de cümlelerimi doğru yorumlayamayacak kadar sığ düşünüyorsunuz.
Ortada fazlasıyla bir yanlış anlama var. Ben diğer arkadaşın yorumundan inançsız gibi bir yorum çıkardım,siz burdan başka bir anlam çıkarabilirsiniz,algı meselesi..

Sığ düşünen, algı sorunu olan....
Evet..... Ama o ben değilim...

Bu örnek işine yarar mı bilmem ama zamanında 3 yıl olmayacak kişi için savaştım. Hayırlısını değil o'nu istedim. 3 yıl sonunda ümit verip olmaz deyince beddua etmiştim. Büyük bir bedduaydı, Öss senemizdi, benim psikolojimi sınavdan 1 hafta önce böyle bozduğu için onun bu sınavı kazanamamasını istedim. Bedduam oldu ama ben olmayacak duaya amin dediğimi anladım. Ben Allah'a sitem ederken, beni görmezden geldiğini düşünürken aslında o hep beni korumuş, bir sürü işaret göndermiş ben farkedememişim. Şu an iyi ki o olmamış dedirten insan sağolsun gözümü açtı :16: demem o ki sitem ederiz sonuçta biz egoist varlıklarız, istediğimizin olmasını isteriz ama belki de olmuyorsa çok daha iyi bir yol olduğu, hayırlısı olmadığı için olmuyordur. :31:

Arkadaşlar sıkılıp daraldığınızda,belirsizlik içindeyken yukarıdan işaret bekleyip de aldığınız oldu mu hiç? :)
Ne bileyim karşılaştığınız bir olay ya da bir kişi vasıtasıyla veya rüyanızda, ya da başka bir şekilde birşeyleri anladınız mı?
Sanırım yukardaki beni görmezden geliyor 7 aydır kıvranıp duruyorum:/

yukardaki derken??

Allah hiçbir kulunu görmezden gelmez.elbet sizinde zamanınız vardır.rüyada ya da başka şekilde anlamaya gerek yok dua etmek bazı şeyler için yeterlidir ve birçok kapıyı açar.

ayrıca mucizeler hep vardır :)

Son düzenleme:
ben işaret beklemiyorum, beklersem geleceğini de sanmıyorum, düştüğüm zaman yeniden kalkıp yürümeye çabalıyorum, hayatım kendi ellerimde, yolumu kaderimi kendim çizer belirlerim, tabi senin hayatın da kendi ellerinde ise, kalkıp yürümeye devam etmelisin, bir isteğin olmayınca da zorlama, çok ısrarcı olunca geri tepebiliyor hem de fena tepebiliyor...

en iyisi daha esnek olmaya çalış, yeni yollar dene, hep aynı senle yeniden denemeye çalışma tabii, değiştir kendini kusurlarını hatalarını göre ve yeniden ayağa kalk...

vazgeçmemeye çalış, ne olursa olsun ve sağdan soldan işaret de bekleme artık :34: hareket etmez çabalamazsan hayatın şu anda nasılsa öyle devam eder, mantıklı olan da bu zaten.. her şey senin elinde

Yardımcı olan arkadaşlar için teşekkür ederim,düşüncelerinizi paylaştığınız için..

Back
X