İşe gelip kısa çalışma ödeneği almak

Ama canım şikayet oluşturabilmen için ve devreye müfettişler gireceği için vermen gerekiyor. Dosya oluşturulacak. Ancak karşı tarafa hiç bir şekilde bilgin sızdırılmıyor. Bu arada eğer işe tam zamanlı gidiyorsun değil mi?
Anladım çok teşekkür ederim. Yine de tedirginim bir arkadaşımdan rica etmeyi düşünüyorum.

Evet geliyorum işe. üstelik iş tanımım dışında çocuğuna bakma, evle ilgili işlerini halletme gibi özel konular da verilmeye başlandı bana. Hem sgk yok, hem maaş eksik, hem özel işlerini yaptırıyor artık çok bunaldım

Herkese Merhaba,

Kızlar ben hem işe gelip hem kısa çalışma ödeneği aldım bu ay ve 1 ay daha alacağım. Hatta uzatılırsa da devam edecek bu süreç. Ben hem sigortasız çalışıp, hem tam maaş alamayıp hemde işe gelmek istemiyorum. İşverenimle görüştüm ama yapacak bişeyim yok, ekonomi kötü elimden gelen bu diyor. Ben şikayet etmek istiyorum ama daha önce bimer üzerinden birini şikayet ettiğimde bilgilerim gizli kalsın dememe rağmen bilgilerimi karşı tarafa vermişlerdi ve başıma bir dünya iş açılmıştı. Sizce şikayet konusunda ne yapabilirim?
Bilgilerini her türlü verirler. Bizim işyerine de şikayetten geldiler patron sordu kim şikayet etti diye veremem ismini gizli kalınması istenmiş falan diyip 5 dk sonra söylediler. Ben anlamıyorum rüşvet mi önemli. Belki patron gidip o şikayet edenin kafasına sıkacak bunlar söylenecek şeyler değil. Ölüme sebebiyet resmen.

Bilgilerini her türlü verirler. Bizim işyerine de şikayetten geldiler patron sordu kim şikayet etti diye veremem ismini falan diyip 5 dk sonra söylediler. Ben anlamıyorum rüşvet mi önemli. Belki patron gidip o şikayet edenin kafasına sıkacak bunlar söylenecek şeyler değil. Ölüme sebebiyet resmen.
Evet bence birazda memura bağlı bir durum. işin ciddiyetini kavramadıkları için bilgileri veriyorlar

Cok saçma bir sistem bu ya. Bir kac yerden daha duydum bunu yapanlari. Sikayet etsekte birsey degismeyecek. Tam gun calistirip kisa calisma odenegi aldiklari icin sigortalari da 18 gun falan yatiriyorlar. Bizim sirkette kisa calisma odenegi alıyor herkes evden calismaya gecti ama ben zaten ayni sirkette 3 bucuk yildir evden calisiyorum ve sigortam hep 30 gun yatti. Simdi sirf kisa calisma odenegi aliyorlar diye maasimin yarisini sgk yarisini is yerim oduyor ama sigortam 18 gün yatiyor. Bana ayri sözleşme yapmalarina ragmen herkes evden calisinca ayni kategoriye soktular. E ben yine ama ayni isi yapiyorum 18 gun sgk niye. 9 aydir 18 gun yatiyor cok sinir oluyorum. Sorsam ik cevapta vermeyecek bahaneler belli.

Evet bence birazda memura bağlı bir durum. işin ciddiyetini kavramadıkları için bilgileri veriyorlar
Tabi memura bağlı vicdanlı ve işini yerine getirense söylemez. Ama ben söylendiğine 2. kez şahit oldum. Eski işyerimi de ben şikayet etmiştim. Ve hemen adımı vermişler o kadar bilgi gizli kalınacak dediler. Şikayet eden suclu oluyor sonra...

Cok saçma bir sistem bu ya. Bir kac yerden daha duydum bunu yapanlari. Sikayet etsekte birsey degismeyecek. Tam gun calistirip kisa calisma odenegi aldiklari icin sigortalari da 18 gun falan yatiriyorlar. Bizim sirkette kisa calisma odenegi alıyor herkes evden calismaya gecti ama ben zaten ayni sirkette 3 bucuk yildir evden calisiyorum ve sigortam hep 30 gun yatti. Simdi sirf kisa calisma odenegi aliyorlar diye maasimin yarisini sgk yarisini is yerim oduyor ama sigortam 18 gün yatiyor. Bana ayri sözleşme yapmalarina ragmen herkes evden calisinca ayni kategoriye soktular. E ben yine ama ayni isi yapiyorum 18 gun sgk niye. 9 aydir 18 gun yatiyor cok sinir oluyorum. Sorsam ik cevapta vermeyecek bahaneler belli.
senin yine 18 yatıyor bizimkilerin 11 gün yatıyor hemde evden değil hep işyerine geliyorlar. İşyerinde bir bana kısa çalışma ödeneği çıkmadı çok şükür. Zaten çıksa da kabul etmeyip ayrılacaktm

senin yine 18 yatıyor bizimkilerin 11 gün yatıyor hemde evden değil hep işyerine geliyorlar. İşyerinde bir bana kısa çalışma ödeneği çıkmadı çok şükür. Zaten çıksa da kabul etmeyip ayrılacaktm

3 ay destek verildi bize.
Normal de 90 gün yatması gereken sigortam 37 gün yattı.
Ben o ay tam saat çalıştım, iş yerine git gel yaptım, çalışma koşullarında saatinde herhangi bir esneklik olmadı ama biz az kazandık.
Bende burayı bırakırken her şeyi alıp öyle çıkacağım.

3 ay destek verildi bize.
Normal de 90 gün yatması gereken sigortam 37 gün yattı.
Ben o ay tam saat çalıştım, iş yerine git gel yaptım, çalışma koşullarında saatinde herhangi bir esneklik olmadı ama biz az kazandık.
Bende burayı bırakırken her şeyi alıp öyle çıkacağım.
Benim sgk 0 gün görünüyor :( çok üzülüyorum inanın.

Benim sgk 0 gün görünüyor :KK43: çok üzülüyorum inanın

Kaçkaloribu sen her şeyi göze aldıysan acıma yetime hesabı.
Asla acıma.
Bak işverenler işçilerine hiç acımıyorlar.
Tamam zor dönemden geçiyoruz kolay değil hak verdiğim yönleri de var ama inan bana çoğu işveren de bu dönem de ekstra işçisine zorluk çıkartıyor.
O yüzden acıma.
Şikayet et ne kaybedeceksin ki.

Yazık değil mi senin çalıştığın günlerinde yatmayan sgk na.

Kaçkaloribu sen her şeyi göze aldıysan acıma yetime hesabı.
Asla acıma.
Bak işverenler işçilerine hiç acımıyorlar.
Tamam zor dönemden geçiyoruz kolay değil hak verdiğim yönleri de var ama inan bana çoğu işveren de bu dönem de ekstra işçisine zorluk çıkartıyor.
O yüzden acıma.
Şikayet et ne kaybedeceksin ki.

Yazık değil mi senin çalıştığın günlerinde yatmayan sgk na.
EVet hiç acıma üzülme duyguları yok. Az da olsa bir ücret alıyorum diye sessiz kalıyorum. Lise mezunuyum, yabancı dilim yok ve bu sebeple işsiz kalmaktan çok korkyuorum.. Teşekkür ederim desteğinize..

EVet hiç acıma üzülme duyguları yok. Az da olsa bir ücret alıyorum diye sessiz kalıyorum. Lise mezunuyum, yabancı dilim yok ve bu sebeple işsiz kalmaktan çok korkyuorum.. Teşekkür ederim desteğinize..

Canım benim lise mezunu olabilirsin, az da para kazanabilirsin ama bu seni ezme hakkını kimseye vermez.
Bizler böyle sessiz kaldığımız sürece zaten tepemize çıkıyorlar.
Hem inan bana sıkıntılı bir iş insanı kanser eder. (mecazen)
Hakkını sonuna kadar savun.
İş kanunu %90 işçiden yanadır.

İspat et donlarına kadar alırsın :)

Canım benim lise mezunu olabilirsin, az da para kazanabilirsin ama bu seni ezme hakkını kimseye vermez.
Bizler böyle sessiz kaldığımız sürece zaten tepemize çıkıyorlar.
Hem inan bana sıkıntılı bir iş insanı kanser eder. (mecazen)
Hakkını sonuna kadar savun.
İş kanunu %90 işçiden yanadır.

İspat et donlarına kadar alırsın :)
Gerçekten eziliyorum .. Evet sıkıntısından o kadar yoruldum ki bu işyerinin..

Sigortasız çalışıyorsanız nasıl kçö alıyorsunuz?
KÇÖ hakkı kazanmış görünüyorum. E develt üzerinden kçö sorgulama yapıyorum, bu ay zaten 1788-TL aldım ödeme devletten. Şubatta da 1669 TL yatacak görünüyor. SGK hizmet dökümünde Gün sayısı 0, eksik gün sayısı 18 yazıyor.
Ekran Alıntısı.webp

KÇÖ hakkı kazanmış görünüyorum. E develt üzerinden kçö sorgulama yapıyorum, bu ay zaten 1788-TL aldım ödeme devletten. Şubatta da 1669 TL yatacak görünüyor. SGK hizmet dökümünde Gün sayısı 0, eksik gün sayısı 18 yazıyor.
Eki Görüntüle 2784282
Normalde sigortalısıniz yani.

Kalan maaşı elden alıyor musunuz almıyor musunuz ? Almıyorsunuz gitmeyin.

Back
X