Isin içinden çıkamadık

Kumsal80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
594
297
33
Selamlar
Hemen anlatayım gerçektende işin içinden çıkamadık.
Şimdi esimin ailesi zamanında işte çocuklarımız için diye birer ev almışlar tamam ama kayınvalide iki sene önce çocuklarına söylemeden evin birini üstüne yapmış. Olabilir dedik daha doğrusu benlik bisey yok yani inanmazsınız belki ama hiç gözümde yok yani malum senelerden dolayı.Neyse şimdi kp hiç sesi çıkmaz kv nederse ona göre şekillenir.Simdi olaya geliyorum,eşim anlatıyor bunu bana onların evinde geçmiş bu konu ben yoktum.Esim demişki işte herkesin hakkına hangi ev düşüyorsa verin bizde ona göre önümüze bakalım.Cunku evlerin kirasını kv aliyor.Aslinda paraya da hiç ihtiyacı yok ve kv denin cevabı ben gelinlere ev falan vermem.Esimde sinirlenmiş işte atışmışlar üç tekrar işte hepsini saticam bana kim bakarsa benim olan evi ona vericem demiş.Esimde çok sinirlenmiş ona demiş işte Sen daha birgün bile çalışmadın babamın emekleri sen ne kadar söz sahibiysen bende o kadar söz sahibiyim demiş.Bayagi olaylar olmuş.Heralde satacakmış bilmiyorum şimdi eşimde kafaya koymuş onun inadı yüzünden böyle saçma biseye izin veremem diyor .Benim sorum kayınvalide m çocuklarına falan sormadan gerçekten satabilirmi yada cocuklari ona mani olabilirmi ?
Şimdi sanane diyeceksiniz belki ama eşim avukat falan tutucam diyor bayağı bir masraf yani bilmiyorum bisey yapabilirmi yoksa bende diyorum bos yere uğraşma çünkü bayağı pahalıya patliycak bize

Su anda evler kimin ustune?
Işte kayınpederin üstüneydi ama kv birini üstüne yapmış, hatta güzel bir yerde müstakil evleri de var oraya çok güzel evler geliyormuş.Esimde işte diyorki sırf bunun inadı yüzünden hepsi yok parasına gidecek diyor

Bu durumda pek yapacak birşey yok eşim avukattı ve ablam gilin de böyle bir olayı vardı sormuştum

Kp satabilir evleri , is kp de bitiyor yani
Tapu kimin uzerineyse o satar evi

Kendi malı kp de yasıyor o yüzden satabilir kimse karışamaz

Kv yada kp ölmüş olsaydi çocuklar da söz sahibi olurdu şuan ortada miras yok herkesin kendi malı yani
Bende öyle biliyorum eşime anlatamıyorum işte dedim bos yere o kadar mahkemeyle falan uğraşma diye ama işte yok diyor oluyormuş falan diyor bilmiyorum artik

bence eşiniz manevi olarak kırılmakta haklı olsa da, neticede haksız
o evler annesiyle babasının
ister verirler, ister vermezler
ne zaman ki vefat ederler, ancak o zaman size pay düşer
ayrıca, babasının parasıyla yapılmış, adam da hayatta, karısı ne derse o olsun diyor
bunun üzerine eşinizin ben de söz sahibiyim deme hakkı yok ki

eğer evlerden babasının üstüne olan varsa ve baba vefat ederse ancak o zaman 2/3 ü çocukların olur

Kp hasta olsa kandırıp alsa tapu iptal davası açılabilrdi ama burda yapacak birşey yok alan razı veren razı

Haklisiniz eşim şimdi şöyle diyor zamanında işte bizde çok fedakarlık yaptik diyor iste hep sizin yapıyoruz sizin geleceğiniz için dediler diyor.Simdi kv sırf gelinlere bisey bırakmam satarım bilmem bisey deyince eşim ona çok bozulmuş işte.

Bunca ev yapılırken kayınpeder zengin değilse kayınvalide baya zorluk çekmistir. Hiç sadece babasının emeği değildir o yani. Benim dedem emekli maaşı ile dört katlı ev yaptırmış mesela. Yıllar sürmüş bu. Ama daha çok ananem uğraşmış. Yönetimi hep o yapmış falan. Hatta çalışmış da... Ama olan çocuklara olmuş o ayrı. Keşke şu ev sevdası olmasa bizim millette. Biri geçtim ikiya üçe tamamlıyorlar ev sayısını.

Ya şimdi kv hiç çalışmamış hayatında hep kp çalışmış tamam eşimde diyor ki biz cocuklugumuzu yaşayamadık işte yok ev aldık yok borcumuz var diye diyor.Simdi de yok size ev falan deyince ona sinirlenmiş

işte o yüzden diyorum
manevi olarak kırılmakta haklı eşiniz
ama teoride değil

ya bu anneleri anlamak mümkün değil
insan evladı mutlu olsun ister
ne demek kim bana bakarsa, pes ya
valla annelik algısı "doğurayım, o benim olsun, ömür boyu bana baksın" olan insanlara uyuz oluyorum
kendi zevkin için çocuk doğur, sonra da her şeyi ondan bekle
ben de bir kız, bir erkek çocuk annesiyim
Allah beni şaşırtmasın inşallah

Aynen eşim ona çok bozulmuş tehdit eder gibi diyor.Hatta ben dedim hanı belki blof yapıyordur çünkü kv kendide bilir değil ev bana dünyaları verse yine onunla beraber yaşamam.Ama işte eşime laf anlatamıyorum takmış kafaya diyorum mahkeme süreci uzun olur maddi manevi sen yıpranırsın yok diyor saçma sapan işler yapacak gidecek o evler diyor

Ayrica, manevi olarak da bozulmaya hakki yok, daha hayattayken miras kavgasina giren evlada karşı anne babanin kırgın olmasi lazim bence.. Insan boyle seylerin lafini etmeye utanir..

Annemler de aynen öyle yaşayamam iş çocukluğunu. Ama kadın parayi yönetiyor bence. Erkek tek başına yapamazdı. bizimkiler de beş kardeş ev dört katlı annem ben almam diyor çok da ciddi bunda
Baksana emekli maaşıyla geçinen insanlar annem ve babam. Eşiniz şimdiden derdine düşmesin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…