Hayır durduk yere değil,eşimi onlar çağırdı bir zaman önce hatta kp demiş hepinize vereyim hepiniz bir aile oldunuz artik diye çünkü biz hepimiz kirada yaşıyoruz ve kv ve kpin maddi durumları çok çok iyi .Işte eşim ve kardeşleri diyor ki biz hepimiz niye kira ödüyoruz diyorlar çünkü o evler size diye alınmış hanı kiradan gelene ihtiyacı var desek o da yok işte eşimde o yüzden sinirleniyorAyrica, manevi olarak da bozulmaya hakki yok, daha hayattayken miras kavgasina giren evlada karşı anne babanin kırgın olmasi lazim bence.. Insan boyle seylerin lafini etmeye utanir..
Anladim da, anneleri olay çıkarınca esinin olayi daha da büyütüp mahkemelere taşımak istemesi daha sacma.. Kaldi ki, hic bi sey iddia edemez şu an, yani millet gonullu olarak vermeden bi sey alamaz..Hayır durduk yere değil,eşimi onlar çağırdı bir zaman önce hatta kp demiş hepinize vereyim hepiniz bir aile oldunuz artik diye çünkü biz hepimiz kirada yaşıyoruz ve kv ve kpin maddi durumları çok çok iyi .Işte eşim ve kardeşleri diyor ki biz hepimiz niye kira ödüyoruz diyorlar çünkü o evler size diye alınmış hanı kiradan gelene ihtiyacı var desek o da yok işte eşimde o yüzden sinirleniyor
Tabiki ama eşimde şöyle kızıyor bizde öburleride düğünlerimizde takılarımızı hep kv ye verdik işte hanı ev aliyor falan diye eşimde diyorki bilsem ben onlarla işte peşinat verirsin bir ev alırdım niye kirada yaşıyoruz diyorAnnemler de aynen öyle yaşayamam iş çocukluğunu. Ama kadın parayi yönetiyor bence. Erkek tek başına yapamazdı. bizimkiler de beş kardeş ev dört katlı annem ben almam diyor çok da ciddi bunda
Baksana emekli maaşıyla geçinen insanlar annem ve babam. Eşiniz şimdiden derdine düşmesin bence
Ev kv üstüneyse kimse hak talep edemez ki eşin dava açsa ne ev sizin demiş yazılı bir belge yok miras yok söz uçar yani hiçbir avukat mahkeme öylesine bir laf için eşine destek çıkmaz anca parasını yerler hallederiz diye diye kaldı ki eşin de bence hak talep edemez adamlar öyle ya da böyle iki ev almış eşin çok ev almak istiyorsa çalışsın alsınSelamlar
Hemen anlatayım gerçektende işin içinden çıkamadık.
Şimdi esimin ailesi zamanında işte çocuklarımız için diye birer ev almışlar tamam ama kayınvalide iki sene önce çocuklarına söylemeden evin birini üstüne yapmış. Olabilir dedik daha doğrusu benlik bisey yok yani inanmazsınız belki ama hiç gözümde yok yani malum senelerden dolayı.Neyse şimdi kp hiç sesi çıkmaz kv nederse ona göre şekillenir.Simdi olaya geliyorum,eşim anlatıyor bunu bana onların evinde geçmiş bu konu ben yoktum.Esim demişki işte herkesin hakkına hangi ev düşüyorsa verin bizde ona göre önümüze bakalım.Cunku evlerin kirasını kv aliyor.Aslinda paraya da hiç ihtiyacı yok ve kv denin cevabı ben gelinlere ev falan vermem.Esimde sinirlenmiş işte atışmışlar üç tekrar işte hepsini saticam bana kim bakarsa benim olan evi ona vericem demiş.Esimde çok sinirlenmiş ona demiş işte Sen daha birgün bile çalışmadın babamın emekleri sen ne kadar söz sahibiysen bende o kadar söz sahibiyim demiş.Bayagi olaylar olmuş.Heralde satacakmış bilmiyorum şimdi eşimde kafaya koymuş onun inadı yüzünden böyle saçma biseye izin veremem diyor .Benim sorum kayınvalide m çocuklarına falan sormadan gerçekten satabilirmi yada cocuklari ona mani olabilirmi ?
Şimdi sanane diyeceksiniz belki ama eşim avukat falan tutucam diyor bayağı bir masraf yani bilmiyorum bisey yapabilirmi yoksa bende diyorum bos yere uğraşma çünkü bayağı pahalıya patliycak bize
Bende diyorum uğraşma boşuna diye anlamıyor.Hatta eşimle kv tartışırken kp işte aklım yetiyor da gücüm yetmiyor oğlum demiş.Esimde o lafa çok üzülmüşAnladim da, anneleri olay çıkarınca esinin olayi daha da büyütüp mahkemelere taşımak istemesi daha sacma.. Kaldi ki, hic bi sey iddia edemez şu an, yani millet gonullu olarak vermeden bi sey alamaz..
Kayinpeder diger mallari da kadinin uzerine yapabilir hem, kimse karisamaz su an..
Ya aslında durduk yere olmadi esimin kardeşi ev almak istedi bir ara vazgeçirmiş kv ee biz takıları falan hep verdik eşim ve kardeşi çok destek oldular zamanında işte onlarda kira ödüyoruz diyeEsiniz bir iki ev icin annesine acayip terbiyesiz konusmus bilmiyorum farkinda mi?! Yani bir gün calismadin ne demek?! Onu el mi büyütmüs? Tövbe tövbe. Yani ölmemisin bana göre mirasi yok. Esiniz calisip kendi ev alsin o zaman. Kv bunu yaptigina sasirmamak lazim. Cocugu olupta ortada kalan itip kakilip bakilan bir sürü yasli var memlekette.
Yok yok gizli değil canım olurmu öyle şey. Tabiki açıktan yaptılar.Kayınpederin üzerine olan bir evi gizlice kendi üstüne nasıl geçirsin ki? Kayınpederiniz o evi eşine vermiş demek ki. Kendi üzerine olanı satabilir. Diğer mallar içinde eşiniz değil, babası söz sahibidir bence. Pek bir şey çıkmaz yani davadan.
Ya aslında durduk yere olmadi esimin kardeşi ev almak istedi bir ara vazgeçirmiş kv ee biz takıları falan hep verdik eşim ve kardeşi çok destek oldular zamanında işte onlarda kira ödüyoruz diye
Haklisiniz ama eşim pat diye gitmedi onlar açtılar konuyu eşim yine istemedi onun korkusu annesinin işte hepsini saticam demesi hatta o hanı illa ev verin demiyor hanı satilmasin istiyorKv hayatta
Kp hayatta
Mallarini istedikleri gibi kullanabilirler. Ister verirler cocuklarina,ister vermez satar yerler. Esiniz neden hakkini su an istiyor bu cok ayip. Verin yolumuza bakalim ne demek?
Ölüm hak miras helal de,daha yasayan insanlarin elindekine goz dikilmez. Ayiptir
Bende sizin gibi düşünüyorum ama birazda onlarda da var kv sürekli işte sizin için sizin için demiş sonrada saticam deyince esim ve kardeşi oba çok uzuldulerr. Yoksa şimdiye kadar ev lafı falan yoktu hanı ben kayinimdan falanda duymadım Allah için.Simdi şöyle birazda kv işte demisya gelinlere bırakmam diye çocukları da sırf bu konular yüzünden bütün herşeyi yok parasına satacak diye uğraşıyorlar.Yine hanı illa ev verin değil satilmasin diye ugrasiyorlarSözüm size degil ama bu miraz konular hep acayip itici geliyor. Babam 16 sene önce vefat etti ne ben nede kardeslerim herhangi birsey talep etmedik. Var olanlar anneme güvence olsun diye. Kim bilir belki kv kpden önce ölür veya bizim yarina garantimiz var mi? Bence esiniz annesi neden böyle birsey yaptigini önce bir düsünsün. Belli ki ortada kalacagindan korkmus
Ama oyle bir hakki yok esinizin. Bukv herseyi satip yiyebilir hukuken bir sakinca yok. Ha derseniz ki kv herseyini gorumceme bagisladi tamam o durumda kvnizin vefatindan sonra dava acabilir ve kazanirHaklisiniz ama eşim pat diye gitmedi onlar açtılar konuyu eşim yine istemedi onun korkusu annesinin işte hepsini saticam demesi hatta o hanı illa ev verin demiyor hanı satilmasin istiyor
Evet bende öyle dedim ama kim dediyse işte eşime öyle bir hakkin var demiş bebde o yüzden sizlere danıştım benim bildiğim olamaz yani.Bu yüzden eşimi de dedim o kadar mahkeme masrafıyla falan uğraştırma bizi diye ama yok koymuş kafayaAma oyle bir hakki yok esinizin. Bukv herseyi satip yiyebilir hukuken bir sakinca yok. Ha derseniz ki kv herseyini gorumceme bagisladi tamam o durumda kvnizin vefatindan sonra dava acabilir ve kazanir
Ama su anda yapamaz. Avukat soyler zaten
Ya inanmıyorum! Yerinizde olsam evinizde sizin olsun derim onlardan uzak bir yerde yeni bir hayat kurarım. Ne iğrenç şeyler. Yok bana bakan evimi alacak. Babaya bak! ev karşılığı kendine baktıracak, bakıcı tutsun madem parayla. Tepesine dairesiyle binebileceği gelin arıyor. Allah gözlerini doyursun! İnsan evladı için yaşar. Kendine yeteni aldıktan sonra evladına versin, mezara mı taşıyacak. Türkiyedeki yaşam şartları ortadayken, dolar olmuş bilmem kaç lira. Aile büyükleri bu kadar bencil olmamalı. Ben yuhalıyorum. Başkaları onun kazancı sana ne falan diyebilir öyle düşünmüyorum.Selamlar
Hemen anlatayım gerçektende işin içinden çıkamadık.
Şimdi esimin ailesi zamanında işte çocuklarımız için diye birer ev almışlar tamam ama kayınvalide iki sene önce çocuklarına söylemeden evin birini üstüne yapmış. Olabilir dedik daha doğrusu benlik bisey yok yani inanmazsınız belki ama hiç gözümde yok yani malum senelerden dolayı.Neyse şimdi kp hiç sesi çıkmaz kv nederse ona göre şekillenir.Simdi olaya geliyorum,eşim anlatıyor bunu bana onların evinde geçmiş bu konu ben yoktum.Esim demişki işte herkesin hakkına hangi ev düşüyorsa verin bizde ona göre önümüze bakalım.Cunku evlerin kirasını kv aliyor.Aslinda paraya da hiç ihtiyacı yok ve kv denin cevabı ben gelinlere ev falan vermem.Esimde sinirlenmiş işte atışmışlar üç tekrar işte hepsini saticam bana kim bakarsa benim olan evi ona vericem demiş.Esimde çok sinirlenmiş ona demiş işte Sen daha birgün bile çalışmadın babamın emekleri sen ne kadar söz sahibiysen bende o kadar söz sahibiyim demiş.Bayagi olaylar olmuş.Heralde satacakmış bilmiyorum şimdi eşimde kafaya koymuş onun inadı yüzünden böyle saçma biseye izin veremem diyor .Benim sorum kayınvalide m çocuklarına falan sormadan gerçekten satabilirmi yada cocuklari ona mani olabilirmi ?
Şimdi sanane diyeceksiniz belki ama eşim avukat falan tutucam diyor bayağı bir masraf yani bilmiyorum bisey yapabilirmi yoksa bende diyorum bos yere uğraşma çünkü bayağı pahalıya patliycak bize
Bir avukat araciligiyla acar davayi zaten o arada avukat kendisine soyler boyle bir hakkin olmadiginiEvet bende öyle dedim ama kim dediyse işte eşime öyle bir hakkin var demiş bebde o yüzden sizlere danıştım benim bildiğim olamaz yani.Bu yüzden eşimi de dedim o kadar mahkeme masrafıyla falan uğraştırma bizi diye ama yok koymuş kafaya
aynen anne baba yaşarken miras peşine dolananları hiç anlamıyorum.Ayrica, manevi olarak da bozulmaya hakki yok, daha hayattayken miras kavgasina giren evlada karşı anne babanin kırgın olmasi lazim bence.. Insan boyle seylerin lafini etmeye utanir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?