yani konu sahibi çalışmıyorsa ileride ev aldıklarında karısına aynını söyleyecek.Esiniz bir iki ev icin annesine acayip terbiyesiz konusmus bilmiyorum farkinda mi?! Yani bir gün calismadin ne demek?! Onu el mi büyütmüs? Tövbe tövbe. Yani ölmemisin bana göre mirasi yok. Esiniz calisip kendi ev alsin o zaman. Kv bunu yaptigina sasirmamak lazim. Cocugu olupta ortada kalan itip kakilip bakilan bir sürü yasli var memlekette.
Size ne eşinize ne oluyor Allahim herseyin hayirlisini ver evladin da aminSelamlar
Hemen anlatayım gerçektende işin içinden çıkamadık.
Şimdi esimin ailesi zamanında işte çocuklarımız için diye birer ev almışlar tamam ama kayınvalide iki sene önce çocuklarına söylemeden evin birini üstüne yapmış. Olabilir dedik daha doğrusu benlik bisey yok yani inanmazsınız belki ama hiç gözümde yok yani malum senelerden dolayı.Neyse şimdi kp hiç sesi çıkmaz kv nederse ona göre şekillenir.Simdi olaya geliyorum,eşim anlatıyor bunu bana onların evinde geçmiş bu konu ben yoktum.Esim demişki işte herkesin hakkına hangi ev düşüyorsa verin bizde ona göre önümüze bakalım.Cunku evlerin kirasını kv aliyor.Aslinda paraya da hiç ihtiyacı yok ve kv denin cevabı ben gelinlere ev falan vermem.Esimde sinirlenmiş işte atışmışlar üç tekrar işte hepsini saticam bana kim bakarsa benim olan evi ona vericem demiş.Esimde çok sinirlenmiş ona demiş işte Sen daha birgün bile çalışmadın babamın emekleri sen ne kadar söz sahibiysen bende o kadar söz sahibiyim demiş.Bayagi olaylar olmuş.Heralde satacakmış bilmiyorum şimdi eşimde kafaya koymuş onun inadı yüzünden böyle saçma biseye izin veremem diyor .Benim sorum kayınvalide m çocuklarına falan sormadan gerçekten satabilirmi yada cocuklari ona mani olabilirmi ?
Şimdi sanane diyeceksiniz belki ama eşim avukat falan tutucam diyor bayağı bir masraf yani bilmiyorum bisey yapabilirmi yoksa bende diyorum bos yere uğraşma çünkü bayağı pahalıya patliycak bize
Bi seyler yapilirken cocuklarin katkisi olduysa, ne bileyim takilar vs verildiyse, size kalacak dendiyse elbette ummalari normal ama dedigimiz gibi, hem insanlar hayatta hem de mahkemelere taşımak cok sacma.. Kaldi ki ne hakla?aynen anne baba yaşarken miras peşine dolananları hiç anlamıyorum.
Ya inanmıyorum! Yerinizde olsam evinizde sizin olsun derim onlardan uzak bir yerde yeni bir hayat kurarım. Ne iğrenç şeyler. Yok bana bakan evimi alacak. Babaya bak! ev karşılığı kendine baktıracak, bakıcı tutsun madem parayla. Tepesine dairesiyle binebileceği gelin arıyor. Allah gözlerini doyursun! İnsan evladı için yaşar. Kendine yeteni aldıktan sonra evladına versin, mezara mı taşıyacak. Türkiyedeki yaşam şartları ortadayken, dolar olmuş bilmem kaç lira. Aile büyükleri bu kadar bencil olmamalı. Ben yuhalıyorum. Başkaları onun kazancı sana ne falan diyebilir öyle düşünmüyorum.
Işte aslında bütün olay burda başladı yoksa ne eşim ne kardeşi gidipte illa ev istiyorum demedi.Bunlarin korkusu sırf kv inadı yüzünden satması falan.Kp de dediğim gibi o birkaç sene önce dedi zaten herkese vereyim kirada sürunmeyin diye.Ya inanmıyorum! Yerinizde olsam evinizde sizin olsun derim onlardan uzak bir yerde yeni bir hayat kurarım. Ne iğrenç şeyler. Yok bana bakan evimi alacak. Babaya bak! ev karşılığı kendine baktıracak, bakıcı tutsun madem parayla. Tepesine dairesiyle binebileceği gelin arıyor. Allah gözlerini doyursun! İnsan evladı için yaşar. Kendine yeteni aldıktan sonra evladına versin, mezara mı taşıyacak. Türkiyedeki yaşam şartları ortadayken, dolar olmuş bilmem kaç lira. Aile büyükleri bu kadar bencil olmamalı. Ben yuhalıyorum. Başkaları onun kazancı sana ne falan diyebilir öyle düşünmüyorum.
Bakin durduk yere değil onlar önce çocuklarını çağırdı kp dediğim gibi kirada oturmayın zaten sizin o evler diye,sonra işte kv hayır gelinlere vereceğime satarım deyince oldu bunlar.Herkesin cocugu var,ölümün ardindan mallar cocuklara kaliyor normal olarak. Kv ve kp onu demek istemis hepsi sizin diye. Ama konu sahibinin esi simdi verilecek sanip hadi verin herkes yoluna baksin demis. Kimse kusura bakmasin da oyle paragoz evlada ben de derim hepsini satip yiyecem,en son kalan evimi de bana kim bakarsa ona verecegim diye. Oyle yapacagimdan degil, ama biraz utanma olsun evladimda da ben daha yasiyorken ana bana mal dememeyi ogrensin diye yaparim.
Bakin dediğim gibi bana değil ev dünyaları serse önüme umrumda değil ki biliyor da.Esimin çabası şu satilmasin yani illa verin demiyor anlattimda satılmasını istemiyorlar kp demiş çocuklarına annenize gücüm yetmiyor diye o yüzden bunlarda inatlasiyorlarNe güzel dünya sen calışmadın babm çalıştı brnimde söz hakkım var! Vay be. .. Annesinin çalışıp çalışmaması kocasını ilgilendirir çalışmamışta napmışnsizin eşinizi ve diğer çocuklarını başkası mı büyütmüş mal onun mülk onun kimse kimsenin malına göz dikmesin. Kusura bakmayın sizi incitmek istemiyorum sizlik bir durum yok ama siz de objektif olun lütfen bir evlat herkes hayattayken hakkımızı verin önümüze bakalım , sen çalışmadın babam çalıştı vs denmesi hiçhoş değil . Belli ki kayınvalideniz ters bir insan size de eziyeti var galiba gelinlere yani ben de öyle biri olsaydım yaşlılığımı garantiye almak isterdim..
Elinden almak değil satılmasını nasıl durdurabiliriz diye uğraşıyorEsin avukat tutarak kadinin kendi malini elinden almayi mi planliyor?
Hayatimda böyle arsizca bir düşünce gormedim.
Ona ne oluyor ki?
Tabiki ama eşimde şöyle kızıyor bizde öburleride düğünlerimizde takılarımızı hep kv ye verdik işte hanı ev aliyor falan diye eşimde diyorki bilsem ben onlarla işte peşinat verirsin bir ev alırdım niye kirada yaşıyoruz diyor
Eşinizin anasıyla kavga edip mal derdine düşmesi gerçekten çok ayıp
Kırgınlığını belirtir anlarımda annesinin babasının malı mülkü için mahkemeye gitmek ne demek inşallah eşiniz şu yaptıkları ve düşündükleri için kendinden utanır en kısa zamanda
Allah kimseyi kimsenin cebine düşürmesin
daha insanlar yaşarken mal kavgası ne kötü birşey..tabu onun mal onun ister verir ister satar bence çok üzerlerine gitmesin eşin olay daha büyür
konu sahibi
konuyu eksik açınca bir sürü tepki oluyor işte
ilk mesajını güncelle, bunları yaz
yoksa sadece eleştiri alacaksın
sizlere ev alıyoruz diye bütün takılarınızı almışlar
zamanında eşiniz başka fedakarlıklar da etmiş
bunları ilk mesaja yazın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?