• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşin içinden çıkamadım Sizden yardım bekliyorum...

demesi kolayda huy meselesi oldum olası herşeyi kafayı takan biriyim. bu huydan nefret ediyorum ben de ama kurtulamıyorum.

kurtulman lazim ama. KV icin degil. sadece kendin icin. baska bir insanin karakter bozuklugu sizin icinizde yanigina sebep olamaz. bence kendin icin destek al. haksizliga ugramissin- tamam- ama Hayati kendinize zindan etmeye deymez.

Size ne bundan? Ayrıca benim cevabımın yersiz olup olmadığını belirlemek size mi düştü yani? Herkesin cevabı kendine, herkes kendi düşüncesini yazıyor sonuçta.

Herkesin cevabı kendine, herkes kendi düşüncesini yazıyor sonuçta.

kurtulman lazim ama. KV icin degil. sadece kendin icin. baska bir insanin karakter bozuklugu sizin icinizde yanigina sebep olamaz. bence kendin icin destek al. haksizliga ugramissin- tamam- ama Hayati kendinize zindan etmeye deymez.
doğru söylüyorsunuz. takmamak en güzeli de...

Ya anlamiyorum senin kocani da okadin dogurmadi mi sadece cocuk doguran sensin sanki cocuk sadece senin degil kocaninda cocugu kendin gorusme ama cocugu gostermek zorundasin

Yooo hiç de zorunda falan değilim. Bunun çocuk doğuran tek kişinin ben olup olmadığımla alakası yok ki. Herkes kendi doğurduğu çocuğu görsün, napayım yani. Kadının biri bana sayıp sövecek, bu kadın eşimin anası olacak, sonra da benim binbir çileyle riskle doğurduğum çocuğu beni hiçe sayarak sevmek isteyecekler, öyle mi? Valla benim hayatımda yok öyle dünya, sizinkinde olabilir o sizin düşünceniz. Ama benimkinde yok yani. Çocuk hem benim hem eşimin çocuğu evet, ama eşimin annesi bana saygı duymuyorsa, bir zahmet çocuğumu da görmeyi denemesin. Önce bana saygı duymayı öğrensin. (Tabii bunlar benim ona saygı duyup da adabına uygun davranmam dahilinde olan bir durum. Yoksa cadalozun teki olup da saygısızlık edip de çizgiyi aşma durumunda başka olur her şey.) Ben saygı duyuyorsam, karşı taraftan da saygı beklerim. Sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın.

Yooo hiç de zorunda falan değilim. Bunun çocuk doğuran tek kişinin ben olup olmadığımla alakası yok ki. Herkes kendi doğurduğu çocuğu görsün, napayım yani. Kadının biri bana sayıp sövecek, bu kadın eşimin anası olacak, sonra da benim binbir çileyle riskle doğurduğum çocuğu beni hiçe sayarak sevmek isteyecekler, öyle mi? Valla benim hayatımda yok öyle dünya, sizinkinde olabilir o sizin düşünceniz. Ama benimkinde yok yani. Çocuk hem benim hem eşimin çocuğu evet, ama eşimin annesi bana saygı duymuyorsa, bir zahmet çocuğumu da görmeyi denemesin. Önce bana saygı duymayı öğrensin. (Tabii bunlar benim ona saygı duyup da adabına uygun davranmam dahilinde olan bir durum. Yoksa cadalozun teki olup da saygısızlık edip de çizgiyi aşma durumunda başka olur her şey.) Ben saygı duyuyorsam, karşı taraftan da saygı beklerim. Sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın.
işte hep karşı taraf saygı bekliyor. biraz da yol yordam bilmiyorlar. mesela kpss sınavına girecektim. kv. madem güzelim işin vardı niye bıraktın dedi (eşim için işimi bıraktım 150 km uzaktaki yere taşındım.)

işte hep karşı taraf saygı bekliyor. biraz da yol yordam bilmiyorlar. mesela kpss sınavına girecektim. kv. madem güzelim işin vardı niye bıraktın dedi (eşim için işimi bıraktım 150 km uzaktaki yere taşındım.)

Çok mu yaşlılar acaba? Kafalar eski model kalmış sanki biraz. Bu saygısızlık edip de saygı bekleyenleri anlayamıyorum cidden. Hani bazısı onun da yapısı öyle diyor ya sinir oluyorum. Benim de kp bana verdi veriştirdi, hiç suçum da yoktu üstelik. Bir şaka yapmıştım, o söylediğimi yanlış anlamış, başka bir şey söyledim sanmış falan. Üstünden de 1.5 yıl geçti, ne özür ne bir şey. Ben de görüşmüyorum, eşime de diyorum beni muhattap etme. Hoş özür dilese de bazı şeyler için geç ya.

Ama bir yerde de anlamayan insanla boşuna muhattap olmamak lazım sanki ya da yapabiliyorsan he he deyip geçeceksin. Kayınvaliden çok saçma bir laf etmiş, bazı şeyleri kavrama konusunda sıkıntılı bence. Kendisinde olanı da sana yüklemiş bence(babası öldü psikolojisi bozuldu vs demiş ya).

Çok mu yaşlılar acaba? Kafalar eski model kalmış sanki biraz. Bu saygısızlık edip de saygı bekleyenleri anlayamıyorum cidden. Hani bazısı onun da yapısı öyle diyor ya sinir oluyorum. Benim de kp bana verdi veriştirdi, hiç suçum da yoktu üstelik. Bir şaka yapmıştım, o söylediğimi yanlış anlamış, başka bir şey söyledim sanmış falan. Üstünden de 1.5 yıl geçti, ne özür ne bir şey. Ben de görüşmüyorum, eşime de diyorum beni muhattap etme. Hoş özür dilese de bazı şeyler için geç ya.

Ama bir yerde de anlamayan insanla boşuna muhattap olmamak lazım sanki ya da yapabiliyorsan he he deyip geçeceksin. Kayınvaliden çok saçma bir laf etmiş, bazı şeyleri kavrama konusunda sıkıntılı bence. Kendisinde olanı da sana yüklemiş bence(babası öldü psikolojisi bozuldu vs demiş ya).
biri 65 biri 75 yaşında. kalplerini kırmak istemedim hiç. kişiliklerine bir şey demedim. hakaret etmedim. sadece neden böyle dedin demem olay oldu. onlar hep kişiliğime hakaret ettiler. kayınpederim namusuna mı laf ettik diye kendini savunmaya çalışıyor hala.

biri 65 biri 75 yaşında. kalplerini kırmak istemedim hiç. kişiliklerine bir şey demedim. hakaret etmedim. sadece neden böyle dedin demem olay oldu. onlar hep kişiliğime hakaret ettiler. kayınpederim namusuna mı laf ettik diye kendini savunmaya çalışıyor hala.

Ay yok, ben diğerleri gibi düşünemiyorum ya hayatıma bu şekilde müdahale edildiğinde. Oldu olacak onu da yapsın kp, bir onu yapmadığı kalmış zaten. Hani 75 yaş bazı şeyler için geç olabilir ama 65 yaş daha genç ya, az da olsa yumuşak davranabilmeli yani.

Valla benimkilerde çok sık görüşmezler annemle ben pek takmam kapatırım kapımı çocuğuma eşime yuvama bakarım.hiç polimiğe girmem kayınvalidem şuan oğluma bakıyor diye sık görüşüyorum ama bakmıyorken bayramdan bayrama giderdim arada arar hal hatır sorardım o kadar.saygıda kusur etmem .ama eşime de asla gitme gelme konuşma demem. Bende çocukların böyle durumlarda kullanılmasına karşıyım ben gitmesemde oğluma eşime karışmam.iç huzuru bulmanız açısından size de tavsiye ediyorum.

Ben sana gelecegi soyleyeyim esinle git gide araniz bozulacak o sen ailesini kabul etmiyorsun diye sana icten cephe alacak sen de erkek gibi benim arkamda durmuyor diye kinleneceksin zamanla iliski cokecek birkac ay sonra bosansam mi diye konu acacaksin uzgunum ama asla hatali oldugunu kabul etmeyen biriyle bir yere varamazsiniz

Cocugu gosterip gostermemek bence esinizin karari olmali. Herkes kendi akrabasiyla ilgili karar versin. Misal esiniz sizin cocugunuzu annenize goturmenizi yasaklasa hos olur mu? Ne yasanirsa yasansin. Cocuk malzeme edilmemeli bence.

Ayrica araniz zaten kotuyken kaynanaya neden annenizle gorusmedigini sormaniz cok garip olmus. Ablanizin bebeginden kaynananiza ne? Gormek istese tuhaf olurdu

Ben senin yerinde olsam bosanirdim.
Boyle bir kv de cekilmez.
Boyle bir es de cekilmez.

Ogluna saygi gorterse sana da gosterir.
Ama ruh hastasi boyleleri ...sana babanin olumunden sonra psikolojin bozuldu demis ya. Nerden biliyor senin 12 yasindaki halini kucuklugunu? Totosundan element uyduruyor. Kendisinden bahsediyor. İnsanlari sana karsi kiskirtiyor. Psikolojik siddet yasatiyor. Oyle cumleler kuran bel alti vuran insan normal olamaz.. Babani bile alet ediyor vicdansiz.
Esin de bön bön bakiyor.
Kadin cidden sonunda psikolojini bozacak. Ondan sonra gordunuzmu hakliyim bile der :KK51:

Bu ruh hastasi kaynanalarin nesli artik topyekun tükense de nefes alsak..
Yok yere dert üretiyorlar resmen.

Valla hiç hümanist olamayacağım kari koca gelip beni kötüleyecekler kocamla huzurumu bozacaklar anneme beni kötüleyecekler ee sonra vay efendim torunları.
Torunlarını bu kadar düşünüyorlarsa annesine de ona göre davranacaklar.
Kendinden eminsen kocanı da takma konu sahibi boşver ne halleri varsa görsünler gönderme evladını da .

Daha önce de buraya bir çok kez konu açtım. Sağolun herkes elinden geldiğince yorumda bulundu.

İnsanlar ne dertlerle mücadele ediyor. Benim bu kayınvalide derdim bir türlü bitmedi.

Daha önce 'niye benin annemle de dünürü olarak görüşmüyorsun? o da sizin dünürünüz. ben çok kırılıyorum' dediğim de 'eskileri açtırma hatalı olan sen olursun' diyerekten çemkirmiş sonra ki 30 dakikalık zamanda benimle hiç birşey olmamış gibi sohbet edip gitmişti.

Bir daha ki gelişinde ben yüz vermeyince. Ne oldu niye surat sallıyorsun deyince. Ben de sinirlenmiş bana yaptığı çemkirmeyi hatırlatınca birbirimize girmiştik.

Sonrasında annem gelip durumu düzeltmeye çalıştı.'dünür ne sen geçmişi aç ne o açsın. sizin burada başka kapınız yok böyle yapmayın' deyince 'benin ona ihtiyacım yok torunumu ve oğlumu göndermek zorunda o gelmese de olur. Zaten onun babası öldüğünden beri psikolojisi bozuk (12 yaşında babam vefat etti şuan 33 yaşındayım) öyle de evlendi zaten' deyip daha da kızıp gitti. annem de 'kızım ben diyecek bir şey bulamıyorum. devamlı seni kötüledi durdu. hiç olumlu davranışını anlatmadı ben ne konuş derim be de konuşma kararı sen vereceksin' dedi. onun da elinden hiç bir şey gelmedi.

Eşim ise annesi ve babasının yanına gidip mutsuz şekilde dönüyor. devamlı beni anlatıyorlarmış. kendimin bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. aramız bozuldu. çünkü daha önce de böyle bir durum olduğunda beni korumamış haklı olduğum halde bana özür dilettirmişti. çok kalbim kırık. bir tane 2.5 yaşında evladımız var. hiç güvenim yok kendisine. kendi başına sorun açılmasında ne olursa olsun. ben üzülmüşüm falan onu çok etkilemiyor gibi.

sonra kayınpederim ara bulmak için geldi. kayınvalidem acayip doldurmuş eski yeni kafasında ne var ne yok herşeyi anlatmış. ki ben asla elim boş gitmem erzaklarına ihtiyaçlarına kadar alan karşılayan bir insandım. diğer gelini onu takmazken ben onu heryere götürdüm. Neyse Ben de bu durumu konuşmak istemiyorum deyince küplere bindi. ben dünyaya azap için gönderilmişim. kurana el bassam bile günah olurmuş. çok kitap okuyormuşum kafam da roman yazıyormuşum. bu kafayı değiştirmeden onlara gelmemeliymişim. onun karısı yüzde yüz haklıymışım. kayınvalidemin eltisi onun annesine bakmıyor diye sen de falanca gibisin o annemi başından attı sende bizi başından attın diye daha bir sürü hakarette bulundu ve gitti. eşim yapma etme dedi ama anca o kadar etkisi var.

şimdi bi tanıdığımız sizi biraraya getireyim en azından barışın yine gitme gelme ama torunlarını görsünler bir daha da böyle konuşmasınlar hakkında ne dersin dedi. benden ikisi özür dilemedikçe torunlarını göstermem dedim. sizce ben bu durumdan nasıl çıkıcam.
Evlilik bambaska bir sey. Hem iki kisi icin hem onlarin aileleri icin. Ben bu dünür meselelerini hic anlamiyorum. Benim ailem ve esimin ailesi arasinsa daglar kadar kültür ve sosyal yasam farkı var. Ne bayram ne seyranda birbirlerini ararlar. Bir saglik sorunu hastalik vs olmadigi surece görüşmezler. Ne esim ne ben sorun etmedik bunu.

Anasına hakaret ettiği çocuğune hakla görüyor?Bunu insanlar nasıl haklı görebiliyor?Göstermem,haddini sınırını bilsin,saygılı olsun herkes.Yerinde olsam evde bu konuyu kapatır,suratı düşse de eşime niye somurtuyorsun diye sormaz,o sorarsa olay kapandı ben o hakaretlerin üstüne diyecek nirley bulamıyorum derdim.

Back
X