İşin zor

Annem evlendiğinde çok gençmiş, ben 4 aylıkken kız kardeşime hamile kalmış. Ben 2 yaşına girdiğimde de boşanmış ve üniversiteye başlamış. Hem okudu hem çalıştı hem iki kız çocuğuna baktı. 50 yaşında ve hala enerjisinden birşey kaybetmiş değil. İşler sizin için de yolunda gidecektir inşaallah. Bir de insanın yaşına çok yakın kız kardeşi olunca tadından yenmiyor

İnsanlar başaramamış ya, sizi de aynı çukura çekip rahatlamaya çalışıyorlar.
Ne de güzel yapmışsınız ne de güzel olmuş maşallah.
İkisi de kız bakın bu da güzel , ben size pozitif yanlarından bahsedeyim.
İkincinin nası büyüdüğünü hiç anlayamacaksınız .
İlk sene illa zorlanırsınız ama büyük kızınız kardeşi sayesinde erkenden öğrenecek annesini paylaşmayı.
Keşke benim de olsaydı da iki çocukla zorluk çekiyo olsaydım. Oğlan 3 yaşına dayandı hala gebe kalamadım, gebe kalacağım günü iple çekiyorum.
Boşverin korkutmayın kendinizi, dinlemeyin kimseyi.
Ne de güzel olmuş kardeş kardeş büyürler işte.

He evet bir kesim var evlilikten hemen sonra hamile olanlara böyle tepki verir üstüne vazife gibi. Aynı bana verdikleri tepki gibi. Hayatın karardığı yok birikim evet belki geç olur ama olur. Benim evlilikten 4 yıl sonra oldu bebeğim inanki bazı şeylerin rahatlığına varmadan olması çok daha iyi bence ben bir afalladım evliliğin afalladı. Şimdi sizde bu olmayacak. Ayrıca bebek gibisi var mı ya bebek şans bereket mucize o yüzden kendinizi üzmeyin boşuna mesela 19 ay önceki hayatını hatırlamıyorum rahatmışım iyiymişim yok şuan da o kadar hep bizimle gibi ki. Evet zor oluyor bazen ya da biz zorlaştırıyoruz ama inanki mükemmel bir duygu. Öyle güzel bakıyor ki aman diyorsun boşver Allah aşkına az yemek yemişim az gezmişim çok yorulmuşum ne fark eder mesela öpüyorsun o da seni öpüyor daha önce kimse beni böyle güzel öpmesi mesela insan bunun için bile bir başka oluyor bu konuda inan bana he rşey iyi olacak

Teşekkür ederim. Tabi biliyorum zor olacak az çok tahminim var ama insanlar dünya sonu geldi gibi davranıyorlar. Ki bence öyle değil birde mizaç sanırım nasıl bakıyor nasıl görüyoruz çok önemli. İnşallah o günler güzel olacak

Çocukla da geçiliyor millet beceremiyor ben bebeğim altı aylıktan beri Türkiye turu yapıyorum kendi aracımızla ikinci bebeğimle yine gezdik şehir şehir şimdi üçüncü geliyor yeni yeni gezme cesaretim kırılmaya başladı

Ben söylüyorum,ben basardim,sen de basarirsin
Bunalip büyük kuzuna bagirmayacaksin,basindan gitsin biri ilgilensin diye bakmayacaksin.Aksine iki kuzunu sarip sarmalayacaksin,kucuguyle ilgilenirken buyugune gülümseyip konusacaksin,küçüğe süt verirken büyüğe kitap okuyacaksin.
Biz neyi istedikte basarmadik,hem de oyle guzel olacakki onlari yataklarinda uyurken doya doya seyredeceksin,ve bos konusanlari hatirlayacaksin.
İyi ki diyeceksin sende bize geldin,bizimle olmak istedin,sensiz eksik kalacakmisiz

Ne mutlu size inşallah bende sizin gibi başaracağım ama dediğiniz gibi bakış açısı ile çok bağlı bu durum neye nasıl bakıyorsunuz bu çok önemli. Onlar bizim evlatlarımız yük olarak görmek çok ciddi bir sorun zaten evet zor olacak ama ben onların gelecekleri için elimden geleni yapacağım

Kafa eror benim kızımda çok kucakta dururdu mesela hiç öyle yatan bir bebek olmadı ama ben çok istedim kucakta dursun diye fakat artık kızım yavaş yavaş kucaktan inmeye başladı bu bile üzüyor sanki hep kucakta dursa mükemmel olacak gibi bir daha onu kucağıma alamama durumum olur diye bile kötü hissediyorum kendimi. İnsanoğlu işte bir değişik durumdayız. Ne düşünsek bilmem ama anne olmak güzel şey ya

Ablamla benim aramda da hemen hemen o kadar var. Annem bizi odaya gonderirdi kendi kendimizi eglerdik. Oyun kurardik. Sokakta birbirimizi kollardik...
Ilk yillar zordur belki bilmiyroum ama sonrasi cok kolay emin ol.

Kesinlikle.
Benim de ablamla 13 ay var sadece. Hem arkadaş hem kardeş. Aynı anda aynı şeyi söyleriz, bazen aynı rüyaları görürüz, hayatında böyle birinin olmasi çok güzel bir şey.

İşte takıldığım nokta bu yanş sormadık bir şey demedikte neden yolda gördün bana acıdın ne oldu yani. En fazla 2 bebeğim olacak yaşları yakın ki ben bunu hiç sorun olarak görmedim hiç zoruma gitmedi neden insanlar ısrarla bunun içine çekiyor bilmem mesela geçen arkadaş diyorki korkmanı istemem ama böyle böyle olacak bende en sonunda kızdım deşdm ki yahu ben zaten biliyorum az çok tahminim var şuan tek bebek odalı olan ben bölünmek zorundayım ben biliyorum da size de yani. Bencede her şeyin başı sağlık gerisi her şekilde olacak

Mesela büyük olana hangi konuda haksızlık ettiğinizi hissediyorsunuz?

Yani kilit nokta zaten bu dimi zor oluyor biz bunu biliyoruz ve neden insanlar dert ediyor anlamıyoruz. Ben ilk öğrendiğim andan itibaren hayal dünyasında yaşamıyorum çünkü kızımda da zorlandım hatta kendimi çok yordum baya çok yordum şimdi mesela hamileyim demeyip kızımla hep birşeyler peşindeyim hep sokakta parkta bahçede doğuracağım mesela hep insan görsün konuşsun paylaşsın diye dolaşıyorum parada buarada kızımdan bir şeyi ihmal etmiyorum yani bilmiyorum ya ben zor olduğunu biliyorum kendimi de çok yordum ama bence zamanla güzel olacak

Ne güzel etrafınızdan bunu duymanız. Ben duymadım bunu sadece 1 kişiden duydum. Onun dışında hep kızımın bebeğe zarar vereceğinden tutun kıskanıp kötü olacağına kadar sonra benim kızıma TV telefon vermeme durumumun bebek gelince değişeceğine kadar ya da onu ezeceğşöe kadar her şeyi duydum. Ya birde benim gibi birisine diyorlar. Her şeyi ince eleyip sık dokuyan bana. Bence siz çok şanslısınız

Eşim sen kendine ve bebeklere bak yeter yemek temizlik yapma ben ayarlarım dedi zaten o konuda rahatım sağolsun onun dışında bence de sadece bebeklerimle ilgilense yeter

Amin çok teşekkür ederim. Kızım hakkımdaki takıntı durumlarım için doktor araştırıyorum zaten destek alacağım bunları da soracağım belki işim daha kolay olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…