- 5 Mayıs 2019
- 741
- 972
- 33
- Konu Sahibi Love_your_life
-
İnsanlar başaramamış ya, sizi de aynı çukura çekip rahatlamaya çalışıyorlar.Kızlar doğuma az kaldı çok az eli kulağında artık. Kızlarının yaş aralığı 19 ay. Tedbirsizlik vs neyse oldu bir durumlar ve bir kızım daha olacak. Fakat konu şu içimi dökmek istiyorum belkide artık bugün bunu kaç kez duydum hatırlamıyorum hamileliğimin başından beri de kaç kez duydum anlatamam. En son Avm de bir kadın dedi ki '' işiniz çok zor. '' hadi ya dedim içimden he bunu yaşayan kadın aralarına 22 ay kızları olan bir anneydi ama kaç kez duydum hatırlamıyorum neden sürwkli bunu bana söylüyorlar mesela neden sen başarırsın diyen yok. Hep bir acıyan bakış. Hatta şu bile var büyük olana bağıracaksın yeri gelecek eline telefon vereceksin sabrın bitecek tüm düzen kaçacak çok zor işin çok zor olacak. Arkadaş bu ne yaaa diye çığlık atmak istiyorum. Acaba tek ben miyim bunu yaşayan ne olacak yani. Ne olmuş 19 ay varsa bir insan nasıl anne olmak istiyorsa öyle olmaz mı of ya ne olacak korkmaya da başladım ama kızıyorum daha çok insanlara. Yazdım rahatladım
He evet bir kesim var evlilikten hemen sonra hamile olanlara böyle tepki verir üstüne vazife gibi. Aynı bana verdikleri tepki gibi. Hayatın karardığı yok birikim evet belki geç olur ama olur. Benim evlilikten 4 yıl sonra oldu bebeğim inanki bazı şeylerin rahatlığına varmadan olması çok daha iyi bence ben bir afalladım evliliğin afalladı. Şimdi sizde bu olmayacak. Ayrıca bebek gibisi var mı ya bebek şans bereket mucize o yüzden kendinizi üzmeyin boşuna mesela 19 ay önceki hayatını hatırlamıyorum rahatmışım iyiymişim yok şuan da o kadar hep bizimle gibi ki. Evet zor oluyor bazen ya da biz zorlaştırıyoruz ama inanki mükemmel bir duygu. Öyle güzel bakıyor ki aman diyorsun boşver Allah aşkına az yemek yemişim az gezmişim çok yorulmuşum ne fark eder mesela öpüyorsun o da seni öpüyor daha önce kimse beni böyle güzel öpmesi mesela insan bunun için bile bir başka oluyor bu konuda inan bana he rşey iyi olacakcocuklugımdan beri içimde bir annelik duygusu vardır. Komşu cocukları, akrabaların cocuklarına çok baktım, çok ilgilendim. Evcilik oyunlarımda bir sürü bebegim, cocugum olurdu. Evlenmeden önce de hep anne olmak istedim. Evlendim ve çok kısa sürede hamile oldugumu öğrendim, çok isteyerek oldu. Suan altı aylık hamileyim.
ancak hamilelik boyunca bir insan bile mi olumlu konuşmaz arkadaş. Hayatım bitmiş, neden yatırım yapmadan pat diye hamile kalmışım, bugünleri arayacakmışım... Say say bitmez.
Ben zaten cabuk etkilenen biriyim. Evladımı çok seviyorum şimdiden ama öyle bir korku var ki içimde... Sanki şimdiden bıkacağım kesin gibi, şimdiden o yoğunluğu, bezmişliği hissediyor gibiyim. Sanki "anne" olmak hayattaki en saçma ve en agır yük gibi konuşuyor herkes. Bu durum beni o kadar yordu ki şimdiden. Ben de konu açacaktım, gerek kalmadı, takipteyim :)
Teşekkür ederim. Tabi biliyorum zor olacak az çok tahminim var ama insanlar dünya sonu geldi gibi davranıyorlar. Ki bence öyle değil birde mizaç sanırım nasıl bakıyor nasıl görüyoruz çok önemli. İnşallah o günler güzel olacakAgzı olan konuşuyor canım boşver sen o boş konuşanları...
İki oğlumun arası 21 aydı...
Ne oldu ilk zamanlar biraz zorlandım evet ama hepsi bu...
İlerleyen zamanlarda iyi ki peş peşe olmuşlar diyeceksin inan bana...
En azından ben şimdi öyle söylüyorum...
Annesin sen her ikisine de yeteceksin emin ol
Sağlıcak ile kucağına alman dileğiyle
Çocukla da geçiliyor millet beceremiyor ben bebeğim altı aylıktan beri Türkiye turu yapıyorum kendi aracımızla ikinci bebeğimle yine gezdik şehir şehir şimdi üçüncü geliyor yeni yeni gezme cesaretim kırılmaya başladıBiz de eşimle çok geziyoruz herkess bi çocuk yapın görcez sizi deyip duruyordu enayimiyim kendim bakayim bakıcısını yapmadan önce tutucam dedim her söyleyene şimdi senelerdir rahatim ağzının payını alan bidaha konuşmaya tırsıyor.
İnşallahOlur inş ki olur zaten bence. Yaşınız gereği de olur inşallah güzelce büyüteceğiz onları
Ben söylüyorum,ben basardim,sen de basarirsinKızlar doğuma az kaldı çok az eli kulağında artık. Kızlarının yaş aralığı 19 ay. Tedbirsizlik vs neyse oldu bir durumlar ve bir kızım daha olacak. Fakat konu şu içimi dökmek istiyorum belkide artık bugün bunu kaç kez duydum hatırlamıyorum hamileliğimin başından beri de kaç kez duydum anlatamam. En son Avm de bir kadın dedi ki '' işiniz çok zor. '' hadi ya dedim içimden he bunu yaşayan kadın aralarına 22 ay kızları olan bir anneydi ama kaç kez duydum hatırlamıyorum neden sürwkli bunu bana söylüyorlar mesela neden sen başarırsın diyen yok. Hep bir acıyan bakış. Hatta şu bile var büyük olana bağıracaksın yeri gelecek eline telefon vereceksin sabrın bitecek tüm düzen kaçacak çok zor işin çok zor olacak. Arkadaş bu ne yaaa diye çığlık atmak istiyorum. Acaba tek ben miyim bunu yaşayan ne olacak yani. Ne olmuş 19 ay varsa bir insan nasıl anne olmak istiyorsa öyle olmaz mı of ya ne olacak korkmaya da başladım ama kızıyorum daha çok insanlara. Yazdım rahatladım
Ahhahha 28 ya,dinc olacaksin tabi,gencecik kadin,sanki 58 olmussun da:-(Birinci bebek kaç yaşında peki. Yaşında genç iş senin benim 28ama kendimi dinç hissediyorum
Yine de gorme,yük taşınan seydir,ne tasidigin onemli.Sen cevher tasiyorsun,minik bir kalpBen insanların söylemelerine kadar en agır yük olarak hele ki yük olarak görmüyordum
Ne mutlu size inşallah bende sizin gibi başaracağım ama dediğiniz gibi bakış açısı ile çok bağlı bu durum neye nasıl bakıyorsunuz bu çok önemli. Onlar bizim evlatlarımız yük olarak görmek çok ciddi bir sorun zaten evet zor olacak ama ben onların gelecekleri için elimden geleni yapacağımKişilerin bakış açısına ve hayatı algılayışlarına, beklentilerine göre değişen bir durum zorluğu.Benim son iki oğlumun arasında 21 ay var.Evet birisi çişim geldi derken diğeri var gücüyle ağlıyor bazen, evde ses eksik olmuyor falan ama ben evde bebek olmasını seven, onların gürültüsünde bile huzur bulan, yaptıkları şeylere gerilmek yerine gülen bir insan olduğum için çok eğlenceli geldi bana yaşamım.Mutlu ve yaşayan bir ev gibi hissettim evimi, ama bir gün kayınvalidelere gittik mesela, yemeğin başında küçük emmek için ağlıyor, büyük oğlum tuvalete gitmek için çekiştiriyor, her zamanki yaşadığım günlük rutinim beni kayınpeder "iyi dayanıyorsun, baş edilir mi bununla, kabus gibi" dedi.Ona bile çok kırıldım açıkçası, benim mutlu olduğum şikayet etmediğim bir durumun böyle tanımlanması canımı sıkmıştı.Kısacası sizin hayata bakışınıza göre değişir her şey.Hamile olduğum her gören bana da işin zor deyip durdu.Ama şöyle bir durum oluşuyor, şimdi 19 aylık olan çok bebek geliyor size, yarın diğeri o kadar minik bir şekilde doğacak ki, büyük olanı olduğundan daha büyük görebilirsiniz :)
Kafa erorBenm bebeğim kucak bagımlısı oglum oyun istiyor oynayamıyorum, cocukta hayal kırıklığı oluyor bende vicdan azabı.. Her seferinde annem bekle demek zor geliyor. Evim küçük, bebek uyuyunca ogluma ses yapma diye kızdığım oluyor çünkü dinlenmem lazım. Ya bilmiyorum çokta eğlenceli kızımı anakucagına alıp evin içinde deli gibide koşuyorm aynı zamanda elim sende oynuyorumyani zor kısımlarıda aslında okadar zor değil ama vicdan çok zorluyor. Ne diyorum ben ya
Ablamla benim aramda da hemen hemen o kadar var. Annem bizi odaya gonderirdi kendi kendimizi eglerdik. Oyun kurardik. Sokakta birbirimizi kollardik...
Ilk yillar zordur belki bilmiyroum ama sonrasi cok kolay emin ol.
İşte takıldığım nokta bu yanş sormadık bir şey demedikte neden yolda gördün bana acıdın ne oldu yani. En fazla 2 bebeğim olacak yaşları yakın ki ben bunu hiç sorun olarak görmedim hiç zoruma gitmedi neden insanlar ısrarla bunun içine çekiyor bilmem mesela geçen arkadaş diyorki korkmanı istemem ama böyle böyle olacak bende en sonunda kızdım deşdm ki yahu ben zaten biliyorum az çok tahminim var şuan tek bebek odalı olan ben bölünmek zorundayım ben biliyorum da size de yani. Bencede her şeyin başı sağlık gerisi her şekilde olacakhadi sorsan da soyleseler, durust olmuslar deriz de,
sormadan boyle felaket tellalligi yapanlara ayrica gicik oluyorum,
siz de inadina pozitif olun bu kisilere karsi,
kendi mutsuzluklarini size yansitmalarina izin vermeyin.
evet cocuk zordur, tek cocuk da zordur, iki cocuk da, yaslari yakinsa daha zordur dogru,
ama bu demek degil ki sizin caresiz bir derdiniz var,
sagliginiz sihhatiniz yerinde olsun, geri kalan her sey cozulur.
Mesela büyük olana hangi konuda haksızlık ettiğinizi hissediyorsunuz?18 ay var benimkilerin arasında, belli bir yaşa kadar gerçekten çok zor ikisi de bebek çünkü. İkizler gibi değiller yaş farklı gereksinimleri farklı. Şuan büyüdüler ilk okula gidiyorlar. Arkadaş gibi oldular ama kavgalar da son sürat devam ediyor. Büyüğe biraz haksızlık yapmışım gibi hissediyorum ama çoğu yönden de iyi ki diyorum...
Yani kilit nokta zaten bu dimi zor oluyor biz bunu biliyoruz ve neden insanlar dert ediyor anlamıyoruz. Ben ilk öğrendiğim andan itibaren hayal dünyasında yaşamıyorum çünkü kızımda da zorlandım hatta kendimi çok yordum baya çok yordum şimdi mesela hamileyim demeyip kızımla hep birşeyler peşindeyim hep sokakta parkta bahçede doğuracağım mesela hep insan görsün konuşsun paylaşsın diye dolaşıyorum parada buarada kızımdan bir şeyi ihmal etmiyorum yani bilmiyorum ya ben zor olduğunu biliyorum kendimi de çok yordum ama bence zamanla güzel olacakBenim büyük oğlum daha yeni 22 aylıkti kardeşi geldiğinde. Evet bazen uykusuzluk insanı çok zorluyor. Lakin insan üstesinden geliyor. Küçük şimdi bir buçuk yaşında ve ikisi birbirini cok seviyor. Annem hep der "ikisi fazla cabuk oldu" diye, ama bu başkasının derdi degil. Sonuçta kendim bakıyorum, kendim büyütüyorum. Lafı başkasına düşmüyor
Ne güzel etrafınızdan bunu duymanız. Ben duymadım bunu sadece 1 kişiden duydum. Onun dışında hep kızımın bebeğe zarar vereceğinden tutun kıskanıp kötü olacağına kadar sonra benim kızıma TV telefon vermeme durumumun bebek gelince değişeceğine kadar ya da onu ezeceğşöe kadar her şeyi duydum. Ya birde benim gibi birisine diyorlar. Her şeyi ince eleyip sık dokuyan bana. Bence siz çok şanslısınızBenimkilerin arasında 2,5 yaş olacak. Bana da tam tersine herkes “Çok iyi yaptın. Ne güzel bir arada büyürler. Öbür türlü ara verince daha zor, en güzeli yaşlarının yakın olması, hem arkadaş da olurlar.” Gibi olumlu şeyler söylüyorlar. Ama sanırım genel insan tablosu felaket tellallığı... Halbuki zaten bu yola girilmiş, olumsuz söylemlerle moral bozmaya ne gerek var.
Siz de moralinizi yüksek tutun. Kendinize inandığınız sürece yapamayacağınız şey yok. Eğer birden fazla çocuk düşünüyorsanız zaten her şekilde bu işin içine gireceksiniz. Yaşlarının yakın olması olmamasından daha avantajlı. Biraz sabır ve zamanla aşamayacağınız engel yok. Keyifle büyütün çocuklarınızı ☺
Eşim sen kendine ve bebeklere bak yeter yemek temizlik yapma ben ayarlarım dedi zaten o konuda rahatım sağolsunhic de birsey olmaz sen kendi sagligina dikkat edip sakin ve sabirli oldugun surece hersey hallolur bende oyleydim aksine cok egleniyordum bos vaktin az aliyor ama benin hosuma gidiyor bos kalip canin sikilmaktansa
ev isleri icin yardimci al ayda bir falan bol bol vakit ayir bebeklerine
Allah yardimcin olsun bebegini de saglicakla kucagina alirsin insallah
Amin çok teşekkür ederim. Kızım hakkımdaki takıntı durumlarım için doktor araştırıyorum zaten destek alacağım bunları da soracağım belki işim daha kolay olur.Canim bunlara kulak asma bence dyas araligi gayet guzel ikiside kiz oldugu icin ayrica sanslisin bence kizlar daha az haraketli oluyor senin doguma az bi zaman kaldigi icin bunlari dert etmen de gayet normal sadece ikisi arasinda adaletli olmaya calis zorlanacagini dusunursen grip olunca nasil doktora gidiyorsak bunun icinde bi uzmandan yardim alabilirsin cocuklari yetistiriken neye dikkat edilmesi gerekiyo neler yapilmasi gerekiyo ogrenirsin isin daha kolay olur. ALLAH HAYIRLA KUCAGINA ALMAYI NASIP ETSIN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?