israilin mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
coca colayı protesto etmek için,fanta içen kişiler gördü, bu gözler.aynı firmanın diyorum anlatamıyorum.biri kara, biri sarı ondan herhalde.

Bu bahsettiğim muhafazakar şehirde de Ford arabanın camına Cola içme stickerı yapıştıran komşum vardı. İyi gülmüştük ama
Mesela Eti Bor madenlerinden üretilen bir deterjan var. Ona boykot düzenlediler. Eti'yi İsrail sanmışlar.
Eti Eskişehirli Kanatlı ailesinin firması, İsrail değil Türk malı buradakilere anlatamıyorum.
Daha da komiği o deterjan Eti'nin de değil devletin. Bor madeninden üretildiği için Enerji Bakanlığının aslında.
Nereden tutsak elimizde kalıyor esasında.

Ben zamaninda eminde olmasamda " israilin gelirinde pay hakki" oldugu bi magazada calisicaktim.
Arandim ve ise alindim.
Ama icime sinmedi.
Baslamdan istemiyorum vazgectim diycektim gerekirse. Sonucta ben satis elemaniyim ve geliri ben yukseltiyorum her yardim ettigim musteride.
2 hocaya sordum.
Hocalarin ikiside " dusuncen guzel, ama senin boycotun hic bi ses cikarmaz su koca avrupada herkes bu noktaya takmazken, avrupada yasiyoruz ve kacamayiz, bir urun degil digeri bi magaza degl diger magaza yine israile dayanir, o yuzden calisabilirsin" dediler. Ben dediklerini dinledim ve basladim. Sonra yinede bi arastirma yaptim ve israille baglantilarinin olmadigina sonuc cikardim. Cok aradim internetten cunku sonucta benim sayemde gelen gelirle " gazzeyi filistini vuruyor israil".
Ama israilin degilmis diye biliyorum.
Icim dahada rahat etti.

Ben yinede kendimce almiyorum ozellikle israil urunlerini.
Umrumda degil herkesin yaptigi.
Ben ahirette " sen ey musluman kardesim, senin her saydigin para benim gogsume giren sayisiz kursuna vesile oldu, hakkim sana haram olsun" denmesindwn korkuyorum. Ben kendimden eminim ve bu vebale giremem.

Dedigim gibi arkdasim, benim fikrim ayri hocalarimizin dedigide kendilernce hakli bi nokta. Sana kalmis karar.

mesele israil malı değil ki ben bişey yapmayayım kazanmayayım derdi diyorum gel ersag satıyorum onu al yok pahalı onu alamam diyor

bak o olabilir işte,almak istemiyordur,bahane arıyordur.
birkaç yıl önce 2 amway'ci arkadaş,beni ikna etmeye çalışmışlardı.e dedim ben bunları satamam ki,kimse almaz benden.annemden,kuzenimden para mı kazanacağım,kar mı edeceğim?
bu işi yapmak,maharet ister.herkes tüccar olamaz.

coca colayı protesto etmek için,fanta içen kişiler gördü, bu gözler.aynı firmanın diyorum anlatamıyorum.biri kara, biri sarı ondan herhalde.
ahahaah hatırlıyorum o dönemi. insanlar gidip bakkaldan 5 kola alıp sokağa dökerken fotoğraflarını çekip yayınlıyodu

senden almazlar gider başkasından alırlar bide

vallahi ilk defa banlanabilirim ama dayanamıyorum yazacağım.
ben de şu Suriyelilere gıcığım.her bir tarafımız sardılar,üstelik benim yaşadığım yer,sanırım onların en yoğun olarak tercih ettiği istanbulun en eski semtlerinden biri.burada lokantaları,kendi gsm bayileri,özellikle tatlıcıları.

ben de kendimce boykot yapıyorum,lokantalarına gitmiyorum eve sipariş veriyorum.tatlılarına dayanamıyorum.baklavaları nefis.benim boykotum da bu kadar oluyor yani.

Ya ben Konya'ya eşimin atamasıyla geldim burada her yerdeler. Ve o kadar çoklar ki.
Ben de sinir oluyorum elimde değil yani.
Irkçı bir insan da değilim esasında ama bu kadar kontrolsüz alınmasına sinir oluyorum.
Türk dilenci yok burada her yerdeler.
Hani normal mülteci alımı gibi alınsa neyse. Mülteci kampı yok bir şey yok. Kim nerede hangi şehirde belli değil. Güvenli hiç değil artık ülke.
Elimde değil bende sinir oluyorum.

ne olmuş israilinse? politika ile başka şeyleri birbirine karıştırmamayı ne zaman öğreneceksiniz?

bizim apt da ki tek Türk benim

ne olmuş israilinse? politika ile başka şeyleri birbirine karıştırmamayı ne zaman öğreneceksiniz?
eger israilinse almayacaktım ürünleri ama zaten herşey israilin miş

ben Konyadayım ve mahallemizde suriyeli daha fazla

bizim apt da ki tek Türk benim

Ay o daha fena yaa.
Daha geçen pazardan dönerken bir Suriyeli çocuğunun önünde karısını hırpalıyordu. Bas bas arapça bağırıyor kızı da korkmuş ağlıyordu. Korktuk da bir şey diyemedik ondan. Adamlara ceza da işlemiyor ki... Hani sınır dışı edilse geri gelse ruhları duymaz, hiç bir kontrol hiç bir denetim yok.

Yazıldı mı bilmiyorum mesajları okumadım. Ülkemizde kullanılan tohumların hemen hepsi israil'den geliyor. Ne yapalım şimdi. İnanın ne İsrail ne Amerika bizim küçük hesaplarımızla batmaz. Tüketme temelli bi ülkeyiz. Ürettiğimiz tek şey bina. Bu böyle devam ettikçe kullandığımız herşeyde dışa bağımlı olmaya devam ederiz. Büyük düşünüp uzun vadeli yatırımlar yapmadan avonun 2 parfümüyle ülkeyi kurtaramayız rahat olun siz kendi ekmeğinize bakın.
Koka kolayı fanta ile boykot etmiş milletiz biz!!

ah banlanıcam diye yazamadığım şeyler...
+1

ben üzülüyordum şahsen ama bana yardımı dokunmayan belediye bunların herşeyini karşılıyor

Cidden çok komik sana bu lafı edenler çok değerli devlet büyüklerine de yapsınlar bu atarı da hibrid tohum ve diğer tüm aldıklarımızı almayalım İsrailden, cayır cayır da kola içiyolardır Allah bilir

ben üzülüyordum şahsen ama bana yardımı dokunmayan belediye bunların herşeyini karşılıyor

Gıdım üzülmüyorum.
Biz zaten zor geçinen bir ülkeyken milyonlarca işsizi yüklediler bize.
Her yerdeler ve maşallah üremeye de ara vermiyorlar.
Üstelik bedavadan çalıştırıldıkları için artık daha da a işsiziz . Olan bize oldu.
Üstelik savaş bitince de dönmeye niyetleri yok. Milyonlarca ne idüğü belirsiz insan girdi içimize. Katil mi hırsız mı soyguncu mu sapık mı bilmiyoruz!

Tam olarak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…