- 23 Ağustos 2012
- 51.153
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.141
- 898
yahu oraya kadar bile gitme tohumu kimden alıyoruz?
üstelik habire alalım diye tek kullanımlık .. yiyorsun yani boğazından geçiyor..
bir avonu boykot etmekle olsa bu işler..
öyle dedi kaydeden kişi ama kafamkarıştıAvon fransanin diye biliyorum.
Siz bakmayın birinin tv de bas bas İsrail'e atıp tuttuğuna. Sıkıysa gümrüğünü kapatsın İsrail'e..
yahu oraya kadar bile gitme tohumu kimden alıyoruz?
üstelik habire alalım diye tek kullanımlık .. yiyorsun yani boğazından geçiyor..
bir avonu boykot etmekle olsa bu işler..
Haydi teknoloji satın almayı anlarım da, tohum nedir mk bunca toprağımız var tohumu neden satın aldık çözemedik.
ülkede ne ürünler var hepsini araştırmışlar mı. hiç sallamasınlar. o zaman gidip atıyorum kıyafetleri ayakkabıları da yabancı markalardan almayacaklar. araba binmeyecekler. ev eşyalarının hepsi ülke malı olacak. hiiiiiiç sanmıyorum. o zaman hiç kımıldamamaları lazım. bizim ülkede ürettiğimiz ne kaldı ki. cahil kadınlarmış. onlar almazlarsa almasınlar bunlar cidden bildiğin cahil muhabbeti. "avon israil mali bikerem kullanmam banane" bu ne salakça düşünce. ev eşyalarına araba markalarına bak ordan vurursun sen de. sanki avon olmasa tüm israil ilişkileri rafa kalkcak herşey avona bağlı. pehdiyorum ama almıyoruz onları da diyorlar
Anca atar tutarlar, yüzlerine de abicim abicim derler.
ülkede ne ürünler var hepsini araştırmışlar mı. hiç sallamasınlar. o zaman gidip atıyorum kıyafetleri ayakkabıları da yabancı markalardan almayacaklar. araba binmeyecekler. ev eşyalarının hepsi ülke malı olacak. hiiiiiiç sanmıyorum. o zaman hiç kımıldamamaları lazım. bizim ülkede ürettiğimiz ne kaldı ki. cahil kadınlarmış. onlar almazlarsa almasınlar bunlar cidden bildiğin cahil muhabbeti. "avon israil mali bikerem kullanmam banane" bu ne salakça düşünce. ev eşyalarına araba markalarına bak ordan vurursun sen de. sanki avon olmasa tüm israil ilişkileri rafa kalkcak herşey avona bağlı. peh
Haydi teknoloji satın almayı anlarım da, tohum nedir mk bunca toprağımız var tohumu neden satın aldık çözemedik.
Bizim karşılaştırmalı üstünlüğümüz tarımdır aslında. Tarımdı yani... Tarıma önem verilmesi gereken zamanda gereken önem verilmedi ve öyle de kaldı, bi daha da toparlanamadı. Bugün geldiğimiz nokta, tohumu, hayvanı bile ithal etmek. Bizim her şeyimiz dışarıdan, cari açık finansmanından tutun da enerjiye, teknolojiye, tarıma kadar. Çok dışa bağımlı olduğumuz için kafamıza göre hareket edemeyiz, o bağlı olduğumuz ülkelerin sözünü dinlemek zorundayız. O ülkelere ters bir harekette bulunursak sonuçları ağır olur onlara bağlı olduğumuz için.çiftçilik mi kaldı ?
hayvancılık mı kaldı ?
büyük baş hayvan bile ithal etmiş bir ülkeyiz biz..
tamamen dışa bağımlı devlet politikası sonuçları işte..
one minute deyip masaya yumruk koymak işin show kısmı .. komik adam vesselam ..
o zaten tolumumuzun yarayan kanası. zamanında avrupa ülkelerine tohum verdiğimiz konumdan şimdi tohum alır konumuna düştük. o israil tohumları bi yıllık. bi yıl mahsül veriyor. diğer yıl toprak kullanılmaz halde. sonraki yıl yine satın almak gerek. yazık günah bu ülkeye gerçekten yazık. millet de olay avondan ibaret sanıyor. ülkece cahiliz bunun başka açıklaması yokHaydi teknoloji satın almayı anlarım da, tohum nedir mk bunca toprağımız var tohumu neden satın aldık çözemedik.
Bizim karşılaştırmalı üstünlüğümüz tarımdır aslında. Tarımdı yani... Tarıma zamanında gereken önem verilmedi ve öyle de kaldı. Yani önem verilmesi gereken zamanda önem verilmedi ve öyle de kaldı, bi daha da toparlanamadı. Bugün geldiğimiz nokta, tohumu, hayvanı bile ithal etmek. Bizim her şeyimiz dışarıdan, cari açık finansmanından tutun da enerjiye, teknolojiye, tarıma kadar. Çok dışa bağımlı olduğumuz için kafamıza göre hareket edemeyiz, o bağlı olduğumuz ülkelerin sözünü dinlemek zorundayız. O ülkelere ters bir harekette bulunursak sonuçları ağır olur onlara bağlı olduğumuz için.
aynen. haberlerde çiftçiler isyan çıkarmıştı daha bi hafta önce. insanlar topraklarını terkediyor. o habere bak bi çiftçiler domatesleri yollara döküyodu. yazık günah bu ülkeyeYa yerli üretim mi kaldı bir de Allah aşkına.
Yerli ne var?
Markette yerli menşeili mercimek bulamadım geçen hepsi kanada ürünüydü şaka gibi.
Kendi tarım ürünümüzü bulmak mesele, şeker alsak şeker kamışı mı emin değiliz. Devlet zaten besliyor onları yerli üreticiye düşman sen cola almayarak ülkeyi kurtaracaksın peh.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?