Israrla araba almayan sevgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır siz öyle anlamak istediniz. Ben hiç baskı yapmadım dillendiren hep o idi. Para lafı da açmadım.

Sünepe gibi yaşarlar derken.. 7 yıl flört dönemimiz oldu esimle otobus metro vapur hepsini kullandık bigün düsünmedim arabası olsunda beni evimden alsın diye bunu takdir görmek icinde yapmadım.. hayatıniza neyi öncelik yaptıgınıza bağlı bu davranış ben asık oldugum icin birlikteydim beni rahat ettirsin düsüncesiyle bir iliskiye baslamadim mesela... konu sahibi seviyor sayılırım diye bahsettigi adamdan araba alıp kendisini rahat ettirmesini beklemesi insani bakımdan hoş bir düsünce gibi gelmedi çogumuza... bunu cesaretsizlik sünepelik gibi algılamanizda gayet ilginc

Konuyu yazarken düşüncelerinizi insanlarin yanlış anlayacağı şekilde dile getirdiniz o halde. Çok güçlü bir kadın değilim mesela ben, sevgilim beğensin diye de özen gosteriyorum. Maddi durumlari da onemserim. Ama bu dediklerimde sizin konuda yazdıklarıniz farklı. Özen gosteririm ama normalde de özen gösteririm. Ben makyaj yapıyorum o kadar para harcıyorum onun için demek ile "ben onunla buluştuğumuzda kendime özen gösteriyorum ama karşımdaki uykudan uyanmış gibi geliyor, temizliğine, bakımına dikkat etmiyor" demek arasında fark var. Maddi durumlari onemserim ama benim için araba almıyor demek ile "cimri biri olduğunu gösterecek örnekler vermek" arasında fark var.

İtici bulduğunuz birinden neden ayrılmıyorsunuz?

Burada gerçekleri söyleyen insanlara kızıyorsunuz ama kıyasladığınız şeyler sizce birbirinin karşılığı mı? Ben kendime özen gösteriyorum, o da ben rahat edeyim diye araba alsın gibi bir fikir ortaya çıkıyor. Bana çok mantıklı gelmedi. Benim kendimce bir birikimim varsa belki kullanmak istediğim şey farklı olabilir, ben neden istemediğim bir şeyi sırf sevgilim rahat etsin diye yapayım ki? Belki benim kendime göre planlarım vardır? 4-5 aydır (yanlış görmediysem) tanıdığım bir insan için birikimimi istemediğim bir şeye harcamazdım yani.
Araba almak istemiyorsa istemiyordur. Cimri midir değil midir bilemem ama sırf arabaya para harcamak istemiyor diye direkt cimri sıfatını yakıştırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Cimri olduğunu düşünüyorsanız da "seviyor sayılırım" dediğiniz biriyle devam etmeyin. Çünkü belli ki henüz aranızdaki sevgi, yeterince güçlü bir duygu değil.

Valla gayet dürüstüm ben. Feminist değilim ama güçlü kadınım. Kocişkom en çok bu yönümü sevdiğini söyler. Hep sen yaparsın, sen başarırsın, bana ihtiyacın yok der. İlişkimizin ilk iki senesinde evimden alındım evime bırakıldım her görüşmede. Hatta onun evine gideceğimde bile gelip aldı sonra bıraktı. Yetmedi kapımı bile açtı (kapı bozuktu ). Sonra ben araba aldım kendim gidip gelmeye başladım. Sonra evlendik, iki araba bize fazla dedik ikisini satıp bir tane daha yüksek model bişey aldık. İkinci araba alabiliriz ama ne gerek var. Bu arada zengin değildi beyimsu, benim evimde oturuyoruz şu an. Bi maaşı vardı işte aldığımda birikim falan hakgetire. Hala öyle deli birikim yapmayız, gezelim tozalım yiyelim içelim derdindeyiz.

Hiç bir sevgilimden arabayla alınmak gibi bir beklentim olmadı. Dediğim gibi toplu taşıma çok sık kullanırım arabam olsada. Eşim almasa da sorun olmazdı. Hatta çeşmeden bodruma bilmemkaç vasıta değiştirerek 9 satte yanına gittiğimi bilirim arabası altında olduğu halde. Sevmek böyle bişey bence. Bakmıyorsun öyle arabayla aldı mı, premses gibi davrandı mı diye. Zaten seviyorsan piremses oluyorsun adamın yanında.

1.5 senedir makyaj yapmıyorum. Bütün makyaj malzemelerim çöp oldu, tarihleri geçti. Parfümler bozuldu. Geçen rimel süreyim dedim gözüme soktum, unutmuşum makyaj yapmayı. Hiç kocama özel süslenmedim valla, ne sevgiliyken ne şimdi. Çünkü ben dönyanın en gözel karısıyam onun yanındayken. Mutlu kadın güzeldir.

Herkesin parasina kimse karisamaz.

Onu dememin sebebi ben o beni beğensin diye masraf yapıyorum normalde o kadat bakımlı değilim onun için para döküyorum "o beğensin diye". Ama o işi hep cimriliğe vuruyor. Benim bakımlı olmamı seviyor ne bileyim gözüne hitap ediyorum yani onun için normalde yapmayacağım masrafı yapıyorum ama o kız arkadaşımla daha rahat gezeriz her şey daha konforlu olur diye düşünüp parasına kıyamıyor. Anlatmak istediğim bu. Ben ikimiz diyorum o bireyselci bakıyor olaya..

erkek arkadaşınız bana cimri geldi , ama sizinde düşünceniz doğru gelmedi galiba biraz da artık mantık yönünden baktığınız için böyle düşünüyo olabilirsiniz seviyorum da sayılır cümlenizden bunu anladım ama neden bi insan önce sevgilimi rahat ettireyim diye araba alsın ki önce kendi konforu için alır hadi evli olsanız çoluğunuz çocuğunuz olsa o zaman diyin ki otobüste çoluk çocuk bebek arabası vs derken çok zorlanıyoruz bari insan onları düşünür deseniz anlıcam ama insan sevgilisi rahat etsin diye de araba almamalı

Arabalısını bul ayrılayım. Kolay mı öyle hem arabası olacak hem de benim şoförlüğümü yapacak falan.
Ee seninde biriyle görüşmen için tek kriterim araba olsun, sen kendin arabalısını seçemiyosun, biz mi yardım edelim sana. Oldu canım.

NAPİM

Otobüste tacize uğramayan kadın yoktur sanırım. Her gün otobüs ne zaman gelecek ne kada3 dolu olacak elim kolum doluyken nasıl ayakta gidicem diye dert etmek istemiyorum.
Ay siz nerenin prensesisiniz gerçekten merak ettim. Toplu taşıma kullanan bir sürü insan var, hepsi de tacize uğramıyor yani.

Bu kadar kendini ve rahatını düşünen bir insansanız kendiniz araba alın mesela? Ona da yanaşmıyorsunuz ama karşı taraftan bekliyorsunuz. Adamdan ayrılın ve bundan sonra sevgiliniz olacak kişiyi arabasına göre seçin o zaman.

Ben ona araba al demedim ki. Parasını da sormadım. Kendi anlattı. Araba konusunu açmadım ona. Hep kendi söyledi. Ben söylemem ama kendi düşünmeli zaten
iyide güzelim almak zorunda değil ki belki ehliyeti yoktur belki panik atağı vardır yada tercih etmiyordur madem arabalı sevgili istiyorsunuz ozaman arabası olan biri ile çıkın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…