- 18 Kasım 2020
- 20.837
- 50.146
- 548
- Konu Sahibi Maria Brown
-
Hayır siz öyle anlamak istediniz. Ben hiç baskı yapmadım dillendiren hep o idi. Para lafı da açmadım.Ben konu sahibinin yazdıklarından, sürekli adama araba alması konusunda baskı yaptığı fikrine kapıldım, zira buraya da öyle yazmış, biz de ne dedik? 'O ihtiyaç duymuyor, almıyor, sen kendi arabanı al' e adam da öyle demiştir. Bana lazım değil, sen alacaksan al diyebilir yani, sonra da şakaya vurup onunla gezeriz de der, konu sahibi de kendi arabası, ister gezdirir ister gezdirmez.
Sünepe gibi yaşarlar derken.. 7 yıl flört dönemimiz oldu esimle otobus metro vapur hepsini kullandık bigün düsünmedim arabası olsunda beni evimden alsın diye bunu takdir görmek icinde yapmadım.. hayatıniza neyi öncelik yaptıgınıza bağlı bu davranış ben asık oldugum icin birlikteydim beni rahat ettirsin düsüncesiyle bir iliskiye baslamadim mesela... konu sahibi seviyor sayılırım diye bahsettigi adamdan araba alıp kendisini rahat ettirmesini beklemesi insani bakımdan hoş bir düsünce gibi gelmedi çogumuza... bunu cesaretsizlik sünepelik gibi algılamanizda gayet ilgincBu kadar net ve açık olursan insanlar seni takdir etmek yerine genelde yerer küçümser bu insanların kendilerini yüceltme biçimidir aslinda. Kimse icinden geçenleri dillendirebilecek kadar cesur olamaz bir iliskide hele. Sünepe gibi yaşarlar hayati ve bunun takdir görmesi gerektigini düşünürler. Ama ben seni cok iyi anladim ve de takdir ettim ve senin yerinde olsam bu dusuncelerimi aynen o hiyara da söylerdim çünkü bu laflar gerçek bi hıyar turnusolu gibi. Adam eger kendine cekiduzen verirse devam edersin vermezse bitirmek icin sebep olur işte. Ben almam kasko pahali sen al seninkiyle gezeriz diyen biri evlenince sen ben ayrimi yapacak bi andavaldir ve tum düşüncelerini hislerini kalbinin kirilmasi ihtimali gözetilmeksizin duymayi hak ediodur.
Konuyu yazarken düşüncelerinizi insanlarin yanlış anlayacağı şekilde dile getirdiniz o halde. Çok güçlü bir kadın değilim mesela ben, sevgilim beğensin diye de özen gosteriyorum. Maddi durumlari da onemserim. Ama bu dediklerimde sizin konuda yazdıklarıniz farklı. Özen gosteririm ama normalde de özen gösteririm. Ben makyaj yapıyorum o kadar para harcıyorum onun için demek ile "ben onunla buluştuğumuzda kendime özen gösteriyorum ama karşımdaki uykudan uyanmış gibi geliyor, temizliğine, bakımına dikkat etmiyor" demek arasında fark var. Maddi durumlari onemserim ama benim için araba almıyor demek ile "cimri biri olduğunu gösterecek örnekler vermek" arasında fark var.Evet ben de yorumları hayretle okuyorum ve çoğuna gülüyorum. Çoğunun dürüst olmadığından adım gibi eminim ama sosyal medya böyle bir yer işte ne yaparsın :) herkes ultra feminist herkes çok güçlü kadın herkes makyajı sadece kendi için yapıyor kimse sevgilisi beğensin diye özenmiyor kimse hemcinsini kıskanmıyor kimse sevgilisi veya eşinin maddi durumunu önemsemiyor falan. Gerçek hayatı görmesem inanıcam. Neyse sayemde ne kadar erdemli tokgözlü ve güçlü falan filan olduklarını kanıtlamış oldular birbirlerine. Yorumun için teşekkür ederim bu arada..
Bir başkası dediği sevgilisi. İlişkilere bu kadar bireyselci kafayla bakmayı da ben doğru bulmuyorum. Evden alması büyük bir talep değil üzerime bodrumdan yazlık yap demiyorum. Anlama probleminiz var belli ki ama konuda yazdım arabayı da ben alacağım diye. Zaten sattım 1 senedir falan arabam yok. Her şeye bundna ne kadar kar ne kadar zarar ederim gözüyle bakacak kadar pinti değilim. Otobüste tacize uğramayan kadın yoktur sanırım. Her gün otobüs ne zaman gelecek ne kada3 dolu olacak elim kolum doluyken nasıl ayakta gidicem diye dert etmek istemiyorum. Parası olmayan bir insan mecburen katlanır ama olan bir insanın da pintiliğini itici buluyorum.
Evi var arabasıda olsa bütün iticiligi gidecek cünküİtici bulduğunuz birinden neden ayrılmıyorsunuz?
Valla gayet dürüstüm ben. Feminist değilim ama güçlü kadınım. Kocişkom en çok bu yönümü sevdiğini söyler. Hep sen yaparsın, sen başarırsın, bana ihtiyacın yok der. İlişkimizin ilk iki senesinde evimden alındım evime bırakıldım her görüşmede. Hatta onun evine gideceğimde bile gelip aldı sonra bıraktı. Yetmedi kapımı bile açtı (kapı bozuktuEvet ben de yorumları hayretle okuyorum ve çoğuna gülüyorum. Çoğunun dürüst olmadığından adım gibi eminim ama sosyal medya böyle bir yer işte ne yaparsın :) herkes ultra feminist herkes çok güçlü kadın herkes makyajı sadece kendi için yapıyor kimse sevgilisi beğensin diye özenmiyor kimse hemcinsini kıskanmıyor kimse sevgilisi veya eşinin maddi durumunu önemsemiyor falan. Gerçek hayatı görmesem inanıcam. Neyse sayemde ne kadar erdemli tokgözlü ve güçlü falan filan olduklarını kanıtlamış oldular birbirlerine. Yorumun için teşekkür ederim bu arada..
Para varsa aşk var hayata bakış açını değiştirsen iyi olurİtici bulduğunuz birinden neden ayrılmıyorsunuz?
Herkesin parasina kimse karisamaz.Bir süredir biriyle beraberim. 32 yaşında kendisi. İyi anlaşıyoruz seviyorum da sayılır. Ancak bazı huyları beni delirtiyor.
Size soruyorum 32 yaşında istese 1 değil 2 araba satın alacak kadar birikimi olan birisi neden araba almaz. Hayatında biri varken hem de. Bana kızacaksınız paragöz vs diyeceksiniz ama konu o değil. Ben hep sevgilisi tarafından evden alınan eve bırakılan kızlara özendim durdum. Ama ne bu ne de bundan öncekiler bunu yaşatmadı bana. Hadi ondan öncekilerin parası yoktu bir şey demedim normal ama bu beyin parası da var. Benim normalde arabam vardı ama sattım geçen yıl biraz birikim yapıp Eylül ekim gibi yenisini alıcam. Diyor ki iyi daha rahat gezeriz şaka gibi ya. Büyükşehirde yaşıyoruz şu yaşımızda sıkış tepiş otobüslerde sürünüyoruz. Geçen otobüs gelmediği için yarım saat geç kaldım olsun canım önemi yok diyor:) Neymiş arabayla adam olmazmış. Neymiş arabanın kaskosu zartı zurtu masrafmış. Yahu insan hiç mi düşünmez şu kızı rahat ettireyim sonuçta her kız kendini sevgilisinin yanında prenses gibi hissetmek ister. Ama yok ilişkide erkek tarafı benim sanki.
Beni paragöz biri sanmayın yeri geliyor hesabı da ben ödüyorum asla pahalı hediye vs kabul etmem hatta pırlanta alacakmış sözde ama alma o kadar pahalıya kaçma dedim. Ben onun gözüne hitap edeyim diye saça makyaja parfüme tonla para döküyorum adam kaskonun sigortanın lafını yapıyor. Hadi parasız olsa anlarım ama binlerce lirası var bankada istesem alırım ama almıycam diyor.
Onu dememin sebebi ben o beni beğensin diye masraf yapıyorum normalde o kadat bakımlı değilim onun için para döküyorum "o beğensin diye". Ama o işi hep cimriliğe vuruyor. Benim bakımlı olmamı seviyor ne bileyim gözüne hitap ediyorum yani onun için normalde yapmayacağım masrafı yapıyorum ama o kız arkadaşımla daha rahat gezeriz her şey daha konforlu olur diye düşünüp parasına kıyamıyor. Anlatmak istediğim bu. Ben ikimiz diyorum o bireyselci bakıyor olaya..Konuyu yazarken düşüncelerinizi insanlarin yanlış anlayacağı şekilde dile getirdiniz o halde. Çok güçlü bir kadın değilim mesela ben, sevgilim beğensin diye de özen gosteriyorum. Maddi durumlari da onemserim. Ama bu dediklerimde sizin konuda yazdıklarıniz farklı. Özen gosteririm ama normalde de özen gösteririm. Ben makyaj yapıyorum o kadar para harcıyorum onun için demek ile "ben onunla buluştuğumuzda kendime özen gösteriyorum ama karşımdaki uykudan uyanmış gibi geliyor, temizliğine, bakımına dikkat etmiyor" demek arasında fark var. Maddi durumlari onemserim ama benim için araba almıyor demek ile "cimri biri olduğunu gösterecek örnekler vermek" arasında fark var.
erkek arkadaşınız bana cimri geldi , ama sizinde düşünceniz doğru gelmedi galiba biraz da artık mantık yönünden baktığınız için böyle düşünüyo olabilirsiniz seviyorum da sayılır cümlenizden bunu anladım ama neden bi insan önce sevgilimi rahat ettireyim diye araba alsın ki önce kendi konforu için alır hadi evli olsanız çoluğunuz çocuğunuz olsa o zaman diyin ki otobüste çoluk çocuk bebek arabası vs derken çok zorlanıyoruz bari insan onları düşünür deseniz anlıcam ama insan sevgilisi rahat etsin diye de araba almamalıBir süredir biriyle beraberim. 32 yaşında kendisi. İyi anlaşıyoruz seviyorum da sayılır. Ancak bazı huyları beni delirtiyor.
Size soruyorum 32 yaşında istese 1 değil 2 araba satın alacak kadar birikimi olan birisi neden araba almaz. Hayatında biri varken hem de. Bana kızacaksınız paragöz vs diyeceksiniz ama konu o değil. Ben hep sevgilisi tarafından evden alınan eve bırakılan kızlara özendim durdum. Ama ne bu ne de bundan öncekiler bunu yaşatmadı bana. Hadi ondan öncekilerin parası yoktu bir şey demedim normal ama bu beyin parası da var. Benim normalde arabam vardı ama sattım geçen yıl biraz birikim yapıp Eylül ekim gibi yenisini alıcam. Diyor ki iyi daha rahat gezeriz şaka gibi ya. Büyükşehirde yaşıyoruz şu yaşımızda sıkış tepiş otobüslerde sürünüyoruz. Geçen otobüs gelmediği için yarım saat geç kaldım olsun canım önemi yok diyor:) Neymiş arabayla adam olmazmış. Neymiş arabanın kaskosu zartı zurtu masrafmış. Yahu insan hiç mi düşünmez şu kızı rahat ettireyim sonuçta her kız kendini sevgilisinin yanında prenses gibi hissetmek ister. Ama yok ilişkide erkek tarafı benim sanki.
Beni paragöz biri sanmayın yeri geliyor hesabı da ben ödüyorum asla pahalı hediye vs kabul etmem hatta pırlanta alacakmış sözde ama alma o kadar pahalıya kaçma dedim. Ben onun gözüne hitap edeyim diye saça makyaja parfüme tonla para döküyorum adam kaskonun sigortanın lafını yapıyor. Hadi parasız olsa anlarım ama binlerce lirası var bankada istesem alırım ama almıycam diyor.
Kolay valla ben pıt diye buldum bastım nikahıArabalısını bul ayrılayım. Kolay mı öyle hem arabası olacak hem de benim şoförlüğümü yapacak falan.
Ee seninde biriyle görüşmen için tek kriterim araba olsun, sen kendin arabalısını seçemiyosun, biz mi yardım edelim sana. Oldu canım.Arabalısını bul ayrılayım. Kolay mı öyle hem arabası olacak hem de benim şoförlüğümü yapacak falan.
NAPİMValla gayet dürüstüm ben. Feminist değilim ama güçlü kadınım. Kocişkom en çok bu yönümü sevdiğini söyler. Hep sen yaparsın, sen başarırsın, bana ihtiyacın yok der. İlişkimizin ilk iki senesinde evimden alındım evime bırakıldım her görüşmede. Hatta onun evine gideceğimde bile gelip aldı sonra bıraktı. Yetmedi kapımı bile açtı (kapı bozuktu). Sonra ben araba aldım kendim gidip gelmeye başladım. Sonra evlendik, iki araba bize fazla dedik ikisini satıp bir tane daha yüksek model bişey aldık. İkinci araba alabiliriz ama ne gerek var. Bu arada zengin değildi beyimsu, benim evimde oturuyoruz şu an. Bi maaşı vardı işte aldığımda birikim falan hakgetire. Hala öyle deli birikim yapmayız, gezelim tozalım yiyelim içelim derdindeyiz.
Hiç bir sevgilimden arabayla alınmak gibi bir beklentim olmadı. Dediğim gibi toplu taşıma çok sık kullanırım arabam olsada. Eşim almasa da sorun olmazdı. Hatta çeşmeden bodruma bilmemkaç vasıta değiştirerek 9 satte yanına gittiğimi bilirim arabası altında olduğu halde. Sevmek böyle bişey bence. Bakmıyorsun öyle arabayla aldı mı, premses gibi davrandı mı diye. Zaten seviyorsan piremses oluyorsun adamın yanında.
1.5 senedir makyaj yapmıyorum. Bütün makyaj malzemelerim çöp oldu, tarihleri geçti. Parfümler bozuldu. Geçen rimel süreyim dedim gözüme soktum, unutmuşum makyaj yapmayı. Hiç kocama özel süslenmedim valla, ne sevgiliyken ne şimdi. Çünkü ben dönyanın en gözel karısıyam onun yanındayken. Mutlu kadın güzeldir.
Ay siz nerenin prensesisiniz gerçekten merak ettim. Toplu taşıma kullanan bir sürü insan var, hepsi de tacize uğramıyor yani.Otobüste tacize uğramayan kadın yoktur sanırım. Her gün otobüs ne zaman gelecek ne kada3 dolu olacak elim kolum doluyken nasıl ayakta gidicem diye dert etmek istemiyorum.
iyide güzelim almak zorunda değil ki belki ehliyeti yoktur belki panik atağı vardır yada tercih etmiyordur madem arabalı sevgili istiyorsunuz ozaman arabası olan biri ile çıkınBen ona araba al demedim ki. Parasını da sormadım. Kendi anlattı. Araba konusunu açmadım ona. Hep kendi söyledi. Ben söylemem ama kendi düşünmeli zaten
Numaramı atıyorum sana. Arkadaş olalım da işlemler hızlansın.Kolay valla ben pıt diye buldum bastım nikahıhem de sıfır makyajla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?