Israrla araba almayan sevgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Parası olmasa bu konu açılmazdı zaten defalarca yazdım bi okuduğunu anla önce sonra atıp tutmalarını yaşa.

Konu sahibinin kendini ifade ediş şekli yanlış evet ama şikayetlerinde ve beklentilerinde haklı.

Eğer para ile ilgili başka planları yoksa adam düpedüz pinti. Bazı insanlarda birikim yapmak bir yerden sonra takıntıya dönüşüyor. Maaşı aldıkları gün bankaya yatırıyor ve asgari hayat şartlarıda yaşıyorlar. Bu durumdan çok da mutlular.

Konu sahibi adamı değiltiremezsiniz. Bu kafayla da ömür geçmez. Hesabı sana ödeten, senin arabanla gezip tozacak adamı yol yakınken bırak gitsin.

Belki daha önce hiç el üstünde tutulmadığım için artık biraz da olsa öyle hissetmek istiyordumdur. Her kadın gibi.
El üstünde tutulmak arabayla evden alınıp eve bırakılmakla mı oluyor sizin için? O zaman ayrılın, starbucks gibi yerlerde masaya araba anahtarı koyan tiplerden birini kapın. Hem hangi marka arabası olacağını bile seçmiş olursunuz .

Konuya girişiniz sevgilimi seviyor sayılırım diye başlamış zaten gerisi ne kadar önemli bilemedim.

Her arabası olan araba almak zorunda değil ama kendisi masrafından dem vurup sen alınca gezeriz demesi itici oldukça.

Sizin de evden arabayla alınıp bırakılan kızlara özenmeniz değişik, kendi arabanız da varmış bu konunun görmemişsi de değilsiniz yani.

Bence boşanın.

Aslında mesele araba alması ya da almaması değil. Hayata basık acıları farklı. parası olduğu halde sigorta parasını hesaplayıp almaması konu sahibinin bakış açısına ters.

Hesabı bazen o ödüyor bazen ben. Yani şunu anlatmaya çalışıyorum paragöz biri değilim. Arabayı da üstüme yaptırmayacağım zaten kaldı ki benim son 1 yıldır arabam yok. Konu şu toplu taşıma eziyet olduğu halde kız arkadaşım var rahat rahat gezeriz iyi olur diye düşünmüyor. Yani kız arkadaşı olmamın onun gözünde Bi değeri yok gibi kaskosuna sigortasına çok para gidermiş zaten işi yakınmış metro kolaymış yani kendi açısından bakıyor hep. Defalarca söyledim yine söyleyeyim arabayı ben alıcam zaten onu dedikten sonra gülerek iyi rahat gezeriz arada alırım falan deyip şakaya vurması canımı sıktı.

garip beklentiler içindesiniz bence isteyen alır isteyen almaz

Aslında mesele araba alması ya da almaması değil. Hayata basık acıları farklı. parası olduğu halde sigorta parasını hesaplayıp almaması konu sahibinin bakış açısına ters.
Gayet mantıklı bir bakış açısı bence. Biz ikinci arabayı bu sebeple almıyoruz mesela. Konu sahibine tersse neden benim için araba almıyor demek yerine ayrılıp arabası olan biriyle birlikte olacak. Bu kadar basit.

Karışmaktan ziyade düşünülmek istiyorum. Ben diyorum ki şunu giyersem şunu takarsam o beni beğenir o halde bunu giyeyim takayım ama onun böyle şeyler umrunda değil.
Yahu sizin taktığınız veya sürdüğünüz şeylerle araba almak aynı şey mi Arabanın neredeyse bir ev kadar masrafı var. Hem belki ileride ev alacak, belki tatile gidecek. Siz mutlu olun diye araba almasını nasıl bekliyorsunuz?!
Hem iyi demiş, arabayı siz alın da rahat rahat gezdirin sevgilinizi

Sevgilisine piremses gibi hissetirmek için araba almayan erkek de ne bileyim...
Çevrecidir belki sonuçta ne kadar az araba o kadar az karbon salınımı
Zaten tam olarak sevdiğiniz bile belli değil bu durum sizi bu kadar rahatsız ediyorsa ayrılın gitsin

Yahu insan hiç mi düşünmez şu kızı rahat ettireyim sonuçta her kız kendini sevgilisinin yanında prenses gibi hissetmek ister.
Arabayı siz alın, erkek arkadaşınız “prens” gibi hissetsin :)

Kaç yıllık erkek arkadaşımın birikimini bir kez olsun düşünmedim bile. Siz dört aydır beraber olduğunuz adamın birikimini düşünüp kendi konforunuz için hesap yapıyorsunuz. İnsan dile getirmeye bile utanır.

Gratise vermişsin o yüzden almamışlar seni arabayla
Daha pahalı yerlere filan para verseydin araba otomatik yükleniyor alışverişten sonra
Pahalı bir marka söyleyip espri yapayım dedim yeminle aklıma marka ,mağaza , tükkan ismi gelmedi Fakirlikten mağaza ismine bile bakmamışım. Bana metro bile çok ayol , muavinin bağırdığı minibüs benim yerimmiş

Öff ne boş bir insansınız ya,
Yok 'ben ona hoş görünmek için o kadar parfüm makyaj malzemesi aliyorum' , yok 'her kız piremses gibi hissetmek ister' , yok 'errrkek olmasına rağmen şöyle böyle' , yok 'insan kız arkadasinin konforunu nasıl düşünmez'
Gerçekten dünyada böyle insanlar olduğunu bilmek beni üzüyor.
Adam gayet güzel bir şey söylemiş, vergisi zarti zurtu,park yeri dünyanin masrafi. Parası varsa tüm arabalar onun. Kalabalık saatte metroya biner,gün içinde taksiye biner. Eksikliğini çekmez.
Milletin parasının hesabını yapan insanlara kıl oluyorum. Parayı kazanmayı biliyorsa gönlünce harcamasını da bilir, onu da size mi soracak?
Madem o kadar piremsessiniz terkedin bunu (bu diye bahseder mi insan sevgilisinden, ayrı hikaye) ,iki eleman tutup size tahtirevan zevki yaşatacak birini bulun. Piremsesseniz bulursunuz, güveniyorum size

Mune gel banla

Bence adam gayet akıllı, konu sahibindeki "ay canım beni şuradan al buraya bırak" potansiyelini gördü. Kendi arabasıyla uşak olmak istemiyor da erteliyor araba almayı.

Bence de hayata bakışları farklı olduğu için ayrılmalı. Bu arada bizde o sebeplerle 2. Arabayı almıyoruz hatta arabayı sigortasi daha pahalı olan baska bir arabayla bile degistirmiyoruz. Ama mesela ben bekar olsam sigorta migorta düşünmez arabamı alir fırt fırt gezerdim.

Bir başkası dediği sevgilisi. İlişkilere bu kadar bireyselci kafayla bakmayı da ben doğru bulmuyorum. Evden alması büyük bir talep değil üzerime bodrumdan yazlık yap demiyorum. Anlama probleminiz var belli ki ama konuda yazdım arabayı da ben alacağım diye. Zaten sattım 1 senedir falan arabam yok. Her şeye bundna ne kadar kar ne kadar zarar ederim gözüyle bakacak kadar pinti değilim. Otobüste tacize uğramayan kadın yoktur sanırım. Her gün otobüs ne zaman gelecek ne kada3 dolu olacak elim kolum doluyken nasıl ayakta gidicem diye dert etmek istemiyorum. Parası olmayan bir insan mecburen katlanır ama olan bir insanın da pintiliğini itici buluyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…