- 21 Mart 2021
- 176
- 92
- 13
- 33
- Konu Sahibi Maria Brown
-
Parası olmasa bu konu açılmazdı zaten defalarca yazdım bi okuduğunu anla önce sonra atıp tutmalarını yaşa.Yahu evet evden alinip, birakilmak guzel yani bana gore guzeldi ve araba olmasi kesinlikle rahatlik ama bunu istiyorsan gidip arabasi olmayanla birlikte olmazsin. Bankada parasi olmayabilirdi (var mi o da belli degil) o zaman ne yapacaktin? Sinir olacak birsey yok bunda. Bu konuda karisamazsin.
Belli ki makyaja para dökmekte işe yaramiyor sende, o paralari araba birikimine ekle daha cabuk araba alirsin.
Her zaman değilTaksiye de mi binmiyorsunuz
El üstünde tutulmak arabayla evden alınıp eve bırakılmakla mı oluyor sizin için? O zaman ayrılın, starbucks gibi yerlerde masaya araba anahtarı koyan tiplerden birini kapın. Hem hangi marka arabası olacağını bile seçmiş olursunuzBelki daha önce hiç el üstünde tutulmadığım için artık biraz da olsa öyle hissetmek istiyordumdur. Her kadın gibi.
Aslında mesele araba alması ya da almaması değil. Hayata basık acıları farklı. parası olduğu halde sigorta parasını hesaplayıp almaması konu sahibinin bakış açısına ters.Arabam var, otobüs metro güzellemesi yapıyorum. Pandemi öncesi arabayı kapının önünde bırakır otobüse metroya biner giderdim her yere. Çünkü hem daha kolay hem daha ucuz. Benzin olmuş 7 lira, ben otobüse veriyorum 1.5 lira. Park yeri arama derdi yok, ücretli park yerine para vermek yok, trafik derdi yok. Aynı zamanda doğayı da koruyorum tek başıma bineceğim arabayla bir sürü zehirli gaz salmıyorum ortalığa.
Bir insanın parası olması bu parayı bir başkasının rahatı için harcamak isteyeceği anlamına gelmez. Bir gün kendi arabayla daha rahat edeceğini düşünürse alır, sizi evinizden almak için alması dünyanın en saçma isteği. Siz alın arabanızı kısa zamanda, sürünmeyin toplu taşımada.
Parası olması sizin taleplerinize göre harcayacağı anlamına gelmez. Bunu neden anlamak istemiyorsunuz?Parası olmasa bu konu açılmazdı zaten defalarca yazdım bi okuduğunu anla önce sonra atıp tutmalarını yaşa.
Hesabı bazen o ödüyor bazen ben. Yani şunu anlatmaya çalışıyorum paragöz biri değilim. Arabayı da üstüme yaptırmayacağım zaten kaldı ki benim son 1 yıldır arabam yok. Konu şu toplu taşıma eziyet olduğu halde kız arkadaşım var rahat rahat gezeriz iyi olur diye düşünmüyor. Yani kız arkadaşı olmamın onun gözünde Bi değeri yok gibi kaskosuna sigortasına çok para gidermiş zaten işi yakınmış metro kolaymış yani kendi açısından bakıyor hep. Defalarca söyledim yine söyleyeyim arabayı ben alıcam zaten onu dedikten sonra gülerek iyi rahat gezeriz arada alırım falan deyip şakaya vurması canımı sıktı.Konu sahibinin kendini ifade ediş şekli yanlış evet ama şikayetlerinde ve beklentilerinde haklı.
Eğer para ile ilgili başka planları yoksa adam düpedüz pinti. Bazı insanlarda birikim yapmak bir yerden sonra takıntıya dönüşüyor. Maaşı aldıkları gün bankaya yatırıyor ve asgari hayat şartlarıda yaşıyorlar. Bu durumdan çok da mutlular.
Konu sahibi adamı değiltiremezsiniz. Bu kafayla da ömür geçmez. Hesabı sana ödeten, senin arabanla gezip tozacak adamı yol yakınken bırak gitsin.
garip beklentiler içindesiniz bence isteyen alır isteyen almazBir süredir biriyle beraberim. 32 yaşında kendisi. İyi anlaşıyoruz seviyorum da sayılır. Ancak bazı huyları beni delirtiyor.
Size soruyorum 32 yaşında istese 1 değil 2 araba satın alacak kadar birikimi olan birisi neden araba almaz. Hayatında biri varken hem de. Bana kızacaksınız paragöz vs diyeceksiniz ama konu o değil. Ben hep sevgilisi tarafından evden alınan eve bırakılan kızlara özendim durdum. Ama ne bu ne de bundan öncekiler bunu yaşatmadı bana. Hadi ondan öncekilerin parası yoktu bir şey demedim normal ama bu beyin parası da var. Benim normalde arabam vardı ama sattım geçen yıl biraz birikim yapıp Eylül ekim gibi yenisini alıcam. Diyor ki iyi daha rahat gezeriz şaka gibi ya. Büyükşehirde yaşıyoruz şu yaşımızda sıkış tepiş otobüslerde sürünüyoruz. Geçen otobüs gelmediği için yarım saat geç kaldım olsun canım önemi yok diyor:) Neymiş arabayla adam olmazmış. Neymiş arabanın kaskosu zartı zurtu masrafmış. Yahu insan hiç mi düşünmez şu kızı rahat ettireyim sonuçta her kız kendini sevgilisinin yanında prenses gibi hissetmek ister. Ama yok ilişkide erkek tarafı benim sanki.
Beni paragöz biri sanmayın yeri geliyor hesabı da ben ödüyorum asla pahalı hediye vs kabul etmem hatta pırlanta alacakmış sözde ama alma o kadar pahalıya kaçma dedim. Ben onun gözüne hitap edeyim diye saça makyaja parfüme tonla para döküyorum adam kaskonun sigortanın lafını yapıyor. Hadi parasız olsa anlarım ama binlerce lirası var bankada istesem alırım ama almıycam diyor.
Gayet mantıklı bir bakış açısı bence. Biz ikinci arabayı bu sebeple almıyoruz mesela. Konu sahibine tersse neden benim için araba almıyor demek yerine ayrılıp arabası olan biriyle birlikte olacak. Bu kadar basit.Aslında mesele araba alması ya da almaması değil. Hayata basık acıları farklı. parası olduğu halde sigorta parasını hesaplayıp almaması konu sahibinin bakış açısına ters.
Yahu sizin taktığınız veya sürdüğünüz şeylerle araba almak aynı şey miKarışmaktan ziyade düşünülmek istiyorum. Ben diyorum ki şunu giyersem şunu takarsam o beni beğenir o halde bunu giyeyim takayım ama onun böyle şeyler umrunda değil.
Arabayı siz alın, erkek arkadaşınız “prens” gibi hissetsin :)Yahu insan hiç mi düşünmez şu kızı rahat ettireyim sonuçta her kız kendini sevgilisinin yanında prenses gibi hissetmek ister.
Pahalı bir marka söyleyip espri yapayım dedim yeminle aklıma marka ,mağaza , tükkan ismi gelmediGratise vermişsin o yüzden almamışlar seni arabayla
Daha pahalı yerlere filan para verseydin araba otomatik yükleniyor alışverişten sonra
Bence adam gayet akıllı, konu sahibindeki "ay canım beni şuradan al buraya bırak" potansiyelini gördü. Kendi arabasıyla uşak olmak istemiyor da erteliyor araba almayı.Öff ne boş bir insansınız ya,
Yok 'ben ona hoş görünmek için o kadar parfüm makyaj malzemesi aliyorum' , yok 'her kız piremses gibi hissetmek ister' , yok 'errrkek olmasına rağmen şöyle böyle' , yok 'insan kız arkadasinin konforunu nasıl düşünmez'
Gerçekten dünyada böyle insanlar olduğunu bilmek beni üzüyor.
Adam gayet güzel bir şey söylemiş, vergisi zarti zurtu,park yeri dünyanin masrafi. Parası varsa tüm arabalar onun. Kalabalık saatte metroya biner,gün içinde taksiye biner. Eksikliğini çekmez.
Milletin parasının hesabını yapan insanlara kıl oluyorum. Parayı kazanmayı biliyorsa gönlünce harcamasını da bilir, onu da size mi soracak?
Madem o kadar piremsessiniz terkedin bunu (bu diye bahseder mi insan sevgilisinden, ayrı hikaye) ,iki eleman tutup size tahtirevan zevki yaşatacak birini bulun. Piremsesseniz bulursunuz, güveniyorum sizeEki Görüntüle 2868513
Mune gel banla
Bence de hayata bakışları farklı olduğu için ayrılmalı. Bu arada bizde o sebeplerle 2. Arabayı almıyoruz hatta arabayı sigortasi daha pahalı olan baska bir arabayla bile degistirmiyoruz. Ama mesela ben bekar olsam sigorta migorta düşünmez arabamı alir fırt fırt gezerdim.Gayet mantıklı bir bakış açısı bence. Biz ikinci arabayı bu sebeple almıyoruz mesela. Konu sahibine tersse neden benim için araba almıyor demek yerine ayrılıp arabası olan biriyle birlikte olacak. Bu kadar basit.
Bir başkası dediği sevgilisi. İlişkilere bu kadar bireyselci kafayla bakmayı da ben doğru bulmuyorum. Evden alması büyük bir talep değil üzerime bodrumdan yazlık yap demiyorum. Anlama probleminiz var belli ki ama konuda yazdım arabayı da ben alacağım diye. Zaten sattım 1 senedir falan arabam yok. Her şeye bundna ne kadar kar ne kadar zarar ederim gözüyle bakacak kadar pinti değilim. Otobüste tacize uğramayan kadın yoktur sanırım. Her gün otobüs ne zaman gelecek ne kada3 dolu olacak elim kolum doluyken nasıl ayakta gidicem diye dert etmek istemiyorum. Parası olmayan bir insan mecburen katlanır ama olan bir insanın da pintiliğini itici buluyorum.Arabam var, otobüs metro güzellemesi yapıyorum. Pandemi öncesi arabayı kapının önünde bırakır otobüse metroya biner giderdim her yere. Çünkü hem daha kolay hem daha ucuz. Benzin olmuş 7 lira, ben otobüse veriyorum 1.5 lira. Park yeri arama derdi yok, ücretli park yerine para vermek yok, trafik derdi yok. Aynı zamanda doğayı da koruyorum tek başıma bineceğim arabayla bir sürü zehirli gaz salmıyorum ortalığa.
Bir insanın parası olması bu parayı bir başkasının rahatı için harcamak isteyeceği anlamına gelmez. Bir gün kendi arabayla daha rahat edeceğini düşünürse alır, sizi evinizden almak için alması dünyanın en saçma isteği. Siz alın arabanızı kısa zamanda, sürünmeyin toplu taşımada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?