Israrla araba almayan sevgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sephora? Mac falan?
Aaa çok eski anılarım canlandı 10 yıl önce mi 534bin yıl önce mi ne bir tane Mac ruj almıştım. Kıymetlimis olarak saklıyordum onu , özel günlerde falan sürüyordum. Kızım 2 yaşlarındayken makyaj çantasını patlattı ,onla aynalara yazmıştı. Birde aynayı temizlemiştim üstüne. Vay anasını markayı unutmuşum. Şimdi arabamız var diye makyaja para vermiyoruz tabi

4 ayda ne ara öğrendiniz adamın maddi durumunu? 2 araba alacak parasının olduğunu vs.
Hadi onuda geçtim,size araba alacağım seni evden alır eve bırakırım vaatlerinde bulunmamış ki.
Arabayı servise bırakınca,ne yapacağım bugün diye düşünen biri olarak bana da mantıklı gelmiyor araba almak istememesi ama kendi adima cocuklarla toplu tasıma,taksi vs uğraşmak zor olduğu için böyle düşünüyorum, çocuğum olmasaydı tek olsaydım araba alayım şart diye düşünmezdim sanırım. Özellikle merkezi bir bölgede yasiyorsam,işime ulaşımım sorun olmuyorsa vs.
Sizin için araba almasını beklemeyin zira siz alacağım diyince iyi olur ,gezeriz demiş biri karşınızdaki. Belki niyeti varsa da almayacak siz alacaksınız diye. Biraz pinti olabilir.

Paragöz bulmadim.

Ama bu kadar mudahalecilik, parasinin hesabini yapmak normal degil.
Beklentinizi karsilamiyorsa, ozendiginiz hayati yasayamiyorsaniz ve bu sizin icin sorunsa ayrilin.
Kimse kimseyi rahat ettirmek icin araba almak zorunda degil. Biz ilk arabamizi bebek olunca almistik mesela.

Ablacım senin derdin ne tam olarak niye hunharca laf sokuyorsun. Bilmeyen de kimse sevgilisine güzel görünmek için para harcamıyor sanar. Ay pardon sizler sadece kendiniz için giyinir süslenirsiniz erdem sahipleri ablalarım
Kendim için kişisel bakımımı yapıyorum o kadar evet. Erkek arkadaşımın beni makyajlı gördüğü zamanlar da sayılıdır, ikimiz de doğal seviyoruz .

Ya konu o değil, “ben o kadar giyinip süsleniyorum, makyaja parfüme para harcıyorum” demeniz ve bunu bir yatırım olarak görmeniz sorun. Bunun bir karşılığının olması gerektiğini düşünmeniz sorun. Hatta bunun karşılığının evinizden arabayla alınıp arabayla eve bırakılmak olduğunu düşünmeniz. Adam için süslenmenizin en fazla karşılığı “bugün çok güzel olmuşsun hayatım” demesi, belki biraz normalden azıcık daha fazla bir libido yükselmesi olur. “Bu kız benim için bin liralık parfüm sıkıyor, yanıma gelirken en pahalı fondötenleri sürüyor, ben de araba alayım da rahat rahat gezelim” demez hiçbir erkek onu anlatmaya çalışıyoruz. Espri kaldıran birine de benziyorsunuz, bunu esprili bir dille anlatmaya çalıştım ben de işte.

Arabamu satmak zorunda kaldım. Paranın bir kısmını aileme verdim. İsteyerek satmadım yani paraya ihtiyacım oldu. Şimdi üstüne koyup yeni bir araba alıcam. Haksız bulunmak mesele değil kötü veya alaycı bir üslupla konuşulması sıkıntı. Biz ikimiz de belli yaşın üstünde insanlarız. Size garip gelebilir ama sömestrda nişan yapalım diye konuşuyoruz. Üstelik bunu o istiyor. Ben öyle ya da böyle ciddiye aldım kendisini. Bireysel bakamıyorsun her zaman. Onub parası onun osu bunun busu banane diyemiyorsun. Paranı bana ver araba al üzerime yap demiyorum. Sadece değer görmek istedim. Size komik gelebilir ama sevgilisi yorulmasın diye onu evden alıp eve bırakan kişilere imrendim. Benim babam da abim de eniştem de arkadaşlarım da hayatlarındaki insqna bunu yaptılar çünkü. Siz öyle olmayabilirsiniz ama ben böyle bakıyorum.

Hayır hocam öyle değil. Ben o beğensin diye kendime özeniyorum. Ama benim onu beğenmem onun umrunda değil. Onu anlatmaya çalışıyorum.

Adamın işine karışma, ne alıyorsa alsın. Şimdi arabasız rahat edemiyorsan ilerde çoluk çocukla bi yere çıkamazsın heralde. Olmuyorsa ayrıl, kadın erkek ayrımının olduğu, görev dağılımının ve davranışların cinsiyete göre şekillendiği bir ilişkiye başla.

Otobüste tacize uğramayan kadın yoktur sanırım. Her gün otobüs ne zaman gelecek ne kada3 dolu olacak elim kolum doluyken nasıl ayakta gidicem diye dert etmek istemiyorum.

bakın bu durumu dert eden sizsiniz

demek ki sevgiliniz "durakta otobüs dolu gelecek mi, beni taciz ederler mi, sıkış tepiş gitmek zor" gibi bir durumu dert etmiyor

adamın işinin mesafesini, günlük etkinliklerini vs biz bilmiyoruz

Parası olmayan bir insan mecburen katlanır ama olan bir insanın da pintiliğini itici buluyorum.

şimdi bu yukarıda yazılanlara parası olmayanın katlanacağını dile getiriyorsunuz, bu da doğru parası varken katlanmaması da garip geliyor bu da doğru

ama atladığınız husus bunlardan şikayetçi olanın SİZ olduğunuz yani adam SİZ rahat edin bu yukarıda belirtilenleri yaşamayın diye araba almalı diyorsunuz

ilk yorumumda da yazdım

sevgilime söylüyorum bak toplu taşımada zorlanıyorsun virüs vs de var, ee paran da var kendine neden araba almıyorsun, üzülüyorum vs deseydiniz yazardık güzel güzel yorumlar

ama siz ısrarla beni düşünmeli beni almalı, beni otobüse bindirmemeli diyorsunuz

konunun hepsinde takıldığımız husus sevgilinizin sizin rahatınız için araba alması vurgunuz

ben de alacağım ama zamanı gelince diyorsunuz ya, belki o da zamanı gelince alacaktır

size uymuyorsa hayatınızdan çıkarın

bir arkadaşım vardı araba kullanmayı sevmezdi, araba almış bir süre garajda kalmış sonra satmıştı

35-40 arasında çok müthiş parası vardı ev aldı vs vs ama otobüs ile işe giderdi

sonra bir başka arkadaşım ile evlendi

kızın 18 yaşlından beri arabası vardı ama o da işe minibüsle giderdi

birlikte bir yere gideceğimiz zaman da toplanır taksiyle giderdik park yeri vs uğraşmayalım diye

evliliklerinin ilerleyen sürecinde kızın arabasını o dönem son model en iyi BMW ye çevirdiler ama bizim arkadaş hala annesini işte sağdığı bebeğin sütünü eve otobüs ile götürürdür

beklentileriniz sağlam olsun, uymuyorsa da uzatmaya gerek yok tabii

Yok daha çok “her kız prenses gibi hissettirilmek ister” cümlesi için dedim. Öbür cümle zaten bana şeyi hatırlattı, sosyal medyada dalga geçtiğimiz bir abla vardı. Ben en pahalı makyaj malzemelerini kullanıp buluşmaya gelirken beni tavuk döner yemeye götürdü şeklinde bir paylaşım vardı, ondan başka bir şey hatırlatmadı o cümle bana .

Sevdiğinizden bile emin değilsiniz ama nişan yapalım diye mi konuşuyorsunuz?

Uyumlu bir çift gibi de durmuyorsunuz ayrıca.

erkek arkadaşım arabasını satınca işe gidip gelirken kullansın diye arabamı vermiştim. hatta ev lokasyonlarımız nedeniyle bir yere gidip gelirken ben daha çok alıyorum onu.
siz böyle yazınca kendimi prens gibi hissettim ahahah.

ya size ne adamın arabasından. rahatsızsanız taksiye binin.

Ben demek doğal halimle çıkacak kadar güzel değilimdir

Bence hemen ayrılın o adamdan Allah kurtarsın sizden tez vakitte... 4 aylık sevgililikle onun parasına araba alıp almamasına karışma hakkını kendinizde göremezsiniz

Hayır hocam öyle değil. Ben o beğensin diye kendime özeniyorum. Ama benim onu beğenmem onun umrunda değil. Onu anlatmaya çalışıyorum.
Traş olmuyor mu, parfüm sıkmıyor mu, giyimine özen göstermiyor mu? Bunları yapmıyorsa araba alıp almamasından daha büyük sorunlar var zaten, adam pasaklı olabilir . O beğensin diye kendinize özenmenizin karşılığı anca bunlar olur, onu demek istiyorum.

Sevdiğinizden bile emin değilsiniz ama nişan yapalım diye mi konuşuyorsunuz?

Uyumlu bir çift gibi de durmuyorsunuz ayrıca.
Evet emin olamıyorum. Zaten bu ve buna benzer konular yüzünden emin olamıyorum. Sömestra daha çok zaman var. Bir şeyleri gözden geçiriyorum.

O istiyor diye beklentilerinize uymayan, sevip sevmediğinizi bilmediğiniz biriyle evlilik yoluna girmeyin bence. Hiç mantıklı değil.

Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Çevrenizdeki ilişkilere bakıp ben de bunun aynısından istiyorum derseniz çok hayal kırıklığı yaşarsınız.

Derdinizin 3 5 aylık sevgilinizden sırf kendi rahatınız için araba almasını istemek sizi burda haksız yaptı.Sonuçta evli değilseniz,ortak birikiminiz değilse karışmaya hakkınız yok.Ama…

Konuyu şöyle anlatsaydınız.Sevgilimin maddi durumu iyi.Parası pulu da var.Ama rahatlığını hiç düşünmüyor.Parayı harcamasını bilmiyor.Araba için gerek yok derken ben alacağım dediğimde aaa ne güzel olur rahat rahat gezeriz diyor.Sanki kendi parası bankada dursun ama benimki harcansa problem yok.Bu da sanki kullanılmıyormuş gibi hissettiriyor deseydiniz farklı olurdu.Ki eğer gerçekten böyleyse bu adamla olmaz.

Ayrıca herkesin rahatlık anlayışı farklıdır.Eğer para varsa tabi araba büyük rahatlıktır.Ama bana göre bu.Yani gerek yok demek de yanlış illa şart demek de yanlış.Kişisel tercihler ve bundan dolayı kimse kimseyi yargılamamalı.Ama sırf kendi rahatınız için sevgilim beni düşünmüyor diye araba alınmaz.Bunu anlayın önce.

Lütfen yanlış anlama ama bende bunu anlamıyorum. Bir erkeğe güzel görünmek için neden bu kadar masraf yapıyorsunuz? Bırakın sizi siz olduğunuz için doğal halinizle sevsin. Evlendiğinizde bu adam sizi makyajsız, saç baş dağınık halde görmeyecek mi hiç? O zaman demeyecek mi kendine ben bu kadınla mi evlenmisim sevgiliyken böyle degildi vs.
Konuya gelirsekte belki de parası yoktur size vardır diyordur sizin paranızın olduğunu görmüştür veya kadın sırtından geçinmek hoşuna gidiyordur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…