- Konu Sahibi Maria Brown
-
Aaa çok eski anılarım canlandı 10 yıl önce mi 534bin yıl önce mi ne bir tane Mac ruj almıştım. Kıymetlimis olarak saklıyordum onu , özel günlerde falan sürüyordum. Kızım 2 yaşlarındayken makyaj çantasını patlattı ,onla aynalara yazmıştı. Birde aynayı temizlemiştim üstüne. Vay anasını markayı unutmuşum. Şimdi arabamız var diye makyaja para vermiyoruz tabiSephora? Mac falan?
Kendim için kişisel bakımımı yapıyorum o kadar evet. Erkek arkadaşımın beni makyajlı gördüğü zamanlar da sayılıdır, ikimiz de doğal seviyoruzAblacım senin derdin ne tam olarak niye hunharca laf sokuyorsun. Bilmeyen de kimse sevgilisine güzel görünmek için para harcamıyor sanar. Ay pardon sizler sadece kendiniz için giyinir süslenirsiniz erdem sahipleri ablalarım
Arabamu satmak zorunda kaldım. Paranın bir kısmını aileme verdim. İsteyerek satmadım yani paraya ihtiyacım oldu. Şimdi üstüne koyup yeni bir araba alıcam. Haksız bulunmak mesele değil kötü veya alaycı bir üslupla konuşulması sıkıntı. Biz ikimiz de belli yaşın üstünde insanlarız. Size garip gelebilir ama sömestrda nişan yapalım diye konuşuyoruz. Üstelik bunu o istiyor. Ben öyle ya da böyle ciddiye aldım kendisini. Bireysel bakamıyorsun her zaman. Onub parası onun osu bunun busu banane diyemiyorsun. Paranı bana ver araba al üzerime yap demiyorum. Sadece değer görmek istedim. Size komik gelebilir ama sevgilisi yorulmasın diye onu evden alıp eve bırakan kişilere imrendim. Benim babam da abim de eniştem de arkadaşlarım da hayatlarındaki insqna bunu yaptılar çünkü. Siz öyle olmayabilirsiniz ama ben böyle bakıyorum.Sakin sakin okursan anlayacaksın, inanıyorum ben sana. Haksız bulundun diye o kadar sinirlenme, herkes bazen haksız olabilir.
Yalnız geçen sene arabayı satıp bu sene almak da dünyanın en mantıksız işi kusura bakma. Sen piyasa takip etmeyip kaybettiğin paraya üzülmüyor olabilirsin, kimseyi ilgilendirmez. Ama bir başkasının parası hakkında yapacağı tasarruf da seni ilgilendirmez.
Hayır hocam öyle değil. Ben o beğensin diye kendime özeniyorum. Ama benim onu beğenmem onun umrunda değil. Onu anlatmaya çalışıyorum.Kendim için kişisel bakımımı yapıyorum o kadar evet. Erkek arkadaşımın beni makyajlı gördüğü zamanlar da sayılıdır, ikimiz de doğal seviyoruz.
Ya konu o değil, “ben o kadar giyinip süsleniyorum, makyaja parfüme para harcıyorum” demeniz ve bunu bir yatırım olarak görmeniz sorun. Bunun bir karşılığının olması gerektiğini düşünmeniz sorun. Hatta bunun karşılığının evinizden arabayla alınıp arabayla eve bırakılmak olduğunu düşünmeniz. Adam için süslenmenizin en fazla karşılığı “bugün çok güzel olmuşsun hayatım” demesi, belki biraz normalden azıcık daha fazla bir libido yükselmesi olur. “Bu kız benim için bin liralık parfüm sıkıyor, yanıma gelirken en pahalı fondötenleri sürüyor, ben de araba alayım da rahat rahat gezelim” demez hiçbir erkek onu anlatmaya çalışıyoruz. Espri kaldıran birine de benziyorsunuz, bunu esprili bir dille anlatmaya çalıştım ben de işte.
Adamın işine karışma, ne alıyorsa alsın. Şimdi arabasız rahat edemiyorsan ilerde çoluk çocukla bi yere çıkamazsın heralde. Olmuyorsa ayrıl, kadın erkek ayrımının olduğu, görev dağılımının ve davranışların cinsiyete göre şekillendiği bir ilişkiye başla.Bir süredir biriyle beraberim. 32 yaşında kendisi. İyi anlaşıyoruz seviyorum da sayılır. Ancak bazı huyları beni delirtiyor.
Size soruyorum 32 yaşında istese 1 değil 2 araba satın alacak kadar birikimi olan birisi neden araba almaz. Hayatında biri varken hem de. Bana kızacaksınız paragöz vs diyeceksiniz ama konu o değil. Ben hep sevgilisi tarafından evden alınan eve bırakılan kızlara özendim durdum. Ama ne bu ne de bundan öncekiler bunu yaşatmadı bana. Hadi ondan öncekilerin parası yoktu bir şey demedim normal ama bu beyin parası da var. Benim normalde arabam vardı ama sattım geçen yıl biraz birikim yapıp Eylül ekim gibi yenisini alıcam. Diyor ki iyi daha rahat gezeriz şaka gibi ya. Büyükşehirde yaşıyoruz şu yaşımızda sıkış tepiş otobüslerde sürünüyoruz. Geçen otobüs gelmediği için yarım saat geç kaldım olsun canım önemi yok diyor:) Neymiş arabayla adam olmazmış. Neymiş arabanın kaskosu zartı zurtu masrafmış. Yahu insan hiç mi düşünmez şu kızı rahat ettireyim sonuçta her kız kendini sevgilisinin yanında prenses gibi hissetmek ister. Ama yok ilişkide erkek tarafı benim sanki.
Beni paragöz biri sanmayın yeri geliyor hesabı da ben ödüyorum asla pahalı hediye vs kabul etmem hatta pırlanta alacakmış sözde ama alma o kadar pahalıya kaçma dedim. Ben onun gözüne hitap edeyim diye saça makyaja parfüme tonla para döküyorum adam kaskonun sigortanın lafını yapıyor. Hadi parasız olsa anlarım ama binlerce lirası var bankada istesem alırım ama almıycam diyor.
Otobüste tacize uğramayan kadın yoktur sanırım. Her gün otobüs ne zaman gelecek ne kada3 dolu olacak elim kolum doluyken nasıl ayakta gidicem diye dert etmek istemiyorum.
Parası olmayan bir insan mecburen katlanır ama olan bir insanın da pintiliğini itici buluyorum.
Yok daha çok “her kız prenses gibi hissettirilmek ister” cümlesi için dedim. Öbür cümle zaten bana şeyi hatırlattı, sosyal medyada dalga geçtiğimiz bir abla vardı. Ben en pahalı makyaj malzemelerini kullanıp buluşmaya gelirken beni tavuk döner yemeye götürdü şeklinde bir paylaşım vardı, ondan başka bir şey hatırlatmadı o cümle banaBen 18-19 yasimdan once bile oyle birsey dusunmemistim hiç, makyaja para harciyorum beni evden alin gibi dusunce cidden aklima gelemezdi.
18-19 yasimda birlikte oldugum adamlarin bile arabasi vardi. Kendisinin degilse babasinin vardi ama denk geliyordu özel secmiyordum cidden.
Sevdiğinizden bile emin değilsiniz ama nişan yapalım diye mi konuşuyorsunuz?Arabamu satmak zorunda kaldım. Paranın bir kısmını aileme verdim. İsteyerek satmadım yani paraya ihtiyacım oldu. Şimdi üstüne koyup yeni bir araba alıcam. Haksız bulunmak mesele değil kötü veya alaycı bir üslupla konuşulması sıkıntı. Biz ikimiz de belli yaşın üstünde insanlarız. Size garip gelebilir ama sömestrda nişan yapalım diye konuşuyoruz. Üstelik bunu o istiyor. Ben öyle ya da böyle ciddiye aldım kendisini. Bireysel bakamıyorsun her zaman. Onub parası onun osu bunun busu banane diyemiyorsun. Paranı bana ver araba al üzerime yap demiyorum. Sadece değer görmek istedim. Size komik gelebilir ama sevgilisi yorulmasın diye onu evden alıp eve bırakan kişilere imrendim. Benim babam da abim de eniştem de arkadaşlarım da hayatlarındaki insqna bunu yaptılar çünkü. Siz öyle olmayabilirsiniz ama ben böyle bakıyorum.
Bir süredir biriyle beraberim. 32 yaşında kendisi. İyi anlaşıyoruz seviyorum da sayılır. Ancak bazı huyları beni delirtiyor.
Size soruyorum 32 yaşında istese 1 değil 2 araba satın alacak kadar birikimi olan birisi neden araba almaz. Hayatında biri varken hem de. Bana kızacaksınız paragöz vs diyeceksiniz ama konu o değil. Ben hep sevgilisi tarafından evden alınan eve bırakılan kızlara özendim durdum. Ama ne bu ne de bundan öncekiler bunu yaşatmadı bana. Hadi ondan öncekilerin parası yoktu bir şey demedim normal ama bu beyin parası da var. Benim normalde arabam vardı ama sattım geçen yıl biraz birikim yapıp Eylül ekim gibi yenisini alıcam. Diyor ki iyi daha rahat gezeriz şaka gibi ya. Büyükşehirde yaşıyoruz şu yaşımızda sıkış tepiş otobüslerde sürünüyoruz. Geçen otobüs gelmediği için yarım saat geç kaldım olsun canım önemi yok diyor:) Neymiş arabayla adam olmazmış. Neymiş arabanın kaskosu zartı zurtu masrafmış. Yahu insan hiç mi düşünmez şu kızı rahat ettireyim sonuçta her kız kendini sevgilisinin yanında prenses gibi hissetmek ister. Ama yok ilişkide erkek tarafı benim sanki.
Beni paragöz biri sanmayın yeri geliyor hesabı da ben ödüyorum asla pahalı hediye vs kabul etmem hatta pırlanta alacakmış sözde ama alma o kadar pahalıya kaçma dedim. Ben onun gözüne hitap edeyim diye saça makyaja parfüme tonla para döküyorum adam kaskonun sigortanın lafını yapıyor. Hadi parasız olsa anlarım ama binlerce lirası var bankada istesem alırım ama almıycam diyor.
Ben demek doğal halimle çıkacak kadar güzel değilimdirKendim için kişisel bakımımı yapıyorum o kadar evet. Erkek arkadaşımın beni makyajlı gördüğü zamanlar da sayılıdır, ikimiz de doğal seviyoruz.
Ya konu o değil, “ben o kadar giyinip süsleniyorum, makyaja parfüme para harcıyorum” demeniz ve bunu bir yatırım olarak görmeniz sorun. Bunun bir karşılığının olması gerektiğini düşünmeniz sorun. Hatta bunun karşılığının evinizden arabayla alınıp arabayla eve bırakılmak olduğunu düşünmeniz. Adam için süslenmenizin en fazla karşılığı “bugün çok güzel olmuşsun hayatım” demesi, belki biraz normalden azıcık daha fazla bir libido yükselmesi olur. “Bu kız benim için bin liralık parfüm sıkıyor, yanıma gelirken en pahalı fondötenleri sürüyor, ben de araba alayım da rahat rahat gezelim” demez hiçbir erkek onu anlatmaya çalışıyoruz. Espri kaldıran birine de benziyorsunuz, bunu esprili bir dille anlatmaya çalıştım ben de işte.
Traş olmuyor mu, parfüm sıkmıyor mu, giyimine özen göstermiyor mu? Bunları yapmıyorsa araba alıp almamasından daha büyük sorunlar var zaten, adam pasaklı olabilirHayır hocam öyle değil. Ben o beğensin diye kendime özeniyorum. Ama benim onu beğenmem onun umrunda değil. Onu anlatmaya çalışıyorum.
Evet emin olamıyorum. Zaten bu ve buna benzer konular yüzünden emin olamıyorum. Sömestra daha çok zaman var. Bir şeyleri gözden geçiriyorum.Sevdiğinizden bile emin değilsiniz ama nişan yapalım diye mi konuşuyorsunuz?
Uyumlu bir çift gibi de durmuyorsunuz ayrıca.
O istiyor diye beklentilerinize uymayan, sevip sevmediğinizi bilmediğiniz biriyle evlilik yoluna girmeyin bence. Hiç mantıklı değil.Arabamu satmak zorunda kaldım. Paranın bir kısmını aileme verdim. İsteyerek satmadım yani paraya ihtiyacım oldu. Şimdi üstüne koyup yeni bir araba alıcam. Haksız bulunmak mesele değil kötü veya alaycı bir üslupla konuşulması sıkıntı. Biz ikimiz de belli yaşın üstünde insanlarız. Size garip gelebilir ama sömestrda nişan yapalım diye konuşuyoruz. Üstelik bunu o istiyor. Ben öyle ya da böyle ciddiye aldım kendisini. Bireysel bakamıyorsun her zaman. Onub parası onun osu bunun busu banane diyemiyorsun. Paranı bana ver araba al üzerime yap demiyorum. Sadece değer görmek istedim. Size komik gelebilir ama sevgilisi yorulmasın diye onu evden alıp eve bırakan kişilere imrendim. Benim babam da abim de eniştem de arkadaşlarım da hayatlarındaki insqna bunu yaptılar çünkü. Siz öyle olmayabilirsiniz ama ben böyle bakıyorum.
Lütfen yanlış anlama ama bende bunu anlamıyorum. Bir erkeğe güzel görünmek için neden bu kadar masraf yapıyorsunuz? Bırakın sizi siz olduğunuz için doğal halinizle sevsin. Evlendiğinizde bu adam sizi makyajsız, saç baş dağınık halde görmeyecek mi hiç? O zaman demeyecek mi kendine ben bu kadınla mi evlenmisim sevgiliyken böyle degildi vs.Ben onun gözüne hitap edeyim diye saça makyaja parfüme tonla para döküyorum adam kaskonun sigortanın lafını yapıyor. Hadi parasız olsa anlarım ama binlerce lirası var bankada istesem alırım ama almıycam diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?