işsiz eş ve çocuk

Pardon da siz evliliği ne sanıyordunuz? Sırtımda 2 kişinin yükü demenize çok üzüldüm..sonuçta hayat müşterek.çalışmayan insan siz de olabilirdiniz ..eşinizin tembel olup çalışmaması ile iş bulamayıp çalışmaması farklı.evliliği nasıl hayal etmiştiniz ?siz sadece rahatınız bozuldu diye üzülüyorsunuz .
 
Eşiniz mühendıs tamam ama baska ıslere de gırebılır.Yeter kımcalısmak ıstesın
 
Benim eşim de işsiz kaldı ben çalıştım.
O sırada yemek temizlik, her türlü iş ondaydı.
Akşam eve gidince bulaşık bile toplattırmazdı bana.
O 2.5 ayın sonunda bir yere girdi olmadı.
Kendisi iyi bir üniversiteden mezun ama şuan kendi işiyle alakalı bir iş yapmıyor.
Hala hayali kendi işini yapması ama ülke şartları onu başka sektöre yönlendirdi.
Evli olmasa beklerdi istediği işi ama artık ben varım, kira var, sorumluluk var var da var.
Eğer bu 27 ay da işe girmeyip evde çocuk bakacağım diyorsa senin her türlü yükünü omuzlarından almalıydı.
 
Zabıtayı atlatıp pazarda tezgah açması, simit satması kolaydı, haklısınız. Bunu işsiz kalan bir adam yapmış aslında ama zabıta 1m2 yer vermediği gibi bir de ceza kesmiş. Twitterda belediye başkanına yazıyordu. Merak etmeyin, kimse bir şey satmaktan gocunmaz ama onu bile çok görüyorlar.
 
herkese günaydın
akşam eve gidince giremedim siteye şimdi fırsat bulabildim
aklımda kaldığı kadar yanıt vereyim eşimin çalışmasını ikimizde çok istemedik çünkü aldığı en fazla asgari ücret olacaktı. bakıcı, yol masrafı derken elimizde bir şey kalmayacaktı ve çocuğumun düzenini bozmaya değmeyeceğini düşündük.

ikinci olarak eşim ilk zamanlar elini pek işlere atmıyordu hatta burada da konularım vardı iş yapmadığına dair. ama sonra ne kadar bunaldığımı anlayınca yapmaya başladı. bulaşık makinesi boşaltma doldurma, evi süpürme hep ondadır. yap dediğim zaman çamaşırda asıyor. evet eskiden bu işler de bendeyken aşırı yoruluyordum ama şu an bu işler üzerimden kalktı biraz. dün tavuk haşlayıp didikledim bugün o da pilav yapacak tavuğun yanına mesela.

çocuğumlada dün kucağıma aldım öptüm kokladım işe gitmem gerektiğini anlattım. tamam anne dedi bu sabah çıkarken görmedi beni bakalım yarın ne olur.

eşimde dün bağırdığı için özür diledi sarıldı öptü. onunda ne kadar yıprandığını görüyorum çok uzatmadım bende.

benim genel olarak sıkıntım tükenmişliğimdi. birilerinin geçecek demesini duymak istememdi. hepinize teşekkür ederim yorumları için
 
rica ediyorum çocuğumla ne kadar ilgilendiğimi bilmeden yorum yapmayın.
akşam saat 4 te eve gidiyorum. çocuğum gece 12 ye kadar ayakta. kitap okuma, boyama, kinetik kum, parka çıkarma, lego, oyun hamuru aklınıza ne gelirse yapıyoruz.
ne demek çocuğunuzun yerinde olmak istemezdim. dünyadaki en zor meslek hakkını verene ? 8 saat çocuk sürekli üstümde kendime ayırdığım kafamı dinleyeceğim yarım saat bile yok. bunalmış olmam normal değil mi. neyse iyi günler.
 
Konuyu ben açmışım gibi
Benim eşim de mühendis, senelerdir iş bulamıyor. Işin kötüsü pandemi nedeniyle benim işyerim de kapalı. Iki çocukla evde oturuyoruz 8 aydır.
Bakmayın iş bulabilirdi denmesine, benim eşim kasaba, markete, taksiye heryere başvuruyor sürekli. Hatta burdan da defalarca yardımcı olmaya çalıştı arkadaşlar, en az 20 kişiye cv atmışımdır sadece burdan. Vasıflı insanlara bu işleri vermiyorlar. Kadınların erkeklere göre is bulması daha kolay.
O boğulma hissini benden iyi kimse anlayamaz. Gelecek kaygısı, bu ay kirayı ödeyebilecek miyiz stresi. Gelecekten umudu kesmez, geçmeyen bir depresyon hali
Şuan ülkemizde iş yok. Insanlar kan ağlıyor, intihar edenler, birbirini öldürenler...
Birinin işe girmesi demek başka birinin issiz kalacağı anlamına geliyor, çünkü çok az kişiye yetecek kadar iş imkanı var.
Karanlığa doğru sürükleniyoruz milletçe.
Bizlerin düzelmesi için, ülkenin düzelmesi lazım. Işsizliğe bir çözüm bulunması lazım.
Kuzenim 4 çocuğuyla beraber evde şuan, eşi ev hanımı. O da iş bulamıyor. Temizlik işlerine başvuruyor ama yok.
Şuan sizin bizim gibi kan ağlayan çok aile var, yalnız değilsiniz, değiliz... keşke olsaydık.
Allah yardımcınız olsun.
 
size özelden mesaj atıyorum D damdan sormak istediğim bir şey için.
 
sizin konularınıza da aşinayım. inanın bazen aklıma geliyorsunuz dua ediyorum sizin için de. umarım güzel kapılar açılır herkese.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…