işsiz eş ve çocuk

Biz de yeni evliyken maddi dara düşmüştük eşimin işleri bozulmuş hem de işsiz kalmişti. Zor günler sizi anliyorun bitmeyecekmis gibi ama biter geçer insallah...

Ama şu durumda eve gelip yemek yapmak sizin işiniz değil lutfen yapmayin, eşiniz yapsin. Bu kadar da insana yuklenilmez.

Eşiniz ne yapiyor butun gun? Ben calişmiyorum ve koca gün yatip aksam eve gelmiş adama bir yemek yapta yiyelim demiyorum kimse demiyordur. İnsan utanir işten gelmiş birinden yenek beklemeye.
Evin işini sizden bir tık fazla yapmali.

Valla Nisan'da benim esiminde işi bitiyor ben o anı bekliyorum çocuğa bakacak yemek yapacak diye
Ben ise gidip geleceğim
İşin esprisi yana şuan eşiniz zor durumda evde bakici tutsanız sadece çocuk bakacak yine vereceksiniz 2milyar
Bence iş bulana kadar idare edilir hemde çocuğunuz emin ellerde

Esi yapmıyor degil kendi isteyip yapıyor yemeği

Esi yapmıyor degil kendi isteyip yapıyor yemeği

Kendi istegiyle yapiyorsa neden bıkmış anlamadim ki. Yorumlara bakmadan konuya bakip yazdim. Sikayetlendigi şey işten gelip yemek, iş, cocuktan kendine vakit ayiramamasi degil miydi?
Sadece eşinin issizliği mi mesele? Bence biraz kendine vakit ayirsa eşinin işsizligine bu kadar daralmaz gibi geliyor bana.

Bence kendini erkek rolünde görüyor bu hoşuna gitmiyor ve maddi olarak da düşüşte.
Toplumda genelde erkek çalışır kadin evde durur yada ikisi çalışır ama erkek oturup kadın çalışmaz yargısı varya ondan

Mühendislik yığılması olan bir meslek ve okumuş işsizler kervanina girdiler resmen ne acı. Diger islere baksin artik iş işte bulunur derler ben yapamiyorum o olayi bulamiyorum ama belki eşine bir kapi acilir yani market,magaza ne olursa 2800 asgari en azindan onu elde eder

Aç degiller ama konu sahibinin butun bu ofkesi esinin calismiyor oluşundan.aslinda diger seyler ofkeyi tetikliyor.kisa bi sure olsa secme sansi olabilirdi bence 2 yildir issizse artik secme sansi yoktur.

Maddi sıkıntınız var mı o kısmı anlamadım.
Maddi sıkıntı yoksa eşinizin çalışmaması avantaj bile olabilir.
Eşim düzenli işini bıraktığında oğlum 2,5 yaşında falandı ve ben ilk kez aile olduğumuzu anladım.
Her gün anneanneye götürüp getirmekten çok yorulmuşum, dinlendiğimi hissettim.
Çocuklar büyüyene kadar düzenli bir işi olsun istemiyorum.

Aç degiller ama konu sahibinin butun bu ofkesi esinin calismiyor oluşundan.aslinda diger seyler ofkeyi tetikliyor.kisa bi sure olsa secme sansi olabilirdi bence 2 yildir issizse artik secme sansi yoktur.

aslinda bir yandan size hak veriyorum, ama bir yandan da iyi gunde kotu gunde derken bu gunleri kast etmiyor muyuz diyorum.
Yani tabi ki adam da kadin da esine destek olmali,
Ama su anki gundemimiz o kadar degisik ki, pandeminin ortasinda evinde oturabilen evinde otursun bence.

Bir de bazi muhendislik dallarinda cidden yasadiginiz sehir cok onemlidir.
Sahada muhendislik yapan bir arkadasim var , adam her is degistirmesinde yasadigi sehirden tasindi ornegin.

benim esim de issiz kaldiginda boyleydik,
ben ikinci cocuguma hamileydim, esimin evde kalmasi o kadar isime gelmisti ki, eve geliyorum yemek hazir ev temiz oh mis.
hatta hamileligim ilerlediginde bir donem soforlugumu de yapmisti sagolsun

benim esim de issiz kaldiginda boyleydik,
ben ikinci cocuguma hamileydim, esimin evde kalmasi o kadar isime gelmisti ki, eve geliyorum yemek hazir ev temiz oh mis.
hatta hamileligim ilerlediginde bir donem soforlugumu de yapmisti sagolsun
Yemek,temizlik bizde hiç düzenli gitmedi ama olsun
Çocuk evde kapalı kalmadı, ben dinlenmeye bol fırsat buldum, 2.çocuğu düşünebildim ve oldu.
Şimdi de keyfim yerinde, alışamam herhalde eşim eski düzende çalışsa.
Hep diyorum sen otur ben hepinize bakarım diye

Esiniz kac yasinda, motokuryelik yapamaz mi? Hala haril haril adam ariyorlar. 5 binden de fazla alir. 3 ay yapsa en azindan rahatlarsiniz. Ehliyeti de yoksa aliverir 2 3 haftada.

Herkesin zor zamani oluyor, tabi ki gececek ama esiniz yemegi bari yapsin. Muhendis diye illa muhendislik yapmasi gerekmiyor. Bu devirde doktorlar ve hukukcular disinda herkes baska is yapiyor.

27 ay is bulamamak icin cok uzun bir süre.. sadece kendi mesleğindenmi arıyor işi? Yeni mezun mühendis tanıdıklarım bile su dönemde iş buldular. Acaba şehirdenmi kaynakli, kucuk bir yerdemi yaşıyorsunuz?
Eşinizin size biraz daha destek olması gerekiyor sanki.. tüm yük sizin omuzlarinizda.
En azindan cocuk, yemek, temizlik yükünüzü iş bulana kadar devralabilir.

Benim eşim de 2 senedir çalışmıyor. Ama çalışmaması bizim tercihimiz. Ben çalışıyorum. Eşim de çocukla evle ilgileniyor. Benim çocuğum da ben evdeyken hep bana yapışır, bu çok normal bence. Çocuk kimi özledi ise onu ister hep yanında.
Senin için eşinin çalışmaması sorun mu onu anlamadım ben.

Bana kalsa hayat muşterek ama konu sahibi oyle dusunmuyor.bu ofkesinin sebebi tamamen o yoksa cocuk falan bahane

Bu yazıyı ilk ben yazdığıma göre lafta bana gelmiş, haliyle cevap hakkı doğuyor. Olayın erkekle kadınla zerre ilgisi yok. Paraya ihtiyaç varken evde oturup oturmamakla ilgisi var. Aynısı tam tersi olsaydı eşim çalışıyor sadece, maddi anlamda sıkıntıdayız şeklinde açılsaydı konu işe gir çalış önerisinden bulunurdum. Aslında olması gereken kenarda birikim olmadan gebelik düşünülmemesiydi. Maaşın 3te 2sini bakıcıya verirler belki evet ama 3te 1i yine ellerine kalmış olur. Burda konu zaten işsizlik değil çünkü ortada iş bulmak isteyen bir kişi yok.

Kimseye boş konuşmuş demek haddiniz değil. Defalarda uyarılmanıza rağmen hala berbat bir üslup ile her istediğinizi söyleyebileceğinizi zannetmenize hayret ediyorum.

Sizin içinde yaşadığımız ülkenin gerçeklerinden haberiniz yok sanırım. Bu ülkede artık herkes üniversite mezunu, herkes mühendis, herkes öğretmen... Mantar gibi çoğalan üniversiteler ile üniversite mezunu olmayan kimse kalmadı. Geçen gün paket serviste ürün getiren çocuk kapının ağzındaki eşimin kitaplarını gördü avukatım ben stajımı 5 ay önce bitirdim iş bulamayınca burda başladım dedi. Paraya ihtiyacı varsa iş seçme lüksü olmuyor insanın. Tam karşımdaki fırında mimar bir genç çalışıyor iki seneden fazladır. Marketler, avmlerdeki mağazalar, motor kuryeler üniversite mezunu dolu ve evet bir dünya da mühendis var içlerinde ne yazık ki. Konu sahibinin eşi işten ayrıldıktan 3 ay sonra markete başladı varsaysak 27 aydır çalışıyordu. Gidebileceği bir ilk fırsat yoktu yani

Kızım 8 aylıkken eşim çok bilindik bir şirketten yok yere kovuldu. Ertesi gün yeni müdürün yeğeni işe başlamış ,sebep bu. Bizim savaşacak gücümüz dahi yoktu. Mahkeme falan yalan oldu ,yuttuk onu. Bende kızım için evdeydim. Sonra ikimizde iş bulamadık. Tam 18 ay. 1.5 yıl. Market, kasiyerlik, asgarî ücret gibi işler bizi fazla kalifiye buldu. 2şer diploma var evde. Eşim neye niyetlense kurudu gitti. Siz yine çalışıyorsunuz. Biz 33 ve 36 yaşında insanlar olarak 65 yaşında ki babalarımızdan para alarak geçindik paramız bitince. Kızım mama yiyordu , burda hanımlar bana mama alalım kızın için dediler, sağolsunlar gerek kalmadı sonradan. Eldeki avuçtaki gitti. Saçımın %10'u beyazladı. İnanılmaz yıprandık. En son tanıdık tanımadık herkesten rica ederek iş görüşmelerine gitmeye başladı eşim. 3 aydırda çalışıyor çok şükür.

İçindeyken bitmiyor. Dayanamayacak gibi hissediyorsunuz. Ama bitecek. Bu günler geçecek. Ama sizde ki etkisi geçmeyecek. O çocuğunuz bir şey istiyor ve siz alamıyorsunuz ya , boğazınıza duruyor bir yumru, neden böyle oldu, bunu hakedecek ne yaptım, çocuğum neden eksik kalıyor hissi var ya , işte o geçmiyor. Gelecekte yine böyle olursa korkusu geçmiyor. Depresyonu geçmiyor. Çok zor bir durum, gerçekten tanrı yardımcınız olsun.

Direkt size yazmadım başka yazanlar da vardı öyle yazanların hepsine yazdım. 3te 2de iyi ihtimal Istanbul da ise sigorta yapacaksa hepsi de gidebilir. Yaşadığı yere göre 1500 de gidebilir. O kadarını bilmiyorum. Maddi kaygılarından çok az bahsetmiş bence genel olarak sorunu eşinin yükünü hafifletmemesi, eşi çocuğa tam anlamıyla baksa evin çoğu işini yapsa akşam cocuk erken uyusa kendine zamanı kalsa bu kadar bunalmaz. Çalışan erkekler geliyor eve ve kendine de zaman ayırıyor konu sahibinde bu yok ne yazık ki. Bence parasının yarısını, çoğunu ya da hepsini bakıcıya vermektense diğer işleri düzgün yapmalı evdeki insan. Biraz nefes alsın konu sahibi. Yani erkek de iş bulamayabilir, illa şu olsun diyebilir ama evdeki sorumluluğunu da bilmelidir yani Şu an ev erkeği aslına bakarsan ama öyle davranmıyor bence. Çok uzattım ama dediklerim direkt size değildi ikili cinsiyet rollerini öğrenmeli bence herkes çoğu şey bunu gerektiriyor. Bunları kırmalıyız bence çocukluktan hatta.

27 ay fazla bir sure. Benim bunyem çok zayif o yuzden 6 aydir evdeyim ve artik kafayi yemek uzereyim. Yani başka işlerde çalişsin. Kendj alaninda iş bulana kadar. Işin ayibi yokki. Hem siz neden yemek yapiyorsunuz? Evdeyse yapmali değil mi? Ben eşi çalişmadiği zaman ona kizan ya da rencide eden bir insan degilim. Evlilim hayati zorluğuyla birlikde yaşamakdir destek olmakdir. Ama çaba olmali. Yardim olmali. Evde hep erkeğin çalişip kadinin evdar kadin olmasina da tamamen karşiyim. Erkeğin oturup yalnizca kadinin çalişmasinin da. Ama pandemjden dolayi evet iş bulmak çok zor. Bu durumda evliliğin kutsal gorevj olan iyi gunde kotu gunde gerekçesiyle birbirinize destek olmalisiniz. O sana evdeki işlerde, sen ona maddi kazançda. Hayatin zorluğu sizi yormasin. Her evde bu ve başka bir zorluk vardir. Hep yan gel yatla ömur geçmiyor. Bazi ailelerde koca kari kavgasi, bazi ailelerde maddiyat, bazi ailelerde çocuk sorunu, bazilarinda kv ve saire gibi. Ben evimde sorun olduğunda, hele eşimden kaynakli olduğunda gidip eşime sarilip 'herşey duzelicek' derim. Asla şikayet etmem o yuzden buyuk sorunlari da beraber atlata biliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…