- 10 Ekim 2014
- 32.914
- 148.416
- 798
- Konu Sahibi kumru00115599
-
Esi yapmıyor degil kendi isteyip yapıyor yemeğiBiz de yeni evliyken maddi dara düşmüştük eşimin işleri bozulmuş hem de işsiz kalmişti. Zor günler sizi anliyorun bitmeyecekmis gibi ama biter geçer insallah...
Ama şu durumda eve gelip yemek yapmak sizin işiniz değil lutfen yapmayin, eşiniz yapsin. Bu kadar da insana yuklenilmez.
Eşiniz ne yapiyor butun gun? Ben calişmiyorum ve koca gün yatip aksam eve gelmiş adama bir yemek yapta yiyelim demiyorum kimse demiyordur. İnsan utanir işten gelmiş birinden yenek beklemeye.
Evin işini sizden bir tık fazla yapmali.
Esi yapmıyor degil kendi isteyip yapıyor yemeği
Bence kendini erkek rolünde görüyor bu hoşuna gitmiyor ve maddi olarak da düşüşte.Kendi istegiyle yapiyorsa neden bıkmış anlamadim ki.Yorumlara bakmadan konuya bakip yazdim. Sikayetlendigi şey işten gelip yemek, iş, cocuktan kendine vakit ayiramamasi degil miydi?
Sadece eşinin issizliği mi mesele? Bence biraz kendine vakit ayirsa eşinin işsizligine bu kadar daralmaz gibi geliyor bana.
Aç degiller ama konu sahibinin butun bu ofkesi esinin calismiyor oluşundan.aslinda diger seyler ofkeyi tetikliyor.kisa bi sure olsa secme sansi olabilirdi bence 2 yildir issizse artik secme sansi yoktur.ama neden her yolu denesin.
atiyorum bulundugu sehirde sektor kisitli, bir iki sirket var ve onlardan biri de zaten isten atildigi sirket.
Bu adamin is bulmasi icin baska sehre tasinmasi gerekir degil mi. Neden pandeminin ortasinda baska sehre tasinip hem cocuk icin kres sikintisi hem de alisma sureci vs sikintilarina girsin ki.
ya da markette calissin denmis, neden calissin ki markette. O durumda cocuga kim bakacak. Hani aldigi bakici parasina bile yetmeyebilir bazi sehirlerde.
neden adamin is secme sansi yok, ac midirlar suanda, acikta midirlar. Konu sahibi zaten calisiyor.
Aç degiller ama konu sahibinin butun bu ofkesi esinin calismiyor oluşundan.aslinda diger seyler ofkeyi tetikliyor.kisa bi sure olsa secme sansi olabilirdi bence 2 yildir issizse artik secme sansi yoktur.
Maddi sıkıntınız var mı o kısmı anlamadım.
Maddi sıkıntı yoksa eşinizin çalışmaması avantaj bile olabilir.
Eşim düzenli işini bıraktığında oğlum 2,5 yaşında falandı ve ben ilk kez aile olduğumuzu anladım.
Her gün anneanneye götürüp getirmekten çok yorulmuşum, dinlendiğimi hissettim.
Çocuklar büyüyene kadar düzenli bir işi olsun istemiyorum.
Yemek,temizlik bizde hiç düzenli gitmedi ama olsunbenim esim de issiz kaldiginda boyleydik,
ben ikinci cocuguma hamileydim, esimin evde kalmasi o kadar isime gelmisti ki, eve geliyorum yemek hazir ev temiz oh mis.
hatta hamileligim ilerlediginde bir donem soforlugumu de yapmisti sagolsun
Bana kalsa hayat muşterek ama konu sahibi oyle dusunmuyor.bu ofkesinin sebebi tamamen o yoksa cocuk falan bahaneaslinda bir yandan size hak veriyorum, ama bir yandan da iyi gunde kotu gunde derken bu gunleri kast etmiyor muyuz diyorum.
Yani tabi ki adam da kadin da esine destek olmali,
Ama su anki gundemimiz o kadar degisik ki, pandeminin ortasinda evinde oturabilen evinde otursun bence.
Bir de bazi muhendislik dallarinda cidden yasadiginiz sehir cok onemlidir.
Sahada muhendislik yapan bir arkadasim var , adam her is degistirmesinde yasadigi sehirden tasindi ornegin.
Yani olay erkek olunca hemen iş bulsuncular benzincide calissincilar gelmiş. Maaşın 3te 2sini de bakıcıya verirler artık en az. Bence erkek evin sorumluluğunun yüzde doksanıni alsa sorun olmaz. Çoğu evde yaşanan olayların aynısı işte cinsiyet farkı var sadece. Bir yerden de bir iş kapısı açılır.
27 ayda iş bulamamış olması sıkıntı. Pandemi 9 aydır var sonuçta. Öncesinde de bulamadığına göre ya kalifiye değil, ya iş aramayı bilmiyor, ya da gerçekten aramıyor. Yalnız şöyle bir durum var. Mühendis adamı kimse markete çalışmaya almaz. İlk firsatta gider çünkü, doğal olan bu. Boş boş konuşmuş yine millet.
Direkt size yazmadım başka yazanlar da vardı öyle yazanların hepsine yazdım. 3te 2de iyi ihtimal Istanbul da ise sigorta yapacaksa hepsi de gidebilir. Yaşadığı yere göre 1500 de gidebilir. O kadarını bilmiyorum. Maddi kaygılarından çok az bahsetmiş bence genel olarak sorunu eşinin yükünü hafifletmemesi, eşi çocuğa tam anlamıyla baksa evin çoğu işini yapsa akşam cocuk erken uyusa kendine zamanı kalsa bu kadar bunalmaz. Çalışan erkekler geliyor eve ve kendine de zaman ayırıyor konu sahibinde bu yok ne yazık ki. Bence parasının yarısını, çoğunu ya da hepsini bakıcıya vermektense diğer işleri düzgün yapmalı evdeki insan. Biraz nefes alsın konu sahibi. Yani erkek de iş bulamayabilir, illa şu olsun diyebilir ama evdeki sorumluluğunu da bilmelidir yani Şu an ev erkeği aslına bakarsan ama öyle davranmıyor bence. Çok uzattım ama dediklerim direkt size değildi ikili cinsiyet rollerini öğrenmeli bence herkes çoğu şey bunu gerektiriyor. Bunları kırmalıyız bence çocukluktan hatta.Bu yazıyı ilk ben yazdığıma göre lafta bana gelmiş, haliyle cevap hakkı doğuyor. Olayın erkekle kadınla zerre ilgisi yok. Paraya ihtiyaç varken evde oturup oturmamakla ilgisi var. Aynısı tam tersi olsaydı eşim çalışıyor sadece, maddi anlamda sıkıntıdayız şeklinde açılsaydı konu işe gir çalış önerisinden bulunurdum. Aslında olması gereken kenarda birikim olmadan gebelik düşünülmemesiydi. Maaşın 3te 2sini bakıcıya verirler belki evet ama 3te 1i yine ellerine kalmış olur. Burda konu zaten işsizlik değil çünkü ortada iş bulmak isteyen bir kişi yok.
27 ay fazla bir sure. Benim bunyem çok zayif o yuzden 6 aydir evdeyim ve artik kafayi yemek uzereyim. Yani başka işlerde çalişsin. Kendj alaninda iş bulana kadar. Işin ayibi yokki. Hem siz neden yemek yapiyorsunuz? Evdeyse yapmali değil mi? Ben eşi çalişmadiği zaman ona kizan ya da rencide eden bir insan degilim. Evlilim hayati zorluğuyla birlikde yaşamakdir destek olmakdir. Ama çaba olmali. Yardim olmali. Evde hep erkeğin çalişip kadinin evdar kadin olmasina da tamamen karşiyim. Erkeğin oturup yalnizca kadinin çalişmasinin da. Ama pandemjden dolayi evet iş bulmak çok zor. Bu durumda evliliğin kutsal gorevj olan iyi gunde kotu gunde gerekçesiyle birbirinize destek olmalisiniz. O sana evdeki işlerde, sen ona maddi kazançda. Hayatin zorluğu sizi yormasin. Her evde bu ve başka bir zorluk vardir. Hep yan gel yatla ömur geçmiyor. Bazi ailelerde koca kari kavgasi, bazi ailelerde maddiyat, bazi ailelerde çocuk sorunu, bazilarinda kv ve saire gibi. Ben evimde sorun olduğunda, hele eşimden kaynakli olduğunda gidip eşime sarilip 'herşey duzelicek' derim. Asla şikayet etmem o yuzden buyuk sorunlari da beraber atlata biliyoruzbu bir iç döküş.. bir ağıt.. bir haykırış..
ofiste ya hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlayacağım ya da buraya yazıp bir nebze rahatlayacağım.
eşim 27 aydır işsiz. ilk zamanlar iş aradı bulamadı. sonra araya pandemi girdi zaten herkes işçi çıkarıyor iş bulması imkansız hale geldi.
mühendis ayda 5 bine yakın geliri vardı. merhametli sevecen yıllardır beklediğim insana kavuşmuştum. bende çalışıyorum türkiye şartlarına göre güzel bize yeten geçimimiz vardı. 6 ay bile sürmedi bu sefamız işten çıkarıldı. iş yeriyle davalık oldu. beklediğimiz mahkeme sürecimiz var.
27 aydır her gün bugün güzel haberler alacak mıyız diye beklediğimiz yıprandığımız tükendiğimiz birbirimizi tükettiğimiz 27 ay...
neyse evde çocuğu büyütür o arada da mahkemesi sonuçlanır işe başlar öyle böyle idare ederiz dedik. 3 yaşında bana çok çok çok düşkün yavrum.. sabah yine ben işe giderken ağlamaya başladı, kucağımdan inmedi. çocuk çok ağlayınca eşim bağırmaya başladı, ben ağlamaya.. 10 dakika geç kalsak arayıp bulamasa burnumuzdan getiren müdür.. üstümü başımı parçalamak isteyip yeteeeerrr diye bağırmak isteyen ben..
tükendim çok tükendim. maddi zorluklar, çocuğumun evde her dakika bana yapışması.. biraz nefes almak istesem çizgi film açsam gel anne sende yanımda otur diyen tuvalette bile rahat vermeyen çocuğum. seviyorum çok seviyorum ama ben ben değilim artık. kendime ait bir hayatım yok. ya işteyim, ya evde yemek yapıyorum ya çocukla oyun oynuyorum..
ben yoruldum çok yoruldum ne olur geçecek deyin ne olur biz de zorluklar yaşadık ama sonu güzel oldu deyin.. ben çok yıprandım ben bittim.
4 sene yalnız yaşadım maddi olarak yine aileme de yardım ederdim ama istediğimi yer içer giyerdim. şimdi sırtımda 2 kişinin daha yükü. eve gider dizimi izler yemek yerdim, şimdi eve gidip hengamenin ortasına düşüyorum.. ben böyle hayal etmemiştim evliliğimi çocuğumu. avuçlarımdan kayıp gitti sanki hayatım..
geçecek deyin lütfen.. bizde bunları bunları atlattık deyin.. çok ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?