- 7 Ocak 2016
- 10.355
- 49.963
- 598
- Konu Sahibi kumru00115599
-
Direkt size yazmadım başka yazanlar da vardı öyle yazanların hepsine yazdım. 3te 2de iyi ihtimal Istanbul da ise sigorta yapacaksa hepsi de gidebilir. Yaşadığı yere göre 1500 de gidebilir. O kadarını bilmiyorum. Maddi kaygılarından çok az bahsetmiş bence genel olarak sorunu eşinin yükünü hafifletmemesi, eşi çocuğa tam anlamıyla baksa evin çoğu işini yapsa akşam cocuk erken uyusa kendine zamanı kalsa bu kadar bunalmaz. Çalışan erkekler geliyor eve ve kendine de zaman ayırıyor konu sahibinde bu yok ne yazık ki. Bence parasının yarısını, çoğunu ya da hepsini bakıcıya vermektense diğer işleri düzgün yapmalı evdeki insan. Biraz nefes alsın konu sahibi. Yani erkek de iş bulamayabilir, illa şu olsun diyebilir ama evdeki sorumluluğunu da bilmelidir yani Şu an ev erkeği aslına bakarsan ama öyle davranmıyor bence. Çok uzattım ama dediklerim direkt size değildi ikili cinsiyet rollerini öğrenmeli bence herkes çoğu şey bunu gerektiriyor. Bunları kırmalıyız bence çocukluktan hatta.
Kimseye boş konuşmuş demek haddiniz değil. Defalarda uyarılmanıza rağmen hala berbat bir üslup ile her istediğinizi söyleyebileceğinizi zannetmenize hayret ediyorum.
Sizin içinde yaşadığımız ülkenin gerçeklerinden haberiniz yok sanırım. Bu ülkede artık herkes üniversite mezunu, herkes mühendis, herkes öğretmen... Mantar gibi çoğalan üniversiteler ile üniversite mezunu olmayan kimse kalmadı. Geçen gün paket serviste ürün getiren çocuk kapının ağzındaki eşimin kitaplarını gördü avukatım ben stajımı 5 ay önce bitirdim iş bulamayınca burda başladım dedi. Paraya ihtiyacı varsa iş seçme lüksü olmuyor insanın. Tam karşımdaki fırında mimar bir genç çalışıyor iki seneden fazladır. Marketler, avmlerdeki mağazalar, motor kuryeler üniversite mezunu dolu ve evet bir dünya da mühendis var içlerinde ne yazık ki. Konu sahibinin eşi işten ayrıldıktan 3 ay sonra markete başladı varsaysak 27 aydır çalışıyordu. Gidebileceği bir ilk fırsat yoktu yani
İnsanlar iş bulamayıp intihar ederken bu söylediğiniz yakışmamış. Kimse evde oturmak istemez. Sizin çevrenizde insanların iş buluyor olması bunu değiştirmez. Arkadaşımın abisi de mühendis şoförlük dahil iş bulamadı 4 yıldır. İşsiz kalınca anlarsınız sizi kasiyerliğe kabul ediyorlar mı, etmiyorlar mı.Nasıl iş bulamıyor, beyimiz iş beğenmiyordur.
Valla çevremde pandemi de kaç kişi iş buldu.
Buna çok yakın akrabamda dahil, iş yerinin çok katı kuralları var. Vallahi hiç ses etmeden çalışıyor.
İlla mühendislik işi mi olacak, başka iş baksın.
Oh ne güzel valla.
Kadın resmen çıldıracak duruma gelmiş.
Mahkeme sonuçlansa ne olur sonuçlanmasa ne olur.
Çünkü konu sahibi maddi zorluklardan değil konu boyunca başka şeylerden yakınmış. Maddi zorlukları yaşadığı şeyleri anlatırken bir yerde geçirmiş sadece derdi başka geldi onun için. Bir de sizden bağımsız eşiniz size yardım etmeli yazanlar olmuş baya, hala yardım diyorlar. Bana yazanların yarısından çoğu cinsiyet ayrımı yaparak yazmış gibi geldi onun için.Söylemek istediğinizi anladım hakta veriyorum. Sadece cinsiyet ayrımı yaptığımız gibi bir kanıya nerden vardınız onu anlamadım? Bence ortada maddi sıkıntı varsa çalışmak bir tercih değil zorunluluk. Burda birlikte karar verilmiş eşinin çalışmamasına olabilir kendi istekleri bu yönde o zaman dediğiniz gibi eşinin yükünü hafifletmeli. Genelde özellikle erkekler paşa gibi yetişiyor ne yazık ki. Evlenince de haliyle bunun sıkıntısı yaşanıyor. Yemek yapmayı özellikle konu sahibi istiyormuş, öyle yazmış. Aslında dediğiniz gibi şu noktada katılıyorum kadın-erkek rollerinden çıkılıp iş bölümü paylaşımı yapılsa ortada mesela kalmayacak.
Bir de şöyle bir şey var. Mesela 5-10 sene arası mühendislik yaptın ve sonra işsiz kaldın. Sonrasında gidip başka işi yapmak insana daha çok koyar gibime geliyor. Pskilojisi de bozulabilir evde başka sorunlar tartışmalar çıkabilir bu sefer de. Ama yeni mezun birinin yapması yaşı da gençken kendi alanımda iş bulana kadar yapayım demesi aynı şey değildir gibi. Ikisi de zordur da. Yaşamadığımiz anlayamadığımız şey hakkında çok kolay hüküm verebiliyoruz işte. Yaşayanları konu dışı tutuyorum.Nasıl yoktu? Markette çalışırken mühendislik teklifi alsa markette çalışmaya devam mı edecek?
Mühendis adama git markette çalış demek boş konusmaktir. Fikrimi beğenmiyorsanız beğenmeyin. Cevap vermek zorunda değilsiniz. Size yönelik yazmadım çünkü.
Nasıl yoktu? Markette çalışırken mühendislik teklifi alsa markette çalışmaya devam mı edecek?
Mühendis adama git markette çalış demek boş konusmaktir. Fikrimi beğenmiyorsanız beğenmeyin. Cevap vermek zorunda değilsiniz. Size yönelik yazmadım çünkü.
Tamam, en haklı sizsiniz.27 aydır istediği gibi bir iş bulamadığı için evde yani çalışıyor olsa işi bırakabileceği bir ilk fırsat yokmuş. Anlamadınız sanırım ne söylediğimi
Olay o zaten istediği gibi iş bulana kadar evde oturmak daha mı? Çoğu insan öyle yapıyor çalışmak zorunda olan, paraya ihtiyacı olan nice üniversite mezunu evet marketlerde çalışıyor ve istediği işi bulunca marketten ayrılıyor.
Paraya ihtiyacı olan ve çalışmak isteyen insan mühendiste olsa iş beğenmemezlik yapmamalı ve evet yeri gelince ihtiyacı varsa markette çalışmalı. Bu ülkede durum böyle maalesef. Ülke gerçeklerinden bu kadar mı bihabersiniz?
Benim yazdığım bir cümleyi yazıp böyle diyenler boş konuşuyor demişsiniz, nasıl bana yönelik yazmış olmuyorsunuz? Fikrimizi beğenmiyorsanız beğenmeyin ama boş konuşuyorsun diyerek hakaret etmek zorunda da değilsiniz. Bana yazdıklarınızı önce kendiniz için tekrar edin.
Zaten marketlerde de iş yok. Tüm samimiyetimle söylüyorum orada da referans işliyor.Nasıl yoktu? Markette çalışırken mühendislik teklifi alsa markette çalışmaya devam mı edecek?
Pinkflambe ve dr_yad
Konu sahibinin kocası çok da işsizlikten muzdarip değil
Eski iş yerinden haber bekliyormuş, o sürede de bakıcı parası vermektense evde kalmayı kararlaştırmışlar çift olarak
Asgari ücretli işleri zaten düşünmüyorlarmış
Konuyu ilk öyle açmadığı için adamcağız boşa bir sürü laf yiyor herkesten
Tahminime göre bir yerden sonra evde boş oturuyor görünmesinden rahatsız olmuş herhaldeTeşekkür ederim bilgilendirme için. Okudum o yorumu hatta cevapta yazdım. Eski mesajlar alıntılana alıntılana buraya kadar geldikİşsizlik neden sorun olmuş zaten anlamadım ki ortada iş arayan biri yok, karı-koca birlikte almışlar bu kararı. Konu başlığı işsizlik olduğu için bir işsizliktir gidiyor
Evliligin bir oyun cocugun da oyuncak bebek olduğunu sanarak evlenmeyin olayı cok abartmissiniz.bu bir iç döküş.. bir ağıt.. bir haykırış..
ofiste ya hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlayacağım ya da buraya yazıp bir nebze rahatlayacağım.
eşim 27 aydır işsiz. ilk zamanlar iş aradı bulamadı. sonra araya pandemi girdi zaten herkes işçi çıkarıyor iş bulması imkansız hale geldi.
mühendis ayda 5 bine yakın geliri vardı. merhametli sevecen yıllardır beklediğim insana kavuşmuştum. bende çalışıyorum türkiye şartlarına göre güzel bize yeten geçimimiz vardı. 6 ay bile sürmedi bu sefamız işten çıkarıldı. iş yeriyle davalık oldu. beklediğimiz mahkeme sürecimiz var.
27 aydır her gün bugün güzel haberler alacak mıyız diye beklediğimiz yıprandığımız tükendiğimiz birbirimizi tükettiğimiz 27 ay...
neyse evde çocuğu büyütür o arada da mahkemesi sonuçlanır işe başlar öyle böyle idare ederiz dedik. 3 yaşında bana çok çok çok düşkün yavrum.. sabah yine ben işe giderken ağlamaya başladı, kucağımdan inmedi. çocuk çok ağlayınca eşim bağırmaya başladı, ben ağlamaya.. 10 dakika geç kalsak arayıp bulamasa burnumuzdan getiren müdür.. üstümü başımı parçalamak isteyip yeteeeerrr diye bağırmak isteyen ben..
tükendim çok tükendim. maddi zorluklar, çocuğumun evde her dakika bana yapışması.. biraz nefes almak istesem çizgi film açsam gel anne sende yanımda otur diyen tuvalette bile rahat vermeyen çocuğum. seviyorum çok seviyorum ama ben ben değilim artık. kendime ait bir hayatım yok. ya işteyim, ya evde yemek yapıyorum ya çocukla oyun oynuyorum..
ben yoruldum çok yoruldum ne olur geçecek deyin ne olur biz de zorluklar yaşadık ama sonu güzel oldu deyin.. ben çok yıprandım ben bittim.
4 sene yalnız yaşadım maddi olarak yine aileme de yardım ederdim ama istediğimi yer içer giyerdim. şimdi sırtımda 2 kişinin daha yükü. eve gider dizimi izler yemek yerdim, şimdi eve gidip hengamenin ortasına düşüyorum.. ben böyle hayal etmemiştim evliliğimi çocuğumu. avuçlarımdan kayıp gitti sanki hayatım..
geçecek deyin lütfen.. bizde bunları bunları atlattık deyin.. çok ihtiyacım var.
Offf ne saçmalıyorsunuz...İnsanlar iş bulamayıp intihar ederken bu söylediğiniz yakışmamış. Kimse evde oturmak istemez. Sizin çevrenizde insanların iş buluyor olması bunu değiştirmez. Arkadaşımın abisi de mühendis şoförlük dahil iş bulamadı 4 yıldır. İşsiz kalınca anlarsınız sizi kasiyerliğe kabul ediyorlar mı, etmiyorlar mı.
Son olarak, 2 arkadaşımın işi de eşsiz, kendileri üst düzey kurumda şef. Olmayınca olmuyor. Erkekler evde çocuk bakıyor. Kadınlar da asla ''aa erkek adam neden evde'' diyip başına kakmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?