işsiz eş ve çocuk

Söylemek istediğinizi anladım hakta veriyorum. Sadece cinsiyet ayrımı yaptığımız gibi bir kanıya nerden vardınız onu anlamadım? Bence ortada maddi sıkıntı varsa çalışmak bir tercih değil zorunluluk. Burda birlikte karar verilmiş eşinin çalışmamasına olabilir kendi istekleri bu yönde o zaman dediğiniz gibi eşinin yükünü hafifletmeli. Genelde özellikle erkekler paşa gibi yetişiyor ne yazık ki. Evlenince de haliyle bunun sıkıntısı yaşanıyor. Yemek yapmayı özellikle konu sahibi istiyormuş, öyle yazmış. Aslında dediğiniz gibi şu noktada katılıyorum kadın-erkek rollerinden çıkılıp iş bölümü paylaşımı yapılsa ortada mesela kalmayacak.

Nasıl yoktu? Markette çalışırken mühendislik teklifi alsa markette çalışmaya devam mı edecek?

Mühendis adama git markette çalış demek boş konusmaktir. Fikrimi beğenmiyorsanız beğenmeyin. Cevap vermek zorunda değilsiniz. Size yönelik yazmadım çünkü.

Nasıl iş bulamıyor, beyimiz iş beğenmiyordur.
Valla çevremde pandemi de kaç kişi iş buldu.
Buna çok yakın akrabamda dahil, iş yerinin çok katı kuralları var. Vallahi hiç ses etmeden çalışıyor.

İlla mühendislik işi mi olacak, başka iş baksın.
Oh ne güzel valla.
Kadın resmen çıldıracak duruma gelmiş.
Mahkeme sonuçlansa ne olur sonuçlanmasa ne olur.

erkek kesinlikle evde oturmamalı ne olursa olsun çalışmalı (kendisini asgari ucrete çalıştıracak bir yer vardır muhakkak), kadın da bir eli yağda bir eli balda bir hayat surmuyorsa, eşi evi zor geçindiriyorsa evde oturmamalı, aslında bu devirde gerçekten zenginler haricinde kimse evde oturmamalı çalışmalı.

İnsanlar iş bulamayıp intihar ederken bu söylediğiniz yakışmamış. Kimse evde oturmak istemez. Sizin çevrenizde insanların iş buluyor olması bunu değiştirmez. Arkadaşımın abisi de mühendis şoförlük dahil iş bulamadı 4 yıldır. İşsiz kalınca anlarsınız sizi kasiyerliğe kabul ediyorlar mı, etmiyorlar mı.

Son olarak, 2 arkadaşımın işi de eşsiz, kendileri üst düzey kurumda şef. Olmayınca olmuyor. Erkekler evde çocuk bakıyor. Kadınlar da asla ''aa erkek adam neden evde'' diyip başına kakmıyor.

Çünkü konu sahibi maddi zorluklardan değil konu boyunca başka şeylerden yakınmış. Maddi zorlukları yaşadığı şeyleri anlatırken bir yerde geçirmiş sadece derdi başka geldi onun için. Bir de sizden bağımsız eşiniz size yardım etmeli yazanlar olmuş baya, hala yardım diyorlar. Bana yazanların yarısından çoğu cinsiyet ayrımı yaparak yazmış gibi geldi onun için.

Bir de şöyle bir şey var. Mesela 5-10 sene arası mühendislik yaptın ve sonra işsiz kaldın. Sonrasında gidip başka işi yapmak insana daha çok koyar gibime geliyor. Pskilojisi de bozulabilir evde başka sorunlar tartışmalar çıkabilir bu sefer de. Ama yeni mezun birinin yapması yaşı da gençken kendi alanımda iş bulana kadar yapayım demesi aynı şey değildir gibi. Ikisi de zordur da. Yaşamadığımiz anlayamadığımız şey hakkında çok kolay hüküm verebiliyoruz işte. Yaşayanları konu dışı tutuyorum.

27 aydır istediği gibi bir iş bulamadığı için evde yani çalışıyor olsa işi bırakabileceği bir ilk fırsat yokmuş. Anlamadınız sanırım ne söylediğimi

Olay o zaten istediği gibi iş bulana kadar evde oturmak daha mı? Çoğu insan öyle yapıyor çalışmak zorunda olan, paraya ihtiyacı olan nice üniversite mezunu evet marketlerde çalışıyor ve istediği işi bulunca marketten ayrılıyor.

Paraya ihtiyacı olan ve çalışmak isteyen insan mühendiste olsa iş beğenmemezlik yapmamalı ve evet yeri gelince ihtiyacı varsa markette çalışmalı. Bu ülkede durum böyle maalesef. Ülke gerçeklerinden bu kadar mı bihabersiniz?

Benim yazdığım bir cümleyi yazıp böyle diyenler boş konuşuyor demişsiniz, nasıl bana yönelik yazmış olmuyorsunuz? Fikrimizi beğenmiyorsanız beğenmeyin ama boş konuşuyorsun diyerek hakaret etmek zorunda da değilsiniz. Bana yazdıklarınızı önce kendiniz için tekrar edin.

Pinkflambe ve dr_yad
Konu sahibinin kocası çok da işsizlikten muzdarip değil
Eski iş yerinden haber bekliyormuş, o sürede de bakıcı parası vermektense evde kalmayı kararlaştırmışlar çift olarak
Asgari ücretli işleri zaten düşünmüyorlarmış

Konuyu ilk öyle açmadığı için adamcağız boşa bir sürü laf yiyor herkesten

Tamam, en haklı sizsiniz.

Zaten marketlerde de iş yok. Tüm samimiyetimle söylüyorum orada da referans işliyor.

Teşekkür ederim bilgilendirme için. Okudum o yorumu hatta cevapta yazdım. Eski mesajlar alıntılana alıntılana buraya kadar geldik İşsizlik neden sorun olmuş zaten anlamadım ki ortada iş arayan biri yok, karı-koca birlikte almışlar bu kararı. Konu başlığı işsizlik olduğu için bir işsizliktir gidiyor

Tahminime göre bir yerden sonra evde boş oturuyor görünmesinden rahatsız olmuş herhalde
Sırtımda yük bile demiş adama

Evliligin bir oyun cocugun da oyuncak bebek olduğunu sanarak evlenmeyin olayı cok abartmissiniz.
Esinizle iyi gunde kötü gunde diye evlendiniz issiz sayilmaz cocuk bakıyor çünkü. Zor zamanlar gecer elbette 2 kisi yük dedikleriniz aileniz sizin.
Cocuk aksam tabi ki yaniniza gelecek tam gun anne evde yok baba annenin yerini tutamaz.
Kocaniza yemek ve temizlik gorevi verin aksam da o minik yavruyu doyasiya sevin ona kitap okuyun oturup lego yapin oynayin çok üzüldüm cocugunuza onum yerinde olmak istemezdim☹5 yasinda da ayni olacak 6 yasinda da..Büyüdükçe kolaylasmayacak annelik hiçbir zaman kolay işe dönüşmez dünyadaki en zor meslek hakkını verene.

Tamam eşin evdeyse sen neden yemek yapıyorsun onu anlamadım eşin baksın çocuğa o eylesin sen 1 saat kaliteli zaman gecir tamam sonra kendine zaman ayir eşin üzerinden yükü almalı yoksa çekilmez hayat...

Sevgili konu sahibi. Eşiniz calışıyor olsa cocugunuz ya bakıcı ile olacaktı ya da kereste. O zaman da akşam size yapısacajtı. Normal. Benim de kızlarım öyleydi. Hatta calışmıyorum evdeyim yine de böyle. Arada Gidin diyorum ya gidin.

Eşinizin iş konusuna gelince inşallah Allah bir kapı acar da işler hallolur. Bu hep öyle sürmeyecek en olmadı çocuk kres yasına gelince o krese alışınca eşiniz de iş yasamına döner
Şu esnada iş baskısı yapmayın. Çünkü o işe girince bakıcı vs mevzusu ortaya cıkacak. Bunlar sizi cok bunaltır.
Ben de gecen yıl istifa ettim. Oturup kalkıp iyi ki bırakmışım diyorum. Pandemi. Bakıcılar gelmezdi gelse otobuse binecek. Offf zor iş ya.

Selam , bu ağıtın bu haykırısın beni duygulandırdı . Şu şekilde açıklayayım sana ; eşin iş arayabilir ancak kendi bölümü olmasına gerek yok , gerekirse taksiye cıkacak , 27 -ay uzun bir süre , 3 ay 4 ay değil , eşini eminimki karşına alıp konusmussundur , ama bunun biryek sen değil ailesinden birilerininde konusması gerekli bir erkeğin bukadar uzun süre calışmaması ve evin cocuğun işin tüm yükü senin sırtında olması cok zor , inan 1,5 yıl önce evlendim ve işsizdim , bankada calısıyordun evlenince ayrıldım... en büyük hatam neredeyse 5 ay işsiz kaldım ve senin yaşadıklarını anlayabiliyorum maddi sıkıntı ev gecimi , bazen inan ekmek paramız bile olmuyordu , şuan calısıuorum şükür ama kendi bölümünde değil işim var mı var para kaxanıyormuyum şükür ... pandrmi sürecinde inan herkes zor durmda ama gececek inan...

Çocuğunuz sizi özlüyor. Muhtemelen gerginliğinizi, yorgunluğunuzu da hissediyor. Takip ettiğim bir çocuk psikoloğu çocuğunuza tamamen kendinizi vererek oyununa katılarak yarım saat 1 saat ayırırsanız size doyar, onunla zamanı geldiğinde oynayacağınızı bilir diyor. Gergin ve yorgun olmamak mümkün değil durumunuzda çok iyi anlıyorum, ben de yaşadım halen yaşıyorum ama geçecek.

Öncelikle yemek olayını mümkün olduğunca eşiniz halletmeye çalışsın. Çocuğunuz dışarı çıkmayı seviyorsa sizin işten gelmenize yakın yarım saat 1 saat dışarı çıkarsın havalar güzel oldukça. Pandemi yüzünden pek birşey yapamıyoruz biz de ama eşim hiçbir şey yapmazsa sokaklarda gezdirip sokak hayvanlarını besletiyor kızıma. Siz bu süreçte dinlenirsiniz.

Aklıma başka birşey gelmiyor maalesef, kolaylıklar diliyorum. Olup geçecek elbet en azından işiniz var öyle düşünün.

sizinki işsizlik ya da yorgunluk değil
sizinki tamamen "hayal kırıklığı"

anlaşılan o ki siz o kadının 40938585 bölüm fönünün bile bozulmadığı Türk dizileri gibi sanmışsınız evliliği.

Öyle bir dünya yok.

Anlaşılan o ki, her ne kadar çalışan kadın da olsanız cinsiyetçi bir bakış açınız var. ya da mükemmeliyetçisiniz (sizi hiç tanımıyorum hangisi bilemem belki o hayalkırıklığının sebeplerinden birisi de bunlardır; siz eşinizin evi geçindirecek parayı kazandığı, sizin ekstra zevkler için çalışacağınız, 4 4 lük masalar kurulan, ciciş ciciş bir evlilik hayal etmiştiniz herhalde).
Yoksa neden eşiniz yemek yapıyorken zorlayıp kendiniz de "beğenmediğiniz için" yemek yapmaya kasasınız ki?
insan yumurta kırar yer hiç yemek yoksa. Değilse de eşi ne yaptıysa yer geçer.- burayı aşamadığınız için biriken şeyler var gibi?

Eşiniz devletten çıkartılmış
Anlaşılan ayrıntı vermek istemediğiniz karmaşık bir düzen olmuş, işten çıkartılmış- burada da bir öfke birikmesi olabilir mi?

Eşiniz öyle markete filan işe girecek olsa (çok kolaydı ya, sanki yeni mezun adam, öyle bir dünya yok herkes geçmişi yutup markette filan çalışamaz ama hadi diyelim çalıştı) 2.5 bin lira alacaktı o zaman daha çocuk 1 yaşında ancaymış yani bakıcı bul, hadi buldun 1.5-2 bin liradan aşağı o yaşta çocuğa bakan olmazdı...Mantıklı bir karar vermişsiniz. Adam evde çocuk bakmış.

Belki başka bir yol çizilecekken de pandemi girdi.-buyrun bir sorun birikme dönemi daha. Ama bu dönem hepimizde birikti bir şeyler, teselli olmamakla birlikte durum bu.

Ama artık rasyonel mantığa oturtup kabulleneceğiniz aşamayı geçmişsizi, kendi dünyanızda bu kabulü artık yapamıyorsunuz.

O zaman.
Biraz salın.
Bırakın çocuk ağlasın. Elinizden geleni yapıyorsunuz. Az sakin olun.
Bırakın yemekler az tatsız tutsuz oluversin.
Eşiniz için olabilecek iş alternatifi düşününün. Gerekirse, mümkünse taşının. Memurluk yaptığı yerde kasiyerlik yapamaz insan ama başka yerde yapar, mesela.

Silkelenin sizin sorununuz bu.

Offf ne saçmalıyorsunuz...
Ne intiharı ne yakışması evet zor oldu ama buldular.
Üst düzey kurum ne ya ilk kez bu tabiri duyuyorum.
Şef olsun napalım şef oldular diye hep bu devran sürecek mi???
Hayatta herşey bizler, pazara çıkıp tezgah açsınlar bu da mı zor.
Ama maalesef yapmak istemezler, utanırlar.
Arabaları varsa satacaklari ürünleri alıp bagajını tezgah yapıp satış yapsınlar.

Herkesin yorumu kendine, size uymayan bı yorum diye yoruma midenizi bulandırıp kusmayın lütfen.
Size göre mi şekil alıp yorum yazicaz.

Herkes kendi düşüncesini yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…