istanbul:(büyük sehirde yaşamak istiyorum

Istanbulda yasamanin cok kolay oldugunu zannetmiyorum.

Nezih semtlerine yaklasilamiyor. Hem kiralar cok pahali hemde evler.

Diger yerler ise emin olun anadoludaki ilcelerden farksiz kulture sahip.

Yani anlayacaginiz istanbulada yasamak zannettiginiz kadar kolay degil.

Simdi caktim pardon:)ozurler dilerim arkadaslardan ama genede iltifat ettim dimi ama

Ya ama o koprunun isiklari dev rezidanslar isiklar alisveris merkezleri gorsellik super ama demekki birde arka yuzu varmis.keske istanbul hayalimle kalsaydi hayallerim yikildi gerceklerden ben istanbulu boyle tanimak istemezdim

Bende kucuk sehirde yasiyordum bunaldim dedigin sebeplerden oturu ve kalktim geldim Istanbula gayet memnunum. Iyi ki gelmisim diyorum. Insanlar bana da neler dedi moral bozdular ama dinlemedim. Trafik vs isyerin evine yakinsa seni ilgilendirmez sehir insan kalabalik vs rahatsiz olmuyorum sakinlik istiyorsan tabiki secenek degil ben seviyorum canlilik curcuna vs. Cevrem genisledi kafam rahat ufak seylerle ugrasmiyorum. Tabi ben tek geldim simdi esin gonulsuz olursa kostek olup senin hevesini kirabilir ama onun haricinde burdaki cok anlatilan olumsuzluklari da dikkate alma evet var ama hallolur hersey.

Doğma büyüme istanbullu olanlar ancak İstanbula uyum sağlayabilir ve tahammül edebilir.Benim çalıştığım bankanın genel müdürlüğü 2010 da Ankara dan İstanbula taşındı komple İnsanlar perişan oldular burda herkes yavaş yavaş memleketine dönüyor tayinle çoğu yapamadı burda iyi düşünün derim ben .

Ya ama o koprunun isiklari dev rezidanslar isiklar alisveris merkezleri gorsellik super ama demekki birde arka yuzu varmis.keske istanbul hayalimle kalsaydi hayallerim yikildi gerceklerden ben istanbulu boyle tanimak istemezdim
Saka bir yana ben Istanbuldan baska bi sehirde yapamam.Tatilimiz bile 10 gunu gecmez.Ama kucuk bir yerden buraya gelenler yapamiyo cok kez sahit oldum.Altimizda arabamiz gezmeye gitsekmi diye dusunuyoruz gitmeye gittik donduk arabaya park yeri yok park et sokak ortasina gece yarisi in yer bul falan :)
Esim 20 km lik yolu 1 bucuk saatte geliyo servisle kestirmelerden oda hesap et.
Yani canin istedimi sokaga cik 7 24 elinin altinda ama trafikle.Ortakoyde kumpir yicez diye Dolmabahcede 3km falan sanirim orasi 2 saat trafikte durdugumuzu bilirim.O isikli kopru varya onun ayaklarini dibi dedigim yer

Ben istanbuldan kurtulmak için hergün dua ediyorum herkes yabancı öyle uzaktan göründüğü gibi kız kulesi boğaz galata kulesi değil zindan resmen kalabalık hertürlü insan var boğuluyorum burda gezmeye trafik engeli var en yakın uzak mesafe bir saat daha sayayım mı

istanbul izmir olmazda yaşadıgınız sehire göre birazdaha büyük bir ile geçebilirsiniz.

buda imkansız değildir sanırım eğer ayakbagınız yoksa

Doğru düzgün meslekler, güvenilir işleriniz olmadığı sürece zor. Siz çalışmıyorsunuzc eşinizin mesleği yok, çocuk var... siz taş toprak altın mı diye soruyorsunuz. Taşla toprakla olmuyor malesef. Para kazanan için güzel şehir de, geri kalanı bilemeyeceğim. Benim de aklımda İstanbul'a dönmek var. Ama ben ABD'de yaşıyorum. Karar vermek zor. Ama Tr'nin ufacık bir yerinde yaşasaydım, mesleğim işim de varsa taşınırdım düşünmeden. Ama sizin maddi durumlardan ötürü iş sakat gibi görünüyor.

İstanbulu özledim yaa
Neyse şimdi ablacım şöyle bir şey ,küçük bir yerde yaşıyormuşsunuz ,alışabilecek misiniz ?Çünkü filmlerde resimlerde gözüktüğü gibi olmuyor,trafiği çok fazla minübüs falan her gün mutlaka bir atraksiyon olur .Çok değişik insanlar vardır,zengin olmayan muhitler falan tehlikelidir .Ve bence çocuk yetiştirmek için güzel bir yer değil.

ben de seneye orada yaşamayı çok istiyorum, sevdiğimle tek hayalimiz bu şimdilik

Ben olsam gelismis ama zivanadan cikmamis bir yer isterdim.. Evden ise donmek bir dert havasinin pisligi ayri dert kirasi baska dert.. Kpss calisiorum hic degilse ben memur olursam isim garanti olur esimle pili pirti toplar memleketlerden birine yerlesiriz diye.. Ha bide cocugun oldu sokaga birakamazsin arkadasi olmaz.. 4 duvar arasinda buyumeye calisir.. ben boyle buyumedim bunu cocuguma da yapmak istemiyorum acikcasi...

He bu kadar olumsuzluğa rağmen ben İstanbul'a aşığım.Deli gibi özlüyorum ,o kalabalığın içine karışmayı,akşamların ışıl ışıl olmasını ve gürültüyü .Denizin kokusunu içime çekmeyi,İstiklalde yürümeyi,Eminönü'nde balık ekmek yiyip turistlere balıkçılara bakmayı ...Ama ben alıştım ,burda doğdum .Şimdi Edirne'deyim,o kadar sakin ki ,şoka giriyorum her gün

Sen burada çocuk yetiştirmek ne kadar zor biliyomusun. Okulların önü ve içi torbaci dolu. Yolda tacizciler vs... Tabii ki güzel yanları var ama çocuk konusu gerçekten sorun. Ya çok pahalı elit semtlerde iyi okullara vericen yada paranoyak ve kaygılı şekilde bugün okuldan geç geldi arkadaşı kim akşam nereye gitti parayi neye harcadı şeklinde yaşayacaksın. Dizilerden izleyip ozenip buraya gelip kötü durumlara düşen insanlarla dolu bu şehir. Öyle is bulmak ta hiç kolay değil. Bir ise kaç bin başvuru oluyor sıra Gelip te girersen iyi..tekrar düşün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…