Istanbul ve digerleri

Ben de encok maddi acidan istiyorum. Hatta gitsem bile bir sure sonra donerim diye dusunuyorum..

Doğma büyüme İstanbuldayım sanırım başka bir şehirde yapamam gibi düşünüyorum , her ne kadar pahalı ve kalabalık olsa da vazgecilmez.

Evlendim geldim beni tutan birsey yok ama havasindan mi suyundan mi hemen de gidilmiyor iste

Ben koşarak uzaklaştım canım. Eşim de memur onu da aldım koşarak uzaklaştım Allaha şükür...
Evet İstanbul çok güzel bir şehir ama yaşanılacak bir yer değil. İnşallah gittiğiniz yerde de bir ev alırsınız.
Hem maddiyat geçtim, vakit te çok büyük bir nakit.
İstanbulda vakitin çoğu da yol a gidiyor

ıstanbulda kalacaksanız sızde calısın yok ben evde devam edecegım dersen dıger buyuk sehırlerınde ıstanbuldan pek farkı yok sadece daha sakınler o kadar, tabı benım buyuk sheırden kastım ankara ızmır falan ıstanbuldan gıdeceksenız gercekten ılk beste yer alan yerlere gıtmenız lazım yoksa cok bunalırsınız .

İstanbulluyuz, hem öyle lafta istanbullu olanlardan değil dutlukken gelip dönüm dönüm arazisi olanlardan

Asla orada yaşamak istemem, otobüse minübüse binmek vir işkence, sahil kenarı diyorsunuz da beni hiç rahat bırakmamıştı o çiçek satan ağzı bozuk teyzeler.

Trafiği ayrı dert içinde yaşayan ne üdüğü belirsiz 15 milyon insanı ayrı dert pisliği ayrı dert pahalılığı ayrı dert.

Ben İzmir’i çok sevdim gezdiğim şehirler arasında. Ankaraya göre daha canlı. İklimi de güzel zeytin memleketlerine de çok yakın

Sizin yerinizde olsam hiç düşünmezdim.

Hatta gidebileceğim şehirler arasında en sakin hangisiyse onu seçer keyfime bakardım.

Çocuk düşünüyor musunuz bilmem ama İstanbulda çocuk yetiştirmek isteyeceğinizi zannetmiyorum.

İstanbul’da “yaşamak” maddi olanaklarla doğru orantılı bence. Rahatça gezip tozamayacaksam,yaptığım tek etkinlik deniz kenarında yürümek olacaksa,dünyaca ünlü müzik gruplarına mesela ya da birbirinden güzel tiyatro sahnelerine ayda 2 kez gidemeyeceksem İstanbul’da yaşamam . Çok param olursa neden olmasın.
Bence Bursa İstanbul’a güzel bir alternatif. Yakın da zaten,özleyince gider gelirsiniz.

İstanbulda doğdum büyüdüm. Burada geçinebilen bir insan yurdun her yerinde geçinir bence. Hatta biraz daha zorlasa bahçeli mahçeli evlerde oturur, az çok bi arabası da olur. İsterse yeşilliklerin, denizin içinde büyür çocuklar. Trafiği daha az çeker. Üst üste yaşayan insanları daha nadir görür.

Amaa gel gelelim ki ben buraya zincirliyim. Ayrılamıyorum. Eşimde karadenizin daha içinde bir il istiyor. Ben ailemi bahane ediyorum. Başka bir şehirde yalnız olacakmışım gibi, buradaki su, toprak benim arkadaşımmış gibi hissediyorum. Şehire aşık olmak böyle bir şey galiba.

Akliniza gelebilecek butun buyuksehirler..

Bursa izmir samsun konya aydin balikesir vs

Cocuklar icin evet daha sakin bir yasam olur. Ama ote yandan buradaki sosyal kulturel etkinlikleri arar miyiz acaba. Mesela burda hicbirsey yapamasak haftasonlari ucretsiz tiyatro etkinlikleri var. Pisman olmaktan korkuyorum.

Esim askerligini izmitte yapti ve hic begenmedigini soyluyor.

Ben de memleketi hic aramiyorum. Buranin pi havasi bagimlilik mi yapiyor nedir artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…