Istanbul ve digerleri

Eskişehirliyim evlilik dolayısıylada izmire yerleştim. Tiyatro vs.bahsetmişsiniz ya mesela eskişehir büyükşehir belediyesi şehir tiyatrolarında müzikalleri 10 tiyatroları 7 tl den izleyebilirsiniz. Hemde 1 ayda onlarca oyun sahnelenir. Çocuk oyunları bilet fiyatı 2 tl mesela. Yada opera izlemek isterseniz tam 7,5 tl öğrenci 5 tl. İzmirde bu tarz etkinliklere katılmadım burada durum ne bilmiyorum. Eskişehir temizdir,moderndir düzenlidir gerçi bu aralar reklamı fazla yapıldığı için çok göç almaya başladı ve memnun değiliz hiç. izmirde yaşamda bir başkadır,rahattır bir kere istanbula göre çok ucuzdur.
Beklentilerinizi tartın,iyi araştırın. Bana sorarsanız üzerine para verseler yaşamam istanbulda,o kalabalığı o trafiği o keşmekeşi çekmem yani. Gider gezer tatilimi yapar dönerim. İstanbulda "yaşamak"için hatırı sayılır bir gelir gerek bence öteki türlüsü eziyet.

Sizi bağlayan bir şey yoksa koşarak uzaklaşın bence. Maddi anlamda iki katı rahat etmeniz bir yana trafik kalabalık eğitim kalitesi herşey buradan kaçmak için bir sebep.

Siz nereyi tercih ettiniz. Maddi olarak nasil fark

Ordu cok guzel bi sehir..Her acidan..3 yil yasamistim orda keske yine gidebilsek..Deniz yesillik insanlari cok tatli..Saglik acisindan da bi sorun yok..Yazin al esini cocugunu ilcelerine piknige git..Bir yani yemyesil bir yani masmavi...Ah ah keske imkanim olsa da gitsek yine..

Keske kayinvalideme bukadar yakin olmasaydi ozaman dusunebilirdim

Su sort olaylarina hic girmesek..

Ben daha cok maddi acidan kiyaslari merak ediyorum.

Siz nereyi tercih ettiniz. Maddi olarak nasil fark
Benim memleket kayseri zaten biz buraya ışınlandık.
Maddi olarak burda kiralar tabiki daha uygun.
Ama dediğim gibi ben maddi açıdan da gelmedim pek
O yorgunluk, yoğunluk, bana yetti. 7 sene kaldım İstanbulda
Hem burada doğal şeylere ulaşmak daha kolay.
Canım kalkıyorsun yataktan kuş sesleri duyuyorsun daha ne olsun?
Saat 8 hala sokakta az yoğunluk dükkanlar yeni açılıyor. Bana bunlar yetti

Kayseri miii

Memleketim akraba cikmayalim

Mantık olarak size başka bir şehir öneririm. Burada sizi bağlayan bir şey Yok. Memursunuz. Buradaki evin kirasıyla ve peşinatınız da varsa, Anadolu da güzel geniş bir eve bile girebilirsiniz. Hayatınız çok daha konforlu, ucuz ve kaliteli olur.

Arkadaşım burada çok kötü bir evdeyken, Tekirdağ da 3+1, mutfağına iki halı atabildiği bir eve taşındı. Çok daha rahat yaşıyor. Burada kiralar ve ev fiyatları uçmuş durumda. Diğer bir arkadaşım, başka bir şehirde üç yüz bine çok güzel bir ev aldı. İstanbul da bu mümkün değil. İyi bir ev en az beş yüzden başlıyor.

İstanbul trafiği, havası, yaşamı, kalabalığıyla çok yorucu bir şehir. Normalde yarım saatlik bir mesafe oluyor sana 1,5 saat. Gecikince işler uzuyor, oluyor sana akşam. yine trafik. Öğlen 3 te trafik oluyor, saati de kalmadı bunun.

Ben de şehir dışına arkadaşlara gidince hayatlarının ne kadar kolay olduğunu gözlemliyorum. Köylere gidip organik yumurta, tavuk filan getiriyorlar.

Yani çocuk da düşünüyorsanız, ailenizin memleketi de mantıklı.

Mantık bunları söylüyor ama alışma konusuna gelince, istanbul ü ben çok seviyorum ya. Yapamazdım diğer şehirlerde. Burada bilmediğim pek çok yerin olması, devamlı değişmesi.. bir şekilde bağımlılık yapıyor. Her şeyin kolay olması çok sıkıcı geliyor bana artık. Mikrop gibi kanıma girmiş istanbul :)

Ama arkadaşlarım Adapazarlı ve Bursa da yaşıyor. Haftasonu kaçamağı yapıyorlar istanbul a. Benden çok gezip gidiyorlar

Okadar guzel anlatmissiniz ki..

Bu farki bende memlekete gidince gayet net gorebiliyorum.

Evet sakin kolay belki daha ucuz ama birseyler eksik hissi oluyor. Ciki ciki baba misali

Pisman olmaktan korkuyorum sanirim attigim tas urkuttugum kusa degmezse para artiramazssam ustune ustuk duzenimi bozmus olurmuyum diye dusunuyorum

İstanbulda yasıyorum en büyük hayalim egede Akdeniz’de küçük bi sahil kasabasına yerleşip şöyle sakin bi hayat kurmak İstanbul yaşanmaz olmaya başlıyor artık

İstanbulda yasıyorum en büyük hayalim egede Akdeniz’de küçük bi sahil kasabasına yerleşip şöyle sakin bi hayat kurmak İstanbul yaşanmaz olmaya başlıyor artık

Sahil kasabasi fikri guzel hos fakat bizim secenegimiz yine bir buyuksehir olacagindan dolayi karar vermekte zorlaniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…