- 21 Nisan 2014
- 1.669
- 1.957
- 333
- Konu Sahibi son mecnun
-
Ben koşarak uzaklaştım canım. Eşim de memur onu da aldım koşarak uzaklaştım Allaha şükür...
Evet İstanbul çok güzel bir şehir ama yaşanılacak bir yer değil. İnşallah gittiğiniz yerde de bir ev alırsınız.
Hem maddiyat geçtim, vakit te çok büyük bir nakit.
İstanbulda vakitin çoğu da yol a gidiyor
Istanbul disinda guzel bir sehirde is bulma sansimiz olsa bir saniye tereddut etmem.
Ordu cok guzel bi sehir..Her acidan..3 yil yasamistim orda keske yine gidebilsek..Deniz yesillik insanlari cok tatli..Saglik acisindan da bi sorun yok..Yazin al esini cocugunu ilcelerine piknige git..Bir yani yemyesil bir yani masmavi...Ah ah keske imkanim olsa da gitsek yine..
Garanti işim olsaydı saniye durmazdım bu pis şehirde
ben istanbulla karşılaştırarak konyaya iyi demedim zaten. istanbulun da kendine göre yaşanılmaz noktaları vardır. ama atıyorum konyada şort giyip sokağa çıkabilir misiniz ya da gece yarısı alkollu bi mekanda eğlenebilir misiniz, sevgilinizle çıkıp dolaşabilir misiniz vs vs gibi sorular var aklımda. konu sahibinin bu taraklarda bezi yoktu, pekala yaşayabilir tabi o zaman. ama bana göre değil. tamamen kişinin yaşayış tarzı ile alakalı.
Benim memleket kayseri zaten biz buraya ışınlandık.Siz nereyi tercih ettiniz. Maddi olarak nasil fark
Benim memleket kayseri zaten biz buraya ışınlandık.
Maddi olarak burda kiralar tabiki daha uygun.
Ama dediğim gibi ben maddi açıdan da gelmedim pek
O yorgunluk, yoğunluk, bana yetti. 7 sene kaldım İstanbulda
Hem burada doğal şeylere ulaşmak daha kolay.
Canım kalkıyorsun yataktan kuş sesleri duyuyorsun daha ne olsun?
Saat 8 hala sokakta az yoğunluk dükkanlar yeni açılıyor. Bana bunlar yetti
Ahaaha :) :) :::) dünya küçükKayseri miii
Memleketim akraba cikmayalim
Ahaaha :) :) :::) dünya küçük
O zaman kendisi tabi ki güzel insanları kötü şehir diyelimOyle pis filan demeyelim yine de
7 sene olacak Ankara dayım
Zerre sevemedim bu şehri
Dönücem İstanbul'a
Az kaldı
Mantık olarak size başka bir şehir öneririm. Burada sizi bağlayan bir şey Yok. Memursunuz. Buradaki evin kirasıyla ve peşinatınız da varsa, Anadolu da güzel geniş bir eve bile girebilirsiniz. Hayatınız çok daha konforlu, ucuz ve kaliteli olur.
Arkadaşım burada çok kötü bir evdeyken, Tekirdağ da 3+1, mutfağına iki halı atabildiği bir eve taşındı. Çok daha rahat yaşıyor. Burada kiralar ve ev fiyatları uçmuş durumda. Diğer bir arkadaşım, başka bir şehirde üç yüz bine çok güzel bir ev aldı. İstanbul da bu mümkün değil. İyi bir ev en az beş yüzden başlıyor.
İstanbul trafiği, havası, yaşamı, kalabalığıyla çok yorucu bir şehir. Normalde yarım saatlik bir mesafe oluyor sana 1,5 saat. Gecikince işler uzuyor, oluyor sana akşam. yine trafik. Öğlen 3 te trafik oluyor, saati de kalmadı bunun.
Ben de şehir dışına arkadaşlara gidince hayatlarının ne kadar kolay olduğunu gözlemliyorum. Köylere gidip organik yumurta, tavuk filan getiriyorlar.
Yani çocuk da düşünüyorsanız, ailenizin memleketi de mantıklı.
Mantık bunları söylüyor ama alışma konusuna gelince, istanbul ü ben çok seviyorum ya. Yapamazdım diğer şehirlerde. Burada bilmediğim pek çok yerin olması, devamlı değişmesi.. bir şekilde bağımlılık yapıyor. Her şeyin kolay olması çok sıkıcı geliyor bana artık. Mikrop gibi kanıma girmiş istanbul :)
Ama arkadaşlarım Adapazarlı ve Bursa da yaşıyor. Haftasonu kaçamağı yapıyorlar istanbul a. Benden çok gezip gidiyorlar
İstanbulda yasıyorum en büyük hayalim egede Akdeniz’de küçük bi sahil kasabasına yerleşip şöyle sakin bi hayat kurmak İstanbul yaşanmaz olmaya başlıyor artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?