Istanbul ve digerleri

Ben geleli 1 yıl oldu. Tercih dışı geldik.
Eşim iyi bir birimde,iyi bir konumda çalışıyor.
Ev kirası yok. Araba masrafı yok.Bazı tesislerde indirimlerden faydalanabiliyoruz. Evim İstanbul gibi bir yere göre rahat geniş 3+1. Oturduğum site parklı bahçeli bol yeşil alanlı. Çocuklarım küçük henüz okul masrafları da yok. Sigara,alkol,gece hayatımız yok.
Eşimin maaşı 5 Bin üzeri. Ben çalışmıyorum.
Bütün bunlara rağmen gitmek için gün sayıyorum.
Gelmeden önce oraya buraya giderim diye sıralama yapmıştım.
Şimdi hepsinden vazgeçtim.
Eziyet resmen bir yerden bir yere gitmek. Arabayı kenara çekip yürüsek daha iyi. Hayır bir de b.k gibi trafikte herkes birbirine korna çalıyor. Önümdeki gidebilse gidecem ben de herhalde..
Bir şehre 22 Milyon insan neden gelir? Aklım almıyor.
İnsan kapıcılık yapmak için neden İstanbul'a gelir arkadaş?
1-1,5 senemiz kaldı.
Sonra yallah Ankara'ya.
Diyarbakır'da resmen beleş yaşıyormuşuz bu arada.
Canım memleketim. Terörist kaynıyordun ama lokantada salataya para almıyordun bari.

Ben cok uzun sure istanbul disinda turkiyenin hic bir yerinde yasayamam dedim durdum.

Sonra farkettim ki istanbulda yasamanin nimetlerinden ayda maksimum 1 kere yararlaniyorum.

Calismasam yine aynisini derdim. Cunku doya doya gezer eglenir tadini cikartir her nimetinden faydalanirdim. Ama suan hafta 6 gun calisiyorum. Ev is arasi yuruyus mesafesi 15 dk. Yaklasik 5 kmlik bir alan icinde hayatim geciyor. Sinema restoranlar gittigim kurs her sey ayni yerde mevcut zaten. Tamam buyuk sehir cok guzel de ben kucuk bir kisminin disina cikamiyorum ki. Demek ki pek ala baska yerde de yasarim. Seneye transfer isteyecegim. Esim istemiyor ama ben kararimi verdim.

Eskisehir cok tavsiye ediliyor. Ama bir kere gittim cok usudum. Sanirim bursa olabilir benim icin. Hayirlisi olsun.

Nispet yapmak gibi olmasın,geçen bi ciğerciye gittim ortada öyle 5 6 salata gidip orda yesene aynı paraya hadi hadi git ye abla

Gozunde olmayana da bu denli itici geliyor istanbul anliyorum..

Ozellikle ankarayi seven istanbulu sevmiyor istanbulu seven ankarayi..

Bunu da ogrenmis oldum.

Bursa da oyle pek bi ferah ferah bi sehir gibi gelmiyor bana malum orasi da cok goc almis nufusu kalabalik carpik kentlesme orda da soz konusu..

Hakkimizda hayirlisi diyelim.

Yaaaa param olsa Sinop’ta yaşardım o kadar güzel bi yer ki gittim aşık oldum Bursa’da yaşıyorum dün İstanbul’a gittim o trafiği okuma yazma bildiğim halde kaybolcakmış hissi herkesin robot gibi dakikalarla yarışması çok anlamsız geldi şehrimin gözünü seveyim ama bi seçeneğim olsaydı Sinop isterdim

Bazen haftasonları bebek kahvaltı falan için geliyoruz, çünkü artık köprü sayesinde 1 saatte istanbuldayız.. gezmelik evet Harika bi yer, bende 1 sene Nişantaşı’nda oturdum ayrı bi havası var yaşayan bi şehir ama yine de zor

Bursa da oyle pek bi ferah ferah bi sehir gibi gelmiyor bana malum orasi da cok goc almis nufusu kalabalik carpik kentlesme orda da soz konusu..

Hakkimizda hayirlisi diyelim.

Bursayi cok bilmiyorum esasen. Bi merkezde hani kozahan ulucami falan civarini biliyorum. Standart turistik gezi :) kastettigim yer kesinlikle buralar degil zaten istanbulun aynisi oralar.

Esimin amcasi bademli diye bir yerde. Oraya gitmistik cok guzeldi. Amca oglu da niluferde. Orasi da bana gayet hos geldi.

Evet niluferi cok duyuyorum herkes cok begendigini soyluyor.

Kucuk yerelere şirin kasaba sahillerine gidemeyecegimiz icin farkli bir buyuksehir maddi manevi beni ve ailemi memnun eder mi bunu merak ediyorum.

Evet zor bir sehir eksileri say say bitmez ama sonucta duzenimi bozacagim 10yildir burdayiz ve burda alisilagelmis surup giden bir duzenimizbir cevremiz var

Sizden cok esinizin ne istedigi onemli. Sonucta siz ev hanimisiniz, istanbuljn kahrini esin cekiyor.

Ankara yi sevmezdim, semtimi degistirince simdi asla gotmem diyorum. Yani bu senin sehrin neresinde yasadigin, maddi durumun, cevren vb. Bagli

Sizden cok esinizin ne istedigi onemli. Sonucta siz ev hanimisiniz, istanbuljn kahrini esin cekiyor.

Ankara yi sevmezdim, semtimi degistirince simdi asla gotmem diyorum. Yani bu senin sehrin neresinde yasadigin, maddi durumun, cevren vb. Bagli

Esim yol bakimindan sansli ise gidip gelirken vakti yollarda olmuyor is yerine yakin bir mesafedeyiz.

Esimin memleketi okudugu okul hep sahil seridinde olan iller. Oyuzden bursa samsun gibi yerler aklinda ama benim icin dibi karanlik su gibi

Nispet yapmak gibi olmasın,geçen bi ciğerciye gittim ortada öyle 5 6 salata gidip orda yesene aynı paraya hadi hadi git ye abla
Mersin de öyle superisi salata çeşitleri,meze,turşu vs yanına verilen su hepsi yemek parasının içinde :) Ama İstanbul öyle değil tabi ayrı ayrı para herşeyi

15 yıl İstanbul’da yaşadım. İki yıl önce tüm çevremi ve kardeşlerimi bırakıp İzmir’e taşındım. İstanbul’u bir gün dahi özlemedim.
Dediğin çok doğru tebdili mekanda ferahlık vardır hem de çoooook fazla.

Mersin de öyle superisi salata çeşitleri,meze,turşu vs yanına verilen su hepsi yemek parasının içinde :) Ama İstanbul öyle değil tabi ayrı ayrı para herşeyi
Biz suyu içmezdik gider bimden alırdık,hayır canım ne fakirliği gözüme öğrencilik kaçtı

Sebep neydi is vs mi yoksa sadece istanbuldan kacis mi

Ben İstanbul dan gitmeyi istiyorum doğma büyüme buralıyım ailemde burda ama gözümde 5 kuruş değeri yok.

İzmir istiyorum bende yada ordu Samsun :)

Bursa güzel fakat sevemedim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…