İstanbul'da ev almak

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.403
92.846
1.123
Hanımlar merhaba.
Elimizdeki tarrlanın birini satıp ev almak istiyoruz, lakin malum deprem mevzusu sürekli artan kiralar eşim en azından bir evimiz olsun istiyor. Elimizde sadece bir tane tarla kalacak.
İstanbul'da ya da ailemin ikamet ettiği başka bir şehirde (deprem riskini olmadıgı bir şehir )
Eldeki tarlayı satıp üzerine de kredi çekmemiz gerek arabamızı da satacagız.
Ne düşünüyorsunuz bu konuda mantıklı mı ?
Evimiz temmuz ayında ne kadar olur kira olarak bilmiyoruz.
Eşimde kira ödemek yerine kendi yerimizi ödeyelim diyor.

İstanbul'dan alacaksanız Anadolu yakasından bakın derim. Oralar depreme daha dayanıklı

istanbulda ev almaya değmez ya.
ev için tarladan olacaksınız, arabadan olacaksınız, kredi çekeceksiniz. kredi muhtemelen kiranızdan daha yüksek olacak aylık ödeme anlamında.
alacağınız evin nasıl yapıldığı da meçhul yani insanlar 1.5 dk'da evsiz kaldılar, devlet yeni yapacağı evlerin %40'ını vatandaştan istiyor asla hibe etmiyor. depremde her şeyini kaybetmiş insandan bir de para istiyor yani.
türkiye'de ev sahibi olmak daha doğrusu ev satın almak çok anlamsız geliyor artık bana.

İleride başka şehirden aldığınız eve gitme ihtimaliniz varsa ordan alın. Yoksa İstanbul’dan alın bence her türlü kar edersiniz.

Bende ist Anadolu yakasindayim. 2.5 milyona falan oturulabilr evler var. Tabi siz bilirsiniz ev almak mantıklı ama ailenizin olduğu şehir daha mantıklı olur gibi

İstanbuldan almak mantıklı değil gibi.. başka bir şehir düşünseniz yazlık yer gibi hem yazlık olur hem de taşınma ihtimaliniz olursa oraya geçersiniz.
Biz o şekilde yapmıştık istanbuldan almadık yazlık bir taraftan aldık sonra yerleştik

Anadolu'dayız zaten buradan bakacagız
Led,
şayet ev parasını tamamlamak için çekeceğiniz kredi çok uzun vadeli olmayacak ve sizi çok zorlamayacaksa mantıklı.
İstanbul Depremi yeniden gündem oldu biliyorsun, İstanbul’daki bazı binaların boşaltılması yıkım kararı çıkması, jeofizik mühendislerinin İstanbul’da en çok hasar alacak bölgeleri yeniden dile getirmesi ve depremi en az hasarla atlatmak için İstanbul’un kuzeyine yerleşsinler sözleri Anadolu yakasındaki fiyatları iyice şişirecektir.

99 depremi yaşanmadan tam 1 ay önce İstanbul’da yaşadığım yerde o zamanın fiyatlarıyla 90 bin liraya satılık olan ev, depremden 4 gün sonra 400 bin lira fiyatla satışa çıkmıştı.
Avrupa yakasından Anadolu yakasına göçler olmuştu, Allah muhafaza bugün deprem olsa 3 liraya aldığını 13 liraya bile bulamayacaksın zira deprem sonrası sağlam kalan tüm evlerin fiyatı daha da beter olacaktır, maalesef her depremde fırsatçılar da ellerini ovuşturuyor.

Hayır hayır hele 20 yıl uzeri evlerden uzak durun tahminim eski ev olacak
Tarla vs asla satmayın hele verimli toprak ve su kenarı ise
Bambaşka yönlere evriliyoruz artık
Kredi faizi ile birlikte ev size çok mantıksız bir fiyata gelebilir eski evler için söylüyorum deprem kapıda insanlar ceplerinden 5 kuruş çıkmadan yenileme peşinde ama bu ulkede ev ömrü olan birsey ve kendi kendine sonsuza kadar kendini yenilemiyor

Bilhassa İstanbul'dan ev almak için iyice araştırmanız lazım. Evin zemin etüdü raporlarını ve mimari projesini inceleyip gerekirse evin inşaasında çalışanlarla konuşmanız gerek. Bunu söylememin nedeni ise şu:
  • Zemin etüdü raporlarındaki talimatlara uygun olarak çoğu binanın yapılmaması.
  • Mimari projenin ayrı bir telden çalması
  • Yapı denetim şirketlerinin %100 güven vermemesi ve hatta bazılarının usulsüz çalışmalarından dolayı men edilmesi.
  • Müteahhitin malzemeden çalması vb.
Bunlar göz önünde bulundurulduğunda geriye çok az bir seçenek kalıyor. Ya evi kendiniz bütün aşamalarında takip edeceksiniz ya da TOKİ tarafından yaptırılan konutlara yoneleceksiniz.
İmara açık arsa almaya kalkışsanız ve prefabrik vs düşünürseniz daha maliyetli olur zannımca ama güvenli olur. Hele ki şu zamanda 1. derece deprem bölgesinden ev almak cesaret ister.

Anadolu'dayız zaten buradan bakacagız

Beykoz, Kavacık tarafını çok seviyorum ama hem pahalı hem de uzak kalıyor. Sultanbeyli tarafına bakma oranın altı bataklıktı zamanında. Zemini iyi değil yani

Beykoz, Kavacık tarafını çok seviyorum ama hem pahalı hem de uzak kalıyor. Sultanbeyli tarafına bakma oranın altı bataklıktı zamanında. Zemini iyi değil yani
Orayı eledim calci sagolasın.
Yenidoğan taraflarına ya da sancaktepe taraflarına bakacagız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…