- 17 Mart 2012
- 6.664
- 2.417
- 448
- Konu Sahibi CinnamonQueen
-
Haklısınız, ama şey ev ilanında faturalar dahil yazıyordu. Yani inşaat şirketi tarafından ödeniyormuş. Ben tahmini bir hesaplama yapmadım yoksa tabi ki hesap şaşabilirKendi evinizi kiraya verseniz belki daha rahat edersiniz.1600 un 1300 kiraya gitse geriye çok az bir para kalıyor.
1300 içine faturalarida koymussun ama o evde yaşamadan bilemezsin ne kadar geleceğini . Evdeki hesap çarşıya uymaz derler.
Uygun Apartlar yada özel yurt falan yok mu 2 kişilik 3 kişilik.Haklısınız, ama şey ev ilanında faturalar dahil yazıyordu. Yani inşaat şirketi tarafından ödeniyormuş. Ben tahmini bir hesaplama yapmadım yoksa tabi ki hesap şaşabilir
Bir sene yurtta kaldım ama o kadar kötü bir sene geçirdim ki anlatamam. Daire şeklindeydi 4+4 2 oda 8 kişilik, 8 kişi aynı tuvaleti aynı banyoyu kullanıyor. Onun horultusu bilmemnesi, sabahın 5inde odaya gelirler gürültüler, odaya erkek arkadaşlarını getirirler gece yarılarına kadar. Anlaşamadım kavga da ettim. Psikolojim alt üst oldu 1 sene de. Ancak kalırsam özel yurt düşündüm tek kişilik. Ancak o da bir ev kirası hatta daha fazlası eder sanırsam. Pazartesi arayıp konuşacağım birkaç yurtla. Annemle olmak tabi ki iyi bir düzenim var, yalnızlık çekmiyoruz diye istedim. Çünkü o da yalnız, yalnız da bırakmak istemedim.
Kötü semtler derken mesela ne taraflarda nispeten uyguna ev bulunur bir fikriniz var mı? Yani benim icin sorun olmaz metroya ya da metrobüse ulaşımı yakın olduktan sonra çoğu semtte kalabılırım.
Pazartesi fiyat alacağım özel yurtlar için umarım iyi bir yer bulabilirimUygun Apartlar yada özel yurt falan yok mu 2 kişilik 3 kişilik.
Kyk çok uzak bir yurt çıktı bana, o yüzden olmadı. bu sene yenıden başvuracağım ama sanmıyorum yakın bi yer çıksınKyk ya başvurdun mu ? O paraya ist.da geçim olmaz. Ola ki sağlık vs.ekstra harcama çıktı ne yapacaksın. Devlet yurdu şansını dene
Aylik 100 tl mutfak masrafimi oluyo.ne yiyip ne iciyonuz valla tiyo ver biraz.batacaz biz mutfak masrafindan.Yani araştırdım ama annem kendi evimizi kiraya verip taşınmaya gönüllü olmadığı için eşyalı baktım. 1000- 1300 arası değişiyor. Elimize kalacak 300-400 tl, mutfak masrafı vs . nasıl olur bilemedim. Kendi evimizde aylık 100 tl falan gider bizim mutfak bittikce alırız o yuzden yeter gibi gelıyor ama işin içine girince çok daha farklı olursa diye korkuyorum. 1300 olan hem eşyalı hem de faturalar dahil fiyata. Stüdyo daire. Bana fiyatı iyi geldi ama annem yapamayız çok gelir diyor. Stüdyo daire için de; Tabi o yönden düşününce haklısınız, ama ben razıyım ya başımı sokacak tek oda da olsa kafi, huzurumuz olsun. Yorumlar için çok teşekkürler :)
Yuvarlak hesap söyledim anne-kız iki kişiyiz, mutfağa çok fazla para gitmez bizde geneldeAylik 100 tl mutfak masrafimi oluyo.ne yiyip ne iciyonuz valla tiyo ver biraz.batacaz biz mutfak masrafindan.
İngilizce öğretmenliği. Okul saatlerim çok yoğun oluyor, bunu düşündüm aslında ama sigorta engelim var, part time olsa da sigorta yapıyorlar genelde o yüzden giremedim pek bir yere.ne okuyorsun canım, part time çalışma imkanın var mı?
Oralara ayak uydurabileceğimi sanmıyorum görüş olarakTürgev, ilim yayma cemiyeti, ensar vb. bir ćok yurt cok uyguna kalabilirsin hem mezun oldugunda bir çevren olur
cahilliğime ver, sigorta engeli nedir? Sigorta yaptıramıyor musun?İngilizce öğretmenliği. Okul saatlerim çok yoğun oluyor, bunu düşündüm aslında ama sigorta engelim var, part time olsa da sigorta yapıyorlar genelde o yüzden giremedim pek bir yere.
estağfirullah :) Babamdan maaş alıyorum(vefat ettiği için), sigorta yapılırsa maaş kesilir.cahilliğime ver, sigorta engeli nedir? Sigorta yaptıramıyor musun?
kaç saat sürüyor yolun? biliyorsun istanbulda geçim zor, 2 saatten fazla değilse akrabanın evinden çıkma derim, sık dişini okulunu bitirene kadarOralara ayak uydurabileceğimi sanmıyorum görüş olarak
Ben aslında şu an hali hazırda yakın bir akrabamın yanında kalıyorum kalacak yer sıkıntım yok ama yol çok uzak olduğu için ve annemi tek bırakmak istemediğim için böyle bir şey düşünmüştüm
normal şartlarda değil ama okul çıkış saatlerinde genelde trafiğe takılıyorum ve 2 saati geçiyor. çok yıpratıyorkaç saat sürüyor yolun? biliyorsun istanbulda geçim zor, 2 saatten fazla değilse akrabanın evinden çıkma derim, sık dişini okulunu bitirene kadar
Allah rahmet eylesin canım mekanı cennettir inşallahestağfirullah :) Babamdan maaş alıyorum(vefat ettiği için), sigorta yapılırsa maaş kesilir.
Çok teşekkür ederimAllah rahmet eylesin canım mekanı cennettir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?