Istanbul'da Sosyal Olmak???

Sorun yalnýz olman sanýrým...Gezilecek yerin olmamasý deðil...
Evet zaten konuyu acarken belki sosyal kulupler, merkezler falan vardir diye dusunmustum. Cunku arkadas edinmek istiyorum. Gezilcek yer cok biliyorum ama yalniz gezmekten zevk alamiyorum bi fotograf ceken yok bi sohbet yok insan yalnizliktan bunalabiliyo boyle durumlarda. oyle iste canim :)

Üsküdar yaşamak için kasvetli biryer bana göre. İnsanları vs. biraz mutaasıp. Sadece bir defa tiyatrosuna gitmiştim gayet güzel binası vardı, izlediğim oyun da başarılıydı tiyatroya gidilebilir.
Ayrıca üsküdara tek dolmuşla Kadıköy var gidilebilecek yakın. Direk Kadıköy sahilden başlayıp modaya kadar kaptırıp gitmek bile gayet keyifli oluyor. Sonra gündüz gezilebilecek Bahariye var, akşam çıkmak birşeyler içmek bir şeyler atıştırmak istediğinizde Kadife sokaktaki çoğu yer özellikle Vİctor Levi, İsis tek başına gitmek için çok uygun. Ne zaman gitsem elinde kitap sakin sakin oturan birileri oluyor yalnız gitmenin can sıkıcı olacağı yerlerden değiller. Aynı şekilde canlı müzik için Shaftta öyle ama ses sistemi felaket.

Sonra Kahvaltıya Beşiktaşa gidilebilir. Gidilirse Kaymakçı Pandoya gidilmeli, sucuklu yumurta bal kaymak ve sıcak süt sipariş edilmeli bana göre, ama bu aralar yol çalışması nedeniyle sokaktaki masaları kaldırmış içerdeki iki masayla hizmet veriyorlar yer bulmak ciddi problem. Bir de işleten amca biraz huysuz. Kahvaltıcı Farukta gayet lezzetli bol porsiyonlu ve uygun fiyatlı kahvaltı servisi sunan bir yer ama onun da masaları çok dipdibe.Ortaköyde kumpir de yenebilir.

Sonra Beyazıt Eminönü arası her yol bana çok eğlenceli gelirdi ilk taşındığımda her gün sahile inmeye çalışırken kaybolur, bir gün mısır çarşısının içini, bir gün tramvay yolunu takip edip sultanahmeti, başka gün vefadaki eski tip evleri, unkapanındaki 50tlye müzik aleti satan pasajları filan keşfeder kendi kendime mutlu olurdum Bir de eminönünde biryerde nefis dondurmalı helva satıyorlar yerini tam olarak hatırlamıyorum ama onu da bulup yemelisin bence çok lezzetliydi.

Evet uskudar bunaltici bir yer. aksam 9 10dan sonra araba sesi bile duymadigim oluyo bu sokakta. Ortakoy bebek oralara bi kez gtmstm cok guzel eglenceli yerler gercekten. Ayrinti vermen cok iyi oldu cok tesekkur ederim. Butun onerileri not aliyorum. ise baslamadan yapmak istiyorum hepsini. bu sehirde neden dogmadim diyorum bazen. Burdan cevrem olurdu ne guzel. Cunku cok seviyorum istanbulu. Bir de sirkecide fotograf makinesi satan yerler varmis orayi bulmak istiyorum. Kendi kendimi nasil cekeceksem artik :)

Yakın olsaydık arkadaş olurdum sana gezerken... Sirkecide doğubank binası var...Eminönünde vapurdan indiğinde kime sorsan gösterir... Orjinal ve kaçak ürünler satılıyor orada...

Son düzenleme:

Olsun manzara çekersin. Hatta çalışıyorsun saatleri uymaz belki diye söylememiştim ama taksimde özgür üniversitenin çok çok cüzi bir miktara verdiği fotoğrafçılık seminerleri var.Ona katılabilirsin ya da farklı bir kurstan fotoğrafçılık eğitimi alabilirsin. Genelde fotoğrafçılık ya da trekking üzerine kulüplerde sık sık geziler düzenlendiği için insanlar çabuk kaynaşır. Yazdıkça aklıma geliyor, trekist diye bir grup var bir de İstanbul içine ya da çevresine turlar düzenliyorlar, ona da bir bak istersen.

off naptınız yaa
balık ekmekden sonra dondurlmalı helva oyyyy ne zamandır gitmedim
karşıyı pek bilmem ama kadıköyde suadiye tarafında güzel kafeler var yalnız takılırsın
sahile flian inersin..
avrupa yakasında tiyatrolar konserler fialn daha çok oluyo
gece çıkabilirmsin bilmiyorum ama bazı yerlerde süper canlı müzik yapıyolar
tek başına gezmekten hoşlanmıyosun ama bu tarafta eminönü mısır çarşısı, kapalı çarşı, sultan ahmet, topkapı sarayı ,ayasofya, pasajlar, sarnıçlar, hem yakın hemde sıkılmadan gezeceğin yerler..kasırlar filan nefes almak için süperdir...üsküdarda bi bahçemi parkmı vardı çok sevmiştim ismini unuttum orda kafa dinleyebilirsin
avm lerden gına geldi hepsi aynı söylemiyorum:) taksim cadde gezilir..tek başına gidebilirsen adalara git diycem ama oralarda bazen tenha oluyo tırsabilirsin:)

Üsküdar'ın neresinde yaşadığınıza bağlıdır, bana göre İstanbul'un en güzel semti Üsküdardır, Üsküdar'a aşığımdır çünkü :)

Cok saol canim dusunmen bile yeter. Buraya konu acanlar oluyo hic arkadasim yok diye onlardan bana yakin olanlari da gelse konuya keske :)) tamam dogubank i duymustum oraya gtcem

bu trekist cokilgimi cekti :) cok saolun. Arkadasim hakllsin uskudar sahile bende asigim ama bnm oturdugum mah. Pek ic acicl dgl:)

Kendine bir program yap bir gün taksime git orada dükkanlar,kitapçılar,eğer hoşlanırmısın bilmiyorum ama sanat galerilerinde oyalanabilirsin,sinemaya falan gidebilirsin.İlk seanslara gidersen çok kişi de olmaz rahat rahat izlersin filmini istiklalde yürümek bile başlı başına bir zevk zaten.
Bir gün de arkadaşların dediği gibi tarihi yarımadaya ayır.Yürümeyi seviyorsan yürüyerek gez.Atıyorum bir müzekart al,ayasofyayı,topkapıyı sultanahmeti,yerebatan sarnıcını falan gez.Çalışmaya başlayınca bunlar için pek vaktin olmayacak.
Bir gün kadıköye git,bir gün beşiktaşa geç boğazda yürü,bir gün anadolu kavağına git,Gez babam gez:)
Havalar soğumadan bir gün adalara git ,adaları birer birer gezebilirsin ,bir adada uzun süre durmak tek başınayken can sıkıcı olabilir.
Sakın eve tıkılıp kalma dışarı çıkmazsan bir süre sonra insanın canı hiç istemez.İşe başlamana kalan süreyi can sıkıntısıyla geçecek bir süre değil ,işe başlamadan önce özgür olduğun günler olarak değerlendir.

aaaa evet bak adalar çok güzel o evler minnak sokakçıklar falan :)) ben orada sokaklarda gezmiştim evlere baka baka çok hoşuma gidiyor o eski tip evler büyük büyük bahçeli

iyiki acmisim konuyu valla cok guzel oneriler bunlar cok saolun:) su gun boyu bogaz turunu sordum arkadasa ama cvp acilmiyo o nerden kalkyo ne kadar suruyo acaba

merhabaaa konunu baştan okudumda bende üsküdarda oturuyorum kasım sonuna kadar da evdeyim malesef..yardımcı olabileceğim bir şey olursa bana ulaşabilirsin..5 senedir istanbuldayım her yerden heryere nasıl gidileceğini de biliyorum istanbulda gitmediğim yer kalmadı..

olemi.ne guzel keske bende ogrenci olsaydm burda. En azindan bi cevrem olurdu. Simdi ise baslayana kadar tekim.artik isyernde arkadas cevrem olur insallah :) valla guzel olur cnm ya yapalim ole bsy. Senin okul bittimi 5 yil dedin de...

olemi.ne guzel keske bende ogrenci olsaydm burda. En azindan bi cevrem olurdu. Simdi ise baslayana kadar tekim.artik isyernde arkadas cevrem olur insallah :) valla guzel olur cnm ya yapalim ole bsy. Senin okul bittimi 5 yil dedin de...

okulum geçen sene bitti kpss ataması bekliyorum o da kasım sonunda belli olucak..ya valla burda öğrencilik yaptım ama benimde çevrem çok yok..bi kaç tane arkadaşım var sadece..istanbulda öğrencilik yapmak hem iyi hem kötü..çünkü her çeşitten her milletten insan oluyo uyum sağlamak biraz zor oldu hele benim gibi küçük bi ilden geldiysen..birazda içe kapanık olduğum için çok çevrem olmadı..ama çok gezdim tek başıma öyle vakit geçirdim..bir de 4-5 aylık bir çalışma dönemim oldu iki yakada da her yeri öğrendim bu sayede..

ne guzel tek gezebilmen.ben de kucuk sehirden geldim insan alisamiyo basta.gercekten gezmeyi cok istiyorum ama bi turlu tek basima su vapura binip karsiya gecmeye cesaret edemedim. Ben istiyorumki arkadasim olsun hem gezelim hem eglenelim ne bilim iste. yalnizligi cok sevmiyorum sanirim. Bide herkese guvenemiyosun burda.Bu arada Ataman insallah olur canim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…