Evet zaten konuyu acarken belki sosyal kulupler, merkezler falan vardir diye dusunmustum. Cunku arkadas edinmek istiyorum. Gezilcek yer cok biliyorum ama yalniz gezmekten zevk alamiyorum bi fotograf ceken yok bi sohbet yok insan yalnizliktan bunalabiliyo boyle durumlarda. oyle iste canim :)Sorun yalnýz olman sanýrým...Gezilecek yerin olmamasý deðil...
Evet uskudar bunaltici bir yer. aksam 9 10dan sonra araba sesi bile duymadigim oluyo bu sokakta. Ortakoy bebek oralara bi kez gtmstm cok guzel eglenceli yerler gercekten. Ayrinti vermen cok iyi oldu cok tesekkur ederim. Butun onerileri not aliyorum. ise baslamadan yapmak istiyorum hepsini. bu sehirde neden dogmadim diyorum bazen. Burdan cevrem olurdu ne guzel. Cunku cok seviyorum istanbulu. Bir de sirkecide fotograf makinesi satan yerler varmis orayi bulmak istiyorum. Kendi kendimi nasil cekeceksem artik :)Ãsküdar yaþamak için kasvetli biryer bana göre. Ãnsanlarý vs. biraz mutaasýp. Sadece bir defa tiyatrosuna gitmiþtim gayet güzel binasý vardý, izlediðim oyun da baþarýlýydý tiyatroya gidilebilir. Ayrýca üsküdara tek dolmuþla Kadýköy var gidilebilecek yakýn. Direk Kadýköy sahilden baþlayýp modaya kadar kaptýrýp gitmek bile gayet keyifli oluyor. Sonra gündüz gezilebilecek Bahariye var, akþam çýkmak birþeyler içmek bir þeyler atýþtýrmak istediðinizde Kadife sokaktaki çoðu yer özellikle VÃctor Levi, Ãsis tek baþýna gitmek için çok uygun. Ne zaman gitsem elinde kitap sakin sakin oturan birileri oluyor yalnýz gitmenin can sýkýcý olacaðý yerlerden deðiller. Ayný þekilde canlý müzik için Shaftta öyle ama ses sistemi felaket. Sonra Kahvaltýya Beþiktaþa gidilebilir. Gidilirse Kaymakçý Pandoya gidilmeli, sucuklu yumurta bal kaymak ve sýcak süt sipariþ edilmeli bana göre, ama bu aralar yol çalýþmasý nedeniyle sokaktaki masalarý kaldýrmýþ içerdeki iki masayla hizmet veriyorlar yer bulmak ciddi problem. Bir de iþleten amca biraz huysuz. Kahvaltýcý Farukta gayet lezzetli bol porsiyonlu ve uygun fiyatlý kahvaltý servisi sunan bir yer ama onun da masalarý çok dipdibe.Ortaköyde kumpir de yenebilir.Sonra Beyazýt Eminönü arasý her yol bana çok eðlenceli gelirdi ilk taþýndýðýmda her gün sahile inmeye çalýþýrken kaybolur, bir gün mýsýr çarþýsýnýn içini, bir gün tramvay yolunu takip edip sultanahmeti, baþka gün vefadaki eski tip evleri, unkapanýndaki 50tlye müzik aleti satan pasajlarý filan keþfeder kendi kendime mutlu olurdumBir de eminönünde biryerde nefis dondurmalý helva satýyorlar yerini tam olarak hatýrlamýyorum ama onu da bulup yemelisin bence çok lezzetliydi.
Evet uskudar bunaltici bir yer. aksam 9 10dan sonra araba sesi bile duymadigim oluyo bu sokakta. Ortakoy bebek oralara bi kez gtmstm cok guzel eglenceli yerler gercekten. Ayrinti vermen cok iyi oldu cok tesekkur ederim. Butun onerileri not aliyorum. ise baslamadan yapmak istiyorum hepsini. bu sehirde neden dogmadim diyorum bazen. Burdan cevrem olurdu ne guzel. Cunku cok seviyorum istanbulu. Bir de sirkecide fotograf makinesi satan yerler varmis orayi bulmak istiyorum. Kendi kendimi nasil cekeceksem artik :)
Üsküdar'dan atla vapura doğruuu Eminönü.
Eminönü _Mısırçarşısı_Kapalıçarşı. Beyazıtta dur bi çay iç soluklan. Sahafları gez. Oradan Sultanahmete kadar yürü Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmetin orada gene soluklan gir camiye güzelliğine hayran ol. Sonra Babıali den (Cağaloğlu) ver elini gene vapur.
Tüm gün gezersin, hem oralar için kimseye ihtiyacın yok, tek başına en güzeli.
Yıllardır gidemediğim en büyük özlem duyduğum yerlerdir tarihi yarımada
Üsküdar yaşamak için kasvetli biryer bana göre. İnsanları vs. biraz mutaasıp. Sadece bir defa tiyatrosuna gitmiştim gayet güzel binası vardı, izlediğim oyun da başarılıydı tiyatroya gidilebilir.
Ayrıca üsküdara tek dolmuşla Kadıköy var gidilebilecek yakın. Direk Kadıköy sahilden başlayıp modaya kadar kaptırıp gitmek bile gayet keyifli oluyor. Sonra gündüz gezilebilecek Bahariye var, akşam çıkmak birşeyler içmek bir şeyler atıştırmak istediğinizde Kadife sokaktaki çoğu yer özellikle Vİctor Levi, İsis tek başına gitmek için çok uygun. Ne zaman gitsem elinde kitap sakin sakin oturan birileri oluyor yalnız gitmenin can sıkıcı olacağı yerlerden değiller. Aynı şekilde canlı müzik için Shaftta öyle ama ses sistemi felaket.
Sonra Kahvaltıya Beşiktaşa gidilebilir. Gidilirse Kaymakçı Pandoya gidilmeli, sucuklu yumurta bal kaymak ve sıcak süt sipariş edilmeli bana göre, ama bu aralar yol çalışması nedeniyle sokaktaki masaları kaldırmış içerdeki iki masayla hizmet veriyorlar yer bulmak ciddi problem. Bir de işleten amca biraz huysuz. Kahvaltıcı Farukta gayet lezzetli bol porsiyonlu ve uygun fiyatlı kahvaltı servisi sunan bir yer ama onun da masaları çok dipdibe.Ortaköyde kumpir de yenebilir.
Sonra Beyazıt Eminönü arası her yol bana çok eğlenceli gelirdi ilk taşındığımda her gün sahile inmeye çalışırken kaybolur, bir gün mısır çarşısının içini, bir gün tramvay yolunu takip edip sultanahmeti, başka gün vefadaki eski tip evleri, unkapanındaki 50tlye müzik aleti satan pasajları filan keşfeder kendi kendime mutlu olurdumBir de eminönünde biryerde nefis dondurmalı helva satıyorlar yerini tam olarak hatırlamıyorum ama onu da bulup yemelisin bence çok lezzetliydi.
Cok saol canim dusunmen bile yeter. Buraya konu acanlar oluyo hic arkadasim yok diye onlardan bana yakin olanlari da gelse konuya keske :)) tamam dogubank i duymustum oraya gtcemYakýn olsaydýk arkadaþ olurdum sana gezerken... Sirkecide doðubank binasý var...Eminönünde vapurdan indiðinde kime sorsan gösterir... Orjinal ve kaçak ürünler satýlýyor orada...
iyiki acmisim konuyu valla cok guzel oneriler bunlar cok saolun:) su gun boyu bogaz turunu sordum arkadasa ama cvp acilmiyoo nerden kalkyo ne kadar suruyo acaba
Lacivert. Ve carmiaa arkadaslar o zaman biz bulusup alisveris yapalim :))
olemi.ne guzel keske bende ogrenci olsaydm burda. En azindan bi cevrem olurdu. Simdi ise baslayana kadar tekim.artik isyernde arkadas cevrem olur insallah :) valla guzel olur cnm ya yapalim ole bsy. Senin okul bittimi 5 yil dedin de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?