• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da tek başına

marnie

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2016
44
24
18
Herkese mrb,
İstanbul da çalışmaya başlayacağım bi 15-20 gün sonra. Ev tutmam gerek ve İstanbul hakkında pek bilgim yok.
Sizce tek başıma ev aramaya gidebilirmiyim. Ailemle biraz sıkıntılıyım bu süreçte tek gitmek istiyorum ama tehlikelimidir. Orda yaşayanlar, tek başına düzenini kuranlar, bilenler yorum yaparsa çok sevinirim

Muhiti duzgun bir yer sec. Iyi arastir secenekler belliyse sor buradan yonlendirirler.

Bahçelievler küçükçekmece avcılar esenler eyüp fatih. Çokta bilmiyorum ama avrupa yakasında metroya yakın yerlere bakmayı düşünüyorum.

Avrupa yakasini bilemiyorum canim.Ama sececegin yer site olmali,guvenligi olan biryer tercih etmelisin..Allah yardimcin olsun isin hayirli olsun.

İstanbul'da yer seçerken çok ama çok dikkatli olman lazım. İstanbul artık çok tehlikeli bir yer. Biraz detay verirsen yardımcı olmaya çalışayım

Eviniz iş yerinize yakın olsun.

En yakın ne kadar olabiliyorsa o kadar yakın olsun.

Bence İstanbul için en önemli kriter bu.
Bu konudada kararsız kaldım. Ulaşımdanda çekiniyorum aslında. O yüzden ya yakın yerlere bakıcam yada sadece metroyla ulaşabileceğim yerlere

İşyerim davutpaşa metroya yakın
O zaman saydığınız yerler dışında Güngören ( bazı muhitleri) ve Merter ya da Eyüp tercih edin derim ben şahsen.

Esenler , Şirinevler falan aman diyim.

Bahçelievler taraflarında güzel muhitlerde var fakat sanırım kira olarak baya sizi zorlar tek olacağınız için.

Bahçelievler küçükçekmece avcılar esenler eyüp fatih. Çokta bilmiyorum ama avrupa yakasında metroya yakın yerlere bakmayı düşünüyorum.
bahçelievler içlerinde en iyisi gibi duruyor. pahalıdır ama incirli, olmazsa yayla tarafları iyidir derim. Avcılar, eyüp de olabilir ama fatih, esenler'den uzak durun derim ben

Son düzenleme:
O zaman saydığınız yerler dışında Güngören ( bazı muhitleri) ve Merter ya da Eyüp tercih edin derim ben şahsen.

Esenler , Şirinevler falan aman diyim.

Bahçelievler taraflarında güzel muhitlerde var fakat sanırım kira olarak baya sizi zorlar tek olacağınız için.
Aidatla birlikte 1300 verebilirim diye düşünüyorum. Sizce tek başıma ev aramaya gidebilirmiyim. Kendimi çok sıkıntıya soktum kaç gündür bu konu yüzünden

Aidatla birlikte 1300 verebilirim diye düşünüyorum. Sizce tek başıma ev aramaya gidebilirmiyim. Kendimi çok sıkıntıya soktum kaç gündür bu konu yüzünden
Küçük bir daire tutarsanız 1+1 bulmanız mümkün gibi. Ama ben sizin yerinizde olsam kesinlikle tek gitmem ev aramaya. Emlakçılar çok fena. Eğer yalnız olursanız ve İstanbulu bilmediğinizi anlarlarsa işiniz zor. Uzun bir süre bu sektördeydim çok iyi biliyorum.
Kuzeniniz arkadaşınız gelemez mi?

İşyerim davutpaşa metroya yakın
Merter/ Tozkoparan tarafında güzel bloklar var, temiz yerlerdir.

Bahçelievler ve Bakırköy tarafı da uygun. Onun dışında yakın semt olarak pek de tavsiye edemiyorum. Uzaklaşırsanız da ulaşım süresi uzayacak metrobüs bile olsa. Zaten iş gidiş- dönüş saatlerinde metrobüsle rgerçekten çok kalabalık o yüzden ne kadar yakın o kadar iyi.

Aidatla birlikte 1300e Istanbul'da ev bulmak cok iyi arastirma, sans, tecrube, pratiklik ister. Maasin iyi ise biraz esnet derim fiyati.

1300 verirsen çok sıkıntı olmaz. Bulursun ev. Korkma korkutanlara da aldırma.

Davutpaşa için Eyüp,İncirli, Bahçelievler yakın ve tercih edilebilir bana göre.
Başka önerilerim olurdu ama iki kere metro yapman gerekir.
Gerek de yok.
Yola vereceğine kiraya ver.
İşin hayırlı olsun.

Küçük bir daire tutarsanız 1+1 bulmanız mümkün gibi. Ama ben sizin yerinizde olsam kesinlikle tek gitmem ev aramaya. Emlakçılar çok fena. Eğer yalnız olursanız ve İstanbulu bilmediğinizi anlarlarsa işiniz zor. Uzun bir süre bu sektördeydim çok iyi biliyorum.
Kuzeniniz arkadaşınız gelemez mi?
Çok teşekkür ederim haklısınız. aİlemden biri gelirse onlarda bilmiyo olucak. İstanbulda var ama ev arama yorucu bi iş kimseyi rahatsız etmek istemiyorum pek o yüzden.

Ama tavsiyeleriniz için teşekkür ederim dikkat edicem inşallah

Gerek de yok.
İşin hayırlı olsun.

Gerek de yok.
İşin hayırlı olsun.
Çok sağolun. Kötü yorumlar çok duydum istanbulı tercih ederkende. Cidden korkutuyo ama herkes yaşıyo ben niye üstesinden gelemiyeyim diyorum. Alışırım elbet.

Back
X