Istanbul'dan nefret etme nedenleriniz

sorunum sadece istanbulla değilde koca koca şehirlerle, telaşlı, güvensiz, asık suratlı insanlarla. trafikle en çok, mesafelerle, telaşlarla. sevmiyorum ne istanbulu ne ankarayı, ne izmiri...

nereye baksam taş yığını, trafiği berbat, gideceğimiz yere yetişmek için yaptığımız telaş biyere gitmek sırf stres,ses gürültü, dua ediyorum tayinimiz istanbula çıkmasın diye.

hiç merak etmediğim tek şehir oldu hep istanbul.. küçükken birçok kez gitmek zorunda kalmıştım, bursadan gittiğimde kuzenimin dediği ilk şey ''heyy çantanı önüne getir, telefonunu arka cebinden çıkar'' olmuştu.. dolmuşları,trafiği,kargaşası,büyüklüğü.. bu konuda söylediğim tek şey ''İstanbul'da yaşanmaz, İstanbul'da gezilir'' oldu hep.

İstanbul bana hep çok güzel,cazip ve etkileyici gelmiştir. Hala da öyle düşünüyorum ama orda da yaşamak istemem. İstanbul arada sırada gidip gezilcek bi şehir ama orda yaşamak zor zanaat. Her ne kadar bazen çook bunalıp İstanbullulara imrensem de ben sessiz, sakin düzenli Ankaramı seviyorum galiba. İnsanları daha kendi halinde.

Can Yücel ‎.
Ah İstanbul ah,
Sen bugünleri de mi görecektin.
Onca saltanattan sonra
Müflis bir bankaya mı dönecektin!

bir adanalıyım bn hmde fanatik uzak kaldığımda kaldırım taşlarını özleyen bn
ama nedendir bilmem hep istanbula bir ilgim olmuştur 1 kere gördüm
evet çok güzel ve çok büyük şehir
ama orası bnce çok paralı insanların rahat rahat işte asıl tadı alackalrın şehri
tabii bana göreşakkıdı

pahalı sananların aksine
tekstil ürünleri konusunda en ucuz şehirlerdendir
ve bu kdr çeşit hiç bir şehirde yoktur

her kelimesine katılıyorum, özellikle de son cümlene..

Tüm bunları geçen gece çok daraldığımda düşündüm...trafikte,evime doğru gelirken bir trafik magandası direksiyonda sırf bayan sürücü gördüğü için minübüsünü üzerime kırdı az kaldı kaza yapıyorduk üstelik arka koltukta da bebeğim vardı...,ilk şok bi şekilde atlatıldı....ışıklara geldiğimde bir tinerci arabanın camlarına saldırdı....ikinci şok ağır geldi...neyse..dedik....üçüncü şoku evimin önünde yaşadım; bir grup gencin sözlü tacizi ile karşılaştık...her ne hikmetse tüm bunlar sadece İstanbul'da başıma geldi....düşündüm ki bu şehir boğazdan,etilerden,bebekten,nişantaşından ibaret değil...arka sokakları da var..

konu sahibine katılmıyorum:1closedeyes:
ne olursa olsun muhteşem bir şehir istanbulbütün dünyanın gözü bu şehirdegamyoncuiremsuistanbulun suçu yok..suçlu biziz hakim beyhihoyyyt

tam bir istanbul aşığıyım..burda doğdum büyüdüm
çok seviyorumopuyorumnanaktan
şimdiki fikrim bu tabii yaşım biraz ilerleyince ücra köşeleri istermiyim bilemem

vereliniortak
pahalı sananların aksine
tekstil ürünleri konusunda en ucuz şehirlerdendir
ve bu kdr çeşit hiç bir şehirde yoktur

ama pahalı yerleride geçekten pahalı
bn 1999 da gitmiştim annem halam capitolu geziyorduk bir mont beğendim ozmn 120 milyondu hiç unutmam:1shok:
neden derseniz biz bağkurdan emekli maaşı aylık 30 milyondu
artık farkı siz görün
evet pazarlarıda bi o kadar ucuz yeride var ama işte pazar sonuçta
ve meyve özellike ulaşım çok pahalıdelikafadulden
adanayı bir otobüsle (1 liradır kırmızı belediyeler) gezebilirsinzgamyoncuiremsu
ama tabii orası metropol şehireyvahedigeldismile

Tekstil ve giyim konusunda kesinlikle pahalı değil. İstemediğiniz kadar giyim bulursunuz. Hele Merter Şişli Osmanbey deki üretim yerlerinin ihraç fazlaları çok çok ucuzdur ve kalitelidir. Şehir dışından yurt dışından gelip bavul bavul alışveriş yaparlar. AVM lerde giyim outlet değilse zaten her şehirde pahalı oluyor.

Evet ulaşım konusunda pahalıdır. Kültür-sanat aktiviteleri de pahalıdır. Ben yıllar evvel Sakarya Atatürk kültür merkezindeki sinemaya gitmiştim. Bilet fiyatları İst. üçte biri kadardı öyle lüks sinema salonuna göre. Dolmuşlar da çok ucuzdu.

Meyve sebzede de pahalıdır. Şehir dışından geldiği için. Haliyle tarım yapılacak pek alan yok bu kalabalık şehirde.

Kalabalığı ve trafiği beni çok bunaltsa da, gitme isteğim ve kafamı dinleyecek yerlerde yaşamak isteğim artsa da vazgeçemiyorum büyüdüğüm bu şehirden. Burada her şey elimin altında sanki aradığım her şeyi buluyorum sanki burada.

İstanbula aşığım. Çok seviyorum.. Dünyadaki en güzel şehir bence..
İstanbulu sevmeme nedenleri anlatılırken hep insanlarından bahsediliyor kötülüklerden yani buda demektirki İstanbulun bi problemi yok sorun insanlarında..

Sevdiğim orada ben burada... Ben ona aşık o istanbula...kıskanıyorum seni istanbul keşke senin kadar sevseydi beni...

seviyorum bu şehri
ama ki çok çok param olsun
öyle yaşamak isterdim
gerçekten orayı yaşamak için

öyle bir şehir kii..seven vazgeçemez,,sevmeyen de ne yapsa mutlu olamaz..ben trafiğine dayanamıyorum sabah akşam...krolarına,gürültüsüne...ama herşeye rağmen seviyorum da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…