Istanbul'dan nefret etme nedenleriniz

maalesef güzel izmirimden kalkıp istanbul a gelin geldim 4 ay olmasına ragmen alışamadım,alışamıyacagımda...hep bir umut izmire dönme hevesindeyim.

neden mi sevmedim? istanbul gri bir şehir ,insanlar her an tetikte rahat degil,görgüsüz insan cokk ,dolmuşlar otobüsler hep tıklım tıklım ,bi kere burda dolmusun duraga yanasması gibi bi durum yok insanları yol kenarlarında indirmek moda olmus söförler deli gibi araç kullanıyo,bi yerden bi yere gitmek ciddi eziyet ve zaman kaybı ve yol masrafı da cabası ...

oysa izmir öyle mi gidebilecegin en uzak mesafe 1 saat insanları güzel bi kere rahatızdır biz,ne yolda laf atan olur ne de rahatsız eden..boyozumuz vardır bizim sabah 4 te sıcacık fırından alınan..en fazla 40 dakkada en güzel yerde gireriz denizimize,mutludur bizim insanımız yüzümüz güler.....offf cok özledim güzel izmirimi....

seviyorum bu şehri
ama ki çok çok param olsun
öyle yaşamak isterdim
gerçekten orayı yaşamak için

Aynen katılıyorum canım, yazarken de aklıma gelmişti keşfedilecek gezilecek yerleri gün be gün artıyor ama hepsine para lazım. Her haftasonu gezip tozamadıktan sonra ev kuşu olmak zorunda kaldıktan sonra ha İst. ha başka şehir. Para şehri burası parası olan çok güzel yaşar burada.

istanbulu gerçcekten yaşamayanlar sevemez elbet
bu şehrin dili başkadır çünkü bu dilden konuşmadıysanız daha evvel anlamanız zor
dışardan gördüğünüz dikenlere bakar tü kaka der geçersiniz öyle
dikenlerin arasındaki cevheri görmek için onu gönülden görmeyi bilen ona aşık gözler gerek
birçok yer gezdim her yerin kendince ama iyi ama kötü yönleri var
evlendim kmlerce öteye gurbete düştüm hasretlik girdi aramıza istanbulla
o küçük yerlerin bahsedilen samimiyetinde de küçüklüğünde de sorunsuz trafiksiz rahatlıgında da çok sorunlar cok sorunlu insanlar vardı hep
insanın oldugu heryeri çirkinleştiren ne varsa yine insan kaynaklı değil mi zaten
istanbula nefretle aynı cümlede barındıracak kadar haksızlık edenler bence bu şehrin adını kirletenlere baksın önce
,valla gerçek bir asıgıysanız o bahsettiginiz igrenc trafgini de kalabalıgını da karmaşasını da mumla arıyorsunuz gittiginiz heryerde
şimdi oturdugum yer dümdüz yolları olan trafigi olmayan istanbula göre küçük bir şehir
hatta pek cok kişi tarafından begenilen bir şehir
ama bana kalırse ne rengi var kendine ait,ne de ruhu
ne geçmişi var ne de doğasından denizinden baska yasanılırlıgı
ah ah burada yaşamayı ögrenip baska yere düşürmesin kimseyi hayat
nefes almak bile öyle zor ki istanbulumdan uzakta

istanbul ilk gidişimizde sınırlarına yeni adım atmışken kapkaça uğradık.eşimin cüzdanını çekerlerken ben farkettim.gezmek için süper bi şehir ama ben sessiz ve sakin ankaramı tercih ederim.

adanam güzel adanam istanbul neymiş ya hiç merak etmedim gördüm kaldım yaşadım ama hiç beğenmedim, en rahat yönü sabahlara kadar dışarda kalabiliyosun adana öylemi değil ama hiç güzel değil taşı toprağı altın derler ya ne taşı altın ne toprağı, başka bi yönden bakarsakta taştan değil toprak insanlar bile zor görünüyor.

Istanbul baska sehirlerle kiyaslanamaz. Adina o kadar siirler, sarkilar yazilmis, tarihi bu kadar zengin, yurt disinda da bu kadar bilinen Turkiye'de baska hangi sehir var Allah askina?
Onun icin bosuna X sehri, Z sehri deyip Istanbul'u kuculttugunu sanmasin kimse. Butun sehirlerin cok guzel ve kotu yanlari vardir dogru. Ama Istanbul gibisi sadece 1 tane var. Bu sehrin havasi, ruhu, canliligi, zenginligi, kalitesi, tarihi, dogasi ayridir. Basta da soyledigim gibi baska hicbir sehirle kiyaslanacak gibi degil Istanbul.

Kıyaslama yapmanın kimseye zararı yok.Herkesin zevki,beğenisi farklıdır.Kıyaslama yapmak İstanbul'u neden küçültsün ki ? Sevmiyorsak ,sevmiyoruzdur.Zorla sevecek,bayılacak halimiz yok elbette.Sizin için nasıl İstanbul vazgeçilmezse,benim için de İzmir vazgeçilmezdir.Beni Los Angeles'a(dünya şehri) götürsünler orada yaşamak istemem,aılıp bayılmam oraya.sempatiksalakcinni
Bir şehrin adına şiirler yazılması çok farklı bir durum.İzmir için de yazılmış nice şiirler var,ama herkes İzmir için ölmüyor.İstanbul için de durum aynı işte.
Doğu'nun en ücra köşesindeki bir köy ,orada yaşayanlar tarafından dünyanın en güzel yeri olarak nitelendirilebilir.Kimseyi bu yüzden yargılayamayız.bayanssulusmile
O yüzden ben kıyaslamaya devam ediyorum.İzmirbambaşka,insanıyla,havasıyla,suyuyla...Bambaşka... hihoyyyt

İstanbuldan nefret ediyorum
Onun bana borcu var
Benden çok seyi aldı götürdü...

Nedense özellikle İzmirliler İstanbuldan nefret ediyor.Ben bunun nedenini bu iki şehrin devamlı kıyaslanmasına bağlıyorum .Ama bu kıyaslama İstanbullular tarafından yapılmıyor İzmirliler kendi kendilerine yapıyorlar.Bu yüzden bu kıyaslamanın bir Ankaralı,bir Erzurumlu,bir Londralı( sırnaşık şey ) vs. tarafından hiçbir anlamı yok.

Bu arada İstanbuldan nefret edip orada zorla kalan insanlar!!İnşallah en kısa zamanda işiniz hallolur yerinize ben gelirim :lepi: Zira İstanbullu vatandaşlara da ayıp oluyor şehir taşmak üzere.Siz gidin ben geleyim :dance: Sizin için dua edicem a.s.

bursalı olarak istanbulu sevmiyorum asla orda yaşamak istemem ama gezmek isterim ikisinden birinde yaşamak zorunda kalsam izmiri tercih ederdim.boshayallersmile ama eskişehir de olursa kesinlikle eskişehir:lepi:

İstanbul*dan nefret etmiyorum...
İstanbul benm aşkım :asigim: en kısa zamanda gidicem yine,canım istanbul :asigim:

Arkadaşlar konunun dışına çıkmayalım...
Ne zaman İstanbul konusu açılsa konu neden İstanbul-İzmir kıyaslamasına dönüyor ?
Konu hakkında yorumumuz varsa sunalım, yoksa diğer şehir değerlendirmelerimizi uygun konularda sunmak üzere saklayalım.

Nefret ediyorum cünkü sevgilim ordaa ben burda off istanbul ver aşkımı bana yaaa (((

Hakkatten ya, konumuz Istanbul. ama cevaplarimiz "Izmir gibisi yok, Izmir bambaska" vs. o daha iyidir, bu boyle kotudur... Ben Izmir i de Istanbul'u da cok severim. en sevdigim Istanbul'dur tabii de, durup dururken neden Izmirliller surekli bir rekabet halinde oluyorlar anlamiyorum. Bir arkadasin dedigi gibi kendi kendilerine neden kiyaslama yapma geregi duyuyorlar ki. bu bir tek burada degil, sosyal icerikli web sitelerinde de, heryerde boyledir. Iki sehir de cok guzeldir. Amaa herkesin favorisi farkli. durup dururken rekabet halinde olmaya gerek yok. neyin yarisidir bu yahu?

Basliktan da anlasilabilecegi gibi su anda burda konumuz ISTANBUL. Sevene de sevmeyene de saygilar. Sevmeyip zorla yasayanlar da insallah istedikleri yere geri donerler de Istanbul artik dolup tasmaz.

Hakkaten nedir bu İzmir kompleksi bilmiyorum :))))))))))) Yukarıda bir arkadasımında dediği gibi İstanbulluların böyle bir kıyaslaması yok ki zaten İstanbul , İzmir ile kıyaslanamaz :) Ne güzel izmirliler sevsin mutlu mesut yasasın kompleks yapılmasın gerek yok anlamıda yok..

figolitaaa evet işte bu insan duygularımın tercümanı :icecream: bu da sana kapak olsun İstanbul :hooray:

Ortada kompleks yapılacak bir durum yok zaten.bayanssulusmile İzmir gibi bir şehirde yaşayan biri için hafif kalır bu yorumunuz.:smiley-cool: İstanbul'u sevmemek kompleks değildir,bir TeRCiHTir.Size göre kıyaslanmaz,bana göre kıyaslanır.sempatiksalakcinni Herkes İstanbul'a ayılıp bayılmak zorunda da değil,öyle değil mi?O yüzden tezinizin çıkış noktası yanlış.zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…