Istanbul'dan nefret etme nedenleriniz

Aksine son derece doğru...Konu '' Istanbul '' ya seversiniz ya sevmezsiniz hepsi bu. İzmir şöyle böyle demeye luzum yok apaçık kompleks oluyor bu durumda.Sadece sizin için söylemiyorum direkt savunma mekanızması olusturulması yanlış.Sonuç olarak ; ne , güzel İzmir ' imiz olmadan ne de Istanbulsuz bir Türkiye düşünemiyorum ben..Hepsi bizim şehrimiz.Ne istanbul ne izmir kimsenin değil hepimizin..Ben ikisi ilede gurur duyuyorum.

Hay agzın bal yesin... :lepi:

ben hic istanbul a gitmedim 15 yil ankara da yasadim orda dogup büyüdüm su an da almanyadayim hic bilemiycegim görmedigim icin yargisiz infaz yapamam ama söyle düsünüyorum tüm güzellikler orda tüm pisliklerde orda aslinda sehir olan güzel bir sehir resimlerden tv den gördügüm kadariyla her seyiyle ayri bi güzelligi var ayri ama her türlü pislik orda haaa yok mu her yerde var pislik ama pisligin baskenti olmus istanbul o sekilde sevmiyorum istanbul u ya da yasam icin zor bir sehir bundan dolayi sevmiyorum yoksa tüm güzellikleriyle harika bir sehirr

sadece 10 dakikalık yolu 1 saatte gittiğim zaman nefret ediyorum.
insanların kötülüğüne çoktan alıştım.
hayatım boyunca başka yerde yaşamak istemem.

istanbul dan nefret etmiyorum aksine severim bu şehri ancak; kalabalığı, trafiği bazen çekilmez oluyor. Ve deprem söylentileri soğutuyor beni bu şehirden.

2 senedir bir türlü dönemedim o yüzden nefret ediyorum. istanbul'da yaşayanları kıskanıyorum gerçekten. 5 sene yaşadım. vazgeçemiyorum. hele kadıköy opuyorumnanaktan

Evet ,konuyu hatırlamanız iyi olmuş.Sevmeyenleri kompkleksli ilan edecek kadar hırslanmışsınız. :) İzmir'e takılıp kalmışsınız.Bursa,Eskişehir,Ankara,Adana ... örnekleri sizi rahatsız etmemiş de İzmir etmiş.İlginç...bilmiyorumkismile Kimse kimseye hakaret etmediği sürece kendi şehrinden de örnek verebilir.bayanssulusmile

İstanbulda bir hafta sonu.
Hem denizin hem tarihin kokusunu çekiyorum içime.
Boğazda bir yemek, birkaç konser sergi..
Harika geliyor gerçekten
Ama orada yaşama düşüncesi bile yoruyor beni
Eskişehir'in ölçülü coşkusuna dönmek
İşte o en güzeli
Kentime aşığım ben..
Ama siz bakmayın bana ...
Bencilce olabilir ama
Öğrenciler gibi geçici iseniz ya da gezmekse niyetiniz buyrun
Daha kalabalığa tahhmmülüm yok..
Herkes yerinde mutlu olsun

istanmbuldan başka şehirde yaşamam diyenlerdendim bi zamanlar takiii şu lanet trafik kabusu kazalar gürültü falan falan insan çeşitlerinden hiç söz etmiyeyim orası ayrı bi cehennem 17yıldır bıktım sıkıldım yoruldum bu şehirden sakinlik sessızlık istiyorum hızlı yaşamaktan yorgun düştüm beynımde bedenimde :sinifsinif:

Nolur dışarıda veya internette bir defa olsun İzmir ile İstanbul kıyaslaması olmadan İstanbul'u tartışabilsek ama ne mümkün...
boshayallersmile
İstanbul ne kadar inkar etseniz de dünyada güzelliği, tarihi, boğaz manzarasıyla dünya liderlerinin bile gıpta ettiği bir şehir...
Bunu da asla tartışmaya çalışmayalım lütfen çünkü gerçekler...
Bakın liderler neler demiş...

İstanbul mutlak fethedilcektir..
Onu fetheden komutan ne güzel komutandir..
Onu fetheden asker ne güzel askerdir..
Hz. Muhammed

İki büyük cihanın kesinti noktasında Türk vatanının ziyneti Türk tarihinin serveti Türk milletinin gözbebeği İstanbul bütün vatandaşların kalbinde yeri olan şehirdir.
Mustafa Kemal Atatürk

Eğer dünya tek bir devletten ibaret olsaydı, başkenti İstanbul olurdu.
Napoleon Bonaparte

"Dünyaya son kere bakacaksın deseler bu bakışı İstanbul’un Çamlıca’sından isterdim."
(Lamartine)

"İstanbul eskiden beri Avrupa ve Asya’yı birleştiren büyülü(tılsımlı) ve adeta kutsal bir mühürdür. İstanbul muhakkak dünyanın en güzel yeridir."
(Gerard De Nerval)

"Dünya’da İstanbul kadar güzel görünüşlü başka bir kent bulunmadığını söyleyenler, gerçekten haklıymışlar."
(Chateaubrıand)

Demek ki İstanbul o kadar da nefret edilesi bir şehir değilmiş değil mi? bayanssulusmile

evet güzel bir şehir ama çok düzensiz çarpık kentleşmenin bir ürünü binaların sokakların görünüşü çok kötü kimin ne olduğunu bilmek imkansız kimseyegüvenemeyeceğiniz bir şehir ne yazıkki bunları görmeden sadece denize ve boğaza bakarsanız çok güzel

on kere rep hakkim olsa onunuda verirdim sanirim bu yaziya
vereliniortakvereliniortakvereliniortak turkbayragi

Son düzenleme:

Hayyal'cim sorun İstanbul-İzmir kıyaslaması değil ki.Algıda seçicilik.Burda İzmir dışında birçok şehrin adı geçmiş ve övülmüş,İzmir'in adının geçmesi mi rahatsızlık veren anlamadım doğrusu ?! Yoksa google yazarsın senin bulduğun gibi bir liste İzmir için de çıkar,Bursa için de,Ankara için de...
İstanbul ve İzmir kızları diye bir konu vardı.Orada bu iki şehir dışında herkes kendi şehrini ,hatta kendini bile övmüştü. :)) Ben İstanbul'un güzelliğini kötülemediğim halde kompleksli oluyorsam,o konuda İzmir kızlarını aşağılayanlar baya bir kompleksli oluyor demek ki.Çünkü konu tamamıyla ''güzellik'' idi.Nasıl İstanbul'un güzelliği tescilli ise İzmir'in kızlarının da güzelliği tescillidir.:)Benim İstanbul'un bazı semtlerinin,Boğazının güzelliğine edecek tek bir lafım bile olamaz.İstanbul'un en güzel semtlerinden birinde oturuyorum.Karşımda deniz ve çam ormanı var,ama mesele bu güzellikler değil benim için.Beni ve eşimi buraya bağlayan sebepler ''BirBiRimİz'' ve ''İşLeRiMiZ''.Yoksa 1 dk bile burda durmayız.Güzellikleri insan ruhunu doyurmuyor çünkü.Umarım herkes istediği yerde yaşar.Konuyu uzatmak istemiyorum,IsRaRLa itham edildiğim kompleksli kelimesinin ne anlama geldiğini açıklamak istedim sadece.bayanssulusmile

Son düzenleme:
Uyarıya rağmen konu hep aynı akışa doğru gidiyor,
İstanbul'un herhangi bir tartışması içinde yer alıyorsanız İzmir tartışmasını da promosyon olarak veriyoruz
Hala o konuları burda tartışmaya çalışmakdaki amacı da anlamış değilim...
Devam ederseniz malesef bu konudan da olacaksınız.

Bende buradayim .....

Ben İstanbul'u çok seviyorum. Her nekadar beni deli eden trafiği ve çıldırma noktasına getiren kalabalığa rağmen seviyorum. nefret etmiyorum:asigim:

istanbul
bence dünyanın en çok nefret edilen aynı zamandada en sevilen şehri
niye nefret edilir trafiği kalabalığı insanların bu kaosta ortaya çıkan bencillliği agresifliği
öte yandanda sevilecek o kadar çok şeyi varki
boğazı birinci tabi
piyer lotide bir çay içmek
kanlıcada yoğurt yemek
beyazıtta sahafları gezmek
çamlıcada güneşin batışını seyretmek
eyüp sultanda sabah namazında yüzlerce kişinin heyecanını görmek
aşiyanda yokuşu yeşillikler içinde yürüyüp
sonrada yemyeşil bir bahçenin içinde tevfik fikretin müze olmuş evini gezmek
baharda emirganda lale bahçelerinde yürüyüş yapmak
kuzguncukta deniz kenarında oturup gelene geçene bakmak
bebek parkına gidip miniden dondurma yemek
sonrada arabayla sahili turlyıp ışıl ışıl insan seline katılmak
sanırım istanbul insanda bağımlılık yapıyor
burada yaşarken başka biryerde yaşanmaz gibi geliyor
buradan gidincede aman çok şükür kurtuldum o kargaşadan trafikten diyosunuz
yani anlatılmazki yaşanır sadece

çok talihsiz bir açıklama diğer yazdıklarınız gibi...
hırslanıcak birsey yok İzmir sizin babanızın olsada hırslanmazsım :)
kompleksli olduğunuz bariz zaten okuyanlarda net anlıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…