Iste benim evliligim..

Böyle sözde”anne”ler hiç gözlerini kırpmadan yuva dağıtır.

" annelik"
Sadece kendi evladina mi bakmak ?
Annelik baska evlatlarinda anneleriyle empati kurabilmeleri degil mi?
Annelik o merhamet duygusunun baska evlatlar icinde yesermesi degil mi?

Annelik sefkat demek degil mi ya

Kayinvalidem oglunun annesi. O kadar."sozde anne"

Ben buraya ilk konu actigimda kvden bahsetmedim. Cunku derdim onunla degil. Esimle.
Kendimi dun oyle yalniz hissettim ki boyle bir konu olunca buraya yazmak istedim.

Sagol canim yorumumun icin.

Bu arada iyi misin? D Deniz-yildizi2 Yalnız mısın hala evde. Kötü hissediyosan ara bence ne olursa olsun hastayken evde yalnız kalma.

Canim cok sagol. Iyi degilim, iyilesemedim.
Gece agrikesicilerle uyudum , esim eve gelmis ise gitmis. Su saate kadar ne bir mesaj ne arama.
Eczaneye gittim zar zor,bir ilacim eksikti. Onu bile almaya gitmedi.

Eczaci bile halimi gorunce ben gonderirdim keske kalkmasaydiniz dedi. Icim ciz etti.

sıze gecmıs olsun demeyen ınsana ben anne kayınvalıde demezdım ısmı neyse .....hanım derdım en fazla
o yuzden onun soyledıklerını takmamanızı onerırıım esınız annecı gıbı duruyor onun hakkında tartısmanızdan kacınırsanız daha ıyı olur cunku annesı yuzunden aranız daha kotu olabılır. esınızın gozunde annesı sevkat yumagı, esı ıse dırdırcı kadın durumuna dusmeyın

Onun soylediklerini takmadim. Esimin gidisi su saate kadar beni aramamsi bu kadar insanliktan cikmasina takildim.
Kv bu ilk vukuati degil. Takilsam benim derdim bitmez. Ama gercekten hastayken sunu ondan beklemezdim.
Ben de bir annenin evladiyim. Onun ogluna annem sarmalar mantilar yapip gonderdi bi hafta once. Hepsi dolapta.

Hastayim,gardimi dusurdum. Esimden ilgi de beklemiyorum. Hasta hasta kalkip zar zor corba yaptim. Bisey de demedim,bisey de istemedim. Ama icim buruk. Ben bunun icin mi evlendim.

Evliyim ama yalnizim. Allah kimsenin basina vermesin.

el diye boşa demiyorlar... kadın hasta dertleri yemek olmuş zıkkım yiyin nediyim...

+10000

Kayınvalide başlı başına suçlu herşeyi geçtim sana da bulaşmasa bari nedir ???
Eşin belki cevabını vermiştir, orayı net bilmiyoruz sonuçta.
Sana annem akşam gelecek dediğine göre eşin muhakkak hasta bırakıp gelemem sen gel demiştir.
Ama gidipte saatlerdir aramaması .
Yalnız eşine verdiğin cevaba hayran kaldım oh çok iyi demişssin

ınsan en darda kaldıgında yanında en yakınını ıstıyor bence onu arayan ben burda hasta hasta tek basımayım sen nerdesın ya sımdı gel yada bır daha hıc gelme tarzı bırsey dıyebılırısınız

içimi acıttı yazdıklarınız......

Olmaz mi ya
Dunden kendime yaptigim corba vardi.
Annemin gonderdigi sarma,manti vardi.
Disardan da siparis verebilirdi ki sık sık yapar.
Dolapta kahvaltilik,tavuk vardi.

Saka gibi.

şuan hastasın haliyle ruhunda epey hassas birde bu muamaleyle ne hale geldiğini tahmin ettim.şuan sadece iyileşmene bak.ruhun bu durumdayken sıcağı sıcağına olayı deşme sana tavsiyem. önce bir güzel iyileş..kendini hazır hissettiğinde de al karşına sağlam bir konuşma yap.belli ki birşeyer var yanlış giden bazı durumlar var bunu en iyi sen ve eşin bilebilirsiniz.onu koca değil eş olarak gördüğünü ama eş olamadığından bahset..annesinin olayına düşüncesizliğne bencilliğine o konuşma içerisinde sakın girme.girdiğin dk.dan itibaren seni dinlemeyecek buna emin ol,kafasında hep annesini savunmak olduğundan asla kulağına beynine gitmez söylediklerin.unutma o konuşma da sadece eş olarak beklentilerini karşılamadığından bahset..inşallah bişeyler düzelir

konuşmanında tartışmaya dönüşmemesine gayer göster.kısa ve net cümleler kur ağız dalaşına çevirme.lafını söyle bekle...sorunu sor bekle..nekadar özgüvenli tane tane ve az konuşursan okadar etkin olur onun üzerinde

Canim ben de onun icin bekledim. Bisey diyecek mi diye. Ama inan o an icimde tutamadim.
Insanin kalkip gitmesi mi lazim. Tamam gittin su saate kadar aramadi sormadi. Ben dun gece bayilsam haberi olmayacak.
Bi ilacim kalmisti guya alacakti, onu da almadi.
Boyle es mi olur.

Olmaz ama böyle hastalık moralle de düzelir sadece ilaçlarla değil.Anlıyorum şimdi son gücünle çıkıp eczaneye gidip yardımını istemeyeyim diye direniyorsun, çok ta haklısın ama kendini zorlama.İşten geldiğinde en azından iyileşene kadar bana yardımcı ol desen yani anlamıyorum ya sinirlerime hakim olmaya çalışıyorum seni üzmek te istemiyorum.Evde yalnız bırakmasın en azından Allah rızası için ya. Dünyanın binbir türlü hali var acillik bir durum olabilirdi gece gece. Akşam yorum yazmayınca ben endişelendim ya ne oldu acaba diye. İnşallah kocası eve gelmiştir dedim. İnsan düşmanı olsa yapmaz bunu. Canım benim önce iyileş Allahın izniyle. Allah büyüktür insanlar er ya da geç yaptıklarının aynısını yaşarlar, yaşamadan ölmezler.

Eşinize hiç tepki göstermediniz mi?
Mesela siz ayağa kalkamazken spor çantasını istemiş. Demediniz mi "ne diyorsun sen? ben kendime çay bile yapamıyorum" diye..

Mutlaka size gelecektir veya siz gidersiniz konu da hastalıktan açılır. O zaman dersiniz "ben hastalığı atlattım çok şükür, ama ben yatak döşek yatarken sadece midesini ve oğlunun midesini düşünenler insanlıktan sınıfta kaldı. bunlar hep imtihan işte" diye..

Tamamı ile yorumuna katılıyorum.

Annen baban hayatta mı bilmiyorum ama çağırmak istesen yakınlar mı uzaklar mı bilmiyorum.
İmkan varsa çağırsan herkes kendi evladına bakıyormuş onu anladım bende anamı babamı çağırdım bana bakması için aç kalma dedi ailem dersin olmaz mı?

Annem babam baska bir ilde yasiyor. Burda ne bir akrabam ne yakin arkadasim var. Yapayalnizim.
Annemi babami cok ozledim.
Annem gelir ama ben suan cok kritik bir asamadayim. Evliligim icin. Ailemin bu konuda bir etken olmasini istemiyorum ya da karsi taraftan ailem hakkimda sacma sapan seyler duymak istemiyorum. Bosanma mevzusunu ben acayim,isten izin alip ailemin yanina gidecegim bir iki gun.

canım hastasın o yüzden bu kadar duygusal haraket ediyorsun, bence eşinle geldiğinde konuş sen aynı durumda olsan ben bu şekilde mi yapardım diye , önceki konularını da hatırladım şimdi tekrar konularına baktığında.
kurtarılamayacak sorunlar değil bunlar sadece karşılıklı anlayış lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…