- 6 Şubat 2018
- 263
- 620
- 18
- Konu Sahibi Deniz-yildizi2
-
Benzer şeyleri yaşıyoruz. Ben şuna kanaat getirdim. Bemce biz eşlerimizi tanımadığımızdan onların diliyle ve doğru anlayacağı biçimde iletişim kuramıyoruz. Bunun için bence tüm gururunu bir kenara itip eşine şunu sor sana nasıl davrnamamı isterdin ?
Bir de erkekler gerçekten anneleri konusunda çok çok hassas oluyor. Sakın annen böyle dedi falan demeyin. Evliliğinizi kurtarmaya bakın bence. Siz eşinizin tavrı üzerinden konuşun yani onun tavrına kırıldığınızı söyleyin. Annesini nasıl değiştirsin valla zor e şimdi sizde annesine laf eserseniz bu kez siz el kızı olursunuz o annesini tutar. O konulara hiç girmeyin. Biz de de annesi kutsal ben normal muhabbetini ederken bile her kelimemi seçmek zorunda kalıyorum yanlış bir kelime kullanırsam gözlerinden alevler çıkıyor anladım ya valla idare etmeye çalışıyorum ve düzeleceğini umuyorum. Siz de hemen gaza gelip gemileri yakmayın. Lütfen
Offff bu kaynanalar allahım sanki sen boşadiginda annesiyle çok mu mutlu olacak. Konu sahibi bence artuk gitmelisin boşanmak için değil . Yokluğunu anlaması için annene gitme belki çok güvendiğin bir arkadaş ya da bir otel ama gitmelisin sessizliğe dayanabiliyorsa o zaman bitme vakti gelmiştir . Sensizlikle sınava girmeli olayın ciddiyetini anlamalı
Ya öyle konuşur olayın ciddiyetinde değil çünkü. Ama benden tavsiye ailene yansıtma henüz bul bisi ama yansıtma son ana kadar bahsetme derim .Eve geldiginde ki konusmamiza bakar misin, bensiz kalsa umrunda degil sanmiyorum.
Yarina bilet aldim. Ailemin yanina gidecegim 2 gun.
Canım benim yapabileceğin herşeyi yapmışsın.iki gün de olsa uzaklaşmak sana iyi gelecektir.Ailene yansıtmamak için zaten uzun süre içinde tutmuşsun herşeyi bu belli. Kendini sıkma, sana en iyi gelecek şey şu an ailen.
aynen ya komik gerçekten benim kainvalidemde oğluma yazik torununa yazık derdi hep hamileligimi öğrenince ya aşık bana yazik zor bi hamilelik geçiriyorum ve zor bi doğum olacak daha iki sene dolmadı ayrıca sezeryan olalı gerçekten bazen sadece gülüyorum hiç halim kalmamış oluyo oğlum küçük daha ama o hala kendi oğluna acıyor beni hiç düşünmüyor bile haklı kızı değilim kiAnneısnın yaptıgı buyuk terbıyesızlık .
Bazen eşler böyle düşüncesizlik yapabılıyor.
Onların hastalıkları çok nazlı olur ama bizimkini görmezden gelirler .
Haklsın kuzum senin diğer konunuda okumuştum.Suan cok sinirliyim. Sunlari paylasacak kimsem yok,ailem baska bir ilde yasiyor.
Daha once de yazmistim. Mutsuz bir evlilik yasiyorum. 1 yillik evliyim. Esim benim basarili olmami, ondan iyi olmami istemiyor. Gerisinde kalamadigim icin hircinlasiyor ve benden bir sekilde hirsini cikarmaya calisiyor.
Bugunku mevzuya geleyim. Gunlerdir hastayim,cok agir grip geciriyorum. Dun gece acile gittik.
Dun kalkip mutfaga bi nane limon kaynatmaya gidemedim adam bana mesaj atiyo spor cantami getirir misin diye,neyse bugun eve geldi. Dusa girdi o esnada telefonu da masada. Ben hic karistirmam, bakmam. Sifre yoktur bizde. Mesajlar geliyor ard arda. Sesini kisayim diye aldim ki ustten whatsapp mesaji. Kayinvalidemden.
Baktim.
"Ah canim oglum, sen simdi ac kaliyosundur. Sana da bulasmasa bari. "
Yaziklar olsun ya. Ben burda hastayim kalkamiyorum, halim yok kadin oglum sen ac kaliyosun diyor.
Esim dustan cikinca, mesaj geldi bak istersen dedim. Bakti biseyler daha yazistilar, ben bekliyorum. Ne diyecek diye. Annem bize gelcek aksama dedi.
Aaa yok dedim, sen annenle annene git karnini doyursun ac kalirsin burda. Ikinize de bulasir mazallah.
Biseyler diyecekti de okudugumu anlayinca sustu.
Kalkip gitti. Annesine mi emin degildim ama su saate kadar gelmediyse annesinedir.
Her anlamiyla falso bu evlilik. Haksiz miyim , bana biseyler deyin lutfen.
Haklısınız bencede takmayın bi üstte yazdığım gibi kaynanalar gelinlerine acımaz kızı değiliz haklılar bosver ben neler cekiyorum mesela ama o hala oğlum sana yazik der olan oğluma oluyor der komik isteSuan cok sinirliyim. Sunlari paylasacak kimsem yok,ailem baska bir ilde yasiyor.
Daha once de yazmistim. Mutsuz bir evlilik yasiyorum. 1 yillik evliyim. Esim benim basarili olmami, ondan iyi olmami istemiyor. Gerisinde kalamadigim icin hircinlasiyor ve benden bir sekilde hirsini cikarmaya calisiyor.
Bugunku mevzuya geleyim. Gunlerdir hastayim,cok agir grip geciriyorum. Dun gece acile gittik.
Dun kalkip mutfaga bi nane limon kaynatmaya gidemedim adam bana mesaj atiyo spor cantami getirir misin diye,neyse bugun eve geldi. Dusa girdi o esnada telefonu da masada. Ben hic karistirmam, bakmam. Sifre yoktur bizde. Mesajlar geliyor ard arda. Sesini kisayim diye aldim ki ustten whatsapp mesaji. Kayinvalidemden.
Baktim.
"Ah canim oglum, sen simdi ac kaliyosundur. Sana da bulasmasa bari. "
Yaziklar olsun ya. Ben burda hastayim kalkamiyorum, halim yok kadin oglum sen ac kaliyosun diyor.
Esim dustan cikinca, mesaj geldi bak istersen dedim. Bakti biseyler daha yazistilar, ben bekliyorum. Ne diyecek diye. Annem bize gelcek aksama dedi.
Aaa yok dedim, sen annenle annene git karnini doyursun ac kalirsin burda. Ikinize de bulasir mazallah.
Biseyler diyecekti de okudugumu anlayinca sustu.
Kalkip gitti. Annesine mi emin degildim ama su saate kadar gelmediyse annesinedir.
Her anlamiyla falso bu evlilik. Haksiz miyim , bana biseyler deyin lutfen.
Haklsın kuzum senin diğer konunuda okumuştum.
İnsan bir yemek yapar yollar ne biçim kaynana o öyle...
Eşinede yazıklar olsun bir çay bile yapmayan adamdan ne hayır gelir ki zaten...
Bu evlilikte seni mutsuz eden çok şey gördüm değmez bence canım kendini mutlu olmadığın ortama mahkum etme...
Yok canim o degil. Beni bu evlilikte esim insan yerine koymuyor.Haklısınız bencede takmayın bi üstte yazdığım gibi kaynanalar gelinlerine acımaz kızı değiliz haklılar bosver ben neler cekiyorum mesela ama o hala oğlum sana yazik der olan oğluma oluyor der komik iste
Sizde hiç muhatap olmayın hatasını görür anlar belki biraz empati yapabiliyorsa üzülmeye değmez dicem ama insan uzuluyo biliyorum ne olursa olsun . Siz yinede canınızı fazla sıkmayın herşey olacağına varır.Yok canim o degil. Beni bu evlilikte esim insan yerine koymuyor.
Oyle agrima gitti ki.
Bugun iyi misin dedi, degilim dedim. Neyin var demedi. Gitti iceri yemek yemeye.
Cok uzgunum..
Sizde hiç muhatap olmayın hatasını görür anlar belki biraz empati yapabiliyorsa üzülmeye değmez dicem ama insan uzuluyo biliyorum ne olursa olsun . Siz yinede canınızı fazla sıkmayın herşey olacağına varır.
En iyisi biraz uzaklaşıp kafanızı dinlersiniz ona da çok sevdiği annesi baksın ne yaparsa yapsin gitsin koynunda uyusun sevmiyorum etkenlerin anneci olmasını herkes yerini bilmeli evlilikten sonra es daha önce olmalı evlenip ezdirmek de neyin nesi anneye anlamıyorum benim esim de kendi halindedir çok konuşmaz kimseyle öyle ama beni ailesine ezdirmez yeri gelir söyler anne haksızsın diye bana da sürekli der zaten takma sen onu sorunları var falan diye aman ya bu kaynanalar ne istiyo anlamış değilim siz dinlenin bol bol ailenizle enerji toplayın.Yok canim, ben buyum isine gelirse dedi.
Odama geldim. Biletimi aldim yarin ailemin yanina gidiyorum. Onlara ihtiyacim var. Bu adamin suratini gormek istemiyorum.
Ailen sana iyi gelecek canım..Paylaş onlarla evet üzülürler ama yeterince tutmuşsun sen içinde. Ruhun dinlensin biraz baba evinde, uzaklaş o adamdan. Sinirlerim bozuldu vallahi 2 sene ben doğu görevinde ailemden uzak sadece eşimle yaşadım. Kimsenin lafını suratını çekmediğim halde özlemden depresyonlara girdim girdim çıktım. Bu nasıl bişey ya mal bu demiş bide.Ailesinden uzak al getir kızı, üstelik başarılı, çalışan bir kadın,vay bu da benim eşim gurur duyuyorum başarılarınla diyeceğine yaptığı hareketlere bak.Emin ol o kendinden düşük seviyede biriyle yapamaz da egosunu sürekli yüksek tutacak biri lazım ona. Kendinden düşük seviyede derken yanlış anlaşılmasın kişilik olarak değil daha düşük varmıdır bilemem. Akademik olarak yarıştığı konularda demek istedim.
eşinizden üstün olduğunuzu çaktırmayın mesela. benim maaşıma zam yaptılar, onunkinden yüksek oldu, nişanlım üzülür egosu incinir belki diye söylemedim. başka bir şey oldu da mı pofpofluyorum. ben de erkek olsam karımın üstün olmasına içerleyebilirim. erkekler önde olmayı ister malum. burada politik davranabilirsiniz.
siz hastayken sizi düşünmesi gerekirdi o konuda haklısınız. annesi de fırsattan istifade etmiş gibi duruyor. eğer o sinirliyken konuşamıyorsanz taktik değiştirmeyi deneyin. demek ki bu şekilde yol bulamıyorsunuz.
ben daha ağır sorunlar yaşayıp boşanmış biri olarak, hemen boşanmanızı gerektirecek bir durum göremedim. evliliklerin ilk 5 yılı krizdir. sonra sonra bir şeyler aşılır ve insanlar değişebiliyor da. zamanla oturabilir. hemen vazgeçmeyin.
2 aylık evliliğimden tiksindiğim nefret ettiğim çocuğum dahi olmayan bir adamdan ağır şeyler yaşamam sonucunda boşandm. yine de boşanmak zor geldi. boşandın bitti ondan sonrası da var. hayata tutunması var. o kadar kolay değil o işler. bence oluruna bakmaya çalışın. evlilik zaten iyi yönleri hatrına kötü yönlere tahammül etmek. ayrılsanız da 4x4 lüğünü bulamazsınız ortalık manyak dolu. kaç yıldır neler gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?