İstediğim \ yapamadığım

Senin yaninda sevgi ve huzur bulsa mutlu bir iliskin olur. Aynisi senin icin de gecerli tabi. Benim de cabuk kizan ve alinan bir tarafim var (huyum kurusun), ama o tarafi kendimde sevmedigim icin hep kendimi gelistirmeyi ve olaylari büyütmemeye gayret ederim. Bunu tek esim icin degil, en cok kendim icin de yapiyorum. Bu konuda baya ilerledim. Sen önce neden böyle öfkelisin onu cöz gerisi arkadan gelir

Kendinizi nasıl değiştirdiniz peki.

Yalnız ben kiminle olsam aynı sorunlar çıkıyor.
Peki mutluluk kavramının doğru anlamı nedir ?Bilmiyorum bana göre kavga etmeden huzur içinde anlaşmak.

Mutluluk sadece kavga etmemeyi barındırmıyor içerisinde daha somut bir örnek verebilmem için mesela kavga sebepleriniz ne oluyor genel olarak? Onun üzerinden konusalım?

Mutluluk sadece kavga etmemeyi barındırmıyor içerisinde daha somut bir örnek verebilmem için mesela kavga sebepleriniz ne oluyor genel olarak? Onun üzerinden konusalım?
Genelde incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler.Yalnız şöyle diyebilirim ,mesela bir sorun var ya da bir aksilik anlayışlı yaklaştığım taktirde hak vereceğim anlayış göstereceğim bir durum.Fakat ben hep kavga etme taraftarı oluyorum.O şekilde sorun büyüyor.

Kendinizi nasıl değiştirdiniz peki.

Kisa vaadeli cözüm olarak sinirlendigim zaman kendimi geri cekerim ve kavgaya girmem. Hatta ilk aklimdan gecenleri bile söylemem cünkü sinirli halimde agir veya yaralayici bir sekilde konusabiliyordum. Biraz sakinlesip öyle konusurum tekrar ve meseleleri uzatmam. Eski konulari acipta yüzüne vurmam mesela.
Ama asil mesele neden bu kadae sinirli olmamizi kesfetmek. Ben uzun bir süre cok sıkıntılı zamanlardan gectim ve birseyin kontrölümden cikmasina pek tahamülüm yoktu bunun icin. Bazi seyleri akisina birakmak hic bana göre degildi mesela

Ailenizde/Ailenizle iletisiminiz nasil?

Herseyden önce ben ve sevdiğim saglıgımız yerind3 diyip mutlu olmalısın.

Sende farkındasın durumun o zaman biraz kendini törpülemeye çalış. Sorunlarınıza yıkıcı bir sekilde değil yapıcı bir şekilde yanaşmaya çalış. İllaki sınırların olur onları aştırma. Ama incir çekirdeği kadar sorunları da dağ yapma. Sorunlarınıza yapıcı çözümler buldukca mutlu olursun buda ilişkinize pozitif yansır.

Evet ben onu yapamadığımdan oluyor sorun.Yani sinirlendiğim zaman susamıyorum.Sakin olmayı başarsam gerisi gelecek inanıyorum.O sakin olma olayını nasıl başarabildiniz acaba ?.

Haklısınız.Bunu bir kere başarsam devamı gelir herhalde değil mi?

Daha çok kendini sev ve biraz bencil ol.

Sana en iyi ilişki sırlarından birini verdim :)

Sallamamaktan geçiyor. Annesi gibi olma. Her şeyin hesabını sorma. Kendine güven. Her zaman hesap verme, keyfin yerindeyse detaylı sohbet et değilse kestir at.

Kısacası, nerde itlik nerde bi vurdumduymazlık hovardalık varsa yap. Seni çözmeye ve bağlamaya çalıştıkça sana aşık filan olur. Kendi de anlama ben neden bu derdi çekiyorum diye.

Ara sıra da normalleş. Yoksa da sorunlu sanabilir

Onu yapsam zaten çokta takmam
Ama ister istemez hareketlerine takılıyorum

Sevilde sevme
Aglama aglat
Yoksa zehrolur bu tatli hayat :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…