İstediklerimi Yapamıyorum


İnşallah bu dediğiniz seviyeleri birer birer aşarım. Bazen sanki aslında ben çok yanlış düşünüyormuşum gibi geliyor, haksızlık etmeyin beni bu zamana kadar okuttular yedirdiler içirdiler diyorum, sonra da bu zaten onların görevi diyorum. Ne zaman bununla ilgili bir konu açılacak olsa "baba evlada üzüm bağı vermiş evlat babaya bir salkımı çok görmüş" diye sömürü yapıyor babam. Ben de diyorum kendi kendime acaba haksızlık mı ediyorum. Gene de benim gibi düşünenleri gördükçe rahatlıyorum..
 
Beş çocuğu yaparken size sormadılar herhalde. Kardeşleriniz aç değil açık değil, kaç yaşına gelmişsiniz denize girmedim diyorsunuz.Çok üzüldüm sizin için okumuş atanmış elinizden gelen herşeyi yapmışsınız. Sıra diğerlerinde onlarda aynısını yapacak, yarın evlenseniz ne olacak mesela ? İş yerinden bir kız ark bulun ve tatile gidin. Diğer kardeşlerde yazları çalışsın tatile gitsin istiyorsa ?
 
Bence biraz bencil olmanızın zamanı gelmiş artık. Kardeşlerinizin anne babası siz değilsiniz. Bunu bilir bunu söylerim.
 

Çok cahiller, onlara göre hiç cahil değiller ama öyleler. Erkek çocuk sevdasına beşlediler işte. Olan çocukluğuma oldu, hep çocuk baktım.
 
Ya iste bazen aile icindeki roller degisiyor siz kismen bir aile reisi poziyonuna gecmissiniz bu da insani bazen olumsuz etkileyebiliyor. Para falan elbette aileye karsi insanin gozu gormuyor ama insan kendine de birseyler yapmak istiyor. Ben de hala zaman zaman yasiyorum evlendim hala her yaptigima ettigime bi laf illa ki oluyor. Ben de çalışıyorum 4 yıldır kendi ayaklarımin üzerinde duruyorum yalniz da yasadim fakat ne yapsam hala hesap vermem gerekiyormuş gibi hissediyorum
 
Memursunuz eğer üst düzey bir memur değilseniz ankarada kiraya çıkarak bu dertleri kökünden çözersiniz. Çünkü kiralar malum. Size çok birşey kalmayacaktır. Ailenizle açık açık konuşacaksınız. Size saygı duyacaklar. Saygıyı talep edeceksiniz. Hayat sizin hayatınız direksiyona geçmek zor değil.
 


İlk başlarda büyük bir heyecanla onlara ve kardeşlerime harcamalar yaptım, sonra da sanki sonu gelmedi. En baştan alıştırmamalıydım demek
 

Evet bir de bu var, ne yapsam kendime bir şey kalmıyor
 
Yok yok oyle düşünmeyin yavas yavas azalacaktir istekleri belki evlilik vs de olursa daha da azalir

Evlilik gözümü korkutuyor benim, güvenemiyorum pek kimseye, ayrıca orda da bir sorumluluk almak istemiyorum. Galiba çocuk sahibi olmayı da istemiyorum. Bu yaşta usandım çocuk bakmaktan.

Tek başına mutlu bir hayatım olsun, gezeyim göreyim okuyayım istiyorum. Yaşlanınca da kitap falan yazayım
 
Ahahah Allah gönlünüze göre versin insallah
 
Çok cahiller, onlara göre hiç cahil değiller ama öyleler. Erkek çocuk sevdasına beşlediler işte. Olan çocukluğuma oldu, hep çocuk baktım.
Ay çok üzüldüm bu mesajınıza Zaten destek oluyormuşsunuz ki olmak zorunda bile değilsiniz. Erkek uğruna beşledilerse yaptıkları çocuğa da paşa paşa bakacaklar. Gidin yapın tatilinizi. Paranızı da harcayın keyfinizce. Eğer alıştırırsanız göreviniz olur dünyaları da verseniz daha fazlasını isterler. Zor da olsa bu fikirlerden uzaklaşın.
 
Babalar acıtasyon yapmayı seviyor sen de kendi çocuğuna üzüm bağı vereceksin, o da kendi çocuğuna. Bu böyledir. Sen yine destek olursun ama kendine de harcamalısın. 5 çocuk yaparken sana sormadılar sonuçta, evin sorumluluğunu yıkamazlar. Bu yaşlar geri gelmeyecek. İnsan arada kendini de şımartmalı.
 
Çok cahiller, onlara göre hiç cahil değiller ama öyleler. Erkek çocuk sevdasına beşlediler işte. Olan çocukluğuma oldu, hep çocuk baktım.
Ben şu mantığı anlamıyorum. Ablam bizi okuttu, kendi çalıştı kendi hayatını feda etti, herşeyini bize verdi. Neden babamın kukusunun erkek çocuk sevdasına. Dünyaya bir defa geliyoruz. Sizin hayatınız bundan ibaret olabilir mi ? Önce bir psikologa gidin , bence kafanızda çözmeniz gereken kalıplar var. Onları çözmezseniz ailenizin karşısında dik duramazsınız. Çakılı kadro dediniz düz memursunuz sanırım, 4500 tl alsanız 1,500 ev yok ku ankarada stüdyo vb ? ya da bir arkadaşla eve çıksanız ?yoksa kitap yazmak yerine altın kukulu erkek kardeşinizin altın kukulu erkek çocuğu sünnet olana kadar aileniz için çalışacaksınız.
 
Anne babaların zorunlu haller dışında küçüklerin bakımını büyük çocuklara yıkması çok saçma. Benimde ablalarım bana baktı, annem o zaman yaşadığı halde. Herseyimle ilgileniyorlardi. Banyodan tut saç taramaya kadar, annem saçımı taramasını bilmiyordu çünkü hiç taramamıştı.
 
Bende aynı yaşta başladım memuriyete. Aynı süreçlerden geçtim. İnanın siz verdikçe istemelerin ardı arkası kesilmiyor. 2 yıl sonra yeter diyebildim, üzerimdeki tüm yükü attım. Kendimi dusunmeliyim diyip, değişken aralıklarla eskisi kadar olmasa da küçük miktarlarda harçlık vermeye başladım. Ne mi oldu? Hesap eksimden kurtuldum. Birikim yapmaya başladım. Keyfime , üstüme başıma harciyorum. Ve benim maaşım bana yetiyormuş diyorum (= dilerim en kısa zamanda bir karar verin, net olun. kesin ve dik durmazsaniz karşıdan saygi göremezsiniz. Tecrübeyle sabit.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…