İstemeye, nişana hatta düğüne gelmeyen kp

Ben olsam evlendim sonra onlar hiç birşeye gelmediler bende çocuklarımı yollarım filan demem nahhh gösteririm valla tövbe tövbe de . Bence bu işe bir çözüm lazım yanı hayat boyu çekilir dert değil şimdi sizi etkilemiyor gibi görünür ama mutlaka evliliğiniz etkilenir gibime geliyor. Ayrıca benim babam olsa böyle birşeyi kabul etmezdi

Erkek arkadaşın yemiş içmiş gezmiş öyle mi O olay öyle olmadı bence güzelim.Cocukcagiz 34 yaşına kadar ailesine para gönderdi ve şimdi evlenmesini istemiyorlar.Evlendikten sonra ise oğlum seni çok ozledik diyerek gelip 2 ay kalan ,giderken de bayramda siz gelin diyen tiplerden olacaklar!!

Annemi babamı beni inanılmaz mahcup edecek ve biz bu durumu unutamayız. İleride bana aileme gitsek mi diye Bi imada bile bulunamazsın şimdiden söyleyeyim dedim. Farkındayım bende mahcubum. Zor zamanlarında yanında olmam gerekir ama sana bu konuda asla imada dahi bulunmam. Çocukları Bayram'larda vs götürür demişti ama burayı okuduktan sonra öylenbişey de olamaz. Seviyorum erkek arkadaşımı alışkanlıklarda var bilemiyorum.
7 göbek İstanbullu olarak sana şunu demek istiyorum Kars a kurban olsunlar. Bak birtanem bir çok arkadaşımızın dediği gibi evlendikten sonra esas sorunlar başlayacak tekrar düşünün derim
Teşekkür ederim naif yorumunuz için

Ailemin üzüleceği bi işe bi kere adım attım,
Bin pişman oldum.
Annemin kırık kalbini , babamın o mahcup ifadesini yıllardır da unutmadım.
Bi erkek için ailemin mutsuz olmasını asla istemem.
Karslı İzmirli olmanız sorun değil ,
Asıl sorun emek emek yetiştiren ailenizin hiçe sayılması bence.
Bu iş güzellikle olur umarım.
Herşeyin bi yolu , âdâbı var. Sevgiliniz bu fedakarlığa değer umarım.

Kiz sükür iyi bir ese sahip. Mutlu. Abisine gelince o da evlendi sonradan. O sevdigi kizi düsünüyor mu bilmiyorum artik. Babasi bu konularda neden bu kadar kati bilmem. Kiz kactiktan sonra onun annesini ve kardesini ilk bir evden kovmus "biliyordunuz da söylemediniz" diye. Yani cok ters hareket eden bir insan..Insallah sizde böyle olaylar olmaz

Erkek arkadaşınızın ailesi hangi hanedanın mensublariymis?
Şimdi sana ne desek sen sevginin peşinden gidicen ama madem buraya konu açıp fikir almak istiyorsan bizim görüşlerimizi ciddiye al lütfen.
Ben olsam sevgilime derim ki:zamanımız var, ne yap ne et ya anneni ya anne babanı
Bu seremonilere getir.eger bunu hiçbir şekilde halledemiyorsa inan bu işin sonu senin için çok can sıkıcı olur

Sizi eski konularınızdan anımsıyorum.

Gözlerinizi gerçeklere sımsıkı kapatmış, sizi her türlü huzursuzluga sürükleyen bir ilişkinin peşinden sürükleniyorsunuz gibime geliyor.

Siz mutlu olacaginizi düşünüyorsunuz ama inşallah yanılmazsınız.

Bir şekilde o düğün olur olmasına da, asıl olan düğünden sonraki süreç. İşin içerisine çocuk girdi mi işler değişecek gibi görünüyor.

Samimi arkadaşımın da hiçbirşeyin de kp i bulunmadı. Eşi babasıyla görüşmüyordu. Düğünden sonra eşi arkadaşımı alıp babasına el öpmeye götürdü. Çocuğu oldu 40 ı çıkmadan bebeğin, babasına göstermeye götürdü. Çocuk 3-4 yaşındayken kp ı tutturdu “siz çocuğa bakamazsınız, buraya getirin ayda 1 kere göstermeye geliriz” dedi. Arkadaşım sıkıntıdan terapi görmeye başladı.

Anne babanıza sözü geçecek aile büyüklerinin yardımını alın . Bir şekilde ikna edilirler gibime geliyor
Yorumları okumadım.
Ama bir şekilde gelmelerini sağlayabilirsiniz . Sırf sizin akrabalar için değil eşiniz için de çok üzücü bir durum olur anne babasının düğüne gelmemesi

Bunu hiç düşünmemiştim ama sorucam şimdi.
Ciddi misiniz?
Ben asla kabul edemem. İnsanlar çok ilginç ya. Terapi alacak kadar bir olay üzüldüm çok.
Haklı olabilirsiniz. Bana dedi ki farklı bir şehirde yaşayacağız. Ailemin kabahatinin farkındayım seni asla zorlamam. Uzakta daha farklı olabilir dedim. Ama bilinmez bana fazla toz pembe görünüyor olabilir

Bu özel günler sadece sizin değil oğullarının da günü.
İnsan kendi evladına bunu yapar mı,demekki insan değiller.
Bu iş sadece söz nişan düğünle bitmez.
İlerisinde,evlilik başlayınca hayatınıza müdahil olurlar.
Buraya yazıyorum denir ya ha işte aynen öyle yazıyorum."Oğlumun evi" ayağına zırt pırt gelirler,hele bir de bebek oldu mu seyreyleyin hayatınızı.
Ne olursa olsun -NE OLURSA OLSUN- erkek arkadaşınız ailesine söz geçirmeli.
Mahcuptur,denemiştir,çok konuşmuştur ama başarmalıydı.
Çünkü ileride en ufak bir iyiliklerinde "aileme gitmeliyiZ" dicektir.
Bayramı bahane eder.
Bebeğiniz olur onu eder.
Kalayım der.
Kalsınlar der.
Gel der.
Der de der.
Çok zor bir kararın eşiğindesiniz bana kalırsa.

Kimse kayın ailesi ile dört dörtlük ilişki içerisinde değil.
Ama sizinkisi daha başta bu kadar keskinse bir durup düşünün derim.
Zira çok çok görgüsüz ve acımasızlar.

Şimdiden Bayram da çocuklarla giderim hayali düşünüyor sevgilin. Şöyle düşün, senin ailen bütün bu süreçte hep yanında olacak belki doğumunda bile sadece senin ailen olacak. Çocuk 2-3 yaşına geldiğinde eşin ben aileme gideceğim çocuğu da götüreceğim diyecek. Bayramları ya tek başına yada kendi ailenle geçirmek zorunda kalacaksın. Torunu özledik diye telefon da ağlayacaklar eşin vicdan yapacak her fırsatta alıp götürecek, hergün video resim atacak görüntülü konuşacak zamanla bu durum sizde gerginliği yol açacak.

Cok can sıkıcı Bı durum. Ama evlenince ailem diye tutturup sızı yalnız bırakabilir. Bu arada erkek arkadasınız nerelıydı??

Erkeğin istenmemesi tolere ediliyor da kadın istenmeyince çok zor. Erkek arkadaşın ailesine rest çekecek, her yolu deneyecek, en son bu dediğin olabilir.

Bende istenmemiştim hiç bir sorun yaşamasam bile bana soğuklar..Misal annesine anneler gününde hoşuna giden bişey alsam ne gerek vardı diyor..Babasına alsam soğuk karşılıyorlar..Ama diğer gelini kendileri istediler görücü usulu misali..O kadar laf tasimasina rağmen onlara kırıcı konuşmasına rağmen yine de kızım diye hitap ediyorlar.. Çok umrumda değil desem de neden diyorum sürekli neden bana böyleler? 5 yıl oldu evleneli ama hala aynı düzen bende pek gidip gelmiyorum artık.

Benim görümcem de istenmeyen gelin tam yirmi yıldır evliler,enişte hala durumu kabullenemedi,her bayram önceleri zorla nazla binbir iknayla görümceyi götürmüş babasının evine,bildiğin yok saymışlar,yıllarca bu hakarete uğradıktan sonra görümce kesinlikle gitmiyorum artık dedi,bu sefer enişte zorla çocukları götürdü onlara da aynı muamele,çocuklar da gitmiyoruz kötü davranılıyor diye itiraz etmeye başladılar,ama enişte hala vazgecmedi,iki yıl önce görümceyi zorla ikna etti iftara evine çağırdı ailesini hazır sofraya rağmen gelmiyoruz bile demeden gelmediler,görümcem iki gün kendine gelemedi. Hala gecende sosyal medyada yazmış “anam anam canım anam,affet beni anam” 50 yaşındaki adamı ben dövsem hırsım geçmez,adam 20 yıldır anlamadı umarım sizinki bambaşka olur.

ben sevgilinizin nereli olduğunu merak ettim sakıncası yoksa tabi. bende bir zamanlar yillar once istenmeyen gelindim. babası ve annesi çok net şekilde olmaz diyorlardi. ve ne yaptıysak ikna edemedik. neyaptilar ettiler bizi ayirdilar. annesi sutumu helal etmem demis. (sevdiği kızla evlenmek istediği için sutünü helal etmeyen bir anne !! )bu sozu kaldiramadi ve bitirdik. teyzesinin kızıyla evliymiş şimdi. neden istenmediğimi yıllar sonra anladım. sizin hikâyeniz güzel biter inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…