İstemeye, nişana hatta düğüne gelmeyen kp

Zor bir durum. Allah yardımcın olsun.beni dedikodu değil de istenmeyen gelin olmak yaralardi.Sabirla üstesinden gelirsiniz insallah.Askiniza guveniyorsaniz boşverin derim.Aileniz de güçlü olsun bu durum karşısında .

Anne baba rızasına inanıyorum bu konularda ben..ilerde buyuk sorunlar yasanir kalkar gelirler bir de hizmet ettirirler kendilerine ve ogulları da haklı bulur sen susarsın..cevremde hep boyle gozlemledim..

Sana sunu soylemek isterim ki erkekler dugunden once ailesine tepkili gibi davraniyorlar ama dugunden sonra anne babalarinin her kotulugunu unutup onlar benim ailem deyip kosuyorlar ve sen geriden oyle bakiyorsun. Hicbir seyi hazmedemiyorsun. Ve sunu da soyleyeyim evlenmeden once aile onemli degil biz mutlu olacagiz seviyoruz gibi dusuncelere sakin girme cunku o aile oyle bir huzur bozuyor ki insan cicim ayi bile yasayamiyor gozun ne sevgiyi gorebiliyor ne mutlulugu ve o zamanlar da hayatinin en guzel zamanlari olmasi gerekirken en travmatik zamanlarina donusuyor. Sonrasi malum... insallah hakkinda hayirlisi olsun.

Ayrica adam 73 yasindaymis ölumun yaslisi genci olmaz ama o gunu gorecegi bile mechul. Insan ölmeden oglumun muruvetini goreyim der ama adam ne derdinde. Belki acimasizca gibi olacak ama hayatin gercegi su ki belki o gunu bile goremez...

Ayrica anne babana cok uzuldum cunku genelde en cok uzulen onlar oluyor hak etmedikleri halde. Ben eger boyle seyler yasayacagimi bilseydim anne babami elin 3 kurusluk dar dusunceli adamlari icin uzmezdim.

Gorelim Mevlam neyler, neylerse guzel eyler.

Anne baba rızasına inanıyorum bu konularda ben..ilerde buyuk sorunlar yasanir kalkar gelirler bir de hizmet ettirirler kendilerine ve ogulları da haklı bulur sen susarsın..cevremde hep boyle gozlemledim..

Aynen oyle cok dogru soyluyorsun misal ben anne baba rizasiyla evlenmeme ragmen tam dugunde oyle cirkeflikler yaptilar ki ama simdi gorsen eve gelip kalma derdinde sanki o yapmamis. Bu kadar da yuzsuz oluyorlar iste...

Biliyor musun benim kayinbabamda basta boyle cok inat etmis. İstemeye zorla getirdiler neyse yuzu kirk kat. Hatta beni kayinbabam degil baska bir aile buyukleri istedi neyse. Simdi kayinbabam en cok benim ailemi sever dünürleri icinde. Bir sekilde ikna edilebilse her sey yoluna girer.

Eş adayiniz ilerde kriz zamanlarını yönetecek bir kişi mı ?
Bu çok önemli ? Kimse ailesini atmasın da , sizi de ezdirmesin .

Sadece o beyle değil ailesiyle de evleneceksin atamazsin satamazsin bu yaşta sırtına kanbur etme yol yakınken geri dön bugün herşey güzel 2 yıl geçsin ezilen sen olucaksin yaşadığın sıkıntıların üstüne dahada binecek hatta eşin onlar benim ailem senin konuşmaya hakkın yok diyecek sonra buraya yazarsın arabaları sattım ailemi ikna ettim dedikodu oldu aldırmadim şimdi eşim bana kötü davraniyor. İçini karartmak istemem ama bu iş kültüre okumaya pek bakmıyor. 24 yaşındasın iş hayatına atılmıssin hayatın sana getirileri ne, olacaklari zamana bırakalım de olumlu olmazsa yol ver gitsin.

Karsinda atanamazsan evlenmem, ben ancak a grubu veya ogretmen olan calisan biriyle evlenebilirim diyen bir adam var.

Emin misin?
Son kararin mi?

Acaba bu kadar şartli şurtlu bir sevgi??????????? Olabilir mi?

Bence eski konularini oku ve gerceklerle yuzles...

Zira ben sizin geleceginizi hayal ediyorum suan, ikiniz calisip seni dogdugun yerle ilgili kucumseyen asagilayan erkek ailesine canla basla her ay para gondereceksiniz gibime geliyor sonra gelsin konular, hanimlar esim cok degisti, beni ailesiyle gorusturmeyecekti ama simdi artik evliyiz, gidip ellerini opmeliyiz, ne olursa olsun onlar benim ailem, sen de benim hatrim icin geleceksin, yoksa ben de senin ailenle gorusmem diyor

Bekar kizlarimiz cok toz pembe goruyorsunuz ama evlilik oyle bir sey degil. Yeri gelecek neleri idare etmen gerekecek. Cunku sadece 1 erkekle evlenmiyorsun. Ne kiz ne erkek ayrica ailesini evlendi diye silmemeli. Zaten kaçarak evlenen de silen de sonradan pisman olup geri adim atiyor.

Benim bu konudaki gorusum aslinda şu ki, evlenirken aile rizasi alinmali. Ve eger insan ailesinin kati goruslerini, kirmizi cizgilerini biliyorsa buna uymayan adaylari bosuna oyalamamali. Bunu acik kapali mevzusunda da yapiyorlar, şurali burali konusunda da yapiyorlar.

Madem oyleydi, bastan seni ailesinin kabul etmeyecegini dusunup bir iliskiye baslamamaliydi. Suanda en mutlu hevesli olman gereken zamanda bu sacma gelecek kaygilariyla ugrasiyorsun, deger mi?

Suan senin nişan dugun kiyafeti ve ceyiz telasinda olman gerekirdi

Ben seni cok iyi niyetli gördüm. Sevgilin bu durumda " bayramda çocuklarla" giderim diyor. Nereye gidiyor? O cocuklar senin çocuğun olacak. Sen bayramlarda yapayanliz neyapacaksin?
Bu aile çocuklarını doldurur sana karşı...igrenc ideolojilerini aşılarlar onlarin temiz beyinlerine.
Bu tür konulara cok şahit oldum malasef. Bence cizgini koru. Sevgilin ya siler ailesini ya unutur seni.
Öyle seni ve aileni ezip, rencide edip sonrada torun sevmek olmaz. Maden senin kökenine beğenmiyorlar, senin canindan olan yavruyada yaklaşmasınlar.

Ben o ailenin soyadini bile almazdim.

Baba evladına verdiği değeri böyle gösteriyor,evladının mutluluğunu öncelik olarak görmeyen bir baba size değer verse ne olur vermese ne olur...Hiç umurumda olmazdı,aileme de kendi aralarındaki ilişkinin sorunlu olduğunu söylerdim....Yaklaşımda sizi hatalı buldum şahsen üzerime alınmaz eşimi de asla yalnız bayram ziyaretlerine göndermezdim..Eğer kılıç çekecekseniz bu şekilde çekin...Varlığımı gözüne gözüne sokardım.............

BACım zor günler bekliyor ilerde bu konu çok kafanı ağrıtır yaşın küçük şimdi sana bazı konular önemsiz gelir ama ilerde çok tartışırsınız çünkü bir kişi ile değil sülalesi ile evleniyorsun.ve istenmeyen gelin olmak çok üzücü bi durum çok rencide edici

Bu atanma muhabbetini farkeden arkadaşa teşekkürler:)kesinlikle bırak sen onu hem ne yapacaksın aranda 10 yaş var hayatını yaşasana bu yaşta evleneceksin ben evlendim erken atanınca erken evlendiğime pişmanım ailesi çok isteyerek aldı ama ağzımada ettilee yani uzak dur

kendinizi kandırmayın evlilik iki kişi arasında yapılmıyor ailesi ile evleniyorsunuz...
nikahdan önce yapılan sözleşmeler imzadan sonra geçersiz onlar benim annem babam olacak bunlara hazırmısınız.
üstelik insanın biraz kendine saygısı olmalı mevki sahibi olmanız şartı ile sizinle evlenmek isteyen birinin size olan sevgi ve saygısı nerde bulabildiniz mi?

Diğer konularını ve bunu birlikte yorumlayacak olursam mutsuz olmak için çabalıyorsun. Olmayan işteki hayrı şuan idrak edemiyor, oldurmaya çalışıyorsun. Bu adamdan bir cacık olmaz

Şimdiden çocuk meselesinde bunları söyleyen adam 2 yıl sonra neler der kim bilir?
Bence bu evliliği gözden geçirmen gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…