- 9 Haziran 2009
- 476
- 52
- 318
- 39
- Konu Sahibi burcudalli
-
Orada yaşadıklarımı ancak ben bilebilirim buraya ne kadar yazsam da anlatamayacağımı anladım.12 günde neye ne kadar kinlendiniz de müdür arayınca suratına kustunuz içinizdekileri?
Size çalışmak zor gelmiş, bahane aramışsınız.
Ayrıca deneme süresi içinde koşulsuz işten çıkarabilirler. Herhangi bir hakkınız yok.
Gerçekten çok komiksinizİşe keyfi gitmeyip sigortamı başlatmamışlar diye işyerini şikayet etmek aman ne etikneyse ki senin gibi birinin cezasını ödeyip çıkartmışlar he he alakacak hakkın var
İşten çıkmak için yaptığım tek davranış işe gitmemek oldu. Onun dışında ne dedilerse yaptım diyemezler ki şu işi yap dedik yapmadı derlerse de kendi vicdanları. İşimin başına döneceğim dedim zaten ama onlar çıkarmayı tercih etmişler. Belki bakıcı problemini çözebilir miyim diye rapor almıştım ama maalesef pek işe yaramadı.Tutarsız geldi davranışlarınız. İşten cıkmak için elinizden geleni yapmışsınız sonrada isten cıkarıldım diyorsunuz. Sırtınızı sıvazlamalarını beklemiyordunuz sanırım.
Ben sizin yerinizde olsam işimi bırakmaz ve neden geç bildirim yaptıkları için hesabını daha etik yollarla sorardım.
Terbiye sadece işe gitmek mi soruyorum size siz hayatınızda hiç yanlış birşey yapmadınız mı?Oh ne ala memleket
Sorunsuzlukda diz biyu
Ise gitmeyeceginizi haber vermemek terbiyesizlik
Is yerinin nunarasi yoktu da bahane
Konu sahibi arkadaş bu ay maaşını almadan işten çıkmayı dusunmuyordu sanırım. Bir on günlük rapor daha patlatıp tüm ay maaşı alırım ,sonra zaten yollarımız ayrılır diye düşünüyordu diye anlıyorum.Sorun ne?
Dert nerde?
Ben anlamadım.
Zaten gitmek istemediğiniz işten çıkarılmışsınız.
Siz sağ,işyeri selamet.
Allah iş arayanlara yardım etsin.
Nasıl olsa kovuldum para alabilir miyim bu durumdan diye soruyorKonu sahibi arkadaş bu ay maaşını almadan işten çıkmayı dusunmuyordu sanırım. Bir on günlük rapor daha patlatıp tüm ay maaşı alırım ,sonra zaten yollarımız ayrılır diye düşünüyordu diye anlıyorum.
Arkadaşım rapor aldım ama rapor parası alamıyorum çünkü 90 günlük süreyi doldurmadığım için bunu daha önce de belirttim. Rapor almamdaki tek amaç belki çocuk için başka çare düşünebilirim kreş vs gibi.Konu sahibi arkadaş bu ay maaşını almadan işten çıkmayı dusunmuyordu sanırım. Bir on günlük rapor daha patlatıp tüm ay maaşı alırım ,sonra zaten yollarımız ayrılır diye düşünüyordu diye anlıyorum.
Çocuğum hasta ondan gelemedim demişsiniz.[i="Yok boylesi, post: 60887093, member: 228983"]
çocuk üzerinden yalan söylediniz, birde 10 gün rapor aldınız demeko raporu hangi gerekçeyle aldınız çok merak ettim sahte rapor düzenleyen kurumu
[/]
Çocuk üzerinden bi yalan söylemedim Allah yukarıda çocuğum bakıcıya alışmadı bide 1 ay boyunca gördüğü halde 1-2 günlük tanıdığı birine bırakmadım.
Teşekkür ederimİlk 2 ay deneme süresidir. Herhangi bir hak iddia edemezsiniz.
Teşekkürler iyi gecelerÇocuğum hasta ondan gelemedim demişsiniz.
Durum illaki bir yalanla kurtulacaksa bu yalan mümkünse çocuğun üzerinden söylenmesin gerçeğe dönüşür diye korkarım her zaman
Ayyu herkes bi para diye tutturmuş kardeşim para falan almıyorum ben önce bi şunu anlayın rapor parasıda yokkNasıl olsa kovuldum para alabilir miyim bu durumdan diye soruyor
Sizin konunuzu okuduğumda çocuğunuzun yeni bakici-kres ortamina uyum süreci için bu raporu almadiginizi ,zaten işi bıraktığınız için ise gitmediginizi,sonrasında SGK dan gelen bildirimle elinizi güçlenmiş görüp kendiniz için rapor aldiginizi, şikayetiniz sonucu kuruma ceza kesilmesinin size yeterli gelmediğini , size de ekstra bir ödeme yapmaları gerektiğine yönelik bir inancinizin olduğunu düşündüm.Daha önce konu açmıştım iş yerim ile ilgili rehabilitasyon merkezinde önce hasta bakıcı sonra idari kısmı ve tekrar sonra hasta bakıcı olarak çalıştırdılar vs.diye. Bütün olanlardan sonra ve oğlumun bakıcıya alışamaması sonucu işi bırakmaya karar verdim ve cuma günü işe gitmedim. Asıl olayda bundan sonra başladı benim sgk ya işe girişim bildirilmemiş. 5 ağustosta iş başı yaptım ama bildirim 17 ağustos. İşe girişiniz yapılmıştır diye sgk dan mesaj geldi okuyorum okuyorum anlam veremiyorum. Sonra 170 sgk danışma hattını aradım evet doğru yeni yapılmış işe girişiniz dedi ve şikayet dilekçesi oluşturduk. Bu arada müdür arıyor durmadan. En son tl kapatıp aradım kimsiniz falan diye kendini tanıttı işe neden gelmediniz dedi bende ilk önce siz neden benim işe girişimi bugün bildirdiniz bunun hesabını verin sonra bana sorun neden gelemdiniz diye dedim ve içimde ne varsa kustum resmenSonra bu durumu hemen düzeltiyorsunuz ben işimin başındayım çocuğum hasta ondan gelemedim falan dedim ayrıca şikayet ettiğimi de söyledim. Bende ne olur ne olmaz diye gidip 10 günlük rapor aldım kendime. Sonra bana yine sgk dan mesajlar gelmeye başladı sırasıyla işe giriş iptal sonra 5 ağustos işe giriş ve ardından 16 ağustos işten çıkış diye. Bu arada akşam teyzemden öğrendim ki 900₺ ceza ödenecekmiş geç bildirmekten dolayı kurucu müdüre yansımış olay cezayı müdüre demiş ödeyeceksin hemen düzelt demiş baya Bi bağırıp çağırmış nasıl unutursunuz her gün yanınızda gözünüzün önünde diye. Şikayet etti deyince de çıkışını verin demiş. İşten çıkmış olmak sorun değilde ben baya Bi kinlendim açıkçası hangi maddeden çıkış yaptılar bilmiyorum ama olayın aslı astarı bu. Şimdi benim bu işyerine açabileceğim alabileceğim bi hakkım varmı?aramızda bilenler vardır önce bi size sorayım dedim. Çalışma sürem kısa ya bide rapor almıştım. Yapabileceğim bişeyler var mı?
Arkadaşım rapor aldım ama rapor parası alamıyorum çünkü 90 günlük süreyi doldurmadığım için bunu daha önce de belirttim. Rapor almamdaki tek amaç belki çocuk için başka çare düşünebilirim kreş vs gibi.
Ne para gözmüşüm haberim yokmuş
Peki konunuzun başlığı neden " isten cikarildim? " "İsı bırakma nedenim bunlar değil sadece oğlum"demekle celismiyor mu bu durum.onlarin SGK'ya gec bildirimde bulunması doğru değil ama.sizin de amirinize haber vermeksiZin ise gitmemeniz etik değil.ha bir de zaten kendiniz ayrilacaktiniz neyi dert Edip konu açtınız anlamadım benPazar günü aradılar işe başlayabilirsiniz diye pazartesi işe başladım işe girmeden önce sözleşme falan imzalamıştık işe girişi bildirmişlerdir diye sorma ihtiyacı hissetmedi. İşe gelemeyeceğimi de aynı yerde teyzem çalışıyor ona söyledim diğerlerinin tl numarası yoktu çünkü.İşe de ihtiyacım vardı ama oğlum huzursuz ve mutsuz olunca ondan kıymetli değil deyip bırakma kararı aldım yoksa muhasebe mesleğim olmasına rağmen iş bulamadığım için hasta bakıcılığı yapıyordum gerçi hasta bakıcılığı değil temizlikçi bulaşıkçıda diyebilirsiniz. Çünkü her işi yapıyorduk. Ama işi bırakma nedenim bunlar değil sadece oğlum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?