işten çıkarıldım 😢

Orada yaşadıklarımı ancak ben bilebilirim buraya ne kadar yazsam da anlatamayacağımı anladım.
Teşekkür ederim

İşe keyfi gitmeyip sigortamı başlatmamışlar diye işyerini şikayet etmek aman ne etik neyse ki senin gibi birinin cezasını ödeyip çıkartmışlar he he alakacak hakkın var
Gerçekten çok komiksiniz
Siz beni ne kadar tanıyorsunuz da sizin gibi biri deyip hakir görmeye çalışıyorsunuz.
İşten çıkma gibi bir düşüncem olmasaydı be yine sigortam geç başlasaydı bu şekilde düşünecekmiydiniz acaba
İşe gitmediğim için bütün suç benim oldu ne ala memleket valla

Tutarsız geldi davranışlarınız. İşten cıkmak için elinizden geleni yapmışsınız sonrada isten cıkarıldım diyorsunuz. Sırtınızı sıvazlamalarını beklemiyordunuz sanırım.
Ben sizin yerinizde olsam işimi bırakmaz ve neden geç bildirim yaptıkları için hesabını daha etik yollarla sorardım.

[i="Yok boylesi, post: 60887093, member: 228983"]
çocuk üzerinden yalan söylediniz, birde 10 gün rapor aldınız demek o raporu hangi gerekçeyle aldınız çok merak ettim sahte rapor düzenleyen kurumu
[/]
Çocuk üzerinden bi yalan söylemedim Allah yukarıda çocuğum bakıcıya alışmadı bide 1 ay boyunca gördüğü halde 1-2 günlük tanıdığı birine bırakmadım.

İşten çıkmak için yaptığım tek davranış işe gitmemek oldu. Onun dışında ne dedilerse yaptım diyemezler ki şu işi yap dedik yapmadı derlerse de kendi vicdanları. İşimin başına döneceğim dedim zaten ama onlar çıkarmayı tercih etmişler. Belki bakıcı problemini çözebilir miyim diye rapor almıştım ama maalesef pek işe yaramadı.
Konu başlığını yanlış açmış olabilirim o yüzden de fazla tepki aldım zannımca

Sorun ne?
Dert nerde?
Ben anlamadım.
Zaten gitmek istemediğiniz işten çıkarılmışsınız.
Siz sağ,işyeri selamet.
Allah iş arayanlara yardım etsin.
Konu sahibi arkadaş bu ay maaşını almadan işten çıkmayı dusunmuyordu sanırım. Bir on günlük rapor daha patlatıp tüm ay maaşı alırım ,sonra zaten yollarımız ayrılır diye düşünüyordu diye anlıyorum.

Arkadaşım rapor aldım ama rapor parası alamıyorum çünkü 90 günlük süreyi doldurmadığım için bunu daha önce de belirttim. Rapor almamdaki tek amaç belki çocuk için başka çare düşünebilirim kreş vs gibi.
Ne para gözmüşüm haberim yokmuş

Çocuğum hasta ondan gelemedim demişsiniz.
Durum illaki bir yalanla kurtulacaksa bu yalan mümkünse çocuğun üzerinden söylenmesin gerçeğe dönüşür diye korkarım her zaman

Sizin konunuzu okuduğumda çocuğunuzun yeni bakici-kres ortamina uyum süreci için bu raporu almadiginizi ,zaten işi bıraktığınız için ise gitmediginizi,sonrasında SGK dan gelen bildirimle elinizi güçlenmiş görüp kendiniz için rapor aldiginizi, şikayetiniz sonucu kuruma ceza kesilmesinin size yeterli gelmediğini , size de ekstra bir ödeme yapmaları gerektiğine yönelik bir inancinizin olduğunu düşündüm.

Konu sahibinin hataları olsada 12 günlük emeği var sonuçta karşılığını almak istemesini anlıyorum. Bazı arkadaşların çok acımasızca yorum yaptığını düşünüyorum.

Peki konunuzun başlığı neden " isten cikarildim? " "İsı bırakma nedenim bunlar değil sadece oğlum"demekle celismiyor mu bu durum.onlarin SGK'ya gec bildirimde bulunması doğru değil ama.sizin de amirinize haber vermeksiZin ise gitmemeniz etik değil.ha bir de zaten kendiniz ayrilacaktiniz neyi dert Edip konu açtınız anlamadım ben

Işcinin 3 gun isverenine herhangi bir bildirim yapmadan ise gitmemesi durumunda isvereni tutanak tutarak isciyi hakli nedenle isten cikarabilir
1yildan daha fazla calismaniz sonucunda kidem ve ihbar tazminati hakkiniz doguyor
Ancak isvereniniz sizi haksiz bir nedenle isten cikarmis ise iadenizi isteyebilirsiniz noterden bir ihtar cekerek
Ayrica sgk girisinizi zamaninda yapmamis bu bir suctur geriye donuk sgk nizin yapilmasini hem siz hem de sikayenizle sgk isteyecektir
Zamaninda yapilmayan girisler icin sgk ya odenecek idari para cezasi iki asgari ucrettir
Siz bu durumda yetkili isvereninizle direkt gorusup - mudur amir degil isveren- durumu anlatip ise iadenizi isteyebilirsiniz
15 gun ihbar sureniz var isten cikmak icin yani 15 gunluk ucretinizi alabilirsiniz
Ayrica rapordan bahsetmissiniz almaniz iyi olmus raporlu bir isci isten cikarilamaz cikarilirsa sgk ayrica bunun icinde idari para cezasi keser isvereninize
Gecmis olsun

Ayrica ;

Isvereniniz cikis kodunuzu ne yazmis acaba sgk dan ogrenebilirsiniz
Cikis kodunuz ;
Hakli nedenle isciyi cikarma ise
Tutanagi olmasi lazim uc gun sonunda iki gun tutanak tutmasi lazim sahitler huzurunda
Istifa ise cikis kodunuz imzali bir ibranamenizin olmasi lazim isvereninizde ; yani arkadasim sebebin ne olursa olsun isverenim bir gun ise gelmedi diye ne seni ne kimseyi isten atamaz kanunlar var senin uc gun izinsiz habersiz ise gitmeme durumun olabilir bunu kanun belirlemis
Sgk ile gorusup sikayetini yap ya arabulucular ya da sgk mufettisleri ise iadeni isteyeceklerdir artik boyle bir yerde calismak istemem demen durumunda ise maasin ile ihbar tazminatini alabilirsin ispatlamsn durumunda ise isverenenin isci giris cikisinda sgk yi yanilttigi icin guzel bir idari para cezasi oder sgk ya
Ispatlama dedigimde kamera kaydi e mail - sirket adına- giris cikis kartin yemek kartin vs o tarihlerde isyerinde oldugunu gosterir belge dokum video vs
Zor gibi gorunse de bu yollar mucadele etmek istersen sen haklisin sonuna dek git derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…