Bu tür konularda var
Arkadaşımın başına geldi. Mobbing yapıp işten çıkardılar...2 yıl ugraştı ve haklı buldular..2 yıllık maaşyla geri aldı herşeyi...2 yıl çalışmadığı süreleri ve işne geri döndü
Niye inandirici gelmedi ki bu konu insanlara anlayamıyorum. . Bende gdoguda öğretmenlik yaparken adetli olduğum günler bile orucluyum derdim.. Çünkü oruç tutmamak kabul edilmeyen birseydi orada.. ve arkadaslarinda dedigi gibi bütün restoranlar kapali olurdu iftar saatine kadar.. eskaza bir markettem su istesen adam sana kufreder gibi bakardı. .
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Evet onlar gibi olmadigim, olamadigim icin once surgun yedim, baska subeye gittim. Bugunde kovuldum. Aciklama oruc tutmamam. En basta bildikleri halde tutmayacagimo cevre baskisi altinda "oruc" tutan insanlar tarafindan ekmegimden edildim. Hala dusundukce icimden birseyler kopuyor. Emeklerim, herseyim sirf boyle bir sey icin yoksayildi.
Esimde resmen beni suclar gibi davrandi, sorsam ben oyle demek istedim hayir oyle yapmak istemedim. Ama resmen destek olmak yerine beni daha cok strese soktu.
Delirecegim.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
peki arkadasinin mobbing olayiyla bu konunun bir benzerligi varmi?
ben asla inanmiyorum kisinin böyle bir konuyla hakkini bulabilcegini, asla , cünki inkar edilir ,burda oldugu gibi böyle birsey asla olamaz ,birde magdur edebiyati var uymaz yani
Bende güneydoğuda yaşıyorum ama hiç böyle birşeyle karşılaşmadım
Hatta dün markete gittim görevli abla oruçlu değilsin galiba keyfin pek bi yerinde dedi çok mu belli oluyo dedim güldük
Yanlış anlamış yada değerlendirmiş olabilirsiniz.
-Zira konu sahibi sizde bana hiç inandırıcı gelmedi açıkçası,bence işten kovulma sebebiniz farklı fakat siz oruca bağlıyorsunuz.
Konu sahibi bastan sartlari konusmus.. Müslüman olmadigini ve bunun sorun olup olmiyacagini sormus... E dogal olarak müslüman olmayan bi insanin oruc tutuyor diye düsünecek halleri yok ya :)herşey iyi hoşta ben anlamadım millet nerden biliyor sizin oruç olmadıgınızı herkesin dini siyasi inançları kendine böyle açıkca ortaya koymaya gerek yoktu siyasi olsaydınız
Konu sahibi bastan sartlari konusmus.. Müslüman olmadigini ve bunun sorun olup olmiyacagini sormus... E dogal olarak müslüman olmayan bi insanin oruc tutuyor diye düsünecek halleri yok ya :)
Bende is ile ilgili yasadigim bi olayi anlattim dün. Yapan yapiyor valla... Hemde catir catirBana da çok saçma geldi. Şeytan bir taraftan yanlı bir konu diyor ama hadi neyse..
Bu adamlar konu sahibini işe alırken dini inancını biliyor hatta esnaf bile biliyor. Oruç tutmasını beklemek komik olurdu herhalde. Kaldı ki bunu neden göstermek. Benim çalıştığım yerde tutmayan daha fazla tutandan mesela. Kimse kimseye de karışmıyor. Çok enteresan geldi bana.
konuya inanmayan arkdaşlar ;konu sahibi zaten üstteki gibi anlatmış durumun nasıl olduğunu..Gelecek pazartesi butun yasal haklarimi almak icin esimle caba harcayacagiz.
En basta ben is yerine baslarken mutaasip insanlariz demislerdi. Ve ben de onlara acikca sormustum. Ben acik bir insanim kiyafet sorun olacak mi? Dinim farkli burada bamaz kiliyorsunuz sizin icin sorun olur mu diye. Hayir demislerdi hatta 5-10 yil calisacak biri istiyoruz boyle biri olursan calisalim dediler.
Aradan bir sure gecti (bu sure drdigim 25 gun oldu maksimum) alttan laf soktu calisanlardan biri dedi ki
Axelia burada boyle sac makyaj oluyor mu hic?
Bende gulumsedim cok ciddiye almadim.
Sonra bana yeni aldiklari kizin isi ogrenemedigini benim diger subeye gidersem belki ogrenebilecegini soyledi.
Bende tamam dedim(elim mecbur)
Sonrasi da bu iste.
Yani tamamen sebep bence de bu degil. Ama her ne ise de bilmek hakkimdi ve bu sebebi gizlemek ivin cevre baskisi, dini yansitmama
Kafire ekmek yedirme gibi sozler isittim.
Benim canimi sikan bu.
Bana dedilerki ay sonuna kadar kal istersen is bakarsin. Ama ben bu laflari isitince kalamadim aglaya aglaya firladim eve geldim.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Gorevlinin keyften bahsettigi cok dinc ve enerjiktim halsiz bitkin bir halim yoktu iftara bir saat kalmis olmasina rağmen.oruçlu olanlar keyifsizmi oluyormuş eğer öyle ise tutmasinlar zira off bile demek günahtır orucken isyana girer
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
İnanamayan arkadaşlar haksızlığın büyüklüğü nedeniyle inanamıyor sanırım. Yoksa kamu kuruluşunda çalışan 4, özel şirkette çalışan 2 arkadaşım oruç tutarmış gibi davranıyor. Bu konudaki mahalle baskısı da özellikle son dönemlerde çokça bilinen bir gerçek. Yemek molalarını iptal eden, yemekhaneyi ve çay ocağını kapatan bir sürü şirket var ramazanda. Hatta kamuya bağlı kuruluşlardan birinde gerçekleştiğini de duydum bu kapama olayının.
Konu sahibi, hakkınızı her yoldan arayın. Böyle bir ahlaksızlığa prim vermeyin. Müslümansınız veya değilsiniz, kimseyi hiçbir şekilde ilgilendirmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?