İstenmeyen bebek .lütfen bakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
22 yaşındasın Elbet olur bebeğin.ben de çok istiyordum ama ne olduysa hamile kaldığımı öğrendiğimden sonra oldu
Arkadaşım cuma günü sabah sabah insanların sinrini zıplatmaya mı geldin? Kocaman kadınsın, sevişmeyi de korunmayı da biliyorsun ki evlenmişsin. Bile bile, çok istiyerek hamile kalmış 12 hafta beklemişsin. Şimdi yok asla istemiyorum.

Ki sorunlarımız da büyük değil, azıcık ses yükseltme diyorsun. Yazık, 26 yaşında olgunluk seviyen buysaa, keşke evlenmek için en az 30- 35 i bekleseydin. Koca da, bir evin sorumuluğu da özgürlüğü kısıtlayan şeyler, sadece bebek değil.

Artık öyle de dua etmeyelim yaa. Baksana istemiş şimdi istemiyorum diyor oyuncak sanki. ALLAH anne olmayı hakedene evlat versin inşallah diyelim artık
Ancak linç etmeyi biliyorsunuz ya .çocuk zor bir karar ki ben 19 yaşında evlenen arkadaşlarıma rağmen 25 e kadar bekledim.ailemden uzak doğularda çalıştığım yalnız başıma .özgürlüğe yalnızlığa çok alıştım .siz bişi yazmasanız da olur yazmayın

İşte evlenilmeden önce prova yapılmıyor malesef nasıldır nedir .ben fikir almaya geldim linç yemeye değil
Arkadaşım kimsenin evliliği evlendiği günden beri güllük gülüstanlık geçmiyor. En saygın tanıdığım çiftlerin bile ilk senelerde birbirilerine alışana kadar kavgaları olur. Gece yatıp sabah kalkıp evlenmediniz ya bunun planlarını yaptınız uzunca. Herşeye hazırlıklı olman lazımdı. Büyük bi sorun yok diyorsun ondan çıktım böyle kendimden. Ben ilk senelerde neler neler yaşadım sabrettim durdum çok şükür şimdi herşey rayına oturdu mutlu bir evliliğim var. Tek yapman gereken sabır ve en ufak şeyi büyütmemek. Ve karnında can taşıdığının bilincinde olmak.

Konu gerçek mi bilmem, yasal sınırı geçmişsiniz. Doktorunuza danışın. Merdiven altı yerlerde asla kürtaj yaptırmayın. Şu saatten sonra aldırmanız mümkün değil pek, doğduktan sonra isteyip istemediğinize göre ne yapacağınıza karar verirsiniz.

Pişman olmaktan korkuyorum sadece .zaten daha fazla bebek de istemiyorum ilkinden sonra beklicem kesinlikle .bende rahatıma düşkünüm .en önemlisi özgürlüğüme düşkünüm .
Kesinlikle ama 100 de 10.000 kesinlikle pişman olursun, sakın ama sakın bebeğinden vazgeçme. Zamanla alışacaksın ve çok seveceksin, bu düşündüğün yazdığın şeylere inanamayacaksın...Birçok kadın rahatına ve özgürlüğüne düşkündür ama çoğunun da çocuğu vardır... Özgürlük ve rahatlık ta bi yere kadar mutlu eder insanı, sırf bu yüzden ömür boyu bile isteye çocuk yapmadan durmuyor kimse emin ol..

Sonra alıştınız sevdiniz yani bebeği :/
yapimiz benziyor sanirim bende ozgurlugume duskun sikintiya gelemeyen biriyimdir devamli cocuga endeksli yasamak cok zor diye dusundum hep ama hamileligin ilk aylari gecince birsey olmasin diye her kontrolde kalbim agzimdaydi 2.5 yasinda suan oglum opmeleri sarilmalari var insan iyiki dogurmusum diyor hatta en uzuldugum seylerde ilk zamanlar istemiyormuyum diye olan dusuncelerim

Haklısınız sanırım.zaten bu bebekten sonra bebek filan istemiyorum.bir çocuk neyse ama iki gerçekten büyük sorumluluk tek olsun yeterli

Yazık neden aldıracaksınız onun ne suçu var. Biz istiyoruz bizim olmuyor

Sorunlarımız kesinlikle büyük değil ufak ses yükseltmeleri o kadar.bilmiyorum ben sanırım anne olma fikrine karşıymışım birinin sorumluluğunu almak fikri korkunç geliyor
Canım sorunların büyük degilse acaba bu ara problem yaşadığın için kendini güvende hissetmediginden böyle düşünüyor olabilirmisin yani 11 haftaya kadar hiç istemedin mi bu bebegi hiç benimsemedin mi yoksa problem olduktan sonra mı düşüncelerin degişti yani bana Bi anlık güvensizlik hissi sana bunu düşündürtmüş gibi geldi sorumluluk seni korkutuyor çünkü eşinle olan problemin seni bu bebege yalnız bakıcakmışsın gibi hissettiriyor ona güvenmediginden iyi düşün ilk ögrendigin andan itibaren istemiyorsan o zaman başka ama eşinle aran bozuldu diye böyleyse sonra çok üzülürsün inan ilk yıl evlilik çok zor oluyor ne kadar sevsen de aynı evde olmaya alışırken tartışmalar çok oluyor bunu bende yaşadım ki eşimle birbirimizi çok severiz ama yıllarca yaşanılan hayat birden degişince herkesi zorluyor illaki

Haklısınız sanırım . Bu saatten sonra aldırmak da pek mümkün değil.eşim madem istemiyordun korunsaydık deyip duruyor .aldırırız bu sefer de olmaz diyor .bakalım umarım bende severim alışırım .teşekkürler yazdıklarınız için :)

Bu haftadan sonra aldirabileceginizi sanmıyorum, keşke demenin de anlamı yok.
Ama yazdıklarınızdan ruh haliniz iyi gelmedi bana.

Bence önce bir destek alın, şu durumda bebeği de aldirsaniz yine mutsuz olacaksınız gibi hissettim.

Sorunlarımız kesinlikle büyük değil ufak ses yükseltmeleri o kadar.bilmiyorum ben sanırım anne olma fikrine karşıymışım birinin sorumluluğunu almak fikri korkunç geliyor
Aslında belli bariz sorun yok evlenmeden önce çok aşıkdım.ama aynı ev farklıymış .uzak iki insan gibiyiz .bu evlilik kurumunu da sevmedim bilmiyorum hiç
Siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz bence. Evlenmissiniz evliligi sevmedim. Çocuk istemissiniz olmuş ben anneliğe karsiymisim . O zaman en başında ona göre tedbir alacaktiniz. Evlendiyseniz de sorunlarla başa çıkmaya hazır olacaktiniz ki ilk yıllar birbirine alışma süreci çatışmalar çok olur . O bebeğe de kiyarsanız yazık edersiniz bu katillik olur kalbi bile atmaya başlamış yapmayın herkes bebek sahibi olmak için uğraşıyor . Onlarınki nasıl imtihansa sizinki de bir imtihan .

Eşimle 1 senelik evliydim ikimizde çocuk istemiyorduk ve eminim sizden fazla ve siddetli tartışmalarımız oluyordu. hatta bir gün korunmasız ilişkiye girdik diye ertesi gün hapı bile kullandım ve şuan düşündüğümde çok pişmanım rabbim affetsin. şimdi nerseyse 5 senelik evli olucaz 2 senedir doktor doktor geziyoruz. ve artık kavgada etmiyoruz o birbirimize alışma dönemimizmiş meğersem. Bazen hiç bebek sahibi olamıcam düşüncesi geliyor o an tüm yaşama enerjim kayboluyor. Lütfen rabbim bir mucize vermiş bu gerçekten bir mucize kıymetini bil arkadaşımm

19 yaşında evlenenler sizden daha olgundur. Herkes anasının dizinin dibinde oturmuyor. Özgürlüğüne düşkündün madem korunsaydın. Yazıp yazmamayı da sana soracak değilim. Ban yiyeceğimi bilsem de yazıcam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…