İstenmeyen miras 😂

siz çok çok güzel düşünmüzsünüz
sizi büyüten yüce gönüllü babayı ellerinden öperim
alın hakkınızı dediğiniz gibi yapın
babanız kabul etmemeye devam ederse bağışlayın biryerlere

Hakikaten öyle.
Konu sahibi kusura bakmasın kendisini sımsıkı sarmalayasım öpesim geliyor. ❤️❤️

Sevgi patlaması yaşıyoruz burada, dünkü gerilimli konulardan sonra kalbimiz açıldı burada. İnsanlığa inancımız tazeleniyor. 🥰

Oh çok şükür.

Ölüm hak miras helal demişler.O sizin hakkınız,üvey babanızı ilgilendiren bir durum yok bana göre ama siz vefadan dolayı incitmek istemiyorsunuz.Alın bankaya falan yatırın,ilerde nr yapacağınızı değerlemdirirsiniz.Değerlendirme konusunu sonraya bırakabilirsiniz ama alın derim.

Hakikaten öyle.

Sevgi patlaması yaşıyoruz burada, dünkü gerilimli konulardan sonra kalbimiz açıldı burada. İnsanlığa inancımız tazeleniyor. 🥰

Oh çok şükür.

işte benim çevreme anlatmak istediğimde bu. Bende burda yüzünü bile görmediğim insanlara sarılmak istiyorum , derdini yazan bir üyenin yanında olup elini tutup bende burdayım korkma demek istiyorum. Yani insanları sevmek aslında çok kolay. bunu yapmayı tercih etmeyenleride hayatımızdan atmak hakkımız olmalıki hak yerini bulsun.
Bende seviyorum hepinizi 😍

Sahsen onlarla bir masaya oturup konusmazdim. Yasal olarak hakkiniz oldugu icin onlar önceden harekete gecti veya hakkini verin denildi orasini bilmiyorum. Sahsen birine vekalet verip islemleri hallettiridim. Annem kabul etse ev isine bakarim (üvey baba karsi cikmiyorsa, sonucta oda ev konusunda söz sahibi). Yok annem istemese o zaman hasta bir cocuga bagislardim sahsen. Bazi insanlardan hicbirsey istemiyor insan hayatinda. Bu biolojik baba da olsa.

Hakikaten öyle.

Oh çok şükür.
Allah razı olsun babasından :)
dediğiniz gibi sayesinde iyi insanlar da varmı diyoruz
bin şükür :KK200:

İhtiyacınız yoksa da alın. Annenize vermeniz şu aşamada doğru olmaz, çünkü üvey babanız sizin bile tenezzül etmemenizi söylemiş. Alın bir yatırım aracı olarak -altın,döviz vs- koyun kenara. İleride evi yenilemek isterlerse katkıda bulunacağınızı söylersiniz. Yok hiç istemem derseniz bağış yapın, gerçekten zor durumda olan o kadar insan var ki. Ama alın, muhakkak alın.

Kızlar valla bu son konu açışım biyolojik babayla ilgili ama çevremde her kafadan bir ses çıkıyor.
Biyolojik babam öldü 2 dairesi varmış. Kızlarından birinin eşi benim eşimi aramış. Ben engellesemde esnaf olduğumuzdan her türlü meydan mali gibi ulaşılıyoruz. Adam kötü niyetli değil oturup konuşalım demiş. Malum biyolojik babanın 4 kızı var hepsi evli çocuklu falan. Oturup konuşmak vs .böyle bir travmayi asla kaldıramam. Ben öncd mirasıda lazım değil dedim. Ama annem 1 dilim ekmeğini yemedin senin hakkın diyor. Babam (üvey) o da benim malim sana yeter müdana etme diyor. Ya bu konuların konuşulmasi bile çok geriyor beni. Duyduğum gece şekerim 50 te düştü bayılmışım. Dün gecede anksiyetem tavan yaptı. Sanki çamurdan bir çukura battımda debeleniyor gibiyim. Eşim karışmam diyor. Bende söyle düsündüm bu para benden çok annemin hakkı. 19 yaşında boşanıp hayatla mücadele etti. Gencligini hayatini bana adadı. Benim annemin istanbuldaki evi giris kat ve balkonsuz. Bana düsecek payi ekleyip üst katlardan ona daire almayı düşündüm. Çok sükür benim ihtiyacım yok. Pandemi falan islerimiz yıprandi ama evim arabam işyerim herşeyim var. Sizce bunu babama (üvey) anlatsam kabul edermi ? Ya da kırmadan nasıl izah edebilirim ?
alin tabi..istemezseniz bagislarsiniz bi hayra gecsin. başkalarına niye kalsın ki hakkiniz.
alin bence..

Kızlar valla bu son konu açışım biyolojik babayla ilgili ama çevremde her kafadan bir ses çıkıyor.
Biyolojik babam öldü 2 dairesi varmış. Kızlarından birinin eşi benim eşimi aramış. Ben engellesemde esnaf olduğumuzdan her türlü meydan mali gibi ulaşılıyoruz. Adam kötü niyetli değil oturup konuşalım demiş. Malum biyolojik babanın 4 kızı var hepsi evli çocuklu falan. Oturup konuşmak vs .böyle bir travmayi asla kaldıramam. Ben öncd mirasıda lazım değil dedim. Ama annem 1 dilim ekmeğini yemedin senin hakkın diyor. Babam (üvey) o da benim malim sana yeter müdana etme diyor. Ya bu konuların konuşulmasi bile çok geriyor beni. Duyduğum gece şekerim 50 te düştü bayılmışım. Dün gecede anksiyetem tavan yaptı. Sanki çamurdan bir çukura battımda debeleniyor gibiyim. Eşim karışmam diyor. Bende söyle düsündüm bu para benden çok annemin hakkı. 19 yaşında boşanıp hayatla mücadele etti. Gencligini hayatini bana adadı. Benim annemin istanbuldaki evi giris kat ve balkonsuz. Bana düsecek payi ekleyip üst katlardan ona daire almayı düşündüm. Çok sükür benim ihtiyacım yok. Pandemi falan islerimiz yıprandi ama evim arabam işyerim herşeyim var. Sizce bunu babama (üvey) anlatsam kabul edermi ? Ya da kırmadan nasıl izah edebilirim ?
Bence hakkını al koy kenara ve de hiç elleöe

Dünyanın bin türlü hali var

O paraya müdana etme diyen baban evin üstüne ekleme teklifine kırılır bunu teklif etme sakın. Al koy kenara unut.

Bankadan kasa kirala mesela altın yap koy kasaya ya da sanal altın al hesaba koy kullanma

Çok tatlısın yaa , ben mirası alır anneme verirdim 🤑

Ben olsam reddi miras yapardım. Kalsın parası da. Zaten 4 cocuk bir de eş varsa kaç tl dusecek.

Uvey babaya da ayıp o adamın parasıyla anneye yani aynı zamanda uvey babanıza ev almak.

Ama niye bu kadar dert ettiniz tansiyon düşürdünüz onu anlamadım, gerek yok ki üzülmeye.

edit: hayır kurumuna veya bir öğrenciye bağışlanabilir aslında

Son düzenleme:
Konu sahibi önceki konularınızı da okumuştum. Ben olsam kabul etmezdim açıkçası. Siz haklı olarak hiçbir şekilde görüşmek istememiştiniz. Kendisini istemediğiniz kişinin parasını istemeniz de şık bir durum olmaz.

Önceki konunuzu biliyorum. Öncelikle geçmiş olsun, şekerinize sağlığınıza dikkat edin lütfen bebeğiniz için.

Miras konusunda empati yapıyorum. Ben alırım. Neden alırım biliyor musunuz ? Sağlığında bana bir kuruş destek olmamış, bu yaşa gelene kadar bir lokma ekmeğini yememişim.( Önceki konunuzda öyle hatırlıyorum yanlışsa düzeltin lütfen)
Ölünce de tüm malını diğer çocukları yesin istemem. Zaten yaşarken onlar yemişler. Ölünce bari benim hakkımı yemesinler diye düşünürüm. Niye hakkımı vereyim ki ? Hiç kullanmayacak olsam bile löseve ya da smalı yavrucaklara bağışlarım. Ama alırım.

Annenizin evini değiştirmek çok güzel bir fikir. Ama üvey babanız ya da anneniz kabul etmezse de eğer, siz de mirası kullanmak istemiyorsanız, bebeğiniz doğunca onun adına hesaba yatırırsınız. Üniversite eğitimine kadar faiziyle birikir. O dönem çocuğunuz ne yapmak istiyorsa yapar. Benim fikrim bu. Ben olsam böyle yapardım. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)

Konu sahibi önceki konularınızı da okumuştum. Ben olsam kabul etmezdim açıkçası. Siz haklı olarak hiçbir şekilde görüşmek istememiştiniz. Kendisini istemediğiniz kişinin parasını istemeniz de şık bir durum olmaz.
Bu birinden hayır kabul etmek değil ki şık olmasın. Bir çocuğun anne baba üzerindeki en önemli iki hakkı bunlar, imkan dahilinde maddi manevi yetiştirilmek ve miras. Adam ilkini zaten yapmamış bari öldükten sonra faydası dokunsun. Konu sahibinin kanunen dinen vicdanen (nereden bakarsanız bakın) hakkı bu.

Aslinda ben lösevin daimi bağışçılarındanım. Her yıl kazancımın belli bir miktarını bağışlıyorum. ama o adamın hayrı olsun istemiyorum.
Canım o adamın hayrı olmayacak ki senin hayrın olacak. Para onun değil artık kalan mirascılarının. Hem neden almayasın ben sırf pisliğine alırdım, cocukları zaten göreceğini görmüş bende payıma düşeni alırdım onları rahat ettirmezdım. Ölüm hak, miras helal demişler. Düşen miktar belkide büyütülecek bir rakam bile değildir. İhtiyacın olmayan lüks bişeye bile harcayabilirsin pahalı bir bebek arabası gibi. Çocugun olucak onu düşün bu devirde bir lira bile çok. Bizimde durumumuz iyiydi, pandemi vs derken çöküşteyiz neredeyse hiç kazanmıyoruz. Annemin tarlasından yol gectıde kardeslere küçük rakamlar da olsa para verdi annem (çok şükür yasıyorlar) kardesım araba alırken ben kiramı borclarımı karsıladım. Yani demem o ki dünya hali al yatırım yap arsa al, dolar al yada cocugunuz için hesap acabilirsının. Yada doğum için harca lüks bir hastane sec nasılsa geri gelmeyecek bir masraf oluyor yok sayarsın.

Back
X