İsyana düşüyorum yardım:(

İşin ilginç kısmı ne biliyor musunuz.. O parayı verseler, sonra oğluma ev aldım diye herşeyi hak görecek bir zihniyetle karşı karşıya olduğunun da farkında değil. O zaman da burada ama kaynanam her gün başıma kakıyor, burası bizim evimiz senin değil diyor diye konu açacak..

Ev sahibi öyle çıkın demekle çıkaramaz sizi. Kirayı düzgün ödeyen kiracıyı çıkarmak zor illa ki çıkın diyorsa sizin bahsettiğiniz masrafı karşılasın. Hemen kabul etmeyip direnin. Avukat tut çıkar ona çok daha pahalıya gelir

Kimin üslubu nasılsa o şekilde üslubum yoksa çok sekerimdir kendi durumum olursa kızımın da oglumunda geleceğini kurucam insalah ,kendi yaptıkları da yanlarına kâr kalır benimki başka ...ana babanın görevi ömür boyu bitmez..

Bikac ay önceden haber verdiler kendinizi hazırlayın diye düğün yapacaklarmış oğlu gelecekmiş yani birden çıkın demediler aslında aylar geçti şimdide çıkma vakti geldi

Ben bunun bilincindeyim hatta daha önce tek kuruş kimse vermesin biz alalaim derdim eşime ama şimdi hayat şartları beni yordu kiralarda milletin evlerine gocmekten bezdim fikirlerim değişti hatta oyleki alacağımız ev onlarında evi falan diye düşünmek beni rahatsız etmez oldu gerçekten buyuk konuşmamak lazım

Neden alamayalim ufak bir acigimizi durumu oldukları halde neden tamamlamasinlar ? Gerçekten ana babaların yuva yapmak isteyen evlatlarına yardım etmelerine bukadar karsimiziniz ?

Neden alamayalim ufak bir acigimizi durumu oldukları halde neden tamamlamasinlar ? Gerçekten ana babaların yuva yapmak isteyen evlatlarına yardım etmelerine bukadar karsimiziniz ?
Konu sahibi, bunca mesajda anlamadığınız şey şu. Kimse evladına yardım etmesin, elinden tutmasın demiyoruz. Sadece zorunda değiller diyoruz. Biz de eşimle evimizi borçla aldık, eşimin ailesinin mal varlığı olmasına rağmen yardımcı olmadılar. ÇÜNKÜ ZORUNDA DEĞİLLER. Bu da onları kötü yapmaz, şam babası yapmaz vs.. Kendi paraları, tarlaları. İster sürer çalışırlar, ister satar yerler, ister bize de verirler. Verirlerse amenna, vermezlerse yine başım üstüne.

Sizin beklentili tavrınız çok yanlış.

Araba satmak meselesini tamamen farklı algiliyorsunuz arkadaşlar...bakın kp gözleri kör oldu neredeyse yüzde beş görüyor yazikki ameliyat olduğu halde artık araba süremez yasak adam önünü göremiyor...şimdi durum böyle olunca arabayı artık kullanmicam kapıda curuyecek diye dert ettiler zarar edecem dedi durdu. Ayrıca herkes istiyormuş şuraya gideyim verirmisin falan...öyle olacağına eşime al bunu senin kapıda dursun dedi..acil bişe olunca kullanın işte dedi...bizde tam o sırada zaten ev alamıyoruz bari arabamızın modelini yükseltelim de ilerisi için yatırım olur dedik...eşim babasının arabasının kapıda olması rahatlığı ile yapacağımızı yapmadı ...üstelik benim zor kullandigim ağır arabayı ben kullanmak zorunda kaldım hamileyim ..km devir gösterisi bile bozuk kornasi bozuk direksiyon iki kişi zoruyla donuyor ..canım tehlikede kendimi güvende hissetmiyorum...bende dedimki eşime bak araba eski babana soyle istersen bunu satsın adam kullanamıyor satmaya koyamıyor diye olan bana oldu dedim...satarsa parasını ister alır ister ablanla sana yardım eder ya araba aliriz ya ev almamaiza katkıda bulunur dedin..bu eşime mantıklı geldi...babasına söyledi ..Sibel kulllanamiyor baba dedi ..bizim kapıya getirme dedi babası başkaları istiyor çürüyor dedi ..anlamadı beni...hatta eşim ben yeni araba alayım sizi de heryere ben götürüyorum zaten tarzı şeyler dedi ...bazen mantıklı dusunemeuenlere yol göstermek fikir vermek sucmu?...ama kp eşime senin anan guzelmi cevabını verdi.. şimdi durum şu ben hala o arabaya mahkumun geçende direksiyonu ceviremedim taksiye gomecektim Allah korudu bebehimle beni...üstelik aynı zamanda ev de alamıyoruz artık kiralık ev bakmaya devam şimdi ben çok mu kötüyüm

Tamam zorunda değiller ama bence bu yapılması gereken bişey...vicdan açısından , , ,

Tamam zorunda değiller ama bence bu yapılması gereken bişey...vicdan açısından , , ,
Değil işte :) onu size anlatamadık, anlamıyorsunuz. Bu mesajınızda da vicdansız oldular.

Yapılması gereken nedir, çocuğuna bakmak, büyütmek, okutmak, meslek sahibi etmek. Bunları yapmadan ortada bıraksalar vicdansız olurlar, şam babası olurlar vs.. Kusura bakmayın, evlenmeyi ve iki çocuk yapmayı biliyorsanız kendi yağınızda kavrulmayı da bileceksiniz.

Başkasının malı üstünde hak taleplerinizi masumlaştırıyorsunuz. Ama o araba satılsa bile neden tek size hibe edilsin? Kaç kardeşse o kadar hisse demek. Siz tek oğlan benim kocam o zaman araba bize verilsin diyorsunuz.
Artı adamlar kullanım hakkını vermiş teşekkür edeceğinize ondan da şikayet ediyorsunuz.
Hoş değil.
Adam çalışmış kazanmış almış. Sizde çalışın kazanın alın.
Başkasının malı üstünden beklenti çirkin. İster verir ister vermez. Bunun vicdanla alakası yok.
Siz hazır gelsin önüme diyorsunuz da öyle bir dünya yok.

Yani koskoca bill gates bile mal varlığını çocuklarına bırakmayp " mal varlığım fakirlerin işine yarar çocuklarım iyi bir eğitim alıp kandi servetlerini kendileri inşaa etsin" derken siz neden eşnizin babasının üç kuruşuna "Vicdanları varsa mecburlar" mantığıyla bakıyorsunuz ki.. Onlara da o para havadan gelmedebi çalışıp didinip kazandılar sizde çalışıp didinip kazanın ne kendi ailenze ne eşnzn ailesne el açmayn ..

Peki bir şey soracağım. Araç muhtemelen şahin, doğan falan. Temizlerinin satışı 10-12 bin lira. Adam satsa, iki çocuğuna paylaştırsa elinize geçecek 5-6 bin lira. Sizin istediğiniz 30 bin lira. Ne işinize yarayacak arabanın satılması?

Yani şu hayatta en son yapacağım şey ev alamayacağım diye isyan etmek olur. Hiç mi sağlık sorunu yaşamadınız. Daha büyük dertleriniz olsa ne yapacaksınız? İntihar mı edeceksiniz o zaman. Allah kimseyi muhtaç etmesin ama kira da olsa oturabileceğiniz bir ev bulursunuz buna gücünüz var. Ayrıca kp Karun bile olsa size ev almak zorunda değil. Kimse değil.

Ay hangi kafayla okuyorsunuz yaa ablana sana kendine üç beş dağıtabilir madem artık arabanın faydası yok dedim...öyle bı algiliyorsunuz ki sanki kp arabası i evini satıp bana vernek zorunda diyorum ye Allam ya ..ayrıca kendi arabamamizi almıştık biz masrafları çoğalmaya başladığı için sattık bunu biz yapmışız yani dimi kimse değil..

Çalışıp didiniyoruz kazanıyoruz zaten ama olabilirki yeri geldiğinde zor durumdayken ana baba arkamızda durmaliydi bizimkiler kadar

Çalışıp didiniyoruz kazanıyoruz zaten ama olabilirki yeri geldiğinde zor durumdayken ana baba arkamızda durmaliydi bizimkiler kadar

Sizinkiler ihtiyacınız varsa ederiz dışında ne yardım etti? O kısmı geçiştiriyorsunuz hep de?? Tek oğlanın ailesi mi ana baba?
Ayrıca arabayı satsın bize versin ev parasına ekleriz diye defalarca yazdınız tepki gelincd beklentimiz yok diyorsunuz.
Adam kullanır yada kullanmaz neden sizin için satsın size hibe etsin? Diğerlerinin de hakkı varken o arabada.

Araç piyasası arttı o araç da şuan 35 falan ediyormuş modelinin eskisi ve bakımsız bir araç diyelim....paranın hepsini zaten asla bize vermesin vermezde zaten 10 ar lira ablasıyla kendisine verse bizde arabamızı yenileyip onlrla birlikte kullanabilirsin..çünkü hastanelere köylere hep biz götürüyoruz ben bundan şikayetçi değilim evlatiz görevimizi yapmak zorundayız...he ben 30 bin açık kaldı dedim ama isteseydiler onu bisekilde tamamlarlar di ...

Benim babam ayrı eve çıkarken bütün eşyalarımı aldı ...şimdide ev alırsanız birkaç miktar ben katatirim durumun olana kadar dedi...bu yeterli...eşimin aikesi hiç hiç faydası olmadı bu da yeterli bence...
Peki arabası curumesin diye hem eşimin yeni araba alma fikrini ertelemesi hem olanın bana olması hem beni kimsenin düşünmemesi hem hem su ihtiyaç günümüzde hiç destek olmaması ..bu mu yani

Şunu da yazayım ben de bebeğim iki yaşına gelene kadar ücretsiz izindeydim ve arabamız yoktu.
Eşim senelerce ortak kese çalıştı bekarken. Evde en çok kazanandı para biriktirdiler onun sayesinde, bankada yüklü miktarda bir parası var ailesinin bu sayede. Bununlada abisi evlenirken ev alacaklar.
Benim babamın evi vardı bana verdi. O dönem araba almak istedik, bileziklerle araba alacaktık. Düz vitese yetti paramız ama iki taraftan da istemedik. Biliyorlardı isteseler o paradan verebilirlerdi. İstemediler. Canları sağolsun.
Kızmadıl gücenmedik.
Çünkü eşim iyi kazanıyor. Benim de çalışma hayatına dönünce kazancım olacaktı yine. Bunları düşünerek daha az kazanan abisi için kullanmayı istediler.
Onların tasarrufu.
Beklemeye, kızmaya hakkım yok.
Ekleme babam emekli olunca marangozluk işi yapmaya başladı atölyesi var. Tüm mama sandalyesinden, beşiğe o yaptı. Gelip çeyrek takıp gittiler. Biz yine ailecek dert etmedik. Siz yazınca diyorum ki başkası olsa torun morun göstermez hır çıkarırmış. Ben aksine dede babanne sevsin diye uğraşıyorum. Çünkü benim anam babam değil bana bir şey yapma vefme zorunluluğu yok. Çalışmış okutmuşlar ya yeter. Sağolsunlar çok da iyi dürüst insanlar. Çok da seviyorum. Bu tip maddi şeyler geçici. Sevgileri varlıkları yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…