İsyana düşüyorum yardım:(

Bence demesinde zaten bak sana soyle anlatim benim k.pederim hayvanlari varmis ogullariyla bakmislar evlenenlere 100 tane mi hayvan mesela yaridan yariya vermis satarken 50 hayvan parasi bak kucuk paralar degil 10 sene once verilen 40 milyar su zamanin baya parasi cunku 10 yil onceki 40 bin tl ye dunyanin altini alinirdi en guzel ev alinirdi neyse bizim zaman geldi esim gitti bakti koye ben de koy hayati ev temizle yemek yap satti 200 bin esime verdi 40 bin deger ogullarina yaridan yariya verdi esim almadi kavga dovus verdi zorla parayi esim bekarken aldigi evi ben ev aldim borcunu kapattim arabalarini ben aldim diyor mesela 1 2 yil birikim yapin bence az da olsa katki saglarlarsa biz yaptik diyicekler inan ben evimden sogudum ama herkeste biliyorki bi ignesi girmedi evime esim hayvanlarin altini aldi yemledi bakti bin turlu zorluk yazsam sigmaz buraya gitti oglunun parasiyla kendine ev aldi hasta oldu ameliyat oldu pilatin takildi bacagina yine biz atladik memlekete gittik ameliyatini oldu cikti aldik evimize baktik falan yani degmiyor sende zamaninda onlarla yasamamak istemissin ki bence dogru olani yapmissin bekleme bisey bakma ellerine yoksa cok mutsuz olursun degmez bosver diyiceksin ki 1 2 sene gec olsun ev almam agzimizin tadiyla oturalim aldigimizda kimsede o zaman soz sahibi olamaz evinizde

iyide kredi çektiginiz zaman en fazla 10 yıl vadeli.
Eee o 20 bin tl'yi borcunuz bittiginde ödeme miktarı altın üzerinden mi yoksa dolar euro üzerinden mi vereceksiniz derlerse ne edeceksiniz ?
Türk lirası ...ne verdiyse onu alsın herkes..he belki bikac seneye eşimin hedefi bir iş var o olursa insalah güzel olacak ozaman hepsini toptan kapatirdik

Türk lirası ...ne verdiyse onu alsın herkes..he belki bikac seneye eşimin hedefi bir iş var o olursa insalah güzel olacak ozaman hepsini toptan kapatirdik
Niye TL ?
Adam sana 20 bin tl verecek 10 yıl sonra 20 bin tl alacak uhkdgHDGHFD
İsterse bir kaç sene olsun.
Altının gramı 2-3 sene önce 100-150 lerde geziyordu
Çok akıllısın hı ?

Zamanında sıkıstiklarinda ben bilezigimi eşimde birkaç birikmisini vermisdik..şimdi biz yuva kurmaya calisiyoruz oralı olan yok...ama damat beyle köyde arsa alıp ev yaptırmak tarzı planları var bizde bıraktık zaten kenara yazdım ben ...yaşasınlar bakalım ...zor günde kimseden fayda olmadığını anladık..

Niye TL ?
Adam sana 20 bin tl verecek 10 yıl sonra 20 bin tl alacak uhkdgHDGHFD
İsterse bir kaç sene olsun.
Altının gramı 2-3 sene önce 100-150 lerde geziyordu
Çok akıllısın hı ?
Artık onları kayınpeder verecekse üç beş yardım otursun düşünsün bari altın versem bikac seneye kâr ederim falan diye...yada faizle versin oğluna doğru 10yil sonra enflasyon uçar gider.kp de faiziyle geri alır parasını biricik oğlundan ...artık analqr babalarda fazile borç veriyor

Neden eş ailesine zimmetliyorsunuz?
Bizim evimizi benim ailem verdiler.
Kadın yada erkek ailesinin evi varsa verir. Ama yoksa da birirkmişini vermek zorunda değil.
Bunun yerine iş arayabilir, evden iş alabilirsiniz.
Ben de evde çocukla ve hamileyken bir çok biseyler yaptım kalıcı bir işin yerini tutmuyor ama yan gelip yatmadım...oturduğum binayı temizledim harçlık yaptım kızıma ihtiyaçlarını aldım kocamın yükünü hafiflettinm ,milletin kaşını bıyığıni yoldum biseler kazandım kapı kapı gezdim saç kestim ...insanların portrelerini cizdim kazandım...normal bı ise girene kadar da biseler yapmaya devam edecem evden iş olsun yeterki...evdeyim kocam çalışıyor deyince yan gelip yatan kadın algılamayın..

Oturduğun yerden millete çan çan çeneni çalıştıracağına kalk elini emeğini çalıştır da bir işe yarasın. Boş boş konuşuyorsun, 2 çocuk annesi olmuşsun ama hayatın gerçeklerini daha öğrenememişsin. Kalk bir işe gir o açıkta kalan parayı kendin biriktir ya da otur evinde ne geliyorsa onla geçin.
Daha yeni çocuk konusunda banlandım ama dayanamıyorum yine, yani şimdi sen çocuklarını kendin gibi yetiştirme onlar senin gibi milletin eline bakıp da mutsuz olmasın bari diyeceğim elimde değil.

Bu arada dikkatli yaz da kocana yakalanma. Çünkü ben senin kocan olsam şu yazdıklarını görsem senden acayip soğurum yeminle.
Beni anam babam gözümün içine bakarak doğurup büyütecek, hastalığımda gözlerine uyku girmeyecek, koruyacak kollayacak, yetiştirecek, meslek sahibi edecek, asıl onların benimle gurur duyacağı zamanlarda eşim evde oturup benimle beraber hayat mücadelesine girişmeden organlarını büyüterek "para da para, anan da anan" diyecek. Puhaaha. Güldür Güldür Naime'nin kocasıyla anlaşamayıp, sürekli "anan anan anan anan" diye adamın başını yediği karakteri aklıma geldi.

Ayrıca burada ne takılarımı aldılar, bizden borç istiyorlar hatta direkt hep yardım bekliyorlar diye konular okuyoruz eş ailesiyle ilgili. Sen yaşadığın şeye isyan ediyorsan öyle aileye düşsen direkt intihar ederdin heralde.

Dur sakin erkek anası veya görümce hanım eşim bunlari okusa sasirmazki ben burda yediğim ekmeği içtiğim çayı almadilar diye çene calmiyorum , eşimle canlı şahit olduğumuz ev alırken elimizden tutmadiklarina dert yanıyorum..okusa valla sasirmaz çünkü biz bunu bizzat yaşadık..sen meraklanma
Ha buarada evden yapabildiklerimi bı tık yukarda yazdım bı zahmet oku boş yazcagina

Size kucuk bir bilgi vereyim. Bankalar dediginiz gibi maasa gore kredi verir (memursaniz kefilsiz verdikleri limitten bahsediyorum). ANcak kefil bulursaniz o miktarin daha ustunde konut kredisi cekmeniz mumkun.

Ayda yılda bir kolayına gelen işi yapacağına doğru düzgün 9-6 işe girip çalışsaydın herkes gibi.

Çevir kazı yanmasın. Kendin yazmışsın ilk mesajında Allahım herkese çifter çifter yatlar katlar veriyorsun da bana niye vermiyorsun diye.
Kaç kişinin çift yatı katı yalısı var ya. Bi topçunun bi popçunun bi fabrikatörün var ama ülkenin çoook büyük çoğunluğu topçu popçu değil ve onlar gibi de yaşamıyor. Sen bu dünyada yaşadığına emin misin?

Hem o kadar meraklıydın gidip öyle biriyle evleneydin? Niye bu şartlarda birisiyle evlendin? Evlenirken şükrede şükrede evlenmişsindir koca buldum diye, o zaman Allah yüceydi de şimdi mi isyan edilesi oldu? Tövbe ya.

Ya arkadasim kimse kotu birsey demiyor annen yanidaysa cicuklarini birakip calisabilirsin bende bu oneriyi sundum ilerde laf edip bizim sayemizde aldilar evi derde insan daha gicik oluyor vermedilermi diger gelin yada gorumce neyse ona verdiler sana vermiyorlarmi ilerde isleri dustugunde sende bakmazsin ona kim yiyorsa o bakar bende oyle dedim kime yediriyorsa o baksin diye adam ameliyat olucak kimse gitmiyor yine vicdanen ben kostum ki yarin birgun benimde ana babama aynisi olur elin oglu yok zamaninda sen bakmadin izin vermiyorum gelmesinler evime der o yuzden bu kadar dert etme gmise girme imkanin varsa acigi sen kapat yoksa da birseylerden kıs benim yaotigim gibi ama kimseden bisey bekleme bazilarinin ailesi oturdugu evi verip dayali doseli istedigini dizdiriyor benim arkadaslarimin hepside k.peder ev vermisler hepside oyle yasiyor ama hala gecim derdinden agizlari susmuyor diyorum ki ev mi aldin hayir arabami aldin hayir ben evlenmeden esimin arabasi vardi ee daha ne bu kadar dert ediyorsun sen kari koca calisiyorsun cocukta yok bir borca girmedin dugun takilarin duruyor kazandikca hesaba para atiyon ne bu ac gozlulugun bak biz sifirdan basladik borcla evlendik ama sukur kapattik kimse soz sahibi olamaz

Size kucuk bir bilgi vereyim. Bankalar dediginiz gibi maasa gore kredi verir (memursaniz kefilsiz verdikleri limitten bahsediyorum). ANcak kefil bulursaniz o miktarin daha ustunde konut kredisi cekmeniz mumkun.
Benim esim kredi aldiginda ev icin ki o sira i saatta da calismiyordu kefil oldu emlakci 80 bin pesin verince islerde acildi odedik bitti o is kagit ustunde bankada tanidigin falan varsa yardimcida oluyorlar biz 60 cektik 5 5 bucuk sene once 102 odedik 75 bin araba aldik kenara 40 bin attik tek kisinin calismasiyla gunluk 100 110 calisiyor yovmiyesi mesaiiye kaldiginda gunluk 500 e ciktigi oldu ilk sene o yuzden belimizi dogrulttuk yoksa zor kapatir araba alirdik sabredin guzel gunler illaki geliyor

Arkadaşlar bence boşuna kasmayın, kadın fikrine karşı çıkan herkesi erkek anası ya da görümce sanıyor. İnsanların hem gelin hem görümce hem kız hem erkek anası olabileceğini, anne babadan bir şey beklemeyen, talep etmeyen insanların var olabileceğini aklı almıyor. Şan şöhtet taht baht başka bişe yok.

Aynen hadi evi aldi icinde huzur olmadiktan saglik olmadiktan sonra neye yarar ev araba mal mulk

Oh ne güzel kafalar bunlar.
Kız ailesi hep yanında olsun, hep göreyim ama iş maddiyata gelince hep oğlan ailesi versin. Yok artık. Evladın kızı erkeği kalmadı hanımefendi. Çok el açacaksanız kendi ananıza babanıza açın.

Benim de oğlum var şu an her şeyimiz onun evet. Bu demek değil ki 30 yıl sonra bir kadın çıkacak gelecek her şeyime kapımdaki arabama göz dikecek.
Benim sorumluluğum oğlum. Görevim de evlendikten sonra da devam etmiyor.
Kendi ayakları üstünde durana kadar okuturum, iyi yere gelmesi için varımı yoğumu harcarım. Ama o kadar. Arabamı asla satamam. Adı üstünde benim arabam.
Hayatımı adamaya yapmaıdm çocuğu. Kendi hayatını kurunca da bir zahmet kendi ailesini kursun. İşine gelince kendi ailem işine gelince tek oğlan tek varis ödesin demesinler.
Ne hakla araba satmasını bekliyorsunuz. Ne hakkınız var.
O zaman babanız evini satsın dört çocuğuna dağıtsın. Otuz bin en az düşer payınıza alırsınız evi de babacığınız almış olur.

Aşırı sabit fikirlisiniz.Saçma bir dusunceye saplanmış kalmışsınız,hiç bir şey bunu degistiremiyor.Ama bu düşünce yapısında daha çoook üzülür isyana düşersiniz,olan size olur...

Zor durumda olmak, kirayı ödeyememek,faturaları ödeyememek,mutfak alışverişini yapamamak ,çocukların asgari ihtiyaclarini karsilayamamak demektir.
Ev almak için 30 bin açık olması zor durum değildir.Ev almadan da yaşarsınız çünkü.Arabanizin olmaması da zor durum degildir.Evlenirken kimse size rahat edeceğinizin sözünü vermedi.

Şan, şöhret,gurur,taht maht,falan fistan bunlar demagoji,geçin bunları...Çocuklarına emek vermiş,büyütmüş,evlendirmis insanlar her türlü baş köşeye kurulup kahvelerini gururla içerler siz merak etmeyin.Kendi kazandıkları parayla da istedikleri yerde ev yaptırırlar,sizi zerre alakadar etmez. En fazla arkadan haset edip konuşursunuz böyle,olan yine size olur başta söylediğim gibi.

Bu arada iki kız annesiyim,siz " Hee tabi erkek anasısiniz kesin " demeden söyleyeyim :))

Sizin anneniz alsın o zaman artık kız anneler alıyormuş. Bakın benim kayınvalidem değiş annem aldı evimi.

Faiz Faiz demiyorlar ona yalnız.
Altın borç alındığında altın olarak geri ödenir.

Ya keşke yardım etselerdi diye içinden geçirebilirsin evet, ama cidden üslubunuz çok çirkin. Sürekli erkek ailesi erkek ailesi yazıp durdunuz. Sizin neden tahtınızı yapmadılar? İlla maddi olarak değil eğitim olarak da. Ne mesleğiniz ne kariyeriniz var elinizde?
Sizi hatırlıyorum erkek çocuğum olmadı diye de bunalıma girdiniz. Size sormazlar mı bu yoklukta neyine erkek evlat diye? Sizin oturduğunuz ev daha kira, o erkek evladın tahtı hangi parayla olacaktı?
Allah kendi eliyle nasip etsin inşallah ev. Arada kimse olmasın. İnsanoğlu başa kakar, öyle dua et sen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…