İşyerinde küfür ??

sulecik33

☜♥☞Ölü PrenseS☜♥&#97
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
133
16
98
İçel Mersin
İşe başlayalı bir ay oluyor. İşyerinde 2 kişiyiz.kendisi benden 10 yaş büyük 30 yaşında bekar biri. İlk başlarda aramız çok iyiydi ama sanki yumuşak yüzlülüğüm zamanla suistimal edildi ve haddini aştı bazı konularda iş konusundada deneyimim var zannımca kendine rakip olarak gördüğünü düşünüyorum. Benim tersim çok pistir gibi laflarla başladı bu terslikleri yok adamın kafasında yolunmadık saç bırakmam. Sonra seni keserim adam ol gibi şakalarla devam etti. Gene bunlarıda aldırmadım ama eşit statüde olmamıza rağmen en son bugün olay patladı. Yanıma fondotenimi almamışım. Ondan istedim. Oda verdi. Sonra bi ara dışarı çıktı fondoteni ortada duruyodu bende resmini çektim. İçeri lap diye girdi bianda sen benden izinsiz fondotenimimi alıyosun a*ına koyarım senin gibi bi laf etti orda emin olun saç baş yoluşmamak için kendimi zor tuttum. Gene takmadım en sonda bilgisayarı neden kapattın diye bağırdı bende dedim ben kapatmadı monitorun sinyali gidiyo arada abla bi bak dedim. Kapatmışsın gel nasıl kapattıysan oyle aç dedi bende dedim elinin altında düğme falan gene patlamadım. İşimi yaparken dibmde oturuyodu morali bozuldu bişeye sandalyeden bi kalktı öff diye sandalye bana çarptı yürüdü gitti. Sürekli böyle gergin ve stresli hareketleri var ve beni rahatsız ediyo. Çevresindeki bazı insanlarlada bole konusmaları var ama onlarla samimiyeti var uzun süredir. Bizim ole bi durumumuz yok olsa bile bu şekilde bu şakayı asla kabul etmem. Yolda birisi birisine soylediğinde bile kavga sebebi. Ama tartısma sebebiyle işten kovulurum diye bişey demedim. Çıkışta yüzümü astım falan hiç konuşmadım. Baktı moralim bozuk olay cıkacagını anladı şimdide bana mesaj atmış. Hiç cevap vermedim onun dısında bana der haftasonu gel gezelim edelim falan blmemne. Patronların yanında melaike gibi davranıyor. O kız ole bise yapmaz dedirtmek için. Boyle biriyle nasıl baş edilir bana yardımcı olun nolur kendisine hiçbir saygısızlıgım olmadı daha yeni bulduğum işimdende olmak istemiyorum ama boylede yapamıyorum ((((

Size küfür ettiğinde ne dediniz
Ben muhtemelen ağzının ortasına çarpardım kovulma pahasına da olsa

Samimiyetten uzak soğuk bir tavır
Mesafe
Sizli bizli diyalog herşeyi çözer
Kendinizi çok kasmayın kavga etmeden tepkinizi anında koyun.

Size küfür ettiğinde ne dediniz
Ben muhtemelen ağzının ortasına çarpardım kovulma pahasına da olsa
Hiçbişey diyemedim güya bana onu şaka yoluyla söyledi. Kendimi geliştirip işi tamamen öğrenmek istiyorum. Böyle biri içinde yarıda bırakmak istemiyorum. Emin olun bu ve benzeri kışkırtıcı hareketleri var hep. Kendini çok yükseklerde görüyo. Cevap verdiğim zaman laflara bak falan diyoo

Samimiyetten uzak soğuk bir tavır
Mesafe
Sizli bizli diyalog herşeyi çözer
Kendinizi çok kasmayın kavga etmeden tepkinizi anında koyun.
Bunları yapabilsem herşey çözülcek. İnanın soğuksam tamamen soğuk oluyorum yada aşırı samimi dozunu tam olarak ayarlayamıyorum. Ve herkesi kasarım ortamdaki işimede odaklanamam onu ayarlym diye. Kendimi rahat hissedemezsem bi ortamda geriliyorum ve işimi yapamıyorum. Sırf gerilmemek için takmadım çoğu şeyi

Var böyle tipler ya maalesef..
Çare yok.
Azami derecede mimiksiz, soğuk ve mesafeli davranacaksın.
Sana bulaşmayacak yani.

Bir daha iş ortamında ondan yada bir başkasından asla kişisel eşya isteme. Çok çok az konuş ve işine odaklan. Ekmek gerçekten aslanın ağzında ve iş hayatı kadınlar için üç kat daha zor.
Bizim küçük bi dükkanımız ve iki masamız var. Canımız sıkıldığında çıkıp gidebileceğimiz bi lavabomuz bile yok. Onun dışında ortamda konuşabileceğim başka biride yok. Bi şehirden bi şehire geliyorum. Tanıdığımda yok başka. Hele bide iş olmazsa insan sabahtan akşama kadar çatlıyo. Telefon yasak. Bilgisayarla uğraşmak yasak. İnanın dediğiniz gibi yapsam akşama kadar konuşmasam insan çatlar orda

O zaman sizi gözünde büyütmüş o. Aklı sıra böyle konuşarak ezikleyecek. Kendini sizden eksik görüp eksikliği bu yöntemle kapatmaya çalışıyor. Hiç sevmediğim insan tipi. İşinizi son derece özverili yapın. Herkes kimin ne olduğunu biliyordur hiç merak etmeyin.
Fondöten istemeniz biraz yersiz olmuş açıkçası

O küfür de ne pis bir küfürdür, hele bir kadının rahatça kullanabilmesi, apayrı bir facia.
Size söverken kendine de sövüyor haberi yok.

Mesafeli davranın filan desem, bu tarz birine mesafeli davranmak da bilmiyorum, müdüre filan şikayet edin açıklayın "Vaktinizi böyle kişisel bir durum için çalmak istemiyorum ancak ne çalıştığımdan bir şey anlıyorum bu şekilde bölündükçe, ne de düzgün konsantrasyon kuracak moralim kalıyor; biliyorum, x hanıma da böyle bir şeyi yakıştıramayacaksınız çünkü görünürde gayet saygılı ve tatlı bir imajı var. Nasıl yaparız bilmiyorum, fark ettirmeden kapıdan mı bakarsınız ama böyle böyle bir durum var, işimi bu yüzden bırakmak istemiyorum, işimi seviyorum." tarzında.

Müdürünüz böyle bir konuşma ile ne yol izler, nasıl biridir tahlili sizde.

Aynı konumdaysaniz sen niye isten kovuluyorsun , yanlısı basta 'abla' diyip her söylediğine susarak yapmışsın.
Çünkü onun ikinci senesi orda ve seviliyo patron tarafından. Bense yeniyim benim gideceğimi düşünüyorum bide kavga çıkarırsam kadın iki senedir sorunsuz çalışmış ben sorunlu eleman olucam

Aynı konumdaysaniz sen niye isten kovuluyorsun , yanlısı basta 'abla' diyip her söylediğine susarak yapmışsın.
Aynen bu abla olayı ne? Orası bir işyeri yarindan itibaran örneğin Ayşe hanım diyerek mesafe koymaya başlayabilirsiniz.
İşyerinde şu abla abi ağızlarını bırakin

Samimiyetimize güvenerek istedim işyerinde iki bayanız sonuçta muhabbetimizde oluyodu dedğim gibi çok iyi konuşuyoruz sonra birden u dönüşü yapıp bambaşka biri oluyo

Aynen bu abla olayı ne? Orası bir işyeri yarindan itibaran örneğin Ayşe hanım diyerek mesafe koymaya başlayabilirsiniz.
İşyerinde şu abla abi ağızlarını bırakin
Sormayın bide çok küfürbaz birisi o yaşta bi bayana hiç yakışmıyo. Bugün bi ara güzel bişey söyledi. Teşekkür ettim. Diyoki niye sürekli teşekkür ediyosun sinirim bozuluyo. Bilmem ne falan şoyle boyle yapmasan iyi kızsın falan sürekli bi eleştrme ihtiyacı hissediyo. Bende dedim sende küfür etmesen bukadar iyi bi kızsın dedim. Ters ters bakıyo falan normal soylenen şeyleride yanlış anlıyo

Samimiyetimize güvenerek istedim işyerinde iki bayanız sonuçta muhabbetimizde oluyodu dedğim gibi çok iyi konuşuyoruz sonra birden u dönüşü yapıp bambaşka biri oluyo
Mecbur oluşan bir samimiyet olmuş sizin aranızda. Hiç konuşmadan da vakit geçmez tabi. Hiç uyma seni kışkırtmalarına. Belki de seni çileden bilerek çıkarmaya çalışıyor. Önemseme onun davranışlarını. Nötr olmaya çalış.

Bende öyle düşünüyorum ve önemsemiyodum ta ki bugün bu lafı duyana kadar. Bunun karşısındada sessiz kalsam yarın daha beterleriyle karşılaşcam. Ve ne yapacağını kestiremiyorum artık

Iyi de canim her küfru yiyip susacak misin. Neyse kurumsal bir yerde değilmiş o patrona kendini nasil sevdirdiyse sende bir an önce kendini sevdirmeye bak o zmn.

Son düzenleme:
Bende öyle düşünüyorum ve önemsemiyodum ta ki bugün bu lafı duyana kadar. Bunun karşısındada sessiz kalsam yarın daha beterleriyle karşılaşcam. Ve ne yapacağını kestiremiyorum artık
Tamam karşılaş daha beterleriyle. Gitsin patronun kulağına. Bitirsin kendi kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…