iyi kayınvalide olmak

aslında ben kvalidemden çekmedim. sağlık sorunları var kadının onun verdiği bir sıkıntı oluyor bazen ve hep konuşur başka bir şey yok, eylem yok yani. sadece susmadan konuşur, dinlemezsen sorun yok.annem dinler mesela..
ama kperdimi hiç ama hiç sevmem. kvalideme olan sevgi anlayışım kpederden yansıma.

Senin sıkıntı da farkli bir ornek iste. Diyorum ya burda gelinlerin anlattiklarini duyunca dehsete dusuyorum oncelikle boyle kayinvalide(insan) mi olur diye, ikincisi bir gelin nasil kv icin ölsün,kvler hep kötudur der diye. Vallahi korkuyorum, ben de gelinim, bana nasil davranildiginda hosuma gidecegini biliyorum ama disardan fikir almak da iyi geliyor. O yuzden takip ediyorum. Aslinda bir arkadas yazmis, bu biraz da yapiyla ilgili, kimi ilgiden hoslanir, kimi ilgilenilmemekten,bakalim bahtimiza ne cikacak

İyi kayınvalide vardır,
Benim kayınvalidem ve annemin kayınvalidesi rahmetli babanem bunların başında geliyor.
Bu arada iyi olmak sonradan oluşan bir meziyet değildir
iyilik içten olmaktır, oynamamaktır.

Benim kayınvalidem de gayet iyidir.
Ancak insanoğlu çok nankör ağzı ile kuş tutsa yaranamayacak kayınvalideler var. Kayınvalidenin iyi olması tek balına bir şey ifade etmiyor gelin de iyi niyetli olmadıktan sonra.

Harfi harfine katiliyorum sana. Iki tarafin da iyi olmasi lazim maalesef, yani denk dusmek lazim,aksi halde sen istedigin kadar iyi ol yaptigin her iyi sey sana yol, su, elektrik olarak geri donebilir, bir bakmissin ölesice kayinvalidesin ya da cemkiren gelinsin

Yapacak bir şey yok, aramıyorlar beni de hiç, bayramdan bayrama görüştük, düğünden sonra da aynı olur. Ben arıyorum belirli aralıklarla, gocunmuyorum da. Eşimin ailesi sonuçta. Aralarına girmem, oğluyla ilişkisine karışmam, bende anne olduğumda evladımla arama kimse girsin istemem sonuçta. Maddi manevi hiçbir şey kıskanmıyorum. Ama samimiyette kurmam bundan sonra. Nişanlımla ilişkimiz çok iyi Allah'a şükür, bende onun mutluluğu için üzerime düşen fedakarlığı yaparım.

Sende eşin için yap yapabildiğini, çekil kenara. Benim gözlemlediğim bazı insanlar oğullarına eş değil, kendilerine köle arıyor. Kendi yaşayamadıklarını gelininin üzerinden yaşamaya çalışan çok kayınvalide var. Ya da evliliğinde hiç sözü geçmemiş, artık kaynana oldum, ben kaynanamın sözünden çıkmadım, gelinde ben ne dersem onu yapcak diyenlerde var.

Tam tersi, her kayınvalide kötüdür diyip, baştan gardını alanda çok. Kolaylık diliyorum herkese, zor işler bunlar. :)

bence çok şık bir ayakkabı ve canta alın cok mutlu olur

Evli değilim henüz nişanlıda değilim ama kayınvalidemden beklentilerimi şööyle bir düşününce nacizane fikirlerimi yazayım...

Birincisi hep gelininizden beklemeyin arada sıradada siz arayın ama öyle çağırmak için veya birşey yaptırmak için değilde nasılsın kızım bi sesini duyim diye aradım diyin..
İnanın kayınvalide gelinine 1 adım gitse gelinler 10 adım gider.. böyle bir durumda ben olsam derimki ne şanslıyım kayınvalidem beni düşünüyor merak ediyor arıyor diye çok mutlu olurdum..ama dediğim gibi arada sırada yani haftanın 5 günü değil

Mesela müstakbel görümcemle böyle bir anlaşmazlık oldu normalde ilk başta kendisi benimle konuşmak istemişti konuştuk ettik ilk o beni aradığı için jest yapim dedim bir kaç kez ben yazdım halini hatrını sordum sonrasında baktım karşı taraftan hiç hareket yok hep benden bekleniyor e haliyle bende kendimi geri çektim 1 ay oldu aşağa yukarı konuşmuyorum hiçte merak edip yazmıyo kendi bilir.. herneyse..

İkincisi.. bence oğlunuzla kavga ettiklerinde gelininize sen kızsın alttan al fln dememenizi tavsiye ederim..
Kadın kadının halinden en iyi anlamalı bence..
Hani düşünüyorumda gençler kavga ettiğinde erkek anası oğluna kızsa karısını üzdü diye evlilikler çok daha az çatırdar..
Tabi dikkat etmek lazım gelinde arsızlığa bağlamasın sonra nazı niyazı hiç çekilmez..
Demek istediğim büyük evliliği sarsacak kavgalarda keşke kayınvalideler gelinlerinin arkasını daha çok kollasa

Aslında düşünsem daha yazarımda uzun oldu baya

1 yıllık evli biri olarak kayınvalidemden gördügüm ve eksikliğini hissettğim şeyleri söylüyorum
saygı duyun güleryüzlü olun anlayışlı hatalarda hoşgörülü empati yapmayı bilin dinlemeyi bilin birşey söylerken yada bir şey yaparken o an kendnizi gelininizin yerine koyun ona oğlunuzun eşi ciddiyetinde bakın düşüncelerine önem verin arada bir mesafeniz olsun ama bu mesafe ne kendini çok belli etsin ne de amacını aşsın. Bir sorun olduğunda güzellikle kızım ile başlayan cümleler kurarak hatalarını iyimserce söyleyin sıkboğaz etmeyin kasmayın oluruna bırakın ben kayınvalideyim o yapsın o gelsin o arasın triplerine girmeyin. Bunları yapın evvelAllah karsınızdaki gibi bu niteliklere önem veren biriyle gayette güzel geçinirsiniz.

anammmm hemde fıtness yapan kaynana sız evde hep makyajlı guzel gıyımlısınızdır de sımdı cok özel olmazsa sızın camasır suyu olmuş evde gıydıgınız esofmanınız yok mu? eger bu da yoksa hayranınızım bılın ısterım

Önerilerine katılıyorum canım. Altını çizdiğim cümle gülümseten bir anımı hatırlattı.
Oğlumun nişanlılık döneminde ben de gelinime nasıl davranırsam kendini iyi hisseder gibi
psikojoji içindeydim. Elbette KK gelinleri topiklerini didiklemeye başladım.
En çok da altını çizdiğim cümlene dikkat çekiyordu gelinler.
Tamam dedim dikkat etmeli ve kendimi buna alıştırmalıyım.
Evlerini hazırladığımız dönemde komşularından biriyle tanışmıştım ama oğlumu ve gelinimi görmemişti.
Ertesi gün oğlum ve gelinimle birlikte binaya girerken bu komşu ile karşılaştık kapı önünde.
Kim bunlar der gibi baktı bana. Komşu olacaklar ya merak ediyor haklı olarak.
Ben de acemi kaynana olarak gelinimi memnun etmek çabasıyla atıldım hemen.
Kızım ile oğlum dedim.
Öyle mi hiç benzemiyorlar dedi kadın.
Hoş bir anı oldu benim için.
Konuştum bu konuyu canımıniçi gelinimle.
Oğlumun değerli sevgili eşi olmak sıfatıyla benim biricik gelinim.
Ben de onun değerli sevgili eşinin annesi sıfatıyla kaynanasıyım (kayınana)

neden böyle yazdınız biz de kayınvalide olmayacağız mı sanki Allah izin verirse ilerde. kadın iyi niyetle konu açıp ne yapmalıyım diye sormuş yani hayret birşey
Geyikti o anlayana.
Size mi soracaktım ayrıca ne yazacağımı?
Yorum nazisi misiniz?
Hayret bişey.
Geyik olduğunu anlayan anladı da anlamamış olana tırnaklarını çıkarmışsın kaynana gibi.

Yanlis anlasma olmasin henuz kv degilim ama unv ogrencisi bir oglum ve arkadasi var Makyajla hic aram yoktur, kargo pantolon,kot,tisort,gomlek,deri ceket, yazin sandalet, kisin LJ bot ve kovboy cizmesi ile yaz kis spor ayakkabi vazgecilmezlerim. Camasir suyu degen hicbirseyi kullanmam, uyuz olurum,sadece wc ve banyoda kullanirim zaten. Baska soru varsa cevaplayim Ayrica cok incesin tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…