çok hoşsunuz ..Bu konu kesinlikle sıkıntı olmaz sonuçta elinizden gelip de yapmamazlık etmiyorsunuz. Tabii bunlar karşılıklı ben de elim boş gitmem hatta saçma gelecek ama derz arası temizleyiciden konuşmuştuk geçenlerde bugün markette görünce hemen aldım yarın paket kağıdına sarıp götüreceğim gülsün biraz:)
Konuyu okuyamadım ama böyle düşünüyor olmanız bile o kadar güzel ki
Umarım gelecekte sizin gibi bir anneye sahip olurum
kızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce oğlum nişanlandı.gelin hanımla aramızda mesafe var gibi.yani şöyle ki,sanırım ikimizde ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. aramız iyi olsun istiyor.mesela nişandan sonra 1 kez konuştuk.nişan sonrasında ben aradım.nasılsın,yorgunluğunu attın mı falan diye?kısa bir konuşma oldu.gayet ciddi bir konuşma oldu.daha sonrada birdaha konuşmadık.şimdi ben mi aramalıyım?arayıp sık boğaz yapmak istemiyorum ama ilgisiz de davranmak istiyorum.
kendi yaşadıklarınızdan da örnekler vererek,kayınvalidenizin neyi yapıp,neyi yapmamasını istiyorsunuz.kayınvalidesini sevenlerin kayınvalideleri neler yapıyorda,seviyorlar.?bana yardımcı olun.
Ben kayinvalidesini sevenlerdenim, hatta belki kendi annemden bile cok severim.
Belli ki sizde iyiniyetlisiniz, zaten en onemlisi budur bana gore.gelininiz tabii olarak cekiniyordur, alisamamistir henuz.kolay mi birden yeni aile, yeni akrabalar.ben 1 senelik evliyim kayinvalideme anne demeye yeni basladim inanin.ilk baslarda aradiginda kasim kasim kasiliordum, ay ne dicem simdi ya yanlis bisey dersem diye:)
Zaten zamanla huyunu, suyunu ogrenirsiniz kendi evladinizdan ayirmazsaniz karsiligini goreceksiniz mutlaka.ha ama baktiniz sizin iyi niyetinize karsilik verilmiyor o zaman kendinizi geri cekersiniz.mumkun oldugunca elestirmeyeye calisin, insanlarin huyu suyu belli olmuyor tabi.
Kayinvalidem beni oglundan daha cok kayirir, yemegin en iyi tarafini bana yedirir, kavga etsek hep beni tutar:)
Ne zaman off temizlik islerini becremiyorum diye aglasam gelir temizlige yardim eder, benimle dertlesir, sohbet eder, dedikodu yapariz beraber, alisverise gideriz, efkarkaninca karsilikli iki kadeh tokusturup memleket kurtaririz:)
Hele benim gibi buzdolabindan hallice, insan sevmez, kalabaliga gurultuye gelemez, asi, fevri biri kayinvalidesine alistiysa sizin gelin hayli hayli alisir diyorum ben.
Hehe gelininiz sansli o zaman:) hic uzulmeyin eminim cok sevecek sizi, ama zaman meselesi bunlar.yavas yavas alisir ailenize.olmak istediğim kayınvalide örneği sizinkisi,ama karakter olarak size benziyorum biraz.kayınvalide diyince,klasik kayınvalidelerden değilim.çok hamarat bir kadın değilim.kalabalığı,gürültüyü sevmem,alışverişe gitmeyi,dışarıda vakit geçirmeyi,yazın sahil kenarında çayımı yudumlamayı,kışın sinemda güzel bir film seyretmeyi severim.evde oturup gün gün dolaşıp,misafir ağırlayamam,evdeysem ,tek başıma oturup,kahvemi yudumlarken,kitabımı okumayı severim.
işte en büyük korkularımda bunlardan,ya beni klasik kayınvalideler gibi göremediği için,yadırgar mı,nasıl olursam ona kendimi daha çok sevdirirm diye düşünüyorum...
Siz çok düşünceli bir annesiniz ve eminim gelininize de anne olacaksınız :)kızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce oğlum nişanlandı.gelin hanımla aramızda mesafe var gibi.yani şöyle ki,sanırım ikimizde ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. aramız iyi olsun istiyor.mesela nişandan sonra 1 kez konuştuk.nişan sonrasında ben aradım.nasılsın,yorgunluğunu attın mı falan diye?kısa bir konuşma oldu.gayet ciddi bir konuşma oldu.daha sonrada birdaha konuşmadık.şimdi ben mi aramalıyım?arayıp sık boğaz yapmak istemiyorum ama ilgisiz de davranmak istiyorum.
kendi yaşadıklarınızdan da örnekler vererek,kayınvalidenizin neyi yapıp,neyi yapmamasını istiyorsunuz.kayınvalidesini sevenlerin kayınvalideleri neler yapıyorda,seviyorlar.?bana yardımcı olun.
Siz çok düşünceli bir annesiniz ve eminim gelininize de anne olacaksınız :)
Ben kayinvalidemi çok seviyorum ama nişanlıyken sadece kandilde falan aradım o beni hiç aramadi (iyi de oldu İnsan ister istemez geriliyor ) evine gittiğim zamanlarda çok içten davranır kapıdan girerken daha sarılır :) çok çekingen bir insandır o yüzden çok sık arayıp sormaz ama yanyana beni sevdiğini belli eder :) bana yetiyor
umarım.o sizin güzel görüşünüzden kaynaklanıyor sağolun.Kıskanmayın oğlunuzu.
Oğlunuza evlendiğinde karısının ailesi olacağını öğretin.
Gelin hanım da umarım iyi huyludur. Buradan bakılınca çok iyi gibi duruyorsunuz.
Eve girdiğimde elini opmeden önce sarılır mutlaka :) sevdiğim renklerde evime ufak tefek şeyler alır hediye eder :) bi yere gideceksek kıyafet konusunda mutlaka fikir danışır. Ben bir konuda onun istemediği bişeye güzel ya da istiyorum desem beni kirmaz. Eşime asla laf taşıyıp beni şikayet etmez rahatsız olduğu bişey varsa mutlaka bana tatlı dille söyler :) kendi ailem başka şehirde o yüzden doktora gidicek olsam asla yalnız bırakmaz destek olur :) bu ve bunun gibi ufak şeyler bir de en önemlisi asla surat asmaz hep güler :)ben de çekingen bir insanım aslında,arayamıyorum ama arkadaşlarım ara ara diyor.benbişey merak ettim?kayınvalideniz nasıl belli ediyor,sizi sevdiğini?ben de sevdiğimi gösteremem.nasıl gösterebilirim,sevdiğimi?
çok iyiymiş gerçekten maşallah,dediklerinizi dikkate alacağım.Eve girdiğimde elini opmeden önce sarılır mutlaka :) sevdiğim renklerde evime ufak tefek şeyler alır hediye eder :) bi yere gideceksek kıyafet konusunda mutlaka fikir danışır. Ben bir konuda onun istemediği bişeye güzel ya da istiyorum desem beni kirmaz. Eşime asla laf taşıyıp beni şikayet etmez rahatsız olduğu bişey varsa mutlaka bana tatlı dille söyler :) kendi ailem başka şehirde o yüzden doktora gidicek olsam asla yalnız bırakmaz destek olur :) bu ve bunun gibi ufak şeyler bir de en önemlisi asla surat asmaz hep güler :)
En sevdiğim şeyi unutmuşum kimseye beni gösterirken gelinim demez kızım der ve bu çok hoşuma gidiyor kendimi aileden hissetmemi sağlıyor :)çok iyiymiş gerçekten maşallah,dediklerinizi dikkate alacağım.
Kv dem bana hic karismaz konusmamiz gerektiginde zaten konusuruz bunu tabi gelininizden ogrenmeniz daha iyi ben hoslandigim hoslanmadigim seyleri kv deme soylemistim evlendigimde tanimasi icin kendisini de esime sorarim yada bir sey almak ister unutur markete gidince yada evin bir ihtiyacinda esim ile eger gorursek alirim ihtiyaci olmasa bile onun hoslanacagi biseyler gorursem almak isterim esimde begenip begenmeyecegi seyi bana soyler boyle bizim iliskimiz cok fazla sıkı pıkı olmasakta gerektiginde yanyana geliriz ve birlikte planlar bile yapariz evin duzeniyle ilgili vskızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce oğlum nişanlandı.gelin hanımla aramızda mesafe var gibi.yani şöyle ki,sanırım ikimizde ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. aramız iyi olsun istiyor.mesela nişandan sonra 1 kez konuştuk.nişan sonrasında ben aradım.nasılsın,yorgunluğunu attın mı falan diye?kısa bir konuşma oldu.gayet ciddi bir konuşma oldu.daha sonrada birdaha konuşmadık.şimdi ben mi aramalıyım?arayıp sık boğaz yapmak istemiyorum ama ilgisiz de davranmak istiyorum.
kızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce oğlum nişanlandı.gelin hanımla aramızda mesafe var gibi.yani şöyle ki,sanırım ikimizde ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. aramız iyi olsun istiyor.mesela nişandan sonra 1 kez konuştuk.nişan sonrasında ben aradım.nasılsın,yorgunluğunu attın mı falan diye?kısa bir konuşma oldu.gayet ciddi bir konuşma oldu.daha sonrada birdaha konuşmadık.şimdi ben mi aramalıyım?arayıp sık boğaz yapmak istemiyorum ama ilgisiz de davranmak istiyorum.
yok ben de öyle vıcık vıcık,yüz göz olmuş ilişkileri sevmem.ama işte ya beni yanlış anlarsa diyorum.hani soğuk,mesafeli bir kaynanam var diye anlatmasın herkese.zira karşı tarfta öyle bir izlenim oluşturmuşum.çünkü ben annesi ve ailesiyle sizli konşuyorum.mesela,annesi bana nasılsın dediğinde iyiyim szi nasılsınız dedim?aynı şekilde ablası nasılsın dedi,ben de teşekkürler siz nasılsınız dedim.acaba ayıp mı ettim diey düşünüyorum.ama benim yapım böyle ben herkese hanımlı ,beyli,sizli,bizli konuşurum.işte yanlış anlaşılırım diye çekiniyorum.Gelininizle güzel,samimi bir ilişki kurmak istemenizi anlıyorum, bu olumlu çabanızı takdir ediyorum.
Ancak söylemek istedim yanlış anlamayın lütfen.
Mesafeli ilişkiler daha güzeldir, kokmaz, çirkinleşmez.
Saygı zedelenmez insan saydığı insana olan sevgisini kaybetmez.
Belki gelininiz mesafeli, saygıya dayalı bir ilişki istiyordur. Böyleyse hoş görmenizi dilerim.
Hayırlı olsun.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?