Doğuma Hazırlık İyi ki almışım diyeceğiniz eşyalar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi innuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kıyafetlerini il 4 ay hacı şakir granül sabunla yıkayın...bir çok doktorun tavsiyesi...ilk zamanlar sebamed şampuan ve pişik kremi almanızı tavsiye ederim..hassas ciltli bebekler için çok iyi...bide bebe yağı yerine nemlendirici krem alabilirsiniz.benim oğlum ilk zamanlar çok hassas olduğundan dolayı bunları kullandık..Ama şimdi diğer markalar da sorun yaşamıyoruz.Önemli olan hep ilk aylar....

Kızlar bebekler büyüdükçe ihtiyaçları da değişiyor. O yüzden bazı ekleyeceklerim vardır hemde konu güncellensin yeni hamilelerde bilgilensin istedim. Hemde anne olanlar daha çok bilgi paylaşsın... Ecem çok güzel aktarmış Bebek arabası kosunda sonuna kadar katılıyorum. Bende aynı hataya düştüm çünkü..

İyiki almışım dediğim kesinlikle çıt çıtlı bodyler...3-6 ay olanlardan almıştım başta kollarını kıvırıydum şimdi ise kışlıkların içine giydiriyorum atlet gibi..
seba med kesinlikle tavsiye ederim yeni doğanlar onu kullansın..çünkü bebeklerin cildi çok hassaz .
Bebek küvetini boşuna almışım,tamamen eziyet bana kovayla su doldur kovayı dök taşı derken çok yoruluyorum en iyisi içine yerleştirilen süngerlerden tavsiye ederim size ,kendi banyomuzun küvetine oturuyorum kendim yıkıyorum ikizlerimi hemde banyoda giydiriyoruöm sıcacık üşütmüyolar..

ayrıca bolca ağız mendili alın ben çok rahat ettim.ve mutlaka penye battaniyeleri 3-4 tane elinizde bulunsun..
aklıma gelenler bunlar .ben genelde hep fazla şey almışım ama hiç memnun değilim..emzirme sütyeni çok gereksiiz kızlar boşuna almayın..

kimisi alın dedi kimisi gereksiz dedi ama yan yatış yastığı iyiki almışım, 45 gün falan kullandık ama hem önden hem arkadan desteklediği için bebiş rahat ediyor arkasına yastıkla destekleyince öyle olmuyor

kızlaar bebefonu çok severek kullandığınız yazıyor..
ben daha çok yeni hamile sayılırım ama çok merağım var
kullananlarda memnun kesin alıcam ama
sizler hangi markayı kullanıyosunuz ve cızırtı falan durumları nasıl
verebilceğiniz marka varmı?

gereksiz gibi gorunse de emzirme yastigi aldigima cok memnun oldum valla tavsiye ederim bir de gogus pedi almistim sutum yetrince vardi ama hic tasmadi hic kullanmadim

benimde terretdütlerim vardı saol bilgiler icin

9 aylık aneyim ve ilk bebeğim çok tecrübesizdim aama kadınar kulubu sayesinde baya bilgilendim.

öncelikle doğuma 1 ay kala hastane cantasını hazır edin

bebek için 3 takım hastane cıkışı

havlu

bol bol bady ayaklı pantolan ve corap alın çünkü bebişler cok sık kaka yapıyor sıvı oluyor bulaşıyor ıçrıyor vs

battanıye alın cıtlı oluyor polar çok kullanışlı oluyor

penye battaniyeleri ihmal etmeyın

bol bez unı baby yenı doğan ıslak bez pişik önleyıcı seba med yada babe tavsiye ederim biraz pahalı ama değer.

anne için küçük havlular ter için

gecelik esofman çorap patik hırka atlet bol olsun derim

pipet olsun sezeryanlı olunca içmek zor oluyor çorbayı hoşafı cayı suyu içmekte kullanın.

emzik bulundurun

büyüdükce ihtiyaclar değişiyor.

ama değişmeyen cıtlı bady ve ayaklı pantolan bunlar hep lazım olan seyler penye battanıyede cok kullandık biz her yere serdim üzerine yatırdım .

dalin ya d acan bebenın alt acmalarınıda alın dısarda çok kullanışlı oluyor. özellikle doktora gittiğimzde çiş ve hijyen olayı için birebir.

başka başkaa aklıma geldikce eklerim.

herkese sağlıklı ve guzel doğumlar...

bebefon hakkinda soru soran arkadas wevell kullandim 1 sene iyi ki almisim guzel bir urun cizirti falan olmadi tavsiye edebilirim gonul rahatligi ile....

bende emiönü havuzluhana gittim pendikde oturuyorum bence degmez yani body tulum icin oralara gidilmez elektronik esyalar cok ucuz ama chicco nun telsizini aldım ebebekde 129 tl ordan 75 aldım

aldıklarımı yazayım :)
dönence chicco 54 tl

kapı süsü, altın yastıgı, hoş geldin bebek yazısı, 50 adet bebeksekeri ve bebek sepetini 130 tl ye aldım havuzlu han süslübebekden tavsiye ederim cok uygun bana göre..

chicco klasiktelsiz 75 tl

polar battaniye

1 adet tulum

sebamed sampuan pişik kremi bebe yagı

agız silme mendili

ates ölcer

mevlütlük aldım 40 tl

altacma aldım ama mevlüt icin allı pullu 30 tl

aklıma gelenler bunlar

okuyup kacmayın arkadaslar aklınıza gelenleri yazın

:18:

arkadaşlar benim sıkıntımda başka bebek için nasıl oda almalıyım aslında bazalı genç odası tarzı bişey almayı düşünüyorum ayrıca birde park yatak alırım onda yatar yanımda diyorum hem böylelikle baza ve dolaplar bütün eşyaları toparlamış olur akıl verirseniz çok sevinirim kafam çok karışık ne yapmalıyım

benım ilk bebek o yüzden komple bebek odası olsun istiyorum
bence park yatak alıcaksan baza alma... dolap park yatak bide sifonyer al sonra bebek büyüyünce parkyatagı kaldırıp baza alır koyarsın.. simdi bebek odası ilerde genc odası olur

ben donence konusunda tereddutteydım, cok pahalı ve ya ılgısını cekmezse dıyordum, demek ki degermıs... alıncaklar lıstesıne yenıden yazıcam, sagolun..

Dönenceyi ben de kesinlikle tavsiye ederim. 0-5 ay arası kullanılıyor, ben oğluma 2,5 aylıkken aldım ve daha önce almadığıma da pişman oldum. Gözleriyle öyle bir takip ediyor ki, o dönenceyi, ben de onu seyrediyorum. Ona bakarkenki sevincini, heyecanını ve gülüşünü gördükçe iyiki almışım diyorum. :)))

Aklıma gelen diğer şeyleri de ekleyeyim:

1. Chicco göğüs kalkanı. hala kullanıyorum (Allah üretenden razı olsun, hayatımı kurtardı, emzirirken göğüslerim yara olmuştu da)
2. Lansinoh göğüs kremi
3. Medella elektrikli pompa
4. Bebek arabasını tam yatan aldım, salonda yatırcağım zaman yani gün içinde orada yatıyor, gece de park yatak da yatırıyorum. Arabamdan çok memnunum fakat biraz büyüyünce dışarda tek başıma gezdireceksem baston puset şart gibi görünüyor.
5. Sebamed pişik kremi
6. Canbebe alt açma
7. Avent emzik
8. Banyo küveti büyük kolaylık
9. Göğüs pedi çok almıştım 2 kere kullandım, kalkanlar daha pratik ve rahat geldi bana.
10. Chicco alından ateş ölçerden hiç memnun değilim....( param boşa gitti...

bende aldıklarımı yazayım aklıma gelenleri,,
1.30 adet uzun kollu kısa kollu cıtcıtlı badı
2. 10tane ayaklı tulum
3.4 tane battane
4.bız oda yaptık kızıma ama yaklasık 6-7ay odayı kullanmıcagımızı soledıklerı ıcın bıde annem park yatak aldı bence daha kullanıslı bılsem oda yapmak ıcın bukadar acele etmezdim.(kapı süsü,avizesi odasına bunlarıda netten aldım)
5.krem pişik onceliyici sebemad,sampuanıda sebemad,dalin ve büchben aldık,bebek yağı(jansıon baby)
6.lansonih gögüs kremi
7.Uni baby ıslak mendil
8.nuk marka emzik silikon almadık bebekler kauçuk emziği daha cok tercih ediyolarmış.
9.Dr brown geniş agızlı biberon
10.bı ark.sezeryan oldugu ıcın hemen sutu gelmedı doktorda ılk hafta mama verdi ama ısıtmak cok zor gelmişdi bende beko nun biberon ısıtıcısı aldık.
11.ateş ölçer
12.banyo termometresi
13.kuvet ve filesi
14.dalin kullan at alt acma
15.Burun aspratoru
16.dönence
17.agız silme mendili
18.bornoz takımı yada havlu
19.araba koltugu ve port bebe
20.oda nemlendiricisi
21.starilazatör
22.gögüs pedi,(bebedor)
simdilik bukadar kızlar aklıma gelenler...

Son düzenleme:

tşk ederim :) bunu düşünücem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…